Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Re: Море 2024г.?!...
Тия цени дето ги цитирате за Гърция са си ултра тънкаж. Май месец като бяхме на Санторини цените са горе-долу като на Карибите и Хаваите, но пак е условно къде точно сте на последните две. То всъщност аз знаех, че в тази част на страната е по дебело тъй като от доста време следя ютуб канала на един грък който преди време беше само за Санторини и се казваше "Santorini explained" от поне една година обаче прави видеа за цяла гърция и го е преименувал на "Greece explained". Вечерите в ресторант с изглед към Калдера между 130-200 евро. Като всъщност 200 платихме с бакшиша едната от вечерите когато поръчахме 0,75 бутилка вино розе. Иначе жена ми беше предимно на чаша вино и 2-3 предястия, а аз на предястие и основно с бира и после някакви десерти. Последната вечер не взимахме предястия ми реших най-после и аз да пробвам така прословутото узо дето все го повтарят насам и натам кой как ходил по Гърция все за него говори. Иначе аз бях опитал веднъж мастика в БГ преди повече от 30 години и не е моето питие и това ми е било до момента. Та с малка бутилчица от 200мл узо и някакви гръцки салати и основни ястия и за двама + десерти и сок пак отиде над 100 евро. Иначе тези ресторантчета и таверни дето нямат изглед са по тънки разбира се. На плаж ходихме един ден до Периса като никой нищо не ни е казал да има някакъв минимум за консумация ако се ползват чадър и шезлонги. Ние взехме една гръцка мусака, гръцка салата, снежанка, някакъв бюрек или баничка със зеленчуци вътре, кадаиф със сладолет и два сока за около 50 евро. На съседния чадър със шезлонги имаше едно семейство канадски туристи които дремеха на някакви коктейли, като носеха Ролекс-и а мъжа пушеше пура. То почти целия плаж си беше празен. Според посочения по горе канал в ютуб дето следя обаче човека казва за Санторини че от юни до август цените скачали двойно. Ние следващото ни ходене до Гърция планираме да е Закинтос та всякакво инфо каквото споделите ще бъде полезно.
Последна промяна peshehodetz на 10 Юли 2024, 21:26, променена общо 1 път
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji
E, Санторини и Миконос са най-скъпите места в Гърция, за мен прехвалени. Плащаш много и рядко е за традиционна гръцка кухня. В ирландски пъбове може да ходиш и като не си на почивка
Трябваше да идеш в Крит и оттам за един ден с фери до Санторини да го разгледаш. Нито плажове има читави, нито нещо особено. Докато в Крит има уникални места, с рент-а-кар ще го изръшкаш целия за няколко дни. А узо пият само туристите, местните пият предимно ципуро без анасон, което си е гроздова ракия.
П.П.
В Гърция бакшиша не е като в САЩ. 5-10 евро е достатъчно, дори и на голяма сметка. Гърците оставят нула.

П.П.
В Гърция бакшиша не е като в САЩ. 5-10 евро е достатъчно, дори и на голяма сметка. Гърците оставят нула.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Знам, че не е по темата, но по въпроса с допълнителните застраховки в БГ, когато сумите станат малко по-големи, започва да става доста 'трудно' доказването и съответно покриването им, дори всичко да е с фактури и от официален техен партньор! Просто 'особености на българския риболов'
!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Разходи се малко до Будва,Дубровник...и тея цени в Санторини ще ти се видят приказка
Там си е мега комерс и балтията дебне отвсякъде.
Колкото за супите в Гърция,питал съм веднъж един кръчмар защо така ,и ми каза,че в тоя бизнес минимума който гледат да изкарат от клиента като седне е поне 5-6 еур и няма как да струва колкото едно фрапе.Отделно е врътня самото приготвяне

Колкото за супите в Гърция,питал съм веднъж един кръчмар защо така ,и ми каза,че в тоя бизнес минимума който гледат да изкарат от клиента като седне е поне 5-6 еур и няма как да струва колкото едно фрапе.Отделно е врътня самото приготвяне
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
За чадърите ще кажа другия месец. Тия на хотела са си с консумация от биийч бара. Досега не е имало изискване какво или колко.
Ма то... Фрапе за мен, сок за жената, 2 шейка за децата... Никога не съм седял на 1 кафе. Иначе има и такива, приходящи, дето минават за 2 3 часа.. Те си носят и зимат вода примерно само. И чат пат некой македонец се гевези с едно фрапе. Но скоро не е имало такива и да са си от хотела. Свободна зона има километри. Цените на село нема как са са като в Санторини)) Или некой от всеизвестните места и плажове. Никити дето си е съвсем малко градче и е на 10 км цените са едно 30% нагоре. Ама.. Кой иска навалица ще си плаща
Ма то... Фрапе за мен, сок за жената, 2 шейка за децата... Никога не съм седял на 1 кафе. Иначе има и такива, приходящи, дето минават за 2 3 часа.. Те си носят и зимат вода примерно само. И чат пат некой македонец се гевези с едно фрапе. Но скоро не е имало такива и да са си от хотела. Свободна зона има километри. Цените на село нема как са са като в Санторини)) Или некой от всеизвестните места и плажове. Никити дето си е съвсем малко градче и е на 10 км цените са едно 30% нагоре. Ама.. Кой иска навалица ще си плаща

Хм,хм...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
barty написа:Леко наблюдение на цените в курортно градче в Гърция
Паркиране без пари
Става въпрос за Паралия Катерини.
Внимание: ако искате да идвате тук трябва да сте в края на селото че в центъра е лудница.
Съседното село Олимпиаки Акти ми се видя по-добре.
Това е народен курорт, не е ултрата на Гърция като Миконос и т.н. гъзарски места.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][e
Anthony_J написа:
За бензина за пръв път чувам тази глупост, а мислих, че съм чул вече всички възможниОт горивата нямам никакви оплаквания, а разликата между премиум и обикновен е само няколко цента, не е като при нас 30-40 стотинки. Обаче съм чувал гърци да казват, че горивото в България е по-качествено от българското, докато ние твърдим обратното. Не знам кое е истина, аз и в България съм нямал проблем с горивата никога. Иначе тук най-много хвалят това на BP.
Сигурен бях, че е небивалица ама реших да питам

kiko написа:Разходи се малко до Будва,Дубровник...и тея цени в Санторини ще ти се видят приказкаТам си е мега комерс и балтията дебне отвсякъде.
Още имам кошмари от бийч бара на един комплекс в Будва…250€ консумация искаха на чадър и 2 шезлонга

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Море 2024г.?!...
Където се ходи много и е модерно се слага каквато може цена.
Дали ще е х2 или х4 няма значение, явно има кой да плаща.
В Мексико където уж не е скъпо, цените бяха брутални на всичко по известите места и плажовете.
И на всичко отгоре, краварите са ги научили да си търсят 25-30% бакшиш..
Дали ще е х2 или х4 няма значение, явно има кой да плаща.
В Мексико където уж не е скъпо, цените бяха брутални на всичко по известите места и плажовете.
И на всичко отгоре, краварите са ги научили да си търсят 25-30% бакшиш..
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
В Мексико много зависи кое, кога и как ще го намерите. Ние лично винаги сме, а и е много препоръчително да се ходи на all inclusive. Това предвид факта ако така или иначе ще лежите по цял ден на плажа. Ние ходим почти всяка година, по някога и по два пъти годишно, като имаме дори трипове за 2-3 дена само през уикенда. Та мога да кажа, че Мексико, а също така и Доминикана са най-евтините карибски дестинации. Сега за препоръчане е да се ходи Ноември до към Март тъй като летния сезон, освен че е доста фрашкано, е и много горещо и най-вече от влагата малко трудно се понася. Освен това лятото е сезона на ураганите, та може да хартисате ако има отменени полети,а най-кофти е ако и хотела откаже да удължи престоя ви с някой и друг ден, както преди около седмица се случи с един наш форумен колега. Иначе от ноември до март избягвайте седмицата в края на ноември, между Коледа и Нова Година и от около 7 до към 20 Март защото по това време има голям наплив на американски туристи и умишлено вдигат цените. Повечето в БГ гледам, че ползват букинга, аз лично предпочитам експедиа или косткотравел, последните ги има само тук, но понякога пакет all inclusive излиза на половината на другите две, случвало ми се е точно за Мексико да взимам за едни от най-добрите ризорти. За all inclusive ако си мислите, че ако не сте ще ви е по изгодно, няма как да стане, освен ако не се ограничавате от много неща. Другия вариант е да вземете нещо от airbnb. Ние вечер много и не излизаме от резорта, макар че в Канкун особено около хотелската зона няма проблеми, но все пак трябва да се внимава, ако обаче сте надолу към Ривиера Майа не ви препоръчам много да се мотаете в късните часове. Извън ризортите също така не ви препоръчам да плащате с карта, дори да ви носят пос терминал пред вас. Много често ви показват някаква сериозна сума като ви казват, че е в песо и няма проблем като мине трансакцията ще ви излезе в долари или съответно евро пък после се оказва, че са ви тряснали сериозно в твърда валута. Има доста изгорели туристи по този начин, като този трик го опитват и в други страни от карибския регион, но в Мексико е най много.
keep walking
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
All inclusive има много добри попадения, но не съм им фен.
Не отивам някъде, за да седя в хотел 7-10-14 дни.
За мен е супер надценена дестинация.
Не отивам някъде, за да седя в хотел 7-10-14 дни.
За мен е супер надценена дестинация.
peshehodetz написа:В Мексико много зависи кое, кога и как ще го намерите. Ние лично винаги сме, а и е много препоръчително да се ходи на all inclusive.
Най-хубаво в Мексико е в Каботата и задължително на не-ол инкл. Световно ниво файн дайнинг ресторанти и страхотна атмосфера. Не е евтино, цените са като в Палм Спрингс, посетителите са същите и нивото е максимум.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Тъкмо се връщаме от Метаморфози.
Екстра си изкарахме.. От двете таверни, които Моджо препоръча само Лианата вАжи. Василис е някаква шега, поне ако искаш да ядеш морска храна. Калмарите и октоподът бяха една идея по-сочни от стар риболовен ботуш. Домакинката ни предупреди, че не ставало, защото е с нов собственик от скоро, ама акъл де!
Селцето е перфектно за семейства с деца, малко, тихо и спокойно. Плажът е малък поради особеностите на терена, съответно има малко хора и е доста приятно.
Дните, в които плажувахме там бяхме в бийч-бар Barukoni, за което просто послушахме домакините ни. Спешълти кафета, душче, супер разговорлив, англо говорящ, млад персонал, даже и храната им беше супер.
Относно минаването покрай Солун всичко е много гадна лотария.
На отиване минахме през "царевичака"(покрай Лъгадинското езеро и Полигирос), но днес реших да рискувам със Солун и нямаше никакви тапи, но в нашата посока.
Отсреща един Йорго с бяло Пунто не беше уцелил нещо по стесненията и беше застанал напреки на пътя с много размазана предница. Колоната назад беше МА-МА-ТА!
Екстра си изкарахме.. От двете таверни, които Моджо препоръча само Лианата вАжи. Василис е някаква шега, поне ако искаш да ядеш морска храна. Калмарите и октоподът бяха една идея по-сочни от стар риболовен ботуш. Домакинката ни предупреди, че не ставало, защото е с нов собственик от скоро, ама акъл де!

Селцето е перфектно за семейства с деца, малко, тихо и спокойно. Плажът е малък поради особеностите на терена, съответно има малко хора и е доста приятно.
Дните, в които плажувахме там бяхме в бийч-бар Barukoni, за което просто послушахме домакините ни. Спешълти кафета, душче, супер разговорлив, англо говорящ, млад персонал, даже и храната им беше супер.
Относно минаването покрай Солун всичко е много гадна лотария.
На отиване минахме през "царевичака"(покрай Лъгадинското езеро и Полигирос), но днес реших да рискувам със Солун и нямаше никакви тапи, но в нашата посока.
Отсреща един Йорго с бяло Пунто не беше уцелил нещо по стесненията и беше застанал напреки на пътя с много размазана предница. Колоната назад беше МА-МА-ТА!

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Плажа е тесен, ама е дълъг
)
Е, за Василис няма как да знам че е с нов собственик
)
На сладкарница Тасос ходихте ли, ние сме сека вечер там за по сладолед, а сутрин за кафе и после на Нектар-а за фрешчета
)
На нас ни е супер там, радвам се, че ти е харесало.
ЕДИТ Ако ти се обикаля наоколо има доста приятни други плажчета...син флаг са почти всички и са на 10-15-20 км разстояние и в двете посоки.
EDIT Кажи некоя и друга цена , че да не излеза. че съм лъжец като казвам че плащаме по 40-50 евро за обяд без алкохол и не морско. За четирима.
Ние сме началото на август там.

Е, за Василис няма как да знам че е с нов собственик

На сладкарница Тасос ходихте ли, ние сме сека вечер там за по сладолед, а сутрин за кафе и после на Нектар-а за фрешчета

ЕДИТ Ако ти се обикаля наоколо има доста приятни други плажчета...син флаг са почти всички и са на 10-15-20 км разстояние и в двете посоки.
EDIT Кажи некоя и друга цена , че да не излеза. че съм лъжец като казвам че плащаме по 40-50 евро за обяд без алкохол и не морско. За четирима.
Ние сме началото на август там.
Последна промяна Моджо на 13 Юли 2024, 16:03, променена общо 1 път
Хм,хм...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Моджо написа:Плажа е тесен, ама е дълъг)
Е, за Василис няма как да знам че е с нов собственик)
На сладкарница Тасос ходихте ли, ние сме сека вечер там за по сладолед, а сутрин за кафе и после на Нектар-а за фрешчета)
О, да! Тасос беше мястото за закуска и вечерния сладолед. Семейството, което го държи са много приятни хора. Чичото беше небръснат от поне 2 седмици до онзи ден и имаше доста заплашителен вид, иначе е страшен пич.
Гиросите ENJOY в края на търговската улица също бих ги похвалил много.
Василис може и да са добре за други неща, но конкретно морската им храна беше слаба. Поне едното ми ядене на ден винаги са мекотели в Гърция и просто няма място за грешки.

За морска храна мястоТО е Антигони в Никити. Точно между пристанището и плажа.
Тясното плажче е безценно нещо! Имаше доста обещаващи в западна посока, но дъщерята упорито отказва да пикае в друго, освен в тоалетна, та за това не мръднахме от Барукони.
На Никити опитахме за час да плажуваме преди едното плаване. Не, благодарЪ! Ноември и Декември на лов за лавраци много го обичам тоя плаж, но в тая навалица и без душове да ходи който ще, аз съм пас!
пс. 50 евро без морско и без алкохол и сега е реалистично за четирима.