Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Море 2024г.?!...

Мнение от barty » 13 Авг 2024, 21:19

alekangg написа:
barty написа:Голям номер ми врътнаха Booking.com.
Бях запазил семеен апартамент в Гърция за семейна почивка, напълно предплатена.
Оп, позвъняване по телефона от Англия и на английски ми обясняват че резервацията е дублирана. Предложиха алтернативи.....в средата на нищото.
Парите щели да ги върнат между 7 и 12 дни.
Увиснахме без почивка в средата на август.

Колко на броя отзиви имаше хоста? Подозирам са били малко число.
Затова само от суперхост или от хостове с трицифрено число отзиви.
Иначе винаги има риск, както е и през airbnb

Сега погледнах, рейтинг 9.5 от 36 отзива.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Авг 2024, 21:28

36 са си малко, сигурно поне 50% са фиктивни.

Това което са ти предложили в нищото не е ли по-добра опция от нищо?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 13 Авг 2024, 22:47

Booking съм ги забравил отдавна, Zen Hotels са моите хора. Пример от тази година - 1480 лв. през Zen hotels за Аква Фентази Селчук в Турция., срещу 2900 от Booking. Яко, а :mhihi: И аз обикалях като бездомно куче на Балатон в сезона при 40 градуса, и шанс за връзка с Booking нула, а тъпия унгарец беше напълнил хотела с холандци и само вика - не разбирам. :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 13 Авг 2024, 23:44

Оп, позвъняване по телефона от Англия и на английски ми обясняват че резервацията е дублирана. Предложиха алтернативи.....в средата на нищото.

Намери начин да се свържеш с хоста все пак за повторно потвърждение, букинг е пробит отвсякъде откъм сигурност и постоянно изтичат лични данни, може и да е скам схема. Контактвали са ме всякак във връзка с реални резервации, почват отдалеч, искам ли трансфер от летището и т.н. и накрая все се стига до необходимост от някакво допълнително плащане.
Чудя се как не са ги зачесали с дела по GDPR, където глобите са солидни суми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Авг 2024, 8:42

Southside написа:

Намери начин да се свържеш с хоста все пак за повторно потвърждение, букинг е пробит отвсякъде откъм сигурност и постоянно изтичат лични данни, може и да е скам схема. Контактвали са ме всякак във връзка с реални резервации, почват отдалеч, искам ли трансфер от летището и т.н. и накрая все се стига до необходимост от някакво допълнително плащане.
Чудя се как не са ги зачесали с дела по GDPR, където глобите са солидни суми.

Свързах се с хоста, няма места :mhihi: Пари от мен не е взел.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Авг 2024, 8:55

И мен ме преебаха за една нова година. Имаше супер хотелче, отказаха ми резервацията след 1 месец поне и вече нямаше голям избор. В край на сметка взехме тяхното предложение. Доста по-евтино, но и на по-кофти място. Поне беше драстично по-хубаво от снимките. Толкова неадекватни снимки не бях виждал, дори не бяхме разбрали за едната стая :mhihi: В airbnb не резервирах по мнения, че е отказвана резервация, таман след като е премината границата :shock: В деня на настаняване. Такива места трябва да ги трият директно.

Това Zen hotels надеждно ли е ? Набързо го видях за един хотел - в Букинг няма места, в Зен хотелс има. Което е съмнително и не ми се рискува :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 14 Авг 2024, 11:12

Аз само да кажа, че в български хотел, с резервация през системата му (сайта им) от 6 месеца, отивам и "не ви виждаме резервацията", няма стаи... Е намериха де, ама не съм убеден, че е от букинг проблема...
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Авг 2024, 11:51

Проблем с български хотел за 15 години резервации не съм имал. Все през Съни турс(visit.bg сайта)като съм запазвал от декември за лятото даже.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Авг 2024, 12:25

:OT: Не лоша практика е след запазване през Брукинг да се свържете с хотела и да се потвърди резервацията и от тях :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Авг 2024, 13:46

Това е добра практика с проверката.

Аз лично за 15год и трицифрено число резервации с букинг, само един път някак във проблем с тях, в моя случай беше за овърбукинг на място.

Дадоха ми друг хотел на 500м, пълен пансион, оригинално бях закуска и вечеря.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Авг 2024, 13:54

При мен беше с потвърдена резервация :dunno: То много хора и прескачат букинг, и резервират директно с хотелите или местата за настаняване. Аз обаче предпочитам да знам, че има къде да се оплача после. И те да си знаят, че после ще слагам оценка. Директно към хотела само на проверено място.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Re: Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][e

Мнение от Anthony_J » 14 Авг 2024, 19:05

Хостът получава парите си от платформите чак след като гостите са настанени. Стават грешки, на всеки може да се случи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 14 Авг 2024, 22:33

Даже след като са си тръгнали и са казали че всичко е такова каквото пише.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 14 Авг 2024, 23:05

Относно Zen hotels. Края на май се отвориха дни и решихме да скочим до Aqua Fantasy. От Booking - 3 нощувки 2900 лв., от рецепция места йок... След малко ровене попадам на оферта с цена около 1500 лв. от въпросните Zen hotels. След половин час проверка разбирам, че са читави, запазвам и плащам. След 900 км. път бях малко под напрежение на рецепция :mhihi:, но проблем никакъв. Е, преди тръгване пратих мейл до мениджър някакъв в хотела с някакво изискване и ми отговориха ОК., така че имах някакво спокойствие :yes:
Втори път запазих през тях на много по ниска цена в БГ, сега трети път запазвам за невероятно ниска цена за Ситония през септември...
За сега са супер :yes:
Цените на определени места са им ниски, понеже изкупуват предварително стаите и после продават с малка надценка, така ми обясни някой като ги проучвах..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 15 Авг 2024, 11:16

Принципно сега имам една резервация на 360 лева на ден, а в Zen е 300 лева. Ама все още са ми малко под въпрос, особено ако видите ревютата за сайта тук -> https://www.trustpilot.com/review/zenhotels.com

Доста хора са били с "изненада" при пристигане в хотела... Има и такива, които са били ок естествено, ама за почивка с малко дете, май не ми се рискува в моят слузай за 300 лева...

Иначе не съм ги чувал/ползвал до сега. От другите големи коректни са били Agoda, но не очаквайте чудеса в цената спрямо booking примерно.
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата