Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F31

Re: Море 2024г.?!...

Мнение от alozavar » 16 Юли 2024, 20:25

Ще тръгна сутринта към 7ч, четвъртък е като ден, и ще видя някаква актуална информация за пунктовете, ако има и ще преценя в движение май... ако стигнем докъм 12:30-13 ще го считам за успешно пътуване :lol: Мерси за мненията! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 16 Юли 2024, 23:19

Аз ако минавам ГКПП гледам винаги да е два часа по-рано от "стандартното ще тръгна в 7ч сутринта" и винаги пред мен има макс 5-6 коли. Предпочитам да изчакам тези 2 часа някъде на плажа или на някое кафе в Гърция отколкото да кибича на пункта.
Това говоря за ГКПП Маказа понеже аз минавам от там и винаги сутринта към 4:30-5:30 няма почти никакъв трафик, след 6:30-7:00 започва да се образува голямата тапа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 17 Юли 2024, 0:23

Кулата е много на късмет, по-миналия петък минах за 10 минути в 21:00, в неделя в 15:00 за 5 минути. Случвало ми се е в по-нестандартни дни да чакам с часове, така че подкрепям горното да се тръгне по-рано пък чакането да не е на границата.

Назад беше писано за ферибота от Фискардо към Василики - никакви проблеми. В петък следобяд звъннах и само за 1 от 4те ферибота в събота нямаше места, запазих ранния (8:30) и даже имаше още място. 65 евро за двама + кола, но билетите се купуват от гише на място, преди това само резервация.

Както на този от Фискардо(west ferries), така и преди това от Килини (levante ferries) никой не го вълнуваше, че колата е с газ, нищо че на билета на Леванте беше маркирано, понеже ги взимах онлайн.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Юли 2024, 8:27

Аз винаги минавам в обедните часове. И на Маказа не съм чакал, и на Кулата. 30 минути мисля е рекорда, но беше веднъж. Останалите са под 15мин. Според мен в сутрешните часове, които коментирате, са най-затапени. Точно това "ще тръгна в 7ч" образува баси тапите от 8 до 11ч. Миналата година минах за 2мин посока Гърция. Колега беше ходил същия ден, но сутринта... 2ч30мин. Сутринта жената опънала една софра за закуска, да опразним хладилника :mhihi: , гледаме на камерите как лудница на границата и като стигнахме - 2мин :bchug:

Има просто 2 групи хора, които са задължителни за сутринта, а те са много:
- Тези само за един плаж. Няма смисъл да ходиш по-късно, ако следобяд се прибираш. Такива са мнооого. Тези през Маказа/Златоград ок, ама от Сандански/Петрич как бият по 150км до Аспровалта/Ставрос за единия плаж и им е кеф - не знам. От този регион дори си има ежедневни автобуси, екскурзия тип фрапе-хладилна чанта-плаж :mhihi:
- Тези, които пътуват доста навътре в Гърция. Ако целия път ти е 7-8-9 часа, нормално да искаш по-раничко да стигнеш.

Даже може и 3-та група да се добави, на тези с деца, които не искат да пътуват в жегите. Но точно това им изиграва лоша шега и всяка година се надънват баш в тапите.

За мен почивка и ставане в 5-6 часа не е почивка. Аз за работа не ставам в толкова, еле па за почивка :lol: Такова нещо само за самолет, щото там съм вързан кога тръгвам. Също така имам чувството, че това с ранното ставане си е останало от времената на Москвичите и колите без климатик. Да, не е приятно да те напича в 14ч слънцето, но пък 2-3-4 часа по граници е по-кофти. Вероятно ще се надъня на някоя тапа и аз някой ден, по сръбска и румънска граница бая съм си висял, ама с Гърция засега ми работи формулата :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 17 Юли 2024, 8:38

Аз в сезона си минавам през Златоград , ако на Маказа чакат 2 часа , на мен ми се е случвало да будя служителя на ГКПП :D . Там повече от 2 коли не съм виждал .
Днес ми е последния ден от юлската почивка . Изкарахме 7 перфекти дни в Топола :yes: Всичко е на ниво - добра храна , добри цени , чисто море и релакс . Определено за мен това е по добрия вариант от Гърция /Турция през юли .В Гърция - края на септември :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Юли 2024, 9:50

Кулата
Сутрин - рано трябва да се тръгне. Не по късно от 6. Даже е късно 6. 5.30 та да има време да се зареди преди границата :)) На мен не ми е проблем, ставам рано по принцип.
Много зависи от деня. Ние пътуваме обикновено неделя сутрин..и не сме чакали никога кой знае па колко много...до час и то рядко. Обикновено е 15-на минути. На опашките гледайте да сте в колона с коли от ЕУ доколкото може да видите напред. Тия от не ЕУ чат пат си ги проверяват по повече време. И дебнете митничарите..някои само махат с ръка да минават, други все пак попогледжат дукименти :))
Най-спокойно е да тръгнеш следобед, ама така си губиш деня. И пак зависи от деня..петък следобед твърде вероятно да чакаш пак.
Аз за тая година не съм решил още...вероятно ще си бича през кулата и гугъл мапса ако почервенее преди Солун ще търсим обходен маршрут. Ако не - си карам по царския път. 30 минути на Солун нищо не е. А може и през Гоце Делчев, не съм решил.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 17 Юли 2024, 10:05

Няма универсално решение за бързо минаване на границите, винаги е на късмет работата. Никога не знаеш в какво настроение ще са граничарите и кога ще решат да спрат работа ей така от нищото.
Стигал съм на пункт където съм бил 3та кола и съм висял часове щото решиха да спрат работа :dunno: Онзи ден на Кулата доста български и румънски коли...2ма пътника в колата пред мен, 10 минути почти им гледаха документите, мен ме прегледаха за 15 секунди буквално. Митничари нямаше да гледат, а исках да си приказвам с тях, че бяха хубави девойки :lol:
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Море

Мнение от anthony_j01 » 17 Юли 2024, 10:39

Проблемът напоследък е новият шеф на гръцките гранични. Много често разпорежда детайлни проверки и заради това стават огромни колони. Като почнат хора да звънят и да ги се оплакват, олабват и почват да пускат направо без да гледат даже. Има доста оплаквания срещу него, да видим дали ще се вразуми. И да се надяваме, че това е последен сезон с граници с Гърция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 17 Юли 2024, 19:08

Един въпрос към вече ходилите това лято - чувам от доста хора, че навсякъде по близките дестинации (Халкидики ме интересува най-вече) е претъпкано с туристи, много повече от миналите години и е ад... Има ли нещо вярно?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 17 Юли 2024, 19:16

Аз съм на Сани в момента…не изглежда чак толкова претъпкано :dunno: През деня има доста приходящи от околията и става зор паркирането, но вечер няма една кола. Днес бях по плажа встрани от Сани Ризорт…място колкото щеш обаче нищо работещо няма. До миналото лято имаше плажен бар, таверна, храна за вкъщи (че нали има къмпинг там)…очаквам Сани Ризорт да се разрастне доооста :lol:

Редовно ходя до Калитея, Касандрея, Мудания и Потидая…не изглежда да е гъч.
Вечер е зор по заведенията обаче, а ние обикаляме само скъпите такива и пак е зор дори с резервация
Пълно е с БГ коли обаче
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 18 Юли 2024, 14:20

Граничните експерти дайте акъл Кулата или другаде да минавам в неделя следобяд :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 18 Юли 2024, 14:20

Щом е следобед, бих стрелял смело с Кулата :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 18 Юли 2024, 14:22

Звучи като “на чужд гръб и 100 тояги са малко” :mhihi:

Сериозно питам защото рядко ми се случва да пътувам баш в дните с много трафик :oops:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 18 Юли 2024, 14:24

Миналата година минах неделя по обяд за 2мин. Следобяд би трябвало да е още по-добре в посока Гърция. Сега обаче се замислям, че ти май питаш за посока България, което прави доста добър въпроса :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 18 Юли 2024, 15:12

Да, за пътуване посока България в неделя иде реч и в понеделник пак към Гърция :lol:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата