40-45 (примерно) и кой как е живял, живее и смята да живее…
Модератор: Общи модератори
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Re: 40-45 (примерно) и кой как е живял, живее и смята да жив
Аз, близо до 40-те, виждам следните разлики спрямо 35 годишната ми версия:
1) Възстановяване- след средно-до-високо интензивна тренировка сега на следващия ден почивка или лека възстановителна активност ми действат добре, нямам капацитета да повторя натоварване със същата интензивност като предишния ден.
2) Метаболизъм- до 35-6тата година като забележа, че съм наддал 3-4 кила, минавам в по- строг режим и за седмица съм отново в оптимално тегло. Сега трябва да внимавам доста повече и да съм далеч по- стриктен с храненето.
Горните 2 са обусловени от промените в хормоналния синтез, които настъпват във времето. Естествено, има достатъчно компенсиращи механизми и медикаменти, но засега не съм тръгнал да залитам в тази плоскост.
Разтягането и мобилността, споменати в горния пост, също са съществен елемент за добра форма на "стари" години
1) Възстановяване- след средно-до-високо интензивна тренировка сега на следващия ден почивка или лека възстановителна активност ми действат добре, нямам капацитета да повторя натоварване със същата интензивност като предишния ден.
2) Метаболизъм- до 35-6тата година като забележа, че съм наддал 3-4 кила, минавам в по- строг режим и за седмица съм отново в оптимално тегло. Сега трябва да внимавам доста повече и да съм далеч по- стриктен с храненето.
Горните 2 са обусловени от промените в хормоналния синтез, които настъпват във времето. Естествено, има достатъчно компенсиращи механизми и медикаменти, но засега не съм тръгнал да залитам в тази плоскост.
Разтягането и мобилността, споменати в горния пост, също са съществен елемент за добра форма на "стари" години

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
dhtj написа:Това е реалността. От всички спортове след 40 може да си на топ ниво само в шахмата.
Добре че тия пенсионери в рали Дакар не го знаят това

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Значи ако не можеш да тичаш или да си по железата нон стоп си дрът, направо за Орландовци . Айде по сериозно, моля.
Дрът си когато се почувстваш такъв. И мисълта да ти е ясна и бърза в много по-важно от бъхтене и тичане.
Дрът си когато се почувстваш такъв. И мисълта да ти е ясна и бърза в много по-важно от бъхтене и тичане.
Хм,хм...
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Не знам за Роналдо, но Леброн за мен е абсолютният връх като атлетизъм, форма, ниво и т.н. на 40г без 6 месеца. Аз лично не съм му фен като играч, но не мога да отрека абсурдните му показатели, някои дори по-добри от времето, когато беше в "разцвета" си в Маями или втория път в Кливланд. Имаме и Фернандо Алонсо в модерната Ф1, който ако му се даде печеливша кола знаем какво ще стане 

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Ако от по-ранна възраст си разбрал, че живота е маратон, а не спринт, няма нищо страшно нито на 45, нито на 55, нито дори на 65. За съжаление добитъка го кара - "сега да си го взема,сега му е времето". 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Да, както казах и преди има и изключения, там катко споменахте някакви спортисти и други някакви лица, говорим за обикновения човек, идете в някой мол , поръчайте си кафе и се загледайте и замислете как изглеждат хората 40+ ..... вижте разбирам че това да станеш на 40 е привилегия, разбирам че всички сме тръгнали на там( от по-младите), но просто не е яко ..... дори на изключенията като бум(знам че четеш
) , понякога много им личат годините ( не визуално при него ... )
Това е сори...
Амиии то границата м/у "сега му е времето" ( за да няма нищо неизживяно ) и "живота е маратон" не е толкова голяма, и е трудно когато си на 25-30 да го разбереш и да я намериш....

Това е сори...
kikko написа:Ако от по-ранна възраст си разбрал, че живота е маратон, а не спринт, няма нищо страшно нито на 45, нито на 55, нито дори на 65. За съжаление добитъка го кара - "сега да си го взема,сега му е времето".
Амиии то границата м/у "сега му е времето" ( за да няма нищо неизживяно ) и "живота е маратон" не е толкова голяма, и е трудно когато си на 25-30 да го разбереш и да я намериш....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Има доста объркване, щом се сравнявате с елитни атлети. Тия хора и нивото им нямат НИЩО общо с нас, простосмъртните. Те си смазват телата от ранна възраст, което може да го правят до време и после останалата част от живота се опитват да си оправят щетите. Както и всичко друго, това е на спектър. Нужното ниво за добър и дълъг живот е много по-ниско от това на топ атлетите и много по-високо от това на масата.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Нужното ниво е съвсем малко над това да се валяш по цел ден и да плюскаш. Особено плюскането е много важно. Даже не е толкова важно какво, а колко.
И няма нужда да ходиш ни на фитнес, ни никъде. Разбира се строго индивидуално е.
И няма нужда да ходиш ни на фитнес, ни никъде. Разбира се строго индивидуално е.
Последна промяна Моджо на 17 Юни 2024, 18:23, променена общо 1 път
Хм,хм...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Няма как с напредване на възрастта нещата да са по-добре. Аз съм на 53, косата побелява (поне си е на място), появяват се бръчки, колената пукат, холестерола и кръвното
На 33 пуших по 3-5 кутии цигари, тогава попрецаках доста неща, на 34 се разделихме, но след проблеми с язвата и диети-зверски, година по-късно качих 30кг и напрежението в изследванията започнаха.
Не съм спортувал никога, цял живот съм работил на бюро, а след работа механик, бояджия, свападжия
....... от как се помня съм работил на 2-3-4 работи и сега продължавам, не виждам особен проблем.
Не виждам и особена промяна в акъла, колите трябва да са с две врати, окачването трябва да е на най-твърдата степен, задвижването с бензин и музиката на 6.
Вярвам, че шефа-отгоре има най-важната роля в живота и здравето, но не насилвайте нещата.
А Аlx щом избираш пасатора вместо АМГ-то като влезеш в гаража сигурно имаш проблем или обратното, нямаш никакъв. Надявам се някой ден като влезеш в спалнята да не се чудиш дали да тръгнеш към Мила Кунис или Елтън Джон.

На 33 пуших по 3-5 кутии цигари, тогава попрецаках доста неща, на 34 се разделихме, но след проблеми с язвата и диети-зверски, година по-късно качих 30кг и напрежението в изследванията започнаха.
Не съм спортувал никога, цял живот съм работил на бюро, а след работа механик, бояджия, свападжия

Не виждам и особена промяна в акъла, колите трябва да са с две врати, окачването трябва да е на най-твърдата степен, задвижването с бензин и музиката на 6.
Вярвам, че шефа-отгоре има най-важната роля в живота и здравето, но не насилвайте нещата.
А Аlx щом избираш пасатора вместо АМГ-то като влезеш в гаража сигурно имаш проблем или обратното, нямаш никакъв. Надявам се някой ден като влезеш в спалнята да не се чудиш дали да тръгнеш към Мила Кунис или Елтън Джон.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му за плановете си как ще живееш след 40-45.... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ако си си опекъл работата до 40-45 - живееш
ако не си --> съществуваш

ако не си --> съществуваш

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Бабите и дядовците са ми казвали, че тегавото идва след 80, така че има време... 

alozavar написа:Не знам за Роналдо, но Леброн за мен е абсолютният връх като атлетизъм, форма, ниво и т.н. на 40г без 6 месеца. Аз лично не съм му фен като играч, но не мога да отрека абсурдните му показатели, някои дори по-добри от времето, когато беше в "разцвета" си в Маями или втория път в Кливланд. Имаме и Фернандо Алонсо в модерната Ф1, който ако му се даде печеливша кола знаем какво ще стане

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Добре, да оставим физиката настрана, как се справяте с отегчението?
Аз съм млад още, тъкмо направих 29, но знам някои неща как са ме кефили преди 10-15-20 години, когато съм ги правил за пръв път и знам сега като съм ги правил вече 5000 пъти и вече не са ми толкова интересни...
Не знам дали го обяснявам добре, например имам чувството че на 14 години съм имал много повече тръпка да карам балкан 50 и на 16 години мз251, отколкото сега ми е кеф да карам всякакви съвременни мотори по 600 и 1000 кубика...
И с колата е същото, на първата ми алфа 156 се кефих няколко години, сега на бмвто му сложих хибрид, кулер, генерация, извади там някакви хиляди нютони, децата му се кефят, аз му се радвах една седмица как лепи за седалката и вече ми е все тая.
Карах новото м4 компетишън с генерация, пак не ми стана патката така както когато карах а4 3.0 бензин за пръв път на 18 години.
И с жените е същото, като помня как съм горял по първите любови, как сме се карали, ревали, сега за 7 дена ми връзват 3 яки мацки и ми е все тая...
Световни и европейски гледах, попълвах си програмата от вестника, пишех си резултатите, сега почна европейското, не помня дали гледах половин мач докато вечерям, не ми е интересно...
Игри играех на компютъра, събирах пари да си купувам геймърски мишки, падове, бил съм на турнири по ЦС, сега не съм играл нищо от години, тъпо ми е...
Аз съм млад още, тъкмо направих 29, но знам някои неща как са ме кефили преди 10-15-20 години, когато съм ги правил за пръв път и знам сега като съм ги правил вече 5000 пъти и вече не са ми толкова интересни...
Не знам дали го обяснявам добре, например имам чувството че на 14 години съм имал много повече тръпка да карам балкан 50 и на 16 години мз251, отколкото сега ми е кеф да карам всякакви съвременни мотори по 600 и 1000 кубика...
И с колата е същото, на първата ми алфа 156 се кефих няколко години, сега на бмвто му сложих хибрид, кулер, генерация, извади там някакви хиляди нютони, децата му се кефят, аз му се радвах една седмица как лепи за седалката и вече ми е все тая.
Карах новото м4 компетишън с генерация, пак не ми стана патката така както когато карах а4 3.0 бензин за пръв път на 18 години.

И с жените е същото, като помня как съм горял по първите любови, как сме се карали, ревали, сега за 7 дена ми връзват 3 яки мацки и ми е все тая...
Световни и европейски гледах, попълвах си програмата от вестника, пишех си резултатите, сега почна европейското, не помня дали гледах половин мач докато вечерям, не ми е интересно...
Игри играех на компютъра, събирах пари да си купувам геймърски мишки, падове, бил съм на турнири по ЦС, сега не съм играл нищо от години, тъпо ми е...
dhtj написа:Добре, да оставим физиката настрана, как се справяте с отегчението?… тъпо ми е...
Това ми звучи, като някаква депресия. Аз бих си обърнал внимание на спането, яденето, пиенето. Пълна кръвна картина и оптимизиране след това. Повече време на слънце, тежести, кардио и се обръщат нещата.
Но пак, нормално, като се свикне с нещо, да спадне тръпката, но има толкова много неща за правене и учене, че не виждам как бих се отегчил. Обаче е на моменти и има и предозиране. При мен работи, да въртя и разнообразявам хобита, местоположение и от там и средата.