България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Авг 2024, 12:25

TNT написа:По Тракия е станало ужас 7 дни в седмицата. Нон стоп малоумници във всички посоки. Като гледам групите във ФБ, почти няма момент без катастрофа някъде.

Другата седмица събота се чудех дали да се кача на Сливен до Бургас, но пак ще е по стария път. От Сливен нататък ще е празно, а ще сме с жената и децата с двете Зафири, че аз ще се връщам по-рано, така поне ще си цъкам 80-90 без трафик, а на магистралата трябва да гоня 120 с тия коли постоянно...не, мерси.
zAcK написа:Сутринта на Тракия :shock:

Писал съм много пъти. Последните години летящити кокошарници са най-бързи и нагли и в града, и на магистралата.
Уикенда бяхме до Пампорово, само ей такива ме изпреварваха и то точно там, където няма никаква видимост! :censored:
Без да преувеличавам, имаше и доста сериозни черни жипове, дето си караха внимателно, а тия с кокошарниците бяха Бързи и яростни 18 :dunno:

При поредния с Голф 3, дето ни изпревари на един завой жената вика - "Тия с тези въшки защо се набират толкова, за много яки ли се мислят?" :help:

Изображение

Изображение

Тука е 21-годишен, в болница, двама ранени май още и една 19-годишна загинала. :confused:
Гледах и някакво шортче на някакъв, Ф10 имаше забито в ТИР отляво ли, имаше жертва, ама не знам точно от кой ден.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 05 Авг 2024, 12:39

TNT написа:По Тракия е станало ужас 7 дни в седмицата. Нон стоп малоумници във всички посоки. Като гледам групите във ФБ, почти няма момент без катастрофа някъде.

Добре де , нали уж магистралата трябва да е по-безопасно място за пътуване, 2 ленти в посока, не навлизаш в насрещното и т.н. , а то излиза ,че по Тракия има по-често инциденти, отколкото по пътя Русе-Бяла , дето също има печална слава, щото да не кажа всичкото ТИР, ама айде голяма част след Дунав Мост е по тоя път.
Тая прословута магистрала Русе-В.Търново , която уж е започната и уж трябва да облекчи трафика.....дали?
Единственият извод, до който стигам е че българинът няма опит за магистрално шофиране.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Авг 2024, 12:43

Магистралата в момента е и пълна с турци. Някои от затварянията последната седмица бяха с турски немци или немски турци :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 05 Авг 2024, 12:45

София-Пловдив си е тясна вече, две ленти не стигат.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Авг 2024, 12:46

Да, абсолютно. И сега лятото с летните шофьори, които се качват веднъж в годината до морето на магистрала, супер става.

Последните месеци съм пътувал по Тракия само извън натоварените часове и пак си е имало яко трафик. В петък едната седмица 13-14ч на обяд не съм сигурен, че успях да покарам 5мин на темпомат 140км/ч. След 17-18ч не ми се мисли как е било.
Последна промяна TNT на 05 Авг 2024, 12:50, променена общо 1 път
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Авг 2024, 12:47

ivanski_2 написа:
seimo написа:
zAcK написа:Сутринта на Тракия :shock:

Писал съм много пъти. Последните години летящити кокошарници са най-бързи и нагли и в града, и на магистралата.
Уикенда бяхме до Пампорово, само ей такива ме изпреварваха и то точно там, където няма никаква видимост! :censored:

То в тази отсечка Асеновград - Пампорово си е традиция разни котури пред разпад обикновенно смолянска регистрация да те изпреварват на джихад в завоите. Сто процента факта че караш 535d подсилва ефекта поне двойно :mhihi:

И това е вярно, но пък тези със СА,СВ,PB.... не разбират че когато някой те стигне- значи кара по-бързо от теб и не е нужно в завой да се включа 1-ва, а на правото да се тества времето за ускорение 20-120 , a може просто на първото право да не дадеш газ и той да си пътува спокойно и ти , е да ама не , как някой ще изпревари 35-цата или черния джиБ :mhihi: скапани провинционалисти :mhihi:

Пътувам го постоянно този път и тези от моя пример са в пъти повече, затова го споменавам.

Винаги давам десен мигач и намалявам скоростта, ако има някой зад мен и е безопасно :idea:

Ама явно смолянскочепеларските наследници на Себастиан Льоб не могат да изчакат малко,
щото бързат да не загубят бизнес за милиарди стигайки с 3 милисекунди по-бавно :censored:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Авг 2024, 12:58

Там се минава 100км/ч в тъмното през пешеходните пътеки в населените места. Те са учителите на Льоб там, не наследници. Разбирам, че по тея завои бавно се минават 40км, но става абсурдно на моменти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Авг 2024, 12:59

zAcK написа:
Ама явно смолянскочепеларските наследници на Себастиан Льоб не могат да изчакат малко,
щото бързат да не загубят бизнес за милиарди стигайки с 3 милисекунди по-бавно :censored:

Това не е вярно!
Така карат само тези, които туко що са разбрали, че някой такова жена му/гаджето му и бърза човека :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 05 Авг 2024, 13:17

Eйй цял форум примерни карачи, как не ви засичам Смолян-Пловдив или Пловдив София, баси късмета имам значи :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 05 Авг 2024, 13:30

Затова да набучат и там колчета като на кресненското дефиле и да се кротнат всички. Усещам го ефекта от колчетата по самия себе си, там като го минавам и грам не ми пука тоя пред мен колко е бавен карам си зад него и не усещам кога сме минали завоите. Като карам София - Самоков и като стигна някой бавен и почва едно чакане на 2те прави дето мога да изпреваря и едно ядосване, че има насрещен трафик и ми се вижда безкрайно по тия завои. Та и там да слагат колчета и толкова. Сигурно остарявам и аз, ама вече все по-рядко бързам за където и да е и все по често изтръпвам като гледам отстрани бързащите какви ситуации създават...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 05 Авг 2024, 13:41

На тракия е някакъв ужас особено сега и с турските гастербайтери направо е някакъв пълен цирк. Дясна лента се кара с 90, в лява със 120. Масово всичко живо изпреварва от дясна лента, не-рядко изпреварват и в авариината. Абе София до отбивката за Свиленград е все едно си караш все още по Цариградско.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Авг 2024, 17:18

Май не е споменато в темата, но се очаква покупка на още близо 200 лазерни триноги. Кога ще е доставката не разбрах, но да кажем, че след няколко месеца ще надничат зад всеки по-голям храст :lol: Сигурно мотото е "зад всяка мантинела - тринога, зад всеки храст - две" 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 05 Авг 2024, 17:39

Следващите Бенвета за КАТ - М-ки :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 05 Авг 2024, 19:04

немо написа:Следващите Бенвета за КАТ - М-ки :lol:

Да чистят лявата лента с 200 :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 05 Авг 2024, 20:19

Тва с 200 нови триноги супер, ама значи ли че още 400 човека ще спят по цял ден охранявайки ги...трябва да има нещо по-оптимално ама честно казано не ми хрумва :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата