България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
dhtj написа:alx написа:а колко по- просто би било да не закачат хората за химикали обаче като направиш зулума да пострадат други хора да се почва от едни минимум 10 години ефективна присъда без право на обжалване... а за птп с жертви по вина на надрусания да се лежи доживот като първите 20 да са без обжалване... щото тия дето се друсат (и карат) така или иначе са тотална щета откъм принос към обществото ни...
и това да се случва по бързото производство- буквално за един- два дена съдебен процес. дали ще карат надрусани...
Всъщност тогава всички ще карат пили и надрусани тука, щото ганьо ще рече "аз мога вее, до 2 кила ракия ми няма нищо, ганя е топ пияч и топ карач, нема кво да ме бутне"
Или "аз тука само за 2км да се прибера вкъщи, няма да блъсна никой в 3 през нощта".
да. така ще почне със сигурност- но мисля, че след 3-тия публично осъден на доживот без замяна първите 20 кандидатите да карат надрусани рязко ще намалят.
за начина на мислене и подхода- зная разбира се. просто изказвам лично мнение за как нещо може да сработи.
a иначе ако искаш орвел--ско общество - спираш наред събираш по един два косъма коса а по-настървените ги караш да пикят в бурканче и пращаш за изследване... и след там колкото време отмине - или ти викат "свободен си" или ти излиза късмета със задна дата
само да вметна, че косъма е като ядка на сонда - може да се разбере по него кога си се друсал от часове до месеци назад...
та начини - бол. ама толкоз си могат лидерите ни/ви
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Е да не мислиш, че Валери Симеонов и Ангел Джамбазки (едни от най-долнопробните НЕхора, които съм виждал в управлението за 30г) я направиха тая промяна в закона, за да повишат пътната безопасност.
Само тежък рекет и издевателство над обикновения човек. Ето ги онея 2мата хубавци, единят, дето уби Милен Цветков, другият - двете момичета на хотел Хемус, и двамата с доказани кръвни проби, и двамата си карат присъдите под домашен арест...
После хващат някакъв обикновен човек на фалшив тест и го мотаят 7 месеца като най-долен престъпник, за да си съсипе семейството и кариерата заради тея простотии. Но статистиката им излиза, топ успеваемост и тн. А те самите не се тестват, щото тестовете давали фалшиви резултати. По нелеп парадокс не знам дали мога да измисля сам. А това е действащ закон в момента и могат да ти вземат колата за едно хапче или сиропче (не екстази)...
Само тежък рекет и издевателство над обикновения човек. Ето ги онея 2мата хубавци, единят, дето уби Милен Цветков, другият - двете момичета на хотел Хемус, и двамата с доказани кръвни проби, и двамата си карат присъдите под домашен арест...
После хващат някакъв обикновен човек на фалшив тест и го мотаят 7 месеца като най-долен престъпник, за да си съсипе семейството и кариерата заради тея простотии. Но статистиката им излиза, топ успеваемост и тн. А те самите не се тестват, щото тестовете давали фалшиви резултати. По нелеп парадокс не знам дали мога да измисля сам. А това е действащ закон в момента и могат да ти вземат колата за едно хапче или сиропче (не екстази)...
Последна промяна pampo на 14 Фев 2024, 18:23, променена общо 3 пъти
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Джамбазки не го ли бяха хващали и него пийнал 

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Как така си карат присъдите под домашен арест, като те още не са влезли в сила?pampo написа:Е да не мислиш, че Валери Симеонов и Ангел Джамбазки (едни от най-долнопробните НЕхора, които съм виждал в управлението за 30г) я направиха тая промяна в закона, за да повишат пътната безопасност.
Е така де, докато влязат в сила, ще се окаже, че са ги излежали под домашен арест. Не се изразих напълно коректно.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ами не можеш да държиш някой в ареста безкрайно, има си закони. И най-вече презумцията за невинност. Арестът не е наказание, а ограничителна мярка, за да не се укриеш или извършиш ново престъпление. Друг е въпросът за бавното съдопроизводство, но във визираните от теб случаи си е направо светкавично на фона на други такива, които не са от такъв голям обществен интерес и не се гледат под лупа от медии и хора.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не знам Джамбазки Валери Симеонов какво що, ама Валерката ги беше пръснал по морето с глоби за силна музика, което аз силно одобрявам.
Пък Джамбазки е доста интелигентен и като цяло много добре владее риториката.
Пък и в ЕС парламента им трябва повече такива , че в един момент се самозабравят!
Пък Джамбазки е доста интелигентен и като цяло много добре владее риториката.
Пък и в ЕС парламента им трябва повече такива , че в един момент се самозабравят!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Кое удобряваш? Че дигат шум на слънчака? Еми извинявай ама на всички им е ясно, че там си е място за купони, силна музика, а не за почивка. Хубаво е да си има такива места, които очевидно са за това. На 5км по-нагоре във Влас е Тихо и спокойно и децата тичат и т.н. Това с тия глоби си беше само и единствено PR.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Джамбазки бил много "умен"
хитър и манипулативен - може, ама чак умен...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Kroki написа:Кое удобряваш? Че дигат шум на слънчака? Еми извинявай ама на всички им е ясно, че там си е място за купони, силна музика, а не за почивка. Хубаво е да си има такива места, които очевидно са за това. На 5км по-нагоре във Влас е Тихо и спокойно и децата тичат и т.н. Това с тия глоби си беше само и единствено PR.
То не беше само на Слънчака, по цялото море беше така.
vicho написа:Джамбазки бил много "умен"![]()
![]()
![]()
Умен е разбира се!
Но ми стана интересно, кое точно на теб не ти харесва в думите му?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
vicho написа:Джамбазки бил много "умен"![]()
![]()
![]()
Мда, усети се че потъва и се прибра на топло в ЕП на хранилката, докато Валерката отчаяно се опитваше да си помпа рейтинга с прогресивно увеличаващи се по бай ганьовщина прояви.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз скоро разбрах, че като си бил евро депутат, после взимаш пенсийка до живот. Оферта звучи тая службица.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Колко хора има на хранилка не е реално направо.....

b_u_b_o написа:Аз скоро разбрах, че като си бил евро депутат, после взимаш пенсийка до живот. Оферта звучи тая службица.
Salaries and pensions
Salaries
Salaries are set at 38.5% of the basic salary of a CJEU judge, as outlined in the Statute for MEPs (Article 10). All MEPs earn the same salary.
An MEP’s monthly salary is € 10 075.18 gross and € 7 853.89 net, after deduction of EU taxes and insurance contributions (figures as of 01/07/2023). The funds come out of the Parliament’s budget.
As Member States may impose additional national levies, final net figures depend on the tax regime of the MEP’s country of origin.
Pensions
Former Members are entitled to a pension when they turn 63, in accordance with Article 14 of the Statute for MEPs.
It is equal to 3.5% of their salary for each full year in office and one twelfth thereof for each further full month, but not more than 70 % in total. Its cost is borne by the EU budget.
An additional pension scheme, introduced for MEPs in 1989, was closed to new members from July 2009 and is being phased out.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Пак е имало преценяващи

Двама пешеходци са загинали тази вечер в София при пътни инциденти. Малко след 21 часа трамвай е блъснал мъж на бул. "Рожен". Мъжът буквално е бил премазан от трамвая, съобщиха свидетели на трагедията в кв. "Свобода".
Те уточниха, че мъжът е пресичал шосето на място, на което няма обозначена зона за пешеходци и в тъмното буквално е изскочил пред трамвая.
Движението по бул. "Рожен" е спряно и спасителни екипи се опитват да извадят загиналия изпод мотрисата. На мястото има група на СДВР за огледи. По първоначална информация мъжът е бил в нетрезво състояние.
Към 20.10 часа друг пешеходец е загинал на бул. "Цар Борис III", пометен от джип, предаде бТВ.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real