Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Re: Море 2024г.?!...

Мнение от ///eMo » 18 Юли 2024, 19:31

Миналата неделя минах за 5 минути към 15:00, но предния ден е бил затворен пътя поради пожари, което може да е отказало хората

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Юли 2024, 16:55

alekangg написа:
steeN написа:
alekangg написа:Спешното дори в САЩ е безплатно.

Не мисля, че има нещо, което някога си казал за САЩ да е вярно, не знам нарочно ли го правиш...
Пак добре, че само за САЩ говоря невярни неща.

Може и за други, аз отбелязвам нещата, които знам. И за разлика от другите неща за пътищата и бакшишите и т.н. може да вкараш някой в голяма беля ако ти се върже за посещение в спешно отделение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 19 Юли 2024, 17:34

Момци, бързо питане. След месец ще летим за Испания с малкия. Въпроса ми е, в самия самолет на борда мога ли да му кача примерно солети, бисквити, вода в неговото си шише или ще е необходимо да купувам каквото има в небето? Не е проблема до това, че ще трябва да ги изхвърля, но като познавам жена си и знам къде ще навре всичко ми се ще да избегна тая ситуация.
В тоя ред на мисли, ако има колега, който е летял с малко дете (моя е на 2г.7м.), ще се надявам на някакъв съвет.

Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji

Мнение от Anthony_J » 19 Юли 2024, 17:40

Може да качиш всичко, стига да го купиш след като си минал секюрити чека. Шишето му за вода съответно трябва да е празно. Ще го напълниш после.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 19 Юли 2024, 17:43

Течности не може да прекараш през секюритито, солети и фафли можеш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 19 Юли 2024, 17:46

Миналага година с тамън навършило 3 години дете летяхме до Анталия.
След чека си купувате вода, има и на борда.
За разни солети и вафли няма проблем, освен че са гадост!
Ех, къде е сега бум-бум да удари едно рамо да не си храните децата с такива боклуци! :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 19 Юли 2024, 18:01

Spunky написа:Течности не може да прекараш през секюритито, солети и фафли можеш
Течности може - но трябва да са в опаковки до 100 мл. (Продават даже специални сетове за пътуване с пластмасови шишенца по 100 милилитра).

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 19 Юли 2024, 23:51

randity написа:Момци, бързо питане. След месец ще летим за Испания с малкия. Въпроса ми е, в самия самолет на борда мога ли да му кача примерно солети, бисквити, вода в неговото си шише или ще е необходимо да купувам каквото има в небето? Не е проблема до това, че ще трябва да ги изхвърля, но като познавам жена си и знам къде ще навре всичко ми се ще да избегна тая ситуация.
В тоя ред на мисли, ако има колега, който е летял с малко дете (моя е на 2г.7м.), ще се надявам на някакъв съвет.

Храна можеш и цяла раница да напълниш и да я качиш на борда. Включително не само за детето.
С водата в малко 50/50. Един път са ни пускали с пълно шише друг път не. Но вече на доста летища си има вода за пиене от кранове за допълване. За на нашето летище, водата от чешмата си е Искърско пиво, тоест годна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 20 Юли 2024, 7:43

За водата потвърждавам - минаваш си с празна бутилка и после си я пълниш за борда, но за храна винаги съм мислел, че не може. Последния път пренасях едно малко шишенце подправка някаква, защото ми го подариха и не исках да я хвърлям. Оригинални опаковано, запечатано, с етикет, не някакво пликче да се чудиш ко е. Е, отбиха ме за индивидуална проверка и ровиха. Представям си ако натъпча раница с продукти, с фолио опаковки, през които скенерът им не минава... Ще светна от всякъде.
Също съм чувал, че меся не може заради ветеринарен контрол. Говорим за тип луканки, суджуци, не 3 пържоли от насипния в Кауфланд.
Ако някой може със сигурност да потвърди ще е полезно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 20 Юли 2024, 9:36

Миналата седмица половината ми раница беше с чоризо и разни други благинки от Мадрид, плюс два сандвича във фолио, като се прекачвах в Рим.
До преди няколко години и аз мислех като вас и пътувах като отшелник, до момента когато един приятел ми каза че няма дерт и на връщане от Виена бях с една торба към 6кг с мезета и засукани сирена.
Логично е в ЕС да нямаш грижи за храната.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 20 Юли 2024, 9:56

за храна не са ни правили проблем до сега
последния път до Англия летяхме и имахме някой сандвич, плодове и ядки в кутии и детско шише с филтър (празно)
после го напълнихме от чешми за питейна вода

Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 20 Юли 2024, 10:40

За месо из ЕС няма проблем.
В ръчен багаж от Прага за София съм се прибирал с цяла раница месо.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 20 Юли 2024, 10:57

Благодаря за отговорите.
Иначе за храни, пиене и дори цигари (само да са разопаковани стековете и малко пръснати по куфарите) в багажа, аз също не съм имал проблем при предишни пътувания. Да не кажа, че преди няколко години един куфар беше пълен само с такива неща, после за щастие отвориха румънски магазин в градчето в което ходим и всичко що има в България се появи и в Испания та спрях да пътувам като Бай Ганьо

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 20 Юли 2024, 12:24

Колеги, знам, че тук се обсъжда морето в чужбина, но тъй като имаме намерение да изкараме една седмица в Балчик, може ли някой да препоръча място за спане за семейство от четирима. Не ползваме олинклузив, закуски и т.н., защото смятаме да обикаляме района. Ще бъда благодарен, ако препоръчате място за спане - апартамент, малко хотелче или нещо подобно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 20 Юли 2024, 14:42

Бях обещал, че ще дам обратна връзка, след всяко посещение, където ходя през лятото.

https://lighthousegolfresort.com/ - прекрасно е.

Морската вода е брилянтна. Обслужване супер. Храна страхотна. Чистота, пак супер. Много доволен.

Минуси:
- на места някои от мебелите се виждат леко амортизирани. Трябва да ги сменят.
- Плажа е далеч и трябва да си резервираш бусче или пък с колата. Не е на пешеходно разстояние.

___________________________________________________________________________________________

После:

:ok: Аре бегай на Съни Биййййч :ok: Класика :lol:

ей тук: https://www.imperialpalacehotel.bg/

Резервирах апартамент - беше прекрасен. С високи тавани, чисто, просторно. Морската вода - отново брилянтно чиста и страхотна, като на Балчик.
Басейните, чисти и спокойни, няма навалица. Джакузита, сауни, всичко топ.

Обслужване и храна също - разнообразна храна, каквото се сети човек - средиземноморска, агнешко, телешко, свинско, пилешко, салати, абсолютно всичко.

Коктейлите също - топ. Децата адски се изкефиха на всичко - море, басейни, джакузита.
Вечер, виенско колело, бънджита, батути, блъскащи колички, АТВ-та и много други. Хареса ни много.

Минуси: в час пик, в ресторантите е навалица/лудница. Но още 1-вия ден се научих, да ходя малко по-късно и тогава си е ОК.
И отново, на места някои мебелите се виждат амортизирани. Трябва да се сменят.

_________________________________________________________________________________________________________

После тук: https://dakota-houses.com/

Уникално. Прекрасно. Никакви забележки. Препоръчвам, който иска тишина, спокойствие, прекрасен планински въздух, басейни, джакузита, хубави гледки ... и т.н.

_______________________________________________________________________________________________________________

Сега предстои това, да видим: https://www.karismahotels.com/azul-beac ... montenegro

.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата