Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: Новите ГТП стикери
Ивайло Димов написа:КАТ немат такиви уреди и не замерват емисии.
Йордане как си представяш облагородяването на горивата да става извън рафинерията? Твада нее боб чорба и да добавяш солна цвят и вкус .Технелогичен процес е с опредрлени стъпки .Да не говорим за практичност и логистика ,за безопасност ,за плоюбирани АДР камиони .Цистерната излиза от рафинерията с пломба и се разпечатва на бензиностанцията.Тва да не ти е на кьор Асан фурната свободно избираема подготовка.
А как става? В понеделник Лукойла бачка за ЕКО, във вторник бачка за OMV , в сряда бачка за собствените си бензиностанции, в четвъртък за Шел, в петък за Петрол, в събота и неделя за "и други" ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Обикновените нафта и дизел си имат определен държавен стандарт за качество ,който трябва да покрият.Ти кът си купиш Бира Каменица от Лидъл ,Кауфланд или кварталната бакалия ....вкуса различен ли е?Еко за западна България внасят от Гърция,за източна от Лукойл ...преди 2-3 години имаше интервю с изпълнителния им директор .Само скъпите брандирани горива идат внос,Шел ги внасят от Румъния..
Интелигентни хора сте ,да не мислите че некой разнася варели и бидони с добавки и ги меша у Камиона или на бензиностанцията
.Цистерната излиза с митническа пломба и тая пломба се маха на бензиностанцията ,всеки камион е с GPS и се следи постоянно.Това акцизна стока ,да не са компири и домати.
Интелигентни хора сте ,да не мислите че некой разнася варели и бидони с добавки и ги меша у Камиона или на бензиностанцията

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Top Gun Maverick написа:Не успя да мине съм написал защо, не заради стар, а заради никакъв катализатор, който махнахме преди два месеца защото го смятахме за проблемен. Колата е след ремонт на главата и нови изпускателни клапани, на 422к, не гори грам масло(явно сегментите са добре)и съответно с чисто нов катализатор влиза идеално в уж завишените си норми. На колегата е същата 11 годишн кола, след месец и половина ще минава с оригиналния катализатор и без ремонт, та ще видим дали ще е ок.
Според тия в пункта катализатора не е гаранция. Из нета се появиха всякакви истории за данни доста нови коли не се справят с теста.
Добре де, същата работа, но аз се обърнах не толкова към теб а към коолегите които са се притеснили и обясняват как се качваме на коне от утре (Ивайло Димов )
Иначе да това е другото всеки си пляска нещо " един приятел чул, един съсед каза, една леля не мина "„ а всички тези пишат глупости с такава увереност че лошо ми става

"з нета се появиха всякакви истории за данни доста нови коли не се справят с теста"
1/Защо всяко такова твърдение не се потвърди със снимка на документа/
2/Предполагам сам ще се оправиш да намериш в мобиле коли на 2-3 години на по 200 000 - 300 000 , ох извинявай тука караме на реални- зачеркни това

Схемите с коли на лизин които преди да ги закарат на лизинг ги връщат и го ползват цялата рода в Германия-Турция и така след 5 години имаме кола на 300+к, а по документи от бмв на 95к , ама и това забравяме .....
Как пък 1 с нова кола който лично е изкарал от завода в последните 4-5-6+ години няма проблем - аха сетих се ще кажете късмет

Ивайло, ти сериозно ли? Май бира не си пил скоро.

Ей а уж аз трябваше да съм млад и наивен

Цялата работа е че ще си купим катализатори, ще си оправим бараките и толкова. it's as simple as that
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Jordana написа:А тия уанда сонди в пункта имат ли сертификат че мерят правилно и вярно ? Щото аз имам едно подозрение че са пълна скрап и създават проблеми на маса народ в момента . При положение че от тая бъзикня зависи да ти спират от движение автомобила не е ли редно да минават някаква метрология и да имат печат както и радарите за скорост ?
То отделно че тия методи за мерене са олигофренски тотално , кой нормален си държи колата на място с мръсна газ ? Това не е аналогично на двигателя да е под товар , а напълно идиотски тест .
Едно време какви коли имаше, като минеш през тия гтп пунктове камък върху камък не оставаше

А сега от някакви сондички се плашите

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да така е ! С една отвертка се бъзикаше жигльора за празен ход преди ГТП и унда сондата беше щастлива без да алармира и да мига като коледна елха за проблеми ....А сега ходи търси катализатори под наем , сервизи , майстори, бели хакери да ти "пипнат" софтуера и т.н .... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Минах ГТП вчера
- цената на прегледа е с повече от 50% нагоре!
- прегледът е пълен ташак!!!
- НОВ стикер на НОВО място на стъклото!?!?!?
ЕЙ ЩЕ ИМ ЕБА УТКАТА МАЙЧИНА НА ВСИЧКИ УСВОИТЕЛИ В ТАЯ ТЕРОТИРИЯ...
Иначе дъртата печка 535d показа 0.01, 0.02, 0.01 и пак 0.01 като й ръгнаха това отзад на около 2500 об/мин

- цената на прегледа е с повече от 50% нагоре!

- прегледът е пълен ташак!!!

- НОВ стикер на НОВО място на стъклото!?!?!?

Иначе дъртата печка 535d показа 0.01, 0.02, 0.01 и пак 0.01 като й ръгнаха това отзад на около 2500 об/мин

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Ивански ,явно четеш както ти е угодно...ще ти го напиша пак ,обикновенните бензин и дизел на99,99% на различните бензиностанции идва от един казан ,щото имаш една рафинерия.Дали ще си купиш минерална вода хисар от София или Бургас то тя ще е от един кладенец.Единствено брандиранире високо октанови бензини и скъпия уж зимен дизел идват от зад граница.Ако някоя компания реши да си поръча в Лукойл висококачествени горива и зададе параметри,то рафинерията може да им го забърка но и цената ще е различна.Добавки за горива произвеждат в Европа BASF и Infinium ,сигурно има и други по-малки производители.Това са специфични производства ,скъпоструващи тествания на рецепти ,сертификация ,стандартизация....петролните компании им е по-лесно да си купят добавките от колкото да ги произвеждат.
Така както у завода на BMW не дялат спирачни системи ,окачване и т.н ами си задават параметри към производители на такова оборудване.
Не осъзна ли ,че неа нужда да изсърбаш цялото море та да разбереш дали е солена водата
Така както у завода на BMW не дялат спирачни системи ,окачване и т.н ами си задават параметри към производители на такова оборудване.
Не осъзна ли ,че неа нужда да изсърбаш цялото море та да разбереш дали е солена водата
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ивайло, между другото преди време 100 октана на Шеланидвашемпт Гърция, поне този тук при мен, сега не знам за Румъния като казваш.
Ивански, вярно има много стихотворения, ама тука поне си имаме някакво доверие като кажем нещо 1:1 ако е от оърво лице. А от второ казвам само лелката в пункта какво ми разправя.
Иначе да, ще се сложат катализатори и ще видим. Ноември трябва да минава на жената Зафирата, а тя гори масло, има катализатор, ще видя дали ще мине, според мен скоро ще е за ремонт на глава, но и сегменти.
Зак, вчера като минах и изревах за новия стикер, айде пак нови пари и както казах с видно написани номер и дата защото сега ще се проверяват често. Не знам глобата дали още е 50 лв. и дали няма нещо след няколко глоби да те спират от движение. Чакайте да снимам новия урод, от вътрешна страна като го гледам все едно има лого на Батман.
Ивански, вярно има много стихотворения, ама тука поне си имаме някакво доверие като кажем нещо 1:1 ако е от оърво лице. А от второ казвам само лелката в пункта какво ми разправя.
Иначе да, ще се сложат катализатори и ще видим. Ноември трябва да минава на жената Зафирата, а тя гори масло, има катализатор, ще видя дали ще мине, според мен скоро ще е за ремонт на глава, но и сегменти.
Зак, вчера като минах и изревах за новия стикер, айде пак нови пари и както казах с видно написани номер и дата защото сега ще се проверяват често. Не знам глобата дали още е 50 лв. и дали няма нещо след няколко глоби да те спират от движение. Чакайте да снимам новия урод, от вътрешна страна като го гледам все едно има лого на Батман.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Маверик ,въпрос на логистика ,наличности и т.н
Shell имат рафинерия в Гърция

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Top Gun Maverick написа:Иначе да, ще се сложат катализатори и ще видим. Ноември трябва да минава на жената Зафирата, а тя гори масло, има катализатор, ще видя дали ще мине, според мен скоро ще е за ремонт на глава, но и сегменти.
Имай предвид, че кола, която гори масло, ако и смениш катализатора, ще мине без проблем... но много бързо ще го утрепе... и не и трябва много време. Няма нещо, което да скапва катализатора по-бързо.
За съжаление ще има мнго хора, които по трудният начин ще го научат това и ще излязат поредните митове за фалшиви катализатори, завишени норми и редовните глупости просто от неразбиране и незнание.
Последна промяна steeN на 31 Юли 2024, 10:35, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Тая Зафира е 2014 ...има още 5 години като копърка ,ще издаяни с тоя катализатор криво-ляво.Освен ако не гори по 1-2 литра на 1000км
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тази легенда, че всичко идва от един варел сме я чували, но има разлика между бензиностанциите. Как става това
И сега не знам как е, но преди ~10 години едни познати работеха в един Газпром и сипваха разни добавки, като пристига горивото. Също така като вкараха новото гориво G-Drive 100 или както там се казваше, не била отивала цистерна, а само сложили нови табели
Като бяха сигурни, щото единия беше дневната смяна, другия нощната. Бивш колега пък е бил управител на Шел преди ~10 години и той се кълнеше, че всичко идва капсуловано и никой не пипа. От Лукойлска цистерна пък ми предлагаха преди 8-10 години крадено, но трябвало да се вземе много
Вадят от цистерната и доливат с вода. Познавам хора, които си бяха купили. После имало вода в горивото, верно ?
Та тея легенди как всичко било еднакво, нямало значение от коя бензиностанция сипваш и т.н. са ала-бала. Дори на една и съща верига има разлика. Ако щеш може да те лъжат в количеството на едната, на другата не. Пак един познат преди 12-15 години разправяше как имало схема да се върти пистолета и на нощна смяна си събирал 2-3 литра в кофа около колонката. Един такъв мизерник ти трябва и хоп - има разлика. На леля ми преди години лукойлска нафта замръзна в резервоара на Е38 в гараж
Дали е била еднаква с тази в други части на страната ?

Та тея легенди как всичко било еднакво, нямало значение от коя бензиностанция сипваш и т.н. са ала-бала. Дори на една и съща верига има разлика. Ако щеш може да те лъжат в количеството на едната, на другата не. Пак един познат преди 12-15 години разправяше как имало схема да се върти пистолета и на нощна смяна си събирал 2-3 литра в кофа около колонката. Един такъв мизерник ти трябва и хоп - има разлика. На леля ми преди години лукойлска нафта замръзна в резервоара на Е38 в гараж

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Естествено, че се слагат различни добавки. Всяка верига бензиностанции си има собствени. На Шел примерно 2те нива каква мислите, че е разликата? Просто випауър има повече подобрители и детергенти добавени.
Шел съм забелязал, че изобщо не си контролират франчайзите и от бензиностанция до бензиностанция е леш и съм им сложил кръст отдавна (но в щатите са най-добрия бензин примерно).
Лукойл и Петрол е ясно, че тва е втора цедка там. Останалите все тая общо взето (до колкото е от голяма фирма, щото разни измислени...
), но за мен освен Ромпетрол и Газпром другото не си струва споменаване.
Тая тема направо стана златна... показателно за разни неща.
Шел съм забелязал, че изобщо не си контролират франчайзите и от бензиностанция до бензиностанция е леш и съм им сложил кръст отдавна (но в щатите са най-добрия бензин примерно).
Лукойл и Петрол е ясно, че тва е втора цедка там. Останалите все тая общо взето (до колкото е от голяма фирма, щото разни измислени...

Тая тема направо стана златна... показателно за разни неща.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То си има и тема за горива, но аз от Шел само веднъж съм усетил разлика в бензина, от една на магистрала Струма. При Газпром и Еко са 50/50. ОМВ също има доста оплаквания. Лукойл и Петрол са леш, там ясно
Като няма контрол, единственото решение е всеки да си намери удобна за него и да сипва само там по възможност.
С газ да не говорим какви са разликите. Преди ~10 години с Е46 320и М52 на газ, заредихме на първия магистрален Лукойл от Пловдив посока Бургас и колата след 105км/ч обръщаше на бензин, че ѝ идваше бедна сместа. С 90-100 до Приморско даде близо 13л/100км разход
На връщане не помня откъде сипахме, но нямаше проблем. Пълни глупости са това, че навсякъде е еднакво. А по темата - директно може да го издухаш на прегледа, заради горивото.

С газ да не говорим какви са разликите. Преди ~10 години с Е46 320и М52 на газ, заредихме на първия магистрален Лукойл от Пловдив посока Бургас и колата след 105км/ч обръщаше на бензин, че ѝ идваше бедна сместа. С 90-100 до Приморско даде близо 13л/100км разход

Първата ми официална работа беше като касиер, а в последствие и заместник управител в обект на Петрол. някъде 2008-2010
Горивата идваха с пломбирана цистерна и на място при разтоварване се сипваше добавка Хелиос. Добавка се слагаше само на скъпия бензин(който мисля, че се водеше 96 тогава) и на дизела(беше само един). 95 се разтоварваше директно.
Добавката която се слагаше беше идентична като продукт с тази предлагана в шишенца в магазина. Просто на нас ни я караха в по-големи контейнери.
Схемата беше крайно допотопна - на база на измереното количество гориво в отделението на цистерната се калкулираше необходимото количество добавка по едни таблици. После в една разграфена метална кофа се наливаше добавката до нужното ниво и се смесваше с гориво. Тази смес се изливаше в съответната цистерна на бензионстанцията преди да започне изпомпването на новото гориво от камиона.
Разбира се, от тогава е минало много време и може сега нещата да са други. А може и в другите вериги да се работи по друг начин.
П.С. 96 винаги се караше в различно отделение в цистерната. При нас пристигаше като различно гориво спрямо 95 и ние въпреки това слагахме добавка. Добавката която се слагаше не беше октанов бустер.
Горивата идваха с пломбирана цистерна и на място при разтоварване се сипваше добавка Хелиос. Добавка се слагаше само на скъпия бензин(който мисля, че се водеше 96 тогава) и на дизела(беше само един). 95 се разтоварваше директно.
Добавката която се слагаше беше идентична като продукт с тази предлагана в шишенца в магазина. Просто на нас ни я караха в по-големи контейнери.
Схемата беше крайно допотопна - на база на измереното количество гориво в отделението на цистерната се калкулираше необходимото количество добавка по едни таблици. После в една разграфена метална кофа се наливаше добавката до нужното ниво и се смесваше с гориво. Тази смес се изливаше в съответната цистерна на бензионстанцията преди да започне изпомпването на новото гориво от камиона.
Разбира се, от тогава е минало много време и може сега нещата да са други. А може и в другите вериги да се работи по друг начин.

П.С. 96 винаги се караше в различно отделение в цистерната. При нас пристигаше като различно гориво спрямо 95 и ние въпреки това слагахме добавка. Добавката която се слагаше не беше октанов бустер.