България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Юни 2024, 17:15

TNT написа:
vicho написа:
Top Gun Maverick написа:И аз мисля, че ще са с M drivers package, но иначе ремап абсурд, МВР иска гаранция. :mhihi:
А колко ли му е топ спийда на това стоково? Вичото знаех, че много ще се радва като види. :mhihi:

тия нямат опция за M drivers package, все са си до 250, но е напълно достатъчно
Такъв тип автомобили могат да имат всякакви екстри. Ако в поръчката за автомобили е пишело 270км/ч, съм сигурен, че ще оправят софтуера. Такъв тип поръчки са и имидж за марката, доста по-лесно ще се добавят още 80 броя, следващата поръчка също по-лесничко и т.н. От там може да има и "екстри" извън тея в Мкар.

:yes:

alekangg написа:Един - два пъти в годината минавам държавата ни и всеки път се чудя как има хора, които карат всеки ден или всяка седмица стотици километри, това е наказание за мен.

София-Русе-Силистра и обратно, единствено отсечката Русе - Силистра е перфектна и е така от десетилетия.
Всичко друго е леш, тук-там има отсечки по няколко километра, които са добре.
На много места има изненадващи пропадания като легени, където може да остане колелото и ще съм с несъобразена скорост.
Не видях нито един много бързащ, но за сметка на това има доста типове каращи с 50км/ч.
Т.нар. магистрала е вечно в ремонт, пак има 2 тунела, а мостовете са като макадам или по-зле. С 100-120 не се седи в колата, всичко на бабуни..

Не те знам по какви пътища минаваш, но аз винаги имам път над прилично ниво за където и да тръгна. :yes:
В следващите години Боко като се качи пак на коня и окраде някое евро за себе си и своите приятели в Европа, ще се построи още много. Щом има пътища извън магистралите на които спокойно се вдига абсолютно без никакъв проблем доста над 250 с бърза кола и спортно окачване дори, не знам за какво е това мрънкане. Вярно, че има такива описани от теб неща, ама първокласните пътища рядко са със сериозни забележки.
Магистралата даже е по-зле от тях на някои места. :dunno:
Последна промяна Top Gun Maverick на 04 Юни 2024, 17:17, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Юни 2024, 17:17

В Северна България наистина е много зле с пътищата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Юни 2024, 18:26

София Русе не е добре. През повечето време. Русе Силистра перфектно е, така е. Русе Мадара пак е зле. Дупки няма никъде обаче е бабунка до бабунка. Ся началото на май го обикаляхме района.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 04 Юни 2024, 20:04

Последните 80 км от "първокласния" I-7 преди границата с Турция са пълен дроб. Ако някой реши да ходи в Турция през Лесово да го има предвид.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 05 Юни 2024, 13:20

Top Gun Maverick написа:Да, хвали се министъра днес, мен също ме кефи, че ще са точно от марката. :yes: Вече ще е интересно да те гони КАТ. :mhihi:
https://dnes.dir.bg/politika/kalin-stoy ... iya-snimki
Край с льольовците с всякакви курници, които знаеха, че Астрите са бавни и работят на три цилиндъра заради изплющели бобини, които пък заминават защото не сменят свещи навреме. :mhihi:

Според мен това е директен пример за някаква полза от събирането на толкова пари чрез камерите.

За кувьози се събират капачки, за медицински хеликоптери парЕ нЕма, за баварки за куките обаче има :bowdown: Kleta majko balgario... :banghead:

Да те гони кат ли ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

немо написа:
Ивайло Димов написа:Лошото е,че не си взимат поука и след всеки подобен инцидент джигитите си продължават да живеят в анимационен филм :kuku: .Почти на всяко дежурство ги гледам нощно време из града,карат като невменяеми ,катаджиите дори не си правят труда да ги гонят ,първо не им се занимава ,второ за да не стане някой инцидент със случайни водачи и пешеходци.

Много благодаря за този пост !
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Юни 2024, 13:29

Не знам дали останаха хора да вярват, че държавата фалира :) Тва явно е кодово име за - "спряха ни кранчетата".
Тия БМВ-та показват, че пак са текнали.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Юни 2024, 13:32

Не знам, нашите ги гонят ако Астрата не е с избила бобина както казах. :mhihi:

Преди месец с очите си видях как един с кросов мотор се опита да им бяга през градинките. Той се знаеше, че кара така незаконно в района и явно е мислел, че все така ще я кара, не го знам книжка дали има, но сам по себе си мотора е незаконен за пътища. И нещо явно се прецака тая кочина неговата докато им бяга. :mhihi: Падна му е седалката някак, но не разбрах дали тоя майстор нещо не падна леко без да иска първоначално. После се мъчеше да го запали, не успя и с бутане, заряза го на пътя и хукна да бяга пеш в район между 6-7 големи панелки. Дразнеше ме и реших да се включа, едната кука мой човек беше. Ей, скринове тая гад някъде, едното ченге отдолу с колата, другото пеш и аз там някъде. По едно време гледам един подозрителен върви бавно пеш между блоковете и ще се разминава с ченгето, което е пеш. Онзи го спря да го провери явно и тоя хукна да бяга, куката след него се въртят в кръг, но беше младо пишлеме ченгето и във форма. Гръмна във въздуха с халостния(или е стоп патрон първия, не знам)и някак го хвана и го събори на земята. :mhihi: Другото е история.
Та виждал съм бая пъти да ги гонят, сега самите лигльовци няма да смеят да бягат толкова.

П.п: Докато пиша това бащата ми звънна, ново място на камерата зад едно ремарке, много долно до теглича. Явно трябва да избиват.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Юни 2024, 13:46

Изсипа се някакъв безобразен хейт за тези нови коли. Ма що БМВ-та, ма що Голфове. Като бяха КИА, що КИА, кви са тея кенефи за толко пари :dunno: Аз и дръг път съм писал, съгласен съм и на депутатите заплатите х2 да станат. Ама да спрат да крадат и да си вършат работата. Сега полицаите да не се оплакват, че им били бавни колите или били стари. Проблема не е, че са взели БМВ-та. Проблема е, че няма значение дали са БМВ-та, Голфове или Дачия. Граничните скоро гледах, че и на тях новите автомобили не са Дачия Дъстър. Там нямаше коментари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Юни 2024, 13:55

Така е! Когато един човек няма желание да работи, все тая с какви инструменти ще е екипиран!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Юни 2024, 14:15

То в полиция се знае, че на който много му се работи, му звънкат отгоре да не работи много :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 05 Юни 2024, 14:22

Във Франция са с мегани, в Белгия са с Волво, ние обаче сме по богати и затова сме с М-ки :mhihi:

Тва са парите от любимите на стинката глоби за превишена скорост, които се събират в един фонд за "пътна безопасност" с него доскоро купуваха само нови камери, но явно приходите идват повече от разходите и са решили да си купуват М-ки... До две години чакаме авентадори, само в дубай ще има по яки патрулки от България - единствената страна с магистрална полиция без съществуваща магистрала. :lol:

Ако някой имаше акъл щеше да пренасочи част от тея пари за ремонт на пътищата, ама нема нужда, ще купуваме бегачки... :lol:

старши ентусиаст
Аватар

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от steeN » 05 Юни 2024, 14:25

Ако са от този фонд наистина, тогава дори да ги горят на площада нямам проблем с това :) Глобените се чувстват онеправдани, че не получават "възвръщаемост" от глобите LOL.
В същност са любими са на мнозинството от хората. Само една шепа ларпъри се правят на неразбрали от известно време насам.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Юни 2024, 14:45

От този фонд са, да. Даже вече има предизборни обещания парите да не се харчат от МВР, щом не знаят как.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 05 Юни 2024, 14:47

steeN написа:Ако са от този фонд наистина, тогава дори да ги горят на площада нямам проблем с това :) Глобените се чувстват онеправдани, че не получават "възвръщаемост" от глобите LOL.
В същност са любими са на мнозинството от хората. Само една шепа ларпъри се правят на неразбрали от известно време насам.

https://lupa.bg/news/bozhidar-bozhanov- ... 8news.html
Накратко - олигофрените имат много пари и не знаят какво да правят с тях, затова си правят банкети и си купуват бмвта. :lol:
Много умно от твоя страна "дори да ги горят няма проблем"... вместо реално да подобрят безопасността по пътищата с парите от фонда за "пътна безопасност"... Колко храсти има за кастрене, които пречат на видимостта, колко кал и пръст има свлечени от дъждовете, които развалят сцеплението, колко липсващи огради има по магистралата, заради които влизат животни, колко дупки, колко опасни кръстовища има, които могат да се преправят с подлези/надлези и по този начин реално да се намалят жертвите и да се спасят животи...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Юни 2024, 14:48

TNT написа:От този фонд са, да. Даже вече има предизборни обещания парите да не се харчат от МВР, щом не знаят как.

Е как всички искат сложат ръчички върху нещо, което изкарва парички :) Борбата ще е жестока...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата