България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не мисля, че е нужен такъв хейт. Има разлика когато караш умишлено без да се съобразяваш с нищо и не виждам Кроки да е от тези от тези клипчета. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Стинка одеве написах ,дребните нарушения водят все някога до количествено натрупванв и съответно в един момент до голема бела .Или по лошо ,Модературя че попадне на некой психар-холерик и он ше му модерира главата ,а зъбния статус ша е променен.Народо у тиа жеги масово е изпращел и много хора са буре с барут .Тва е положението ,една дребна грешка на пътя и то умишлена мое доведе до колизия ,разправии....Никому ненужни отрицателни емоции.
Много ми е интересно в ситуацията с кръговото как точно трябва да се излезе? Сигурно да влезеш в най-дясна лента и да дадеш възможност на всички, които пролазват 1 метър, за да видят дали могат да се включат, да те ударят странично? Поне няколко пъти в седмицата? Надявам се някой от колегите експерти да прати негов клип, показващ как се минава това кръгово правилно и без нарушения.
На софиямед спирането - да я насмете буса ли трябваше, да не говорим за предимството според един колега по-горе
Единствено за изпреварването отдясно и аз мисля, че тотално не е окей и не съм го правил никога, но пък се е случвало изнервени комплексирани селяндури като тоя с волвото да се ядосват, че им отнемам нотариалното право да се тутрят в лява лента без да изпреварват.
На софиямед спирането - да я насмете буса ли трябваше, да не говорим за предимството според един колега по-горе

Единствено за изпреварването отдясно и аз мисля, че тотално не е окей и не съм го правил никога, но пък се е случвало изнервени комплексирани селяндури като тоя с волвото да се ядосват, че им отнемам нотариалното право да се тутрят в лява лента без да изпреварват.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Аз сал гледах изпреварването от десно ,за кръговото докът не вида маркировката на пътя не моа дам мнение.Ма тва у десно е признак за нерви лабави ,то верно че има нагляри по пътя ама си ги слагам на теглича
.Карам си в лявата лента 100-110 ,тиа наши магистрали са опасни за по-висока скорост .Еле Хемус мяза на междуселски път ,кой бърза да лети у десно.
А модераторчето ми е противняк ,щото га се регистрирах у форума тъкмо малко след тва му дадоха нашивки ефрейтор и ми писа писмо "Абе ти от скоро си тук ,много пишеш по темите "
Ше каеш ,че съм отишъл у тех да му бъркам у хладилника.Взел се е на сериозно,аз такиви ги обожавам 

А модераторчето ми е противняк ,щото га се регистрирах у форума тъкмо малко след тва му дадоха нашивки ефрейтор и ми писа писмо "Абе ти от скоро си тук ,много пишеш по темите "

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
До колкото си спомням, употреба на звукови и светлинни сигнали без да има нужда е забранено от закона.
Това в смисъл да премигваш на някого зад него да искаш път.
Това в смисъл да премигваш на някого зад него да искаш път.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Така е ,може некой да се стресира ,уплаши....особено ако е млад шофер и неопитен или дама .Има си и некви неписани правила дето се учат в практиката.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз светя, само ако е пропуснал вече 1-2 възможности да се прибере и съм повисял само с мигач. Или когато ме е засекъл брутално и е в комбинация с клаксон
Най-глупавото, което съм чувал и виждал (докато се возя), е при изпреварване на междуградски път да се присветка в тъмното, за да може да блеснат хубаво всички огледала. Това от професионален шофьор на ТИР.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Те повечето са нагли и безпардонни ,днес пътувах по работа до Велики Преслав и си спазвам ограничение 60 ....некъв бастун с един кошник -самосвал ми се лепна зад бронята на 2 метра и си светка .Така 2 -3 км ,пада ограничението ...карам с 90 он пак напира ве
.5-6 км чиляко имаше възможност да ме изпревари ,ма явно чекаше да ме гони ли
.Побърканяк

- Petrolhead
- Потребител
-
driver69 написа:Много ми е интересно в ситуацията с кръговото как точно трябва да се излезе? Сигурно да влезеш в най-дясна лента и да дадеш възможност на всички, които пролазват 1 метър, за да видят дали могат да се включат, да те ударят странично? Поне няколко пъти в седмицата? Надявам се някой от колегите експерти да прати негов клип, показващ как се минава това кръгово правилно и без нарушения.
На софиямед спирането - да я насмете буса ли трябваше, да не говорим за предимството според един колега по-горе![]()
аз затова питам за мигача. имам смътното чувство, че е бил ляв и след това десен малко преди излизането от кръговото.
в кръгово не се дават леви мигачи, но това не спира народа, мига се постоянно и във всички посоки.
та специално на това кръгово, чакащите дебнат и ако тоя с джипката е видял левия мигач и старозагорско бмв в средната лента, да е решил, че е негов ред да кара и изобщо да не е отразил последвалия десен мигач. затова в кръгово само десен мигач, когато излизаш и максимално в дясно, за да е ясно какви си ги намислил
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Ама ората ко се научат ,че у кръгово се влиза с ляв мигач и излиза с десен няма има драми 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не се ли дават леви мигачи в кръговото? 
Нещо не разбрах от цялата дискусия.

Нещо не разбрах от цялата дискусия.
Последна промяна Top Gun Maverick на 08 Авг 2024, 17:21, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не виждам нищо фрапиращо в карането на Кроки и девойката му, че да скачате така
Кръговото е с повече от 1 лента за излизане, така че си е баш на място или викате по-добре да мине напреки на всички ленти, че да сте спокойни за дето е в "правилната" най-дясна лента
На магистралата...с лопата да ги ринеш идиотите
. Лошото е, че опитват да вкарат подобен тип шофиране и по всички други пътища и тогава нещата стават зле
Днес ходих до Бургас и на прибиране по пътя посока Созопол: ограничение 80, карам със 100 с трафика, колони от коли във всички ленти. Една мазда на слалом долетя с такава скорост, че чак колата ми реагира, че ще има удар и натегна коланите
(милото щеше да получи инфаркт
). Щеше да си изтръгне лоста на мигачите да присветка и накрая през аварийната се отби за кръговото под моста
.

Кръговото е с повече от 1 лента за излизане, така че си е баш на място или викате по-добре да мине напреки на всички ленти, че да сте спокойни за дето е в "правилната" най-дясна лента

На магистралата...с лопата да ги ринеш идиотите

Днес ходих до Бургас и на прибиране по пътя посока Созопол: ограничение 80, карам със 100 с трафика, колони от коли във всички ленти. Една мазда на слалом долетя с такава скорост, че чак колата ми реагира, че ще има удар и натегна коланите

- Petrolhead
- Потребител
-
Top Gun Maverick написа:Не се ли дават леви мигачи в кръговото?
ако се местиш вътре в самото кръгово - да.
ама за какво ти е мигач когато влизаш и си караш в лентата?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
На мен това с камиони и рейсове ми е много странно.
Нали имат тахо шайби и специално за тях ограниченията са ясно.
Рейс и камион мисля не можеше да се движат с повече от 100 километра в час на магистрала, ама постоянно ги гледам, как си шпорат с над 100.
Е нали за тези не им трябва камера, като ги спре там органа, който ги спира и като бръкне в тахометъра, нали ще си плати гяволията както си трябва.
Не ги ли спират тея водачи?
Нали имат тахо шайби и специално за тях ограниченията са ясно.
Рейс и камион мисля не можеше да се движат с повече от 100 километра в час на магистрала, ама постоянно ги гледам, как си шпорат с над 100.
Е нали за тези не им трябва камера, като ги спре там органа, който ги спира и като бръкне в тахометъра, нали ще си плати гяволията както си трябва.
Не ги ли спират тея водачи?