България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- St.Trinity
- Потребител
-
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Колата с която фолкпевицата Анелия e катастрофирала е черно Audi Q8 (СВ3445НМ) и тя не е била зад волана. От това което проследих като реакции на двете страни ми се струва, това че бащата е заплашвал пасажерите на автомобила причинил катастрофата и чупил стъклото им (по думи на Анелия) е абсолютно адекватна реакция, при положение че бързодвижеща се насрещна кола се отклонява от платното си и катастрофира в него (по думи на бащата), като рискува живота на двете му деца и жена. Това което ми се струва неадекватна реакция обаче е, Анелия да излиза със становище по случая вменявайки вина на бащата при положение че тя не е управлявала колата. Предполагам че се е консултирала с адвокат, и той я е насочил да излезе с позиция, и на какво да акцентира в нея. Абсолютно отхвърлям възможността бащата да е бил под въздействие на наркотици, предвид това че е возил семейството си.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Щом ѝ дадоха ефирно време в централните новини по канала е ясно на къде се движат нещата.
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами нормално! Във фолк-държавата се дава предимство на мнението на фолка... Сякаш няма служби, в чийто ресор да влиза това... Или ако ще дават думата на едната страна, то да дадат думата и на другата! Справедливо е
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
St.Trinity написа:Колата с която фолкпевицата Анелия e катастрофирала е черно Audi Q8 (СВ3445НМ) и тя не е била зад волана. От това което проследих като реакции на двете страни ми се струва, това че бащата е заплашвал пасажерите на автомобила причинил катастрофата и чупил стъклото им (по думи на Анелия) е абсолютно адекватна реакция, при положение че бързодвижеща се насрещна кола се отклонява от платното си и катастрофира в него (по думи на бащата), като рискува живота на двете му деца и жена. Това което ми се струва неадекватна реакция обаче е, Анелия да излиза със становище по случая вменявайки вина на бащата при положение че тя не е управлявала колата. Предполагам че се е консултирала с адвокат, и той я е насочил да излезе с позиция, и на какво да акцентира в нея. Абсолютно отхвърлям възможността бащата да е бил под въздействие на наркотици, предвид това че е возил семейството си.
Викаш адекватна реакция било някой като се блъсне в тебе по негова вина да слизаш да го биеш, а? Ти сериозно ли?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Абе некой да ме замете без никаква вина и да ми застраши живота на децата...сериозно или не ама не знам как ще постъпя. Със сигурност няма да се усмихна и да чакам да ми каже "извинявай". Не казвам, че е правилното това, обаче това ще се случи в 99% от случаите. Най-малкото ще има много псувни, ама много.
Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В общество с ниско доверие между хората, автоматично човек приема, че действието е умишлено или ганьовщина. Параграф 22 малко, щото това ниско доверие е резултат, не причина.
Но едно да мислиш, нещо друго е предприемеш действия.
Този изглежда, че е бил тотално неадекватен, щом и положителна проба за наркотици...
Но едно да мислиш, нещо друго е предприемеш действия.
Този изглежда, че е бил тотално неадекватен, щом и положителна проба за наркотици...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Моджо написа:Абе некой да ме замете без никаква вина и да ми застраши живота на децата...сериозно или не ама не знам как ще постъпя. Със сигурност няма да се усмихна и да чакам да ми каже "извинявай". Не казвам, че е правилното това, обаче това ще се случи в 99% от случаите. Най-малкото ще има много псувни, ама много.
Разбирам. Ама -никога- не знаеш две неща:
1. Този дето е кривнал в тебе “ей така” защо е кривнал- защото е за бой или защото е спукал гума/ откачила му се е щанга/ скочил или се е опитал да избегне дупка/ жена му му е креснала нещо/ детето е хвърлило нещо в колата/ заблестяло му е слънце/ фарове… и тн
2. Като излезеш да се разправяш не знаеш с какво/ как ще бъдеш посрещнат…
Саморазправата -никога- не свършва с добро и за двете страни.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
1. Ако е нещо не по тяхна вина са щели да излязат и да помагат.
2. С каквото ме посрещнат с такова , дреме ми на гъзо. В случая щях да и избода очите на тая или на шофьора и, който ми падне. Съвсем сериозен съм. Нека си видя детете да се търкаля по асфалта па ела ми излез ако ще рамбо да си.
Деца нямаш, нали ?
EDIT. Разбира се , фантазирам си, най-вероятно нищо такова няма да направя, ама и да го направя няма да се чувствам виновен ако ме разбираш. Ако са само ламарини тогава - да, няма ядове, железо е ...ама...
2. С каквото ме посрещнат с такова , дреме ми на гъзо. В случая щях да и избода очите на тая или на шофьора и, който ми падне. Съвсем сериозен съм. Нека си видя детете да се търкаля по асфалта па ела ми излез ако ще рамбо да си.
Деца нямаш, нали ?
EDIT. Разбира се , фантазирам си, най-вероятно нищо такова няма да направя, ама и да го направя няма да се чувствам виновен ако ме разбираш. Ако са само ламарини тогава - да, няма ядове, железо е ...ама...
Хм,хм...
- St.Trinity
- Потребител
-
С допълнението че е застрашил живота на жена ти, и двете ви деца, моя собствен дори не го броя! И с уточнението че това е нормална, първосигнална реакция под състояние на афект, а не че оправдавам агресията и законите на джунглата. И още нещо важно, това е хипотеза в която може да има фатални последствия, ако се размине на косъм, скочил съм в дерето, спукал съм си предната броня, но всички са живи и здрави, плюя си в пазвата и продължавам, изобщо няма да му търся сметка...alx написа:Викаш адекватна реакция било някой като се блъсне в тебе по негова вина да слизаш да го биеш, а? Ти сериозно ли?
St.Trinity написа:С допълнението че е застрашил живота на жена ти, и двете ви деца, моя собствен дори не го броя! И с уточнението че това е нормална, първосигнална реакция под състояние на афект, а не че оправдавам агресията и законите на джунглата. И още нещо важно, това е хипотеза в която може да има фатални последствия, ако се размине на косъм, скочил съм в дерето, спукал съм си предната броня, но всички са живи и здрави, плюя си в пазвата и продължавам, изобщо няма да му търся сметка...alx написа:Викаш адекватна реакция било някой като се блъсне в тебе по негова вина да слизаш да го биеш, а? Ти сериозно ли?
Викаш като те изблъска в дерето гегата с бицепсите вътре щото трябва да й направиш място да се прибере като изпревари- качваш се след това обратно на пътя, засичаш го, вадиш ги и почваш да ги биеш?
Първосигнално биеш само като си по- силния примитив. Като не си по- силния и/или не си примитив- оказваш първа помощ, звъниш по телефони и гледаш да помагаш на всички пострадали колкото можеш. После след това като знаеш всичко как е станало кое/ как- съдиш. Като не получиш желания ефект след съденето и си мислиш все още че виновника е лош човек който трябва да се накаже- това е тема за друг разговор.
Аман от рамбовци ей…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:
Аман от рамбовци ей…
То не е до рамбовци... много са изнервени хората там, палят от нищо, да не говорим ако стане по-сериозен инцидент.
Един познат имам там в КОС, занимава се с разрешителните... каза ми, че 90% са за психиатър.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А как е НЕ психарски в белите държави ? Блъскате се и по нахалния идва да троши с манивелата , пускаш му един пълнител отвътре с глока щото се чувстваш застрашен .... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- St.Trinity
- Потребител
-
alx написа:Викаш като те изблъска в дерето гегата с бицепсите вътре щото трябва да й направиш място да се прибере като изпревари- качваш се след това обратно на пътя, засичаш го, вадиш ги и почваш да ги биеш? Първосигнално биеш само като си по- силния примитив. Като не си по- силния и/или не си примитив- оказваш първа помощ, звъниш по телефони и гледаш да помагаш на всички пострадали колкото можеш. После след това като знаеш всичко как е станало кое/ как- съдиш. Като не получиш желания ефект след съденето и си мислиш все още че виновника е лош човек който трябва да се накаже- това е тема за друг разговор. Аман от рамбовци ей…
Случки съм имал най-различни, до бой никога не сe стигалo, но разправии и обиди е имало неведнъж. Кой ще го извади по-голям със скъпата и лъскава кола може да има значение за някой страничен наблюдател, за мен - не. Смятам че е признак на дебелокожие да си стоиш в колата и да се заключиш вътре ако е станало ПТП под претекст "да не се ескалира ситуацията", вместо да излезеш и да се разберете като се навикате и напсувате до идването на КАТ и установяването на вината. Този подход дори би намалил напрежението помежду ви. Пишейки по темата не си упражнявам фонетиката на клавиатурата, споделям от опита си, и доколкото разбирам... ти дори не живееш в България, така че не мога да си обясня с какво от мнението си те провокирах толкова да се разгорещиш. Ако искаш напиши (като се успокоиш), кой как е трябвало да постъпи. Приемаме че съм примитив, който налита на безпомощни майки при всяко засичане от тяхна страна. Последващото ти мнение има шанса да превъзпита агресор на пътя.
Jordana написа:А как е НЕ психарски в белите държави ? Блъскате се и по нахалния идва да троши с манивелата , пускаш му един пълнител отвътре с глока щото се чувстваш застрашен ....
Нищо подобно. Обменяте си данните и застрахователите се оправят. Да се разправяш и да трошиш вече като е станало нещо, с какво ще ти помогне?

St.Trinity написа:Смятам че е признак на дебелокожие да си стоиш в колата и да се заключиш вътре ако е станало ПТП под претекст "да не се ескалира ситуацията", вместо да излезеш и да се разберете като се навикате и напсувате до идването на КАТ и установяването на вината. Този подход дори би намалил напрежението помежду ви.
Колега, като слезнете и подскачате около колите има и риск да ви отнесе някой друг карач... Не искам да ви критикувам, но не мисля, че викането и псуването е нормална методика за деескалация

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Аха, а детето в канавката ко го прайм докато си обменяме данни с поклони и вежлив тон. Питам само, не ме интересува кво ще отговорите. Да пази господ да не се случва. Бай ти Алх да фане една котка и да я души примерно. Кво е, нищо и никакво малко животно.по силен е, по умен е, размахва пищаци. Ма като усети котката дебелия не се знае кой ще пусне пръв.
Може па в бункери да нема котки, знам ли.
Може па в бункери да нема котки, знам ли.
Хм,хм...