България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Не беше ли и Белослава част от някаква кампания за безопасност на пътя?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа:А този другия алкаж не знам какъв дебил е щом има три месеца да лежи ако в периода на три години извърши предприе. Сега ще му лепнат още 6 и айде една казарма ще изкара, че сигурно не е ходил.![]()
Не му знаех името и нищо не ми говореше, но съм го мервал по тв, пък той и хай бил.
Ти сметни, че е и баща на 3 деца мисля. Турбо отговорен

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Те пият и си возят децата редовно бе, какво се чудиш.
Тъкмо патрулът набара един братЧед в близко село посред бял ден без книжка и му свалиха номерата. Тази чест вече и те могат да я правят, понеже доскоро само КАТ можеше. Бой по тиквите.

Тъкмо патрулът набара един братЧед в близко село посред бял ден без книжка и му свалиха номерата. Тази чест вече и те могат да я правят, понеже доскоро само КАТ можеше. Бой по тиквите.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Лятото бяхме малко на тиймбилдинг и по пътя натам спирахме на 2-3 места. Ми докато стигнем хотела шофьорите вече бяха на 5 бири. Че се паднах и при шефа да се возя, та нямах много желание да му давам наклон. Затова вече ще си ходя винаги с моята кола, пък дори и сам да съм вътре.
По разни детски рождени дни гледам другите родители си жулят винце, после се качват по колите с децата и си тръгват.
Явно масово се пие и кара и се смята за нормално (съдейки по реакциите щом кажа, че никога не карам пил, дори на 1 бира)
По разни детски рождени дни гледам другите родители си жулят винце, после се качват по колите с децата и си тръгват.
Явно масово се пие и кара и се смята за нормално (съдейки по реакциите щом кажа, че никога не карам пил, дори на 1 бира)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
streetz написа:Ми докато стигнем хотела шофьорите вече бяха на 5 бири. Че се паднах и при шефа да се возя, та нямах много желание да му давам наклон.
това доказва моята теза за пияндурниците зад волана, та пак ще се самоцитирам...
vicho написа:голям праз... то, ако започнат да спират коли, всеки трети е пиян и/или дрогиран
мен за последните 10 години са ме проверявали ВЕДНЪЖ за алкохол![]()
![]()
и то при положение, че карам ебаси крещящите коли
![]()
реално може всеки ден да си пиян зад волана докато не се удариш или те ударяти се заяде другиО шафьор, че вече и с протоколче може да се мине
![]()
та в тоя ред на мисли, контрол трябва и проверки нон-стоп
всички патрули с дрегери в ръката и спиране по 5-10 коли наведнъж... спираш, духа, "чао", спираш духа "оп, номерата долу, чао на платформа", ама нали не е хуманно

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
Този Димо е към 1,90см и за 1,5-1,7 промила не е на 1 бира, и на 2 не е, и на 3 не е! Първият калкулатор в гугъл показва 6-7 бири
Или половин бутилка концентрат.
Това с "една бира може" е прекалено ориентировъчно. Ако си 90-100кг е мъж си на 0,2-0,3, ама ако си 50кг жена си на 0,55
Също така, ако си изпукал 4 уискита в събота вечер, в неделя сутринта не си се изчистил. За подобни "тиймбилдинг" пътувания и аз предпочитам аз да съм шофьора.

Това с "една бира може" е прекалено ориентировъчно. Ако си 90-100кг е мъж си на 0,2-0,3, ама ако си 50кг жена си на 0,55

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Хич не мога да разбера това момче.
Хванаха го един път , то явно не е само един път да е карал по този начин, но хващат го и го съдят и съответно го осъждат.
Е как не му идва акъла , пари за такси ли няма?
И пак пие и пак го хващат, отново си мисля, че не е за първи път да пие след присъдата , щото баси късмета ще има.
И сега вероятно и колата ще му вземат и ще лежи ефективно месеци, вероятно на някакъв лек режим, ама няма значение.
Баси тъпаците има!
Хванаха го един път , то явно не е само един път да е карал по този начин, но хващат го и го съдят и съответно го осъждат.
И пак пие и пак го хващат, отново си мисля, че не е за първи път да пие след присъдата , щото баси късмета ще има.
И сега вероятно и колата ще му вземат и ще лежи ефективно месеци, вероятно на някакъв лек режим, ама няма значение.
Баси тъпаците има!
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Зависи как си се наспал, как си се наял, дали си се изморил с нещо преди пиенето. И най-вече много зависи колко си свикнал с алкохола.
Помня първите си бири на 13-14 год, от половин стъкло ми се виеше свят... а после като студент съм изпивал и 10 бири, пикая ги и нищо ми няма.
Преди 1-2 години на една коледа трима човека изпихме шише джак литър... Аз си тръгнах пеш, единия приятел си беше вкъщи а другия си тръгна с колата и го спряха 50 метра по-надолу, явно са го дебнали педалите. Духа и пред очите ми даде 0.0. Дали дрегера е бил повреден, дали моя приятел е супермен, не знам, но се размина.
Иначе и аз избягвам да пия и да карам, по изключение може понякога една бира, но съм 80 кила и имам тренинг.
Помня първите си бири на 13-14 год, от половин стъкло ми се виеше свят... а после като студент съм изпивал и 10 бири, пикая ги и нищо ми няма.

Преди 1-2 години на една коледа трима човека изпихме шише джак литър... Аз си тръгнах пеш, единия приятел си беше вкъщи а другия си тръгна с колата и го спряха 50 метра по-надолу, явно са го дебнали педалите. Духа и пред очите ми даде 0.0. Дали дрегера е бил повреден, дали моя приятел е супермен, не знам, но се размина.

Иначе и аз избягвам да пия и да карам, по изключение може понякога една бира, но съм 80 кила и имам тренинг.

Тази нагласа, че с една бира или една чаша вино може много бавно ще се промени.
Спомням си една моя детска книжка от началото на 90те. Вероятно е била за малко по-големи деца, но аз като по-малък я четях. Обясняваше как работят колите, камионите... Как зареждат гориво и с какви помпи им се помпат гумите... Завършваше с няколко страници на тема организация на движението и безопасност. На една от страниците беше показано, че на дълъг път трябва да се почива и илюстрацията беше на семейство, което е спряло до пътя на импровизиран пикник и бащата с удоволствие пие бира
Спомням си една моя детска книжка от началото на 90те. Вероятно е била за малко по-големи деца, но аз като по-малък я четях. Обясняваше как работят колите, камионите... Как зареждат гориво и с какви помпи им се помпат гумите... Завършваше с няколко страници на тема организация на движението и безопасност. На една от страниците беше показано, че на дълъг път трябва да се почива и илюстрацията беше на семейство, което е спряло до пътя на импровизиран пикник и бащата с удоволствие пие бира

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Е.Димитров написа:Хич не мога да разбера това момче.
Баси тъпаците има!
До колкото разбирам си има проблеми с алкохола. А когато си зависим от някаква субстанция мисленето много се изкривява. Дано това е момента да е усети и да се лекува освен да си понесе наказанието. Най-малкото за тия 3 деца да не растат с баща алкохолик, което колкото и да е прието и разпространено у нас, толкова е и лошо за психиката на тва дете за цял живот след това...
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
TheDriver написа:Тази нагласа, че с една бира или една чаша вино може много бавно ще се промени.
Тва ми е любимия спор, кой ще кара по-добре моята кола - аз на една бира, (което е в законовата норма като промили), който имам 150 000км на тая кола и мога да я паркирам върху 4 карти за игра. Или жена ми/майка ми, без да са пили бира, които имат общо 1200км стаж на нисан микра и моята кола не са я карали никога? Кой ще е по-адекватния шофьор?

- St.Trinity
- Потребител
-
vicho написа:това доказва моята теза за пияндурниците зад волана, та пак ще се самоцитирам...vicho написа:... мен за последните 10 години са ме проверявали ВЕДНЪЖ за алкохол![]()
![]()
и то при положение, че карам ебаси крещящите коли
![]()
реално може всеки ден да си пиян зад волана докато не се удариш или те ударят...
Точно заради крещящите коли като те спрат и те проверят те преценяват като "състезател", което е несъвместимо с "почерпен". Освен това ако не си личи от метри, то поне имаш съмнения за пияния човек и е предпоставка да го провериш, и колкото и добър актьор да си, трудно може да го прикриеш.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
dhtj написа:TheDriver написа:Тази нагласа, че с една бира или една чаша вино може много бавно ще се промени.
Тва ми е любимия спор, кой ще кара по-добре моята кола - аз на една бира, (което е в законовата норма като промили), който имам 150 000км на тая кола и мога да я паркирам върху 4 карти за игра. Или жена ми/майка ми, без да са пили бира, които имат общо 1200км стаж на нисан микра и моята кола не са я карали никога? Кой ще е по-адекватния шофьор?
Защо трябва да има спор на тази тема? Аз имам повече километри на пътя със сигурност повече от 99% от форума, може би и нагоре, не знам колко има с 2.5+ милиона километра на лека кола тук, но вероятно не са много. Не пия по принцип, но ако пия просто знам, че не трябва да карам. Правил съм го като келеш на 21 веднъж или два пъти, но с 1 бира и 30 грама ром, даже го помня. Вторият път нямам спомен с колко, но имайки предвид, че понякога с месеци не пия нищо, а като пия 1 бира ми стига, пак ще е било малко. Та хващал съм си таксита, жена ми кара по-добре от много мъже и не и трябва да познава някаква кола, че да я кара. Казвам и ей ти пари, проверил съм еди коя си кола, върви с влак, рейс до еди кой си град, ако сме били там в неделя я оставям в хотел с парите и да я закупи и закара на 200-300 км. до нас на другия ден. Да не са космически кораби тия коли? М? Бързи, скъпи, все коли направени от хора за хора, не само за мъже. Даже като купува кола децата все са с нея с непознатата кола и ги вози до Канзас, не е нещо свръхестествено, макар цялостно да е уондърумън за мен.

Ако не може да кара, но има книжка и съм пил, пак ще избера да ме кара жена и ще я навигирам ако трябва. Ако си карач и с его и не те бърка, че караш пил, ако те удари някой, на закона не му пука особено и в много от случаите ще изядеш дървото. И не виждам защо трябва да се дискутира нещо доказано по безспорен начин, че ти влияе на реакциите.

In God we trust, all others we track.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
TNT написа:Бил пил вино. Демек... бутилка
Ааа, вино ли е пил?
Е, щом е вино тея гадни полицаи значи само са се заяждали с него