Интересни хоби проекти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Интересни хоби проекти

Мнение от drago_pavlov » 27 Сеп 2024, 23:54

Поръчах колата с безчетков мотор, дистанционно X6DCG; 2 комплекта маслени амортисьори, 2 комплекта гуми, 3 батерии като твоите и зарядно.
Но нещо ме прееб@ха с батериите - доставка на 01.12... Два месеца чакане за 3 батерии...
Явно дотогава ще се учим на бавни обороти :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Сеп 2024, 7:42

drago_pavlov написа:Поръчах колата с безчетков мотор, дистанционно X6DCG; 2 комплекта маслени амортисьори, 2 комплекта гуми, 3 батерии като твоите и зарядно.
Но нещо ме прееб@ха с батериите - доставка на 01.12... Два месеца чакане за 3 батерии...
Явно дотогава ще се учим на бавни обороти
Хахаа, бързо действаш :D
С батериите е така, да, понеже не ги пускат по въздушен транспорт, знаеш, и се бавят...
Пишат го два месеца доставка, да, но моите дойдоха за точно 1 месец (цъфнаха в местния клон на БГ пощи).
Другите неща в офис на Еxpress One вероятно си ги чакай. Ще дадат тракинг номера като ги изпратят китайците :)

За другите неща - супер - само не прочетох дали синия Speed Controller си взел..? Иначе нямам да можеш да свържеш новия X6DCG приемник с жирото към стария Speed Controller. Стария спийд контролер просто съчетава, и приемник, и спийд контролер, в едно :)
Ако си го поръчаш синия контролер, ще ти трябват и едни преходни конектори от мотора към спийд контролера, защото са им различни пиновете (на мотора са 3.5мм на контролера са 4мм). Това имам предвид:
https://www.aliexpress.com/item/1005006363262378.html

И друго (optional) - още нямам наблюдения тоя мотор колко ще грее като ще работи на по-високо напрежение (нали отиваме от 7.4V на 11.1V с триклетъчната батерия) :dunno: Ако не се кара все "на заварка" едва ли ще е драма, но иначе съм поръчал аз и това радиаторче с вентилатор:
https://www.aliexpress.com/item/1005006743074694.html

Та Лего си е цялата работа :mhihi: :ok:

Пусто време нямам да я донаправя и тая количка, ама може да намеря някой и друг час предстоящата седмица :ok:

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 28 Сеп 2024, 17:56

Е то си стана проект :lol:
Електрониката не ми е силна страна, а ти в какъв филм ме вкара :lol:
Синия контролер не го поръчах... Мислех си, че ще ми трябва само ако искам да намалявам скоростта... Сега ще го поръчам и него. 120 А с карта?

А тия expressone днес ме наспамиха по вайбър и мейл, че в понеделник ще доставят нещо и реших, че е някаква схема... Сега ще видя кое пристига толкова бързо...
Последна промяна drago_pavlov на 28 Сеп 2024, 18:01, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 28 Сеп 2024, 18:00

Nickelback написа:С батериите е така, да, понеже не ги пускат по въздушен транспорт, знаеш, и се бавят...

Не беше ли само за големите? Над 25к мАч доколкото помня... Или това беше за външните батерии за електроника...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 28 Сеп 2024, 18:12

drago_pavlov написа:Е то си стана проект
Електрониката не ми е силна страна, а ти в какъв филм ме вкара
Синия контролер не го поръчах... Мислех си, че ще ми трябва само ако искам да намалявам скоростта... Сега ще го поръчам и него. 120 А с карта?

А тия expressone днес ме наспамиха по вайбър и мейл, че в понеделник ще доставят нещо и реших, че е някаква схема... Сега ще видя кое пристига толкова бързо...

Ами моят на зелената количка, дето сложих (син като твоя), е 60-амперов (батерията й е 3S). Не грее почти, има си вентилаторче, и аз смятам, че е достатъчен. Ако искаш пък компромисен вариант - 80A :)

Може и да имат нещо по европейски складове, кой ги знае :D

drago_pavlov написа:
Nickelback написа:С батериите е така, да, понеже не ги пускат по въздушен транспорт, знаеш, и се бавят...

Не беше ли само за големите? Над 25к мАч доколкото помня... Или това беше за външните батерии за електроника...

Мисля, че за голи батерии, изобщо, не ги пускат по въздух :dunno: И по 100mAh съм поръчвал - все е бавна доставката.
Единствено китайците понякога правят един номер - слагат голата батерия в коруба от някаква евтина детска ел. играчка/количка, и ти я шипват просто като една интегрална единица "играчка", и ти си я получаваш за десетина дена по самолет :ok: Случвало ми се е :)

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 28 Сеп 2024, 18:30

Nickelback написа:И друго (optional) - още нямам наблюдения тоя мотор колко ще грее като ще работи на по-високо напрежение (нали отиваме от 7.4V на 11.1V с триклетъчната батерия) :dunno: Ако не се кара все "на заварка" едва ли ще е драма, но иначе съм поръчал аз и това радиаторче с вентилатор:
https://www.aliexpress.com/item/1005006743074694.html

С един или с два вентилатора взе?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 28 Сеп 2024, 18:31

С два е моето - събират се :yes:

Вероятно ще ги вържа паралелно на вентилатора на спийд контролера - ще ти кажа като го добутам дотам :)

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 28 Сеп 2024, 18:34

:yes:
Аз съм поне месец зад теб, така че има време :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 05 Ное 2024, 19:49

Nickelback написа:Ами моят на зелената количка, дето сложих (син като твоя), е 60-амперов (батерията й е 3S). Не грее почти, има си вентилаторче, и аз смятам, че е достатъчен. Ако искаш пък компромисен вариант - 80A :)

Оригиналния контролер (35А) 3S батерията го изпържи за 15 мин :mhihi:
Сега ще слагам синия да видим колко ще изкара...
Малкият я кара на заварка през цялото време :mhihi:
Не ми се мисли като се качи на истинска кола...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 08 Ное 2024, 10:36

Хахаа, вие сте сериозни - направо на бързото сте минали с 3S батерията :ok: :mhihi:
Да, той оригиналния контролер няма вентилатор, и е с едно мижавичко радиаторче, та нормално май да изпуши :roll:
Аз пусто време нямам, най-накрая да сложа и при мен новия на синята количка :dunno: Може другата седмица, да видя как ще съм с времето :roll:

ПП: Може момчето да има заложби - записвай го на картинг :D
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 15 Ное 2024, 9:34

Да ви питам някой ползва ли wi-fi електромер за следене разхода на енергия на някакво устройство?
Трябва ми нещо монофазно и поне 32A,а най-добре 50А да си гледам кое как се случва в реално време.
Ще се вгражда в табло на шина.
Имам грижи с предпазителя на моя етаж и не мога да го хвана защо и кога изключва.
Най-вероятно го предобрям с консумация,но ми се ще преди да го сменя с по-голям да направя един мониторинг.
А сега вие сте.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Ное 2024, 9:51

slatanic написа:Да ви питам някой ползва ли wi-fi електромер за следене разхода на енергия на някакво устройство?
Трябва ми нещо монофазно и поне 32A,а най-добре 50А да си гледам кое как се случва в реално време.
Ще се вгражда в табло на шина.
Имам грижи с предпазителя на моя етаж и не мога да го хвана защо и кога изключва.
Най-вероятно го предобрям с консумация,но ми се ще преди да го сменя с по-голям да направя един мониторинг.
А сега вие сте.

Аз, добре де, не съм го монтирал още ама съм закупил 3 такива устройства от алито.
Два автоматични бушона с WiFi и един нещо като електромерче, без WiFi
Последна промяна Е.Димитров на 15 Ное 2024, 9:52, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 15 Ное 2024, 9:51

Най-големите "умни" предпазители, които съм виждал са 16А, така че няма да вършат работа, но имах случай на 63А предпазител да пада при 20А. След смяната се оправиха нещата, та бих те посъветвал, като по-евтино решение да пробваш с това.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 15 Ное 2024, 10:13

Нямам проблеми със смяната.Искам да видя реални товари спрямо консуматор.
Намерил съм устройства…въпроса е ако някой ползва да каже,че е доволен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Ное 2024, 10:23

На брат ми електромера на апартамента е такъв и си го отчитат от евн-а дистанционно...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата