Обсъждане на автокъщи
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Обсъждане на автокъщи
За италианки даже има един апп - Targa Scan. Вкарваш номера и излиза. Веднъж гледах на една обява за Кайен как бъзикаха човека и му слагаха скрийншота отдолу с +150 000км

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
TNT написа:За италианки даже има един апп - Targa Scan. Вкарваш номера и излиза. Веднъж гледах на една обява за Кайен как бъзикаха човека и му слагаха скрийншота отдолу с +150 000км![]()
Взимат инфо от на техния кат сайта, аз директно там си ги гледам от ИТ.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

На работата имаме 2 Пежа 2020год 1.5 ,едното е 301 100кс, другото 308 130кс комби с 8степенен авт айсин,малкото е на 120к и комбито на 110к,за момента само обслужване,колите се карат повечето градско,комбито върви перфектно с автомата а разхода на 130км е около 4
карам спокойно
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Абе гледах ги, всичките съм ги гледал и не ми харесват или на вид, или на отзиви или на параметри тип размери и тегло. Повече голям джип не искам, след като покарах Х-а видях, че поне за мен и нуждите на наща къща голям жип е излишни нерви за паркиране, излишни пари за по-висок разход и т.н. За това просто съм се спрял на 100% на тоя пежак 3008. 5008 реално е съвсем малко по-голям и +- 100 кила по-тежък, ма ми е малко грозен отзаде. Пък и задния ред седалки малко мики-маус ми се виждат по отношение на комфорт.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Пак аз, изчетох цялата тема от интерес, особено последните ~100 мнения. И сега се чудя аз ли съм тъп или какво. ОК ли е да имам 35К в кеш и да ги дам за 7-8 годишна кола, или да платя там 15-20 и за другото да тегля кредит.
Нова на теория мога да си я купя на лизинг, ама там цената е 100 бона и я мога да го плащам след време, я не.
За мойте възможности ще е Дъстър от по-евтините или Камик. А те са супер зле спрямо Х5-цата.
Като цяло да, основното ми чудене е прост ли съм да дам 30-35К за кола 2/3/4 ръка. Искам да си взема кола, която ми харесва. Най-евтините нови не са такива.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Нова на теория мога да си я купя на лизинг, ама там цената е 100 бона и я мога да го плащам след време, я не.
За мойте възможности ще е Дъстър от по-евтините или Камик. А те са супер зле спрямо Х5-цата.
Като цяло да, основното ми чудене е прост ли съм да дам 30-35К за кола 2/3/4 ръка. Искам да си взема кола, която ми харесва. Най-евтините нови не са такива.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Зависи колко дълг имаш и дали можеш да го обслужваш в момента и за в бъдеще. Дългът не е безплатен, парите които ще дадеш за обслужването, няма да може да ги дадеш другаде. Въпрос на приоритети.
Няма как да има еднозначен отговор на така зададен въпрос.
Няма как да има еднозначен отговор на така зададен въпрос.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
В момента мога, да, за след 1-2 години не се знае. А едва ли мога да взема нещо на лизинг с вноска под 200 кинта на месец примерно, за да съм "спокоен" и за след 2 години. Т.е. сигурно мога, но не и с първоначална вноска 20000-25000 лева, че на новите коли доколкото съм чувал и каското и т.н. им е едно 3-4-5К в началото. И след една година тая кола няма да струва 100К примерно ами 70К. А и аз я карам 5, максимум 10К км. на година, я не.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
А за чих си продаде Х-а и сега гледаш френски тоалетници, ако не е тайна? 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Писна ми от висок разход, ниска маневреност, липса на екстри (поне в моя), скъпи ремонти като за 2007-ма, висок данък и като цяло ми се кара нещо по-ново.empar написа:А за чих си продаде Х-а и сега гледаш френски тоалетници, ако не е тайна?
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Попълних въпросника на 7 cars и вчера ми звъннаха
На тия някой връзва ли се
Казвам какво искам , а те ми викат дай да качим лимита с 10 бона , да сме сигурни че ще намерим нещо
При положение ,че не съм се скръндзил
Договор , дай ми тия пари да ти търсим кола , гаранция - Франция , ама много сме коректни ...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Приятел наскоро взе най-новата Кона, бензинова, N-Line, 160кс... на светлинни години е пред всякакви френски рециклирани автомобили е. От време на време ползваме едни 5008 за обучения...това не знам кой луд би си го взел за личен автомобил. По-малките модели предполагам са още по-зле
Каза, че си против лизинги и тн, но аз лично бих погледнах тая Кона...същия клас е май като 3008 дето се споменава, но е много-много приличен автомобил + сега дават доста подаръци с колата

Каза, че си против лизинги и тн, но аз лично бих погледнах тая Кона...същия клас е май като 3008 дето се споменава, но е много-много приличен автомобил + сега дават доста подаръци с колата

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Spit-Fire написа:Писна ми от висок разход, ниска маневреност, липса на екстри (поне в моя), скъпи ремонти като за 2007-ма, висок данък и като цяло ми се кара нещо по-ново.empar написа:А за чих си продаде Х-а и сега гледаш френски тоалетници, ако не е тайна?
BMW X2 2018 -2020 не е ли в полезрението ти

mr_petroff написа: BMW X2 2018 -2020 не е ли в полезрението тиЧе е светлинни години по кола ...
Не знам от какво е по-кола, но не е БМВ. Аз бих гледал Мазди, корейки или евентуално някаква Шкода/фв.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Не, имам си едно F20 на главата вече да поддържам, имам и мотор също. Искам нещо евтино (разход/поддръжка) със скучно управление и скромен вървеж, задължително СУВ среден по размер на предно, не ми трябва 4Х4. Но да ми харесва на вид все пак. Сузуки Витара четох, че са хубави, обаче са ми адски грозни.
Добре де, тея пежа 3008/5008 навсякъде пише, че ако са с 1.6/2.0 HDi автомат ще си падне на пъпа човек. Какво му е на 5008 че не го хареса?
Откакто карам мотор колата я използвам буквално да си почивам докато шофирам.
Не се шегувам, не ми трябва радост от шофиране и т.н. Искам да е фрашкана с екстри и да ми е готино докато се движа на някъде. Като карам мотора си наваксам с ускорение до 100 за 3 секунди и даване на газ по завоите.
Хибрид или електричка не искам - хем не мога да си ги позволя, хем нямам къде да ги зареждам понеже паркирам по улицата.
Добре де, тея пежа 3008/5008 навсякъде пише, че ако са с 1.6/2.0 HDi автомат ще си падне на пъпа човек. Какво му е на 5008 че не го хареса?
Откакто карам мотор колата я използвам буквално да си почивам докато шофирам.
Не се шегувам, не ми трябва радост от шофиране и т.н. Искам да е фрашкана с екстри и да ми е готино докато се движа на някъде. Като карам мотора си наваксам с ускорение до 100 за 3 секунди и даване на газ по завоите.
Хибрид или електричка не искам - хем не мога да си ги позволя, хем нямам къде да ги зареждам понеже паркирам по улицата.