България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Явно определението 'топ мъжага' няма точно определена дефиниция! Различните 'социални групи' я определят по различен начин... Какво има да се чудим?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Да се допитам до форумните карачи, та да не се окаже, че грешката е в мен и с право ми надуват клаксони и ръкомахат гневно...
Ситуация 1. Карате по път с предимство. Има си знаци затова на всяко кръстовище (знак Б3). По някое време стигате до кръстовище със следния съставен знак:
Какво правите? Отговорете ми първосигнално, надявам се да не се търси в гугъл, какво означва знака
Ситуация 2.
Виждате снимката. Често минавам, защото живея наблизо. Знаци няма. Приближавам това кръстовище и ще завивам наляво. Изчаквам, ако има някой отдясно и завивам. Естествено идващите отляво негодуват, ръкомахат, свиркат, бърборят... Току виж си откарам и боя някой път. През седмицата е спокойно, но основно Събота и Неделя, когато има много приходящи (туристи), защото оттам се отива до паркинга на пътеката на здравето и идват именно отляво и вероятно смятат, че щом са направо, автоматично са с предимство... Не знам поправете ме, ако греша поне да знам как да карам през кръстовище и да не смущавам другите.
Ситуация 1. Карате по път с предимство. Има си знаци затова на всяко кръстовище (знак Б3). По някое време стигате до кръстовище със следния съставен знак:
Какво правите? Отговорете ми първосигнално, надявам се да не се търси в гугъл, какво означва знака

Ситуация 2.
Виждате снимката. Често минавам, защото живея наблизо. Знаци няма. Приближавам това кръстовище и ще завивам наляво. Изчаквам, ако има някой отдясно и завивам. Естествено идващите отляво негодуват, ръкомахат, свиркат, бърборят... Току виж си откарам и боя някой път. През седмицата е спокойно, но основно Събота и Неделя, когато има много приходящи (туристи), защото оттам се отива до паркинга на пътеката на здравето и идват именно отляво и вероятно смятат, че щом са направо, автоматично са с предимство... Не знам поправете ме, ако греша поне да знам как да карам през кръстовище и да не смущавам другите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Лудия.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Днес следобед минавам през Технополис , да погледна за нещо. което евентуално ще трябва скоро да купувам...
Помотах се из магазина , стигнах до тротинетките....
Не запомних 5 или 6к беше най-скъпата
Рейндж 120км. V-мax 70км/ч
Не съм сигурен Пиаджото ,дето го карам понякога може да изкара 120км. с един резервоар (вероятно да) , но над 60км/ч го усещам ,че не му е комфортно. Въпреки,че съм успявал да видя 80 на скоростомера.
Но за скутера тряа да имам категория, ГО, каска и да спазвам ЗДв.П. Иначе могат да ме санкционират.
Е.Димитров : Велосипед е от мъжки род, тротинетка- от женски
На велосипед двама мъже, гушнати един зад друг не съм виждал, на тротинетка- често....
Помотах се из магазина , стигнах до тротинетките....
Не запомних 5 или 6к беше най-скъпата

Рейндж 120км. V-мax 70км/ч

Не съм сигурен Пиаджото ,дето го карам понякога може да изкара 120км. с един резервоар (вероятно да) , но над 60км/ч го усещам ,че не му е комфортно. Въпреки,че съм успявал да видя 80 на скоростомера.
Но за скутера тряа да имам категория, ГО, каска и да спазвам ЗДв.П. Иначе могат да ме санкционират.
Е.Димитров : Велосипед е от мъжки род, тротинетка- от женски

На велосипед двама мъже, гушнати един зад друг не съм виждал, на тротинетка- често....

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
немо написа:Велосипед е от мъжки род, тротинетка- от женски![]()

К'ът ги видя с тия малки, тесни, гумички. Гушнали се там двама педерунгела и пердашат без да знаят къде се намират

Ай фак офф, на такива олигофрени (човече показващо ср%ден пръст

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Двигателист написа:Да се допитам до форумните карачи, та да не се окаже, че грешката е в мен и с право ми надуват клаксони и ръкомахат гневно...
Ситуация 2.
По т.1 -> Зависи накъде ще продължаваш след кръстовището...
По т.2 -> Тук си с предимство пред тези, които ти идват от ляво, то е ясно... Нали им се падаш дясностоящ?

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Двигателист написа:
По т.1 Си с предимство ако завиваш надясно по главния път, а ако си направо или наляво само тия идващите отдясно /поглавния път/ са пред теб.
По т.2 Да, с предимство си.
Обаче...по малките населени места, вкл и в наше село, има приети негласни правила кое е главния път ...или поне секи си мисли, че е неговия

За нещо подобно от ситуация 1 даже пусках тука картинки с питането ся дава ли се десен мигач след като пътя очевидно завива надясно и е като кръстовище или не се. Ми не се дава. Обаче на практика е обратното...тия дето завиват надясно дават, а тия дето са направо и трябва да дадат - не.

Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
И кой мигач трябва да дадат тези, които ще продължават направо?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Масово не се гледат знаците , особено в такива квартални улици . Това стоп и път с предимство са просто ламарина на колче край пътя , на нерегулирано трябва да внимаваш още повече щото няма валидно правило . Принципа често е който първи навлезе в кръстовището минава първи , който е с голяма жипка е първи , който завива надясно е с предимство . По широката улица е с предимство пред по тясната ....и т.н. Има и една категория женки и пенсионери които карат все едно са сами на пътя като коне с капаци и по добре изчакай да минат .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Особено на Т-образно, масово, който е направо смята, че е с предимство.
Да, пропуснах да напиша за първата ситуация, че сте направо. И аз разсъждавам като вас, но често в първия случай, ако идвам отдясно на този който ще кара направо и е срещу показания знак, изобщо не ме отразява, не поглежда, не намалява… Реално на такива кръстовища, много внимавам и го пропускам, защото другия вариант е кат, или двустранни протоколи, което без значение, че съм бил с предимство, не допада като вариант.
Втория вариант е ясен. За съжаление, там по добре да сложат един стоп за да се минимализира ефекта на “всеки сам си преценя”.
Да, пропуснах да напиша за първата ситуация, че сте направо. И аз разсъждавам като вас, но често в първия случай, ако идвам отдясно на този който ще кара направо и е срещу показания знак, изобщо не ме отразява, не поглежда, не намалява… Реално на такива кръстовища, много внимавам и го пропускам, защото другия вариант е кат, или двустранни протоколи, което без значение, че съм бил с предимство, не допада като вариант.
Втория вариант е ясен. За съжаление, там по добре да сложат един стоп за да се минимализира ефекта на “всеки сам си преценя”.
Лудия.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Е тези от ляво трябва да имат знак, че излизат на път без да имат предимство, онзи обърнатият триъгълник.
Ако няма такъв знак си е беля!
Ако няма такъв знак си е беля!
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Е.Димитров написа::OT:
Защо се мисли (тук) че велосипед е по-мъжкарско от тротинетка?
Защото има комплексирани хора които страдат от липса на самочувствие и си вкарват някви филми че превозното средство определя мъжеството за да могат в главата си да се чувстват мъже след като си купят голяма кола. За всички останали няма значение

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Като гледам колко се карат тротинетките си мисля, че жертвите не са толкова много. Друго ми е интересно като гледам как татковци си возят наследниците - колко деца са останали без зъби.
Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Vasko_G написа:- колко деца са останали без зъби.
имАло да става

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
https://dnes.dir.bg/varna/93-godishen-se-preobarna-s-trotinetka-vav-varnensko-selo-dokato-vozi-80-godishnata-si-sapruga
Тия младите с тия тротинеткииииии....
Тия младите с тия тротинеткииииии....

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Като гледам къде е... това някакъв атракцион в Историческия парк ли е ?