България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
dhtj написа:
https://lupa.bg/news/bozhidar-bozhanov- ... 8news.html
Накратко - олигофрените имат много пари и не знаят какво да правят с тях, затова си правят банкети и си купуват бмвта.![]()
Много умно от твоя страна "дори да ги горят няма проблем"... вместо реално да подобрят безопасността по пътищата с парите от фонда за "пътна безопасност"... Колко храсти има за кастрене, които пречат на видимостта, колко кал и пръст има свлечени от дъждовете, които развалят сцеплението, колко липсващи огради има по магистралата, заради които влизат животни, колко дупки, колко опасни кръстовища има, които могат да се преправят с подлези/надлези и по този начин реално да се намалят жертвите и да се спасят животи...
+100000000000
От тая сделка вероятно някой е направил $$$
Ще стане "забавно" като ги подкарат и трябва да се поддържат

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Каквото и да си говорим не вървеше да ескортират Поршета и S-класи с тия изгнили Астри. Затова М340, сега доста по-авторитетно ще стоят до надрусаните и пияни престъпници 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
аз пък си мисля, че тези бмв-та са разхищение със сигурност, но ще изиграят положителна роля за повдигането на авторитета на полицията на пътя. българина съди хората които не познава по колите които карат - дори когато не са техни а са държавни. всеки лост които може да повдигне самочувствието и авторитета на полицая и добре дошъл. не че ще се оправят магически нещата, но определено ще помогне цялостно за законието по пътищата ни. нека младите момчета полицаи не се срамуват от колите с които се движат. пиша го съвсем сериозно.
знам- нося от девет кладенеца вода, но гледам на нещата положително. а че някой е лапнал здраво покрай тази поръчка - самата истина.
единствения негатив които виждам е че, ще ги смелят за нула време а подръжката им е в пъти по-скъпа от тази на астрите. а както знаеме в този форум от опит - няма нищо по-жалко и проблематично от едно неподържано бмв.
знам- нося от девет кладенеца вода, но гледам на нещата положително. а че някой е лапнал здраво покрай тази поръчка - самата истина.
единствения негатив които виждам е че, ще ги смелят за нула време а подръжката им е в пъти по-скъпа от тази на астрите. а както знаеме в този форум от опит - няма нищо по-жалко и проблематично от едно неподържано бмв.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
alx написа:...
Понякога си мисля, че единствената ти информация за България е от филмите The Expendables.
Как ти мина през акъла, че най-бедната страна с най-крадливите управници и най-неуките полицаи ще купи най-скъпите коли в Европа.
Сега обикалям Румъния-Сърбия-Унгария-Словакия и Чехия .... тия по-прости ли са от нас, че карат дачии и шкоди.
Всеки ден виждам хора, които събират пари за лечение, особено като чуя за деца и побеснявам, а родната милиция с 340-ки.
Нали имаш представа как се подържа това нещо и как бай Шапков дето майка му го бута да изкара с връзки 8-ми клас, кара до вчера Астра, а утре ще подкара 370 коня БМВ.
Имам доста развита фантазия, но това вече и на мен почва да ми идва в повече, като вземат да ги разхвърлят по дворовете на КАТ намачкани, сигурно ще ми се и плачи.
Доста работливи и кадърни хора не само в България, но и по света не могат да си купят такава кола.
Това е брутално погазване на всички морални норми и демонстрация на недосегаемост.
Все си мисля, че за 30 години стигнахме дъното, но все се появява някой, който почва да дълбае.
Всички, които им е минало през акъла да купят тези автомобили с чужди пари, трябва да се строят на националния стадион и да ги бият с пръчки докато мърдат, даже куршума им е много.
Lenco написа:alx написа:...
Понякога си мисля, че единствената ти информация за България е от филмите The Expendables.
Как ти мина през акъла, че най-бедната страна с най-крадливите управници и най-неуките полицаи ще купи най-скъпите коли в Европа.
Сега обикалям Румъния-Сърбия-Унгария-Словакия и Чехия .... тия по-прости ли са от нас, че карат дачии и шкоди.
Всеки ден виждам хора, които събират пари за лечение, особено като чуя за деца и побеснявам, а родната милиция с 340-ки.
Нали имаш представа как се подържа това нещо и как бай Шапков дето майка му го бута да изкара с връзки 8-ми клас, кара до вчера Астра, а утре ще подкара 370 коня БМВ.
Имам доста развита фантазия, но това вече и на мен почва да ми идва в повече, като вземат да ги разхвърлят по дворовете на КАТ намачкани, сигурно ще ми се и плачи.
Доста работливи и кадърни хора не само в България, но и по света не могат да си купят такава кола.
Това е брутално погазване на всички морални норми и демонстрация на недосегаемост.
Все си мисля, че за 30 години стигнахме дъното, но все се появява някой, който почва да дълбае.
Всички, които им е минало през акъла да купят тези автомобили с чужди пари, трябва да се строят на националния стадион и да ги бият с пръчки докато мърдат, даже куршума им е много.
знаеш ли кое е най- интересното... това, че и със тебе съм напълно съгласен.
но мисля, че ти убягва практичното мислене. тези пари които са събрани за тези коли са във сферата и по направление мвр. те няма да отидат за болници, хеликоптери и за други социални добрини- един вид- тези пари свят няма да видят- събрани от системата - за системата. и вместо да потънат някъде дето никой няма да ги види- мисля, че похарчени за нещо дето е толкоз очебийно е най- малкото зло.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Аз мислех, че е стандартно полицията в Европа да е с БМВ, съдейки по Швайц.
Е вярно имат и шкоди тук таме…

Е вярно имат и шкоди тук таме…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Има една малка подробност за страните около нас и техните полицейски коли и тя е, че каквото са избрали за автопарка се сглабя в съответните страни и по този начин си помпат собствената икономика.
Нас кой ни хване, ни тупа като брашнен чувал и като такъв винаги има още какво да изпадне от него, та едни бмв-та повече или по-малко все тая. Ние колко милиарда дадохме за самолети на снимка, едни бмвта ли ще ни бутнат
По-голям ефект би имал да се повдигне възнаграждението на полицаите и контрола върху тях отколкото това, но пак е нещо
Нас кой ни хване, ни тупа като брашнен чувал и като такъв винаги има още какво да изпадне от него, та едни бмв-та повече или по-малко все тая. Ние колко милиарда дадохме за самолети на снимка, едни бмвта ли ще ни бутнат

По-голям ефект би имал да се повдигне възнаграждението на полицаите и контрола върху тях отколкото това, но пак е нещо
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Можеше да им купат Тесла , екологична бърза кола с много нютони . Оправданията че няма пари за бензин ще са само лош сън ....ама власта обича да харчи парите на данъкоплатците по най причудлив начин ....условието за нови Ушев мобили :
.... Двигателят трябва да е 6-цилиндров, 335 конски сили....
Сори Елон Маск отпадаш на старта още , ...тесла няма цилиндри
.... Двигателят трябва да е 6-цилиндров, 335 конски сили....
Сори Елон Маск отпадаш на старта още , ...тесла няма цилиндри

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
streetz написа:Последните 80 км от "първокласния" I-7 преди границата с Турция са пълен дроб. Ако някой реши да ходи в Турция през Лесово да го има предвид.
Това е тестова отсечка за окачването , ако издържи ,

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Lenco написа:Все си мисля, че за 30 години стигнахме дъното, но все се появява някой, който почва да дълбае.
според мен още нищо не сме видели
как се казваше на руски "поживьом у видим" , никога не съм го харесвал този език (урудлив български), но пък фразата вАжи
тия автомобили общо взето разлаяха кучетата (нас) и са такава капка в морето, че не си струва да се дискутират

отдавна всичко е загубено в България от гледна точка на морал и достойнство

п.с. сега ще трябва да чипвам 40-ската

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
vicho написа:п.с. сега ще трябва да чипвам 40-ската![]()
![]()
![]()
Лошо ще става, носят се слухове, че диното на OVERDRIVE нямало да работи целия юли месец имало записани някви шарени коли, а МИРАФИОРИ чакали контейнери от Burger Motorsports.
От друга страна, надявам се доста голяма част от милиционерите с 340-ки да станат членове на форума и да понаучаваме някой тънкости от занаята.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Lenco написа:vicho написа:п.с. сега ще трябва да чипвам 40-ската![]()
![]()
![]()
Лошо ще става, носят се слухове, че диното на OVERDRIVE нямало да работи целия юли месец имало записани някви шарени коли, а МИРАФИОРИ чакали контейнери от Burger Motorsports.
От друга страна, надявам се доста голяма част от милиционерите с 340-ки да станат членове на форума и да понаучаваме някой тънкости от занаята.

искрено се зарадвах
тва беше добро
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp

nikola59 написа:Абе доволни са хората, ще имат работа. Скоро ще гледаме М340 по новините рано или късно - сещайте се за какво
Няма проблем - ще вземат уроци от най-големия карач ако се наложи - https://www.youtube.com/watch?v=-Ap5_fw9gsc&t=77s

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ