Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от Двигателист » 22 Авг 2024, 22:13

Е.Димитров написа:Днес минах на ГТП.
То това вече как звучи, все едно съм минал Ардените.
С бус Транспортер Т5 или както напълно неоснователно го нарича жената "Таралясника".
С култовият 1.9 ТДИ мотор 102 коня , произведен 2008 година.
Дали има катализатор- има , поне нещо подобно съм виждал там.
Явно всичко си му е в ред, щом мина без пункта да е някакъв "шано". Дори са си стриктни.
Тука се спрягаха някакви цени от 100 лева за преглед, на мен ми взеха 75 лева , платени с пост терминал.
Дадоха "категория 3" и лепнаха някаква по-малка лепенка от пред долу в ляво.
Дето се казва, доволен съм!

Колко страници се изписаха и още има неразбрали, че няма дизел, който да е не минал, па ако ще и от пункта за скрап, да го извлечете с въже до ГТП пункта! В момента на прицел са двигателите с принудително възпламеняване!
Лудия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Авг 2024, 8:51

Двигателист написа:
Е.Димитров написа:Днес минах на ГТП.
То това вече как звучи, все едно съм минал Ардените.
С бус Транспортер Т5 или както напълно неоснователно го нарича жената "Таралясника".
С култовият 1.9 ТДИ мотор 102 коня , произведен 2008 година.
Дали има катализатор- има , поне нещо подобно съм виждал там.
Явно всичко си му е в ред, щом мина без пункта да е някакъв "шано". Дори са си стриктни.
Тука се спрягаха някакви цени от 100 лева за преглед, на мен ми взеха 75 лева , платени с пост терминал.
Дадоха "категория 3" и лепнаха някаква по-малка лепенка от пред долу в ляво.
Дето се казва, доволен съм!

Колко страници се изписаха и още има неразбрали, че няма дизел, който да е не минал, па ако ще и от пункта за скрап, да го извлечете с въже до ГТП пункта! В момента на прицел са двигателите с принудително възпламеняване!

Това въобще не е вярно.
Попитах ги и в този пункт има 3 не минали дизели!
Моят бус примерно 2 пъти теста искаше да се повтори, защото стойностите му не бяха еднакви при тестовете.
Бях там и гледах, системата казва да се изфорсира двигателя, човека форсира и излиза примерно някаква стойност в зелено 0,1 (примерно)
При следващата такава стъпка показа 0.22, при следващата 0.12 при следващата 0.27...
Оказа се, че стойностите трябва да са близки при всички тестове, примерно 0.22-0.30.
И за това втори път поиска теста.
Просто колата не се кара , кара се рядко и не в обороти и се "задръства"
Каза ми за други 3 дизела, дето не са минали, два със стойности над 0.50 , а другият даже не можал да форсира в обороти.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Авг 2024, 9:14

Дизел не трябва да пуши за да мине, само димност мерят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Авг 2024, 9:15

То точно това е притеснителното в българския вариант на флашмоба "да спасим света" - стойностите не могат да бъдат 0 ...0.1 ...0.01 а трябва да са примерно 0.3 колкото е заложено в софтуера на автомобилна администрация . Не се толират отклонения от фъншуя на газовите емисии. Аз преди 2 години за първи път се сблъсках с този фичър на ГТП прегледите , стойности 0.1 в пъти под това което показва машината за нормално при 3та еко група ...и не ме пуска да мина . Колата е на газ , не пуши и не гори масло , с работещ катализатор , с изправна уанда сонда и т.н ... Та се наложи да потърся пункт в който ми паказа правилните стойности ... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Авг 2024, 10:05

Всеки пункт покзва различни стойности, това е голям проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Авг 2024, 11:36

всеки сам си преценя :ok: :weed:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Авг 2024, 12:53

DigitalExile написа:Всеки пункт показва различни стойности, това е голям проблем.

Е, как така, това се приема за нормално в една нормална държава :dunno: ? Не може да бъде! Ако всичко е точно, калибрирано и правилно, една кола трябва да показва еднакви стойности във всички пунктове... Как да се има доверие тогава на тези пунктове по този, толкова важен въпрос?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2024, 14:16

Ами и за това нещо пак сам си преценяваш дали да имаш доверие. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Авг 2024, 14:22

TNT написа:Тя идеята е доста по-проста. Лицето Х на висока позиция в КАТ/министерство/прокуратура/съд ще има участие в пункт, където всичко ще върви по мед и масло. Съответно опашките ще са там. Както си имаме наши фирми за всяка една дейност, контролирана от държавата, така ще имаме и тук. То по белите страни има схемаджийски пунктове, тука ли няма да има :dunno:

Т.е. казвате, че на лицето Х пункта мери по-малко газове ? Не може да бъде :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Авг 2024, 14:56

По-скоро показва 'вярната' концентрация на определени съединения... Възможно е, след като на различни пунктове има различни показания за една и съща кола!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 24 Авг 2024, 18:25

Айде малко прясно инфо.
Преди малко се връщам от прегледите. ГТП преди Божурище до камионите Волво. Хората казаха, че ако не съм в ред няма да ме регистрират и ще ме пуснат да си ходя все едно не съм идвал.
Аз преди да отида се бях проверил със служебния газ анализатор :mrgreen: и знаех ,че CO-то ми е много ниско- отчиташе ми 0.0. На служебните Сеати Леон 2.0Т на по 5г около 100хил км. показваше 0.1 на празен ход 0.2 в обороти.

А4 Б6 3.0i 2003г 293хил км с оригиналните катализатори е предполагам. няма газ. СО 0.022% на празен ход(норма 0.3), 0.026% в обороти(норма 0.2). Ландата беше 1.04-1.07 трябваше да я държа на 2000-2300 оборота към 2-3мин да падне под 1.03. Записа ме на 1.027. Имам пропуски по генерацията и според тях от там е проблема.
Човека казе, че ако има работещи катализатори и двигателя е изправен(не гори масло) се минава. Минал е тия дни Ситроен 2015г, който е бил на ръба.
Карбураторните общо взето минава лесно :mhihi: тия с Ладите да не се притесняват.
Последна промяна maxpower на 24 Авг 2024, 18:27, променена общо 1 път
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Авг 2024, 18:27

maxpower написа:Ландата беше 1.04-1.07 трябваше да я държа на 2000-2300 оборота към 2-3мин да падне под 1.03. Записа ме на 1.027.

Това ми звучи като незагрял катализатор. Може би или си чакал доста или пътя до там е бил прекалено кратък?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 24 Авг 2024, 18:29

Е аз даже бях загасил колата докато чакам да ми оправи документите, не ме мери директно както влизам от пътя. По принцип ги издебнах като нямат кола, за да вляза със загрято всичко. :)
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Мнение от hotblooded » 24 Авг 2024, 18:48

Вчера познат с Хюндай Елантра 2015та 2.0 бенз, реши да я мери профилактично, и се оказа че CO му е над норма - при норма 0,3 при него се оказа 0,55 а другите неща били в норма... Колата е внесена преди 2 години от Канада, и тепърва ще ходи по мъките, вероятно ще търси катализатор, ако не - има два месеца да я продаде...
Ако някой смята да купува бензинова кола, вместо на сервиз - да я закара на ГТП :)
А различните показания, на различни газ анализатори, може да се дължат на това че уредите също минават проверка, ама и тя се прави, както се правеха ГТП до скоро. Въпреки че при неизправен анализатор, по скоро неизправна кола ще мине, от колкото изправна да бъде върната...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Авг 2024, 19:01

По мъките ще ходи, щото масата майстори са бездарници. Това са елементарни неща, свещи, дюзи, ламбда и т.н. и не са вечни :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата