България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
zAcK написа:Top Gun Maverick написа:...колкото и да не ви се вярва...нещата вървят към по-добро и обществото го иска. А нови хора в съдебната и т.н. системи влизат именно от това общество.
![]()
![]()
![]()
Май си забравил какво правят мармотите?
Нови хора в съдебната система? Нещата отивали към добро? Обществото го искало???![]()
![]()
![]()
Кое общество? Тоя сган, в която 90% спират в градинките, карат с превишена в града, псуват каращите с ограничението, изхвърлят си боклуците навсякъде и гледат да те прецакат ли![]()
Това ли наричаш общество?
Знаеш ли колко хора от тая сган, дето ти наричаш общество идват на подобни протести след убийството на някое дете? Вероятно не знаеш! Шепа хора.
Общество...
Нови хора в съдебната система... Нови джуджета на Пепи и Нотариуса...Общество...
Нещата ставали по-добреДа не съм офтопик, ето снимка с пример колко по-добре стават!
И това подобрение е във всяка една област на живота тук. Всичко е заринато от некадърници, чакащи да крадат и никой не го боли за друго!
![]()
![]()
![]()
Днес ще има протест в центъра на София, ти ще ходиш ли или си зает?

И като споменах Германия, разправял съм във форума история от 90-те началото когато приятел на баща ми хвърля кутия цигари или от нещо друго през прозореца и една кола спокойно кара след него от там още 5-6 км. до някакво селце. Слиза жена от колата и отива до човека, пита го това негово ли е, онзи казва да и тя му посочва коша за боклук карайки го да се чувства като абориген. От тогава той не хвърля нищо в Германия, предполагам и тук не особено. Та той ми каза, че в тая държава обществото те хваща за ръка и те вкарвам в правия път, ако не искаш си търпиш последствията, които често са освен с глоби и със затвор.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:...
Всичките неща дето си попитал, ги правя. От това, да си събирам боклуци на другите и да правя забележки до това, да ходя по протести, когато съм в София!
Ама ти пак не схващаш какъв е пролблемът и си мислиш, че е в такива като мен!
Проблемът е в другите 90%, щото останалите <10% не можем да им изринем лайната на тях,
колкото и да искаме да живеем в нормална среда като нормални човешки същества...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Естествено, че не смятам как проблема е в теб и в такива като теб, как ти хрумна изобщо???
Просото има три типа хора ако трябва да цитирам герой на де Ниро от филм - част от пейзажа, част от проблема и част от решението. Избираш си от кои да си и правиш нужното според избора си търпейки негативите и съответно позитивите. Да не мислиш, че във форума не знаят проблемите колегите и че само аз и ти правим някакви положителни стъпки? Събирал съм дори мокрите кърпички и капутите на кърските ебачи от парковете, приятно ли ми е било? Събирам кутийки и ги мъкна вкъщи да стоят в торби след което жена ми ги предава на някой пункт като един чувал смачкани е 2-3-5 лева в зависимост от цената, тоест нищо. И като ме питат любопитно какво ги правя като ги събирам и колко пари вземам ме гледат като луд някои, че се налага да обяснявам защо го правя, ама не защото ми пука какво мислят, ами за да се светне някой на същото, че в коша отиват на сметището и пвнна запад неслучайно не ги мятат всички в коша. Дреме ми кой и какво мисли, сган винаги ще има, ама не искам да допускаме да досъсипят всичко на тая територия. Тя си е моя и нямам намерение да я изоставям изцяло.

Просото има три типа хора ако трябва да цитирам герой на де Ниро от филм - част от пейзажа, част от проблема и част от решението. Избираш си от кои да си и правиш нужното според избора си търпейки негативите и съответно позитивите. Да не мислиш, че във форума не знаят проблемите колегите и че само аз и ти правим някакви положителни стъпки? Събирал съм дори мокрите кърпички и капутите на кърските ебачи от парковете, приятно ли ми е било? Събирам кутийки и ги мъкна вкъщи да стоят в торби след което жена ми ги предава на някой пункт като един чувал смачкани е 2-3-5 лева в зависимост от цената, тоест нищо. И като ме питат любопитно какво ги правя като ги събирам и колко пари вземам ме гледат като луд някои, че се налага да обяснявам защо го правя, ама не защото ми пука какво мислят, ами за да се светне някой на същото, че в коша отиват на сметището и пвнна запад неслучайно не ги мятат всички в коша. Дреме ми кой и какво мисли, сган винаги ще има, ама не искам да допускаме да досъсипят всичко на тая територия. Тя си е моя и нямам намерение да я изоставям изцяло.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:
Мале тва в час по трудово ли са го правили бе? Кой знае колко хиляди са прибрали за тая "маркировка"
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:...ама не искам да допускаме да досъсипят всичко на тая територия. Тя си е моя и нямам намерение да я изоставям изцяло.
И аз не искам. Затова се мъчим още тук. Ама е много тегаво като виждаш на колко много хора не им пука.
Тоя месец ходихме няколко пъти до Пампорово по различни пътища - всичко е заринато с боклуци, където се сетиш покрай пътя.
Не мога да се начудя

И не са само те. Да ти снимам да видиш строителни отпадъци и т.н. Кой където свари, там изхвърлял

Не се заяждам, просто главата ми не го побира как и кога ще се промени всичко това

А още повече не разбирам защо го правят

Тая сутрин ставам да се разходя и взех да си изхвърля боклука от апартамента. Чистачките ме срещат на входа и ме питат защо го хвърлям.
Да съм го оставил пред вратата, те щели да го хвърлят

Просто станах рано и реших да го изхвърля аз. Толкова ли им е странно на всички

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами така с това до вратата възпитават хората, че някой друг ще им свърши работата. Остави, че ще го гледат другите като минават, аз бих си го оставил вътре в коша по-скоро ако няма да го хвърлям лично, ама как да е. Айде да оставим тая безкрайна тема или ако ти се пише го отнеси в някоя друга тема.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Като гледам тесния кръг, маркировката вече е тръгнала да изчезва, така че след 1 месец няма да има изобщо, всичко е преценено.. 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
TNT написа:https://www.facebook.com/reel/1144577689868466
Клипа с кръговото също е интересен

Яко е, нали!

Прогресът в Родината ни е покъртителен

2024-та година дори едно кръгово не можем да направим

P.S. Темата с движението в кръгово дори не искам да я засягам, че вече буквално ме е страх да минавам през такива в София

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
https://actualnosvishtov.com/sled-parvo ... -5-godini/
Надявам се да се случи преди да не ми подновят СУМПС поради преклонна възраст
Надявам се да се случи преди да не ми подновят СУМПС поради преклонна възраст

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
баси.. във форум на беенве да не знаят, че тия по- широките части на най- вътрешната маркировка на кръговото са за да можеш да си дрифтиш и все пак да си си в лентата...
тоя форум се напълни с аматьори, ей...
тоя форум се напълни с аматьори, ей...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Някой от Кърджали може ли да каже, каква е 'схемата' с централния им булевард? Защо го 'поддържат' от години в това отвратително състояние - за да се кара по-бавно по него ли? От колелото нататък е добре - значи може! В почти цялата област пътищата им са добри - в града е Кербала
!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
zAcK написа: Тоя сган, в която 90% спират в градинките, карат с превишена в града, псуват каращите с ограничението, изхвърлят си боклуците навсякъде и гледат да те прецакат ли![]()
Ти ясно си мислиш, че си погопомазан и си в тия 10% дето всичко им е ОК

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Сега се връщам от нощен софийски курс и на Клисура на мостовете такова росящо, айде двама шампиони, щях да слизам да питам нужда от помощ, но вече имаше две коли. Единият май е поднесъл по баира на прав път
и се е ударил в другия, който за да го избегне беше в мантинелата, не ми се снимаше. Хора ударени нямаше видимо.
След 2 Мин от тоя клип пак си върнах увереността, че не сме чак толкова зле. Има някои мега култови, включително и тука бихме го нарекли Ганьовско на тоя с камиона, който е толкова тъп, че не вижда как ще събори това над него на пътя. А кръгово не бях виждал да се прелита така
Въобще, гледайте, ще се позамислите и тия с ремаркетата по пътищата у свето как се залюляват така лесно, няма такава дебилщина, аз тука не съм виждал подобно нещо.
Малееее, продължавам да гледам, тия преценячи с камионите били много, които не виждат онова нещо отгоре.
https://youtu.be/2NRIGP0FHmQ?si=xeqqzXx0Fk_1yEJQ

След 2 Мин от тоя клип пак си върнах увереността, че не сме чак толкова зле. Има някои мега култови, включително и тука бихме го нарекли Ганьовско на тоя с камиона, който е толкова тъп, че не вижда как ще събори това над него на пътя. А кръгово не бях виждал да се прелита така

Малееее, продължавам да гледам, тия преценячи с камионите били много, които не виждат онова нещо отгоре.

https://youtu.be/2NRIGP0FHmQ?si=xeqqzXx0Fk_1yEJQ