България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
vicho написа:Като говорим за АУДИта
https://www.facebook.com/roadmadnessbul ... 5773594160
п.с. check the comments![]()
![]()
Директно през вратите, па ако може да се претавани - екстра ...
Коментарите са топ . Бетер от тук ... Лошото е, че всичкото това е по пътищата и главите им не могат да възприемат едини пътен знак - камо ли нещо като пътна маркировка или подобно .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Там е някакъв мазохизъм, ако трябва да се качиш на околовръстното сутрин в час пик. Тоя с аудито съм почти сигурен, че е наясно със знака, но просто намира това за единствения начин да се включи(макар и доста нагъл).
Аз лично никога не съм се включвал там сутрин, а винаги съм от страната на снимащия. Какъв е номерът за успешно включване без да засечеш някой грозно?
Само не казавайте чакане, защото там колоната е непрекъсната до 10:15 сигурно, а в 9 без 10 може и да е двойна(в нарушение).
Аз лично никога не съм се включвал там сутрин, а винаги съм от страната на снимащия. Какъв е номерът за успешно включване без да засечеш някой грозно?

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Чакане е баш..само че и от двете страни. Няма никой да го заболи ако пропусне 2-3 ма от тия дето се включват, нищо че не са с предимство. Така и така намаляш да излезеш.
Като излизам от Цариградско към офиса е все така...излизат от Младост да се включат на Цариградско, аз пък излизам от него....еми..пущам ги, ко толкова. Не че не се нагли някои от тях, ама ся...нема седна се тръшкам, я. Доста ми е по-гадно като треа седобед в много движение да сляза към колелтото на 4 км. Заради движещи се в бус лентата. Зор да се мушна в движението да не съм в бус лентата, после зор па не моа излеза. Треа да спра всички зад мен да чакаме въпросните. И обикновено са няколко, не са по 1-2. И то за няма и километър разстояние. Ако зема да му влезна на некой отпреде и се ударим кой ще е виновния ? Аз, защото като движещи се в дясна на мен лента са с предимство или те щото карат в забраненото.
Като излизам от Цариградско към офиса е все така...излизат от Младост да се включат на Цариградско, аз пък излизам от него....еми..пущам ги, ко толкова. Не че не се нагли някои от тях, ама ся...нема седна се тръшкам, я. Доста ми е по-гадно като треа седобед в много движение да сляза към колелтото на 4 км. Заради движещи се в бус лентата. Зор да се мушна в движението да не съм в бус лентата, после зор па не моа излеза. Треа да спра всички зад мен да чакаме въпросните. И обикновено са няколко, не са по 1-2. И то за няма и километър разстояние. Ако зема да му влезна на некой отпреде и се ударим кой ще е виновния ? Аз, защото като движещи се в дясна на мен лента са с предимство или те щото карат в забраненото.
Хм,хм...
На това място на околовръстното обаче разликата в скоростите е голяма, няма възможност за синхронизация с трафика, както е на описаните от теб места.
За да пусна там някого той трябва вече да се е засилил да минава и да е минимум наравно с мен. Няма шанс да намаля много, за да го пусна....стадото отзад ще ми влезе в багажника. Да не говорим, че дори аз да го пусна, в ляво от мен е втората колона, която кара със 100км/ч и изобщо не отчита тези от дясно, че искат да идат на околовръстното.
Клипът е сниман в най-умрялото време и пак има някаква колона, сутрин е по-плътно и в ляво от снимащия има още една колона.
За да пусна там някого той трябва вече да се е засилил да минава и да е минимум наравно с мен. Няма шанс да намаля много, за да го пусна....стадото отзад ще ми влезе в багажника. Да не говорим, че дори аз да го пусна, в ляво от мен е втората колона, която кара със 100км/ч и изобщо не отчита тези от дясно, че искат да идат на околовръстното.
Клипът е сниман в най-умрялото време и пак има някаква колона, сутрин е по-плътно и в ляво от снимащия има още една колона.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Еми то на изхода за Джъмбо ботевградско е същото. Тия дето излизаме ни е разрешено 90, тия дет се включват 50 + знак. Номер 1. Познай па кой го спазва това 50. Еле па тировете. Не на 4 ми на 8 са ми очите винаги и още отдалече дебна и ако трябва намалям с много, че тиро е голем . Кат има патрулка става друго аахаха.
Хм,хм...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
На слизане от околовръстното към Младост винаги пускам газта и оставям дистанция та да могат да се включат без да стават ситуации като на клипа. Тука снимащия любител на "лявата" лента реши да накаже аудито като не го пусне, оня пък не му остана длъжен и си показа селянията. Класици.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
streetz написа:На слизане от околовръстното към Младост винаги пускам газта и оставям дистанция та да могат да се включат без да стават ситуации като на клипа. Тука снимащия любител на "лявата" лента реши да накаже аудито като не го пусне, оня пък не му остана длъжен и си показа селянията. Класици.
Ще се избият да покажат кой е по-най-най

В Щатите имаме една концепция zip merging , за да върви гладко трафика, точно както описваш. Според пътните експерти това помага на трафика , вместо да се образуват опашки . https://www.usatoday.com/story/money/ca ... 748026001/
А в Швайц се случва някой да се разсърди ако не го пуснеш да се включи на магистралата , въпреки че няма предимство … просто са свикнали хората да върви гладко трафика.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
ивчо написа:На мен не ми е ясно едно нещо - какво се опитвате да го изкарате снимащият виновен ... Аз също няма да спра, няма и да намаля даже газ ще дам .
Заклевам се, ако бях аз на мястото на снимащият (видно е някакъв джиП) щях и аз да го разнеса, даже до колелото на автобусите по-напред .![]()
![]()
![]()
Амън от такива пендели дето са свикнали да си минават без даже да се съобразят с пътна обстановка, и това че нямат видимост . Защото е видно, че дори не намали преди да пресече лентите .![]()
![]()
![]()
ивчо написа:pampo написа:^^ Снимащият се вижда в последната секунда
На 0:12 секунда на клипа ясно се вижда колата на удареният . До самият удар има цееели 3 секунди .
Отново да напиша !!!! Няма да рискувам верижна катастрофа, само защото някой си мисля !!!! че няма такива светофари или Миа Халифа е девствена !
Накаква последователност в мисленето относно ситуацията има ли ? Ко ? Не !
А туй , дето съм го оцветил в синичко трябва да ти подскаже ,че ударът би могъл да бъде избегнат, ноооооо.....най-масовият отговор в анкетата обяснява що е така , също обяснява що някои хора се излагат с мненията си.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... MTZieXRlcw

Близко до форумната експертиза
Според автотехническата експертиза той е шофирал автомобила по отсечката със скорост 175 км/ч.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Top Gun Maverick написа:Де да знам, за 47 години не е ранил някой, явно има И голям късмет защото кара почти винаги с педала в тенекията(но последните години отпусна малко газта)когато прецени, че има условия за това и подготвен автомобил, познат път, писта и т.н.
Ако имаш проблем с него видя канала, пиши му там.Или на някой събор ела му кажи, готин човек е, ще ти хареса, обяснява ги неговите си възгледи с усмивка.
Лицемерно е да се правим на ощипани, ама той си признава всичко в прав текст, плюс това НИКЪДЕ не казах, че го оправдавам, даже напротив, ама не му карам аз колата, нали? А видеото беше споделено в тема със съвсем друга цел касаеща електричките и манията на всякакви хора настигнати от бърза кола да се мерят с нея, която мания у някои хора става все по-голяма.
Относно моралното имах предвид казуса със светофара защото стана супер дълга дискусия и всеки си знае неговото.
"Де да знам, за 47 години не е ранил някой, явно има И голям късмет "
Да, просто луд късмет - тези без късмет - е лека му пръст на Милен Цветков .... твоя човек е същия, да може би е вървежен и му се радват хората ,но тези хора са тип таксиджия в малък град и никой друг.

Относно това да си говоря с него - не мерси , избягвам да си губя времето в разговори с хора с 2 мозъчни клетки.
Не го оправдаваш, но пък спокойно си споделяш видеото без да го критикуваш , както скачаш за 1000 други нарушения - това е лицемерие.
Жалко че видеото е свалено от тубата - явно се е усетил т*пака ъъъ такова де - героя навреме иначе щях да го сваля да го направим известен по нова

TNT написа:https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-Suobshtiha-skorostta-na-dzhipa-ot-katastrofata-s-dvama-zaginali-na-bul-Ruski-2132288?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0dR_CRc8Emq6nUTQboHJ07TNWZeDOl5fqoI_oL87U5HKoPRm2LIqKkkWY_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcwСпоред автотехническата експертиза той е шофирал автомобила по отсечката със скорост 175 км/ч.
Е голяма работа нямал е късмет човека, сигурно 30 години си е карал така случва се на 30 години веднъж нали

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TNT написа:https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-Suobshtiha-skorostta-na-dzhipa-ot-katastrofata-s-dvama-zaginali-na-bul-Ruski-2132288?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0dR_CRc8Emq6nUTQboHJ07TNWZeDOl5fqoI_oL87U5HKoPRm2LIqKkkWY_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcwСпоред автотехническата експертиза той е шофирал автомобила по отсечката със скорост 175 км/ч.
то това беше ясно, няма джип с под 600-700-800 коня дет вдига 200 за норматив... тоя дизил (в8 с ремап) пак бая се е засилвал да вдигне 170

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ивански, видеото беше споделено не защото някой е карал някак си, а относно електричка и кола с ДВГ. Колко му е акълът много добре знаеш, че няма как да мериш от това, колкото и да ти се иска. Излизаш от добрия тон мъчейки се мен да обвиняваш все едно аз карам.
Не е необходимо, нали? Аз каквото имам да му казвам като критика съм го направил отдавна, в кола не ме е возил години ако това ти светва нещо, но не очаквай да го нападам защото съм споделил видео в идеално познавана от него отсечка с липса на трафик и как разминал една Тесла с идеално подготвена кола в идеални атмосферни условия. Казвам за последно, видеото беше споделено заради спора ДВГ с електричка в съответната тема. Един, двама човека се изказаха негативно за бързото каране го направиха с два реда и коментираха ДВГ с електричка. Ти обаче не спираш, пренасял дискусията тука след като аз съм направил пълни самопризнания как не е ок минаването му, ама той си носи кръста. Чак пишеш кой му се кефел в малък град
точно обратното е, тука няма много да му се кефят, повечето му "фенове" са от огромните села на България.
Относно клипът, махнал го е като е видял, че имаше много гледания защото не иска. Аз нямам толкова аклъл да знам, че като пусна клип за сравнение във форума ел. коли и ДВГ ще почнеш само ти по този негативен начин. Закъснял си за Нова иначе, отдавна беше герой в БТВ когато задмина една патрулка с 250 ли беше, че съм забравил. Няма нужда да ти казвам колко известност търси човека, тръгнал е от нула и с честен труд успя, няма време да го търсят медии за да си пълнят програмата и затова спира клипове ако има нужда. Интересно как когато се пусне клип с подобни неща от чужбина не се коментира колко е неморално, но само защото човека го познавам трябваше да се постараеш да обясниш колко е тъп той и как му се кефят таксиджиите в малък град.
И ти казвам последно, не го оправдавам, аз не съм карал така с бързи коли когато съм имал тоя шанс, но повярвай ми, кара бързо, но отдавана поумня и в това отношение и върна газта като не прави ситуации. Никой не е идеален обаче, всеки с кусурите си.

Относно клипът, махнал го е като е видял, че имаше много гледания защото не иска. Аз нямам толкова аклъл да знам, че като пусна клип за сравнение във форума ел. коли и ДВГ ще почнеш само ти по този негативен начин. Закъснял си за Нова иначе, отдавна беше герой в БТВ когато задмина една патрулка с 250 ли беше, че съм забравил. Няма нужда да ти казвам колко известност търси човека, тръгнал е от нула и с честен труд успя, няма време да го търсят медии за да си пълнят програмата и затова спира клипове ако има нужда. Интересно как когато се пусне клип с подобни неща от чужбина не се коментира колко е неморално, но само защото човека го познавам трябваше да се постараеш да обясниш колко е тъп той и как му се кефят таксиджиите в малък град.

И ти казвам последно, не го оправдавам, аз не съм карал така с бързи коли когато съм имал тоя шанс, но повярвай ми, кара бързо, но отдавана поумня и в това отношение и върна газта като не прави ситуации. Никой не е идеален обаче, всеки с кусурите си.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Това че за 47 години не е осакатил или убил никой, не означава нищо. Познаваш ли някой, който го е правил в ПТП множество пъти? Тези неща се случват веднъж в живота, обикновено. А той щом 47 години кара така, значи гони 70 годишна възраст, а на такива години да караш така е просто безумие, колкото и да е върнал газта.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
47 е възрастта естествено и още по-естествено е, че почти нищо не означава. Иначе все ми е тая, да прави каквото реши, не карам аз така, видеото беше за съвсем друго, ама ако иска някой може да мята камъни колкото желае.
Другият път ако пускам клип с бързи скорости ще напиша, внимание родители, неморален клип.

In God we trust, all others we track.