Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Море 2024г.?!...
Досега не са ни искали акт за раждане, но за всеки случай носим винаги едно копие. Доколкото знам могат да го поискат ако родителите нямат брак, тоест са с различни фамилии.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
По принцип нямат право да го искат, защото имат връзка със системата и могат да си го проверят, но понякога се правят на луди. От друга страна е по-добре да го носиш, защото се минава по-бързо, не чакате да правят справка.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
С децата ходим в ГрЪц откак са бебета. Едното беше на 5 месеца кат му беше за 1 път, каката беше на 7 месеца когато ходи 1 пръв път и тя. Имат си паспорти и никой никога не ни е искал каквото и да е освен паспортите и ЛК. Може би към 20 пъти сме ходили, че спрях да ги броя вече. Имаме си брак, всичко си е точно...ся ако няма брак друг въпрос.
Хм,хм...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Като има брак и сте двамата с децата, няма проблем. При всички други случаи носете копие на акта. Даже може да ви поискат да остане при тях.
Never mistake motion for action...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Никакво копие не нося, те си искат защото ги мързи да проверят за 1мин в компютъра.
В никой закон не е упоменато, че трябва да се носи акт за раждане.
Редовно са ми казвали другия път да носиш и им отговарях, че няма да нося и те гледаха умно.
Всичко това е, ако се излиза с двамата родителя. Ако е единия вече трябва пълномощно от другия или най-добре пълномощно, че детето може да излиза само без придружител.
Редовно са ми казвали другия път да носиш и им отговарях, че няма да нося и те гледаха умно.
Всичко това е, ако се излиза с двамата родителя. Ако е единия вече трябва пълномощно от другия или най-добре пълномощно, че детето може да излиза само без придружител.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Тук тънкия момент е дали имате брак или нямате.Ако имате е ясно.Но ако сте без, едно копие на акта за раждане в никакъв случай няма да ви навреди даже напротив ще ви спести чакане на границата на вас и на другите на опашката след вас
Защото ако ви се паднат 2-3 коли пред вас които не носят един елементарен лист хартия и се почне едно проверяване ето ви ги 15-20мин дремане!И после реване-нямаше много коли а минахме за 1час.
Някой път като те отбият за една щателна проверка понеже си много отворен и се отвисиш 1час на границата ще ти дойде акъла

alekangg написа:Никакво копие не нося, те си искат защото ги мързи да проверят за 1мин в компютъра.
Някой път като те отбият за една щателна проверка понеже си много отворен и се отвисиш 1час на границата ще ти дойде акъла

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Винаги може да ме отбият, вие си носете брачно свидетелство, ако искате, понеже някой искал за кеф.
Другото интересно е, че тая прищявка я искат само на сухопътните ни граници.
Нито един път не са питали на летищата ни, а при мен 90% от излизанията са със самолет.
Другото интересно е, че тая прищявка я искат само на сухопътните ни граници.
Нито един път не са питали на летищата ни, а при мен 90% от излизанията са със самолет.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
И откъде разбират има ли брак или няма? Или си носите и акта за граждански брак.
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Vasko_G написа:И откъде разбират има ли брак или няма? Или си носите и акта за граждански брак.
'Щот само с единия родител не може да излязат децата, без значение има ли брак или няма - и понякога, започват многото въпроси

alekangg написа:... Нито един път не са питали на летищата ни, а при мен 90% от излизанията са със самолет.
Тихо. И един съвет, носи си абсолютно всички документи с теб

Актове за раждане са ми искали, пълномощни ... чудеса

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Кажи, изпусна самолет защото не носи акт за раждане ли?
Няма да нося умрял лист, най-малкото утре ще се загуби ще се скапе от разнасяне.
Няма да нося умрял лист, най-малкото утре ще се загуби ще се скапе от разнасяне.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Не ви знам как пътувате, но с жена ми и децата, като пътуваме към Ирландия, на децата изкарахме паспорти. Актът за раждане не е документ за самоличност. Как ще докажеш, че чавето от акта е същото от задната седалка.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Говорете си вие, говорете си 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Снимайте ги, не става ли?
Иначе и аз съм на мнение че каквото се иска - нося. Какво на некой ще му хрумне може би да иска - ми не нося. Толкоз.
Последната бележка за платен ток може да поиска некой... Еми нема, тва е.
Иначе и аз съм на мнение че каквото се иска - нося. Какво на некой ще му хрумне може би да иска - ми не нося. Толкоз.
Последната бележка за платен ток може да поиска некой... Еми нема, тва е.
Хм,хм...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Vasko_G написа:И откъде разбират има ли брак или няма? Или си носите и акта за граждански брак.
По принцип не е трудно да се сетиш.Твойта лк.и паспорта на детето сте с еднакви фамилий и за разкош лк на една жена с чужда фамилия..може да е съседката да

Последна промяна kiko на 23 Авг 2024, 11:03, променена общо 1 път