България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от kiko » 26 Сеп 2024, 22:04

Майните не си поплюват,ако не се усучеш я около стълб или дърво все едно не си се ударил :(

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Сеп 2024, 22:42

Exclusive89 написа:https://trafficnews.bg/plovdiv/zhestoka-katastrofa-zhertva-bulevard-plovdiv-kolata-e-323681/?
Жестока катастрофа с жертва на булевард в Пловдив! Колата е усукана около стълб СНИМКИ

Ей тука се е изшил! Сигурно пак е карал със 150+км/ч :kuku:

Майните напоследък чупят всички рекорди по преценячество... :dunno:

https://www.google.com/maps/@42.1480018,24.7689283,3a,75y,11.12h,84.02t/data=!3m7!1e1!3m5!1s8war1CElBQGtSX2dOIwqeg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D5.975397001471407%26panoid%3D8war1CElBQGtSX2dOIwqeg%26yaw%3D11.124559301082936!7i16384!8i8192?coh=205410&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MDkyMy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Сеп 2024, 9:39

Някъде четох, че се е появила и жена с колело да минава на червено, та този се е опитал да я избегне и в стълба :kuku: 150+ в града с 25-30 годишна Хонда е супер комбинация :angel:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 27 Сеп 2024, 11:12

zAcK написа:[

Аз за това всеки път като пътувам по Тракия като подмина Пловдив и си отдъхвам. Имам усещането, че всички майни искат да вземат разстоянието от София до Пловдив за 40 мин. То не са святкания, то не са натискания.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 27 Сеп 2024, 13:39

gromovich написа:
zAcK написа:[

Аз за това всеки път като пътувам по Тракия като подмина Пловдив и си отдъхвам. Имам усещането, че всички майни искат да вземат разстоянието от София до Пловдив за 40 мин. То не са святкания, то не са натискания.

слезни на Вакарел, Панагюрище, Хисар, Калофер, Казанлък, Стара Загора да ти е спокойно.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 27 Сеп 2024, 15:45

Снощи, на прибиране от работа, видях пътната помощ да изнася Сивик-а... Грозно беше... На мястото на катастрофата имаше две патрулки. Там няма кръстовище, където да минава някой на червено... Кръстовище има доста по-напред по пътя.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Сеп 2024, 15:50

TNT написа:Някъде четох, че се е появила и жена с колело да минава на червено, та този се е опитал да я избегне и в стълба :kuku: 150+ в града с 25-30 годишна Хонда е супер комбинация :angel:

То и с рейндж роувъра резултата беше същия, та колата няма особено значение при магистрални скорости през кръстовища... а какво стана с хората на задните седалки? Прескочиха ли? :confused:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 27 Сеп 2024, 16:59

Чудех се дали да не пиша в СПАМ темата, ама там се дискутират пищните и скъпи сватбени церемонии които модерната булка изисква, та реших да не и затова тук. Ще се опитам да върна дискусията от предишната страница относно магистралното каране. Любопитно ми е тези от вас, които често пътувате зад граница в държавите около България - Сърбия, Румъния, Гърция, Турция има ли го това както тук при нас, шофьорите на леки коли (най-често съм ставал свидетел) да ползват дясната аварийна лента като отбивка за отдих и да си спират на нея за да пикат или да се освежат (най-често лятото) на път за морето? Има и такива които са спрели заради авария в колата им, което е разбираемо. Виждал съм и тираджии които са спукали гума примерно... Но съм чувал, че в Германия нямаш право да аварираш на магистралата освен ако не се блъснеш и не стане катастрофа естествено? Вярно ли е, че там ако имаш повреда в колата трябва да се отклониш извън магистралата и да чакаш пътна помощ, ток, гориво или друг превоз, иначе ако те види магистрална полиция те глобява? При интензивен трафик по нашите магистрали съм виждал как по-бавно движещи се тираджии се прибират най-вдясно за да го облекчат, което е проста логика, ама как това да стане закономерност когато соц носталгик е тръгнал с Лада-та на море без да бърза, и по средата на пътя е решил да източи бойлера? Аз съм излизал до Гърция, Сърбия, Румъния (не навсякъде съм карал магистрали), но такова нещо не съм виждал. Там за целта си има съответните отбивки, както и тук междувпрочем. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 27 Сеп 2024, 21:34

В Турция имам навъртени около 75 000 км и такова нещо нямам спомен да съм виждал. Там имат много големи пътни отбивки с места за отдих и тоалетни с по 15-20 кабинки. В мюсюлманския свят е много грубо и oбидно да "си размахаш пищова" щото видиш ли много ти се пикаело. С две думи почти не съм виждал спрели за нищо в аварийната лента
Последна промяна gromovich на 28 Сеп 2024, 7:56, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2024, 22:37

И какво излиза сега , само тука ли е осеяно с найлонови торбички шишета и тоалетна хартия край пътя ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 28 Сеп 2024, 7:14

Jordana написа:И какво излиза сега , само тука ли е осеяно с найлонови торбички шишета и тоалетна хартия край пътя ? :roll:

Навсякъде е така, но в Турция, Гърция, България а и на целия Балкански полуостров са повечко. И в Южна Италия е чудо, тази мизерия я има и в Германия. Май по няма боклуци в Австрия, Нидерландия... по мои наблюдения.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 28 Сеп 2024, 13:33

Гърция въвежда промени в санкциите, вдигат се сериозно:

“Нарушенията вече ще бъдат в три категории:

с нисък риск - глоба от 30 евро и отнемане на свидетелство за шофиране до 10 дни при нарушения от типа на неносене на документи или неправилно паркиране;
със среден риск - глоба в размер на 150 евро и отнемане на свидетелство за управление за 20 дни при шофиране без предпазен колан и каска, както и използването на мобилен телефон;
с висок риск - тежки наказания с криминален характер, съгласно изменение в Наказателния кодекс от 2024 г., при нарушения като шофиране в нетрезво състояние, нарушаване на знак стоп или преминаване на червено, незаконни състезания, превишена скорост, както и неправилно изпреварване и движение в аварийната лента.
Тежките наказания ще бъдат: лишаване от свобода от 1 до 10 години и повече, ако деянието е довело до смърт на участник в движението. При смърт на повече от едно лице, съдът може да наложи и лишаване от свобода до живот.

При повтаряне на нарушение, санкциите ще се умножават, а ако същото нарушение се направи три пъти в рамките на пет години, се предвижда отнемане на книжката за срок от пет години и нарушителят да премине отново курс на обучение и изпит.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Сеп 2024, 14:11

Какво значи "криминално" неспиране на стоп, само да попитам..? Явно аз съм бил единствения алтав, дето съм спирал на "Стоп" тая година - рядко съм видял някой местен да отрази стоп _изобщо_, и съм абсолютно честен :dunno:

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Сеп 2024, 14:27

Интересно как масово се пише тука, че гърците не спазват, а имат такива сериозни глоби. :shock: Тези правила за какво се въвеждат в такъв случай, понеже е сериозна туристическа дестинация и да доят чужденците ли? Чак не вярвам да не спазват толкова.

Криминално деяние за минаване на червено и не спиране на стоп...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Сеп 2024, 14:41

https://www.kriminalno.com/%d0%b2%d0%b8 ... %b0%d1%82/

новината е от днес...

т.е. да разбирам, че друг човек е виновен за смъртта на това момче :dunno:

или пак нещо не съм разбрал?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата