WAZE на CIC/NBT
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: WAZE на CIC/NBT
Взех от приятел неговия MMI и монтирах него.MMG написа:Благодаря ти. Аз сам си го монтирах. Като ми остане време може да попрочета относно това как се флашва и с коя версия.Melir написа:Изглежда си с Andream B-Version, от това което виждам вече има версия B_V1.6.2, както и ъпдейт за MCU-то който най-вероятно ще ти разреши проблема, но моят съвет е ако не ти се чете и занимава много да не се захващаш с ъпдейтването, защото можеш да омажеш нещо. Най-лесно е да отидеш при човека, който ти е монтирал MMI и да го помолиш да я ъпдейтне.
Sent from my iPhone using Tapatalk
То е някаква версия с по-различен интерфейс и онзи бъг с колелцето на волана го няма.
Обаче, сега имам проблем с Bimmerlink - постоянно се разкача и не мога да прочета модулите за грешки. Ако го направя без да е стартирал MMI, т.е. Без да отварям врата, спед като колата е била запала - работи без проблем.
Няма угодия
MMG написа:Взех от приятел неговия MMI и монтирах него.MMG написа:Благодаря ти. Аз сам си го монтирах. Като ми остане време може да попрочета относно това как се флашва и с коя версия.Melir написа:Изглежда си с Andream B-Version, от това което виждам вече има версия B_V1.6.2, както и ъпдейт за MCU-то който най-вероятно ще ти разреши проблема, но моят съвет е ако не ти се чете и занимава много да не се захващаш с ъпдейтването, защото можеш да омажеш нещо. Най-лесно е да отидеш при човека, който ти е монтирал MMI и да го помолиш да я ъпдейтне.
То е някаква версия с по-различен интерфейс и онзи бъг с колелцето на волана го няма.
Обаче, сега имам проблем с Bimmerlink - постоянно се разкача и не мога да прочета модулите за грешки. Ако го направя без да е стартирал MMI, т.е. Без да отварям врата, спед като колата е била запала - работи без проблем.
Няма угодия
Това е така, защото телефонът се свързва автоматично с MMI-a, отвори WiFi менюто на телефона и избери Bikmerlink адаптора вместо MMI-а.
WAZE на CIC/NBT
Все пак е странно, защото в движение мога да си следя ДПФ, акумулатор и др., но при сканиране за грешки прекъсва някъде след средата на сканиране на модулите, не може да задържи връзката сякаш.
А и адаптерът ми е блутуут, не wifi.
Със стария бокс този проблем го нямаше.
А и адаптерът ми е блутуут, не wifi.
Със стария бокс този проблем го нямаше.
Ами да, заради CarPlay-a е, защото освен WiFi ползва и Bluetooth… Ако ти е толкова важно да работят и двете едновременно можеш CarPlay-a да го ползваш с кабел.
За момента така го ползвам, безжично, пък да видим. Не е чак такава драма.Melir написа:Ами да, заради CarPlay-a е, защото освен WiFi ползва и Bluetooth… Ако ти е толкова важно да работят и двете едновременно можеш CarPlay-a да го ползваш с кабел.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
- Кара: е61-530da-05г.
Melir написа:Звукът минава през AUX, така че трябва да е активен този input.
Благодаря.Успях да ги свържа и вече има звук само че:
Когато примерно слушам радио и някой ми звъни,пак няма звук,вдигам от волана и не се чува?
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
да се гордея.
Така е, трябва да се смени входа преди да се вдигне. При мен това става от “mode” копчето на волана.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
- Кара: е61-530da-05г.
Melir написа:Така е, трябва да се смени входа преди да се вдигне. При мен това става от “mode” копчето на волана.
Да,с “mode” копчето на волана става но ако само такъв е варянта явно не е доизкусорено.Защото ако слушам радио а преди това съм слушал музика от флашката която е в подлакътника,като ми звънне някой и натисна “mode” ме прехвърля на флашката а не на AUX.
П.С.Когато върви WAZE,без да си задал адрес,може ли да се направи да съобщава гласово за камери,полиция и т.н. а не само да ги показва?
И да се гордея и да не се гордея,
да се гордея.
да се гордея.
- Leon
- старши ентусиаст
- Кара: 328i
Най-големият недостаък за мен е, че като пусна андроид ауто всичко идва от телефона, не мога да си слушам радио, например или музика от флашка докато ми е свързан телефона. Поради тази причина не го и ползвам. Има ли някакво решение на това?
Never mistake motion for action...
- vld
- Старши ентусиаст
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Leon написа:Най-големият недостаък за мен е, че като пусна андроид ауто всичко идва от телефона, не мога да си слушам радио, например или музика от флашка докато ми е свързан телефона. Поради тази причина не го и ползвам. Има ли някакво решение на това?
Няма как да има решение, с тези MMI боксове е така, те просто са различен интерфейс, няма как да пуснеш звук от два интерфейса едновременно.
Това е като да слушаш музика от флаш памет и радио едновременно...
- Leon
- старши ентусиаст
- Кара: 328i
Аз не съм с ММI бокс, но както и да е, ясно, че няма как, въпросът беше риторичен.
Never mistake motion for action...
Аз за мен решение съм намерил: waze върви без звук и си пускам както искам.
Здравейте, кой е по-добрият вариант според вас MMI box с оригинален дисплей или цялостна смяна на дисплея? Основно се интересувам за двата варианта на andream.
- vld
- Старши ентусиаст
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
nodgaming написа:Здравейте, кой е по-добрият вариант според вас MMI box с оригинален дисплей или цялостна смяна на дисплея? Основно се интересувам за двата варианта на andream.
Най добрия вариант си остава ретрофит на НБТ ЕВО в тия коли.
Всичко останало не работи както се очаква, ама докато ти го продават никой не ти обяснява....