Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
Re: Новите ГТП стикери
vicho написа:в центъра на софия вече глобяват за еко 2
50лв
ай сикана, уа
керванът![]()
![]()
... и на всичкото отгоре идентификацията на нарушителите е напълно автоматична

за 2 дни са написали 3500 глоби дочух
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- тео е90
- Потребител
-
- Кара: Е90 325XI Е91 325XI
- Детайли за колата: N52B25 N53B30
alx написа:
за 2 дни са написали 3500 глоби дочух
Установени нарушения

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
50лв/ден не е малко. Хората, които могат да си го позволят, могат да си позволят и 15 годишна кола, с която ще влезнат без проблем. Вече почнаха да излизат обяви на стари Х5-ци, които ги продават, щото не ги устройва еко категорията. Сега е за 3-те зимни месеца, но има предложение да е целогодишно. Имаше предложение и да има еко зони във всички градове над 100к жители. В Пловдив спокойно може да се пусне една мярка да махнат 1 категория от район централен, ще облекчи трафика.
Ефекта за качеството на въздуха ще е минимален вероятно и то основно породен от по-слабия евентуално трафик.
Ефекта за качеството на въздуха ще е минимален вероятно и то основно породен от по-слабия евентуално трафик.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
По-скоро ще е нулев даже, щото бай мангаУ няма да спре да гори кабел да топли чаветата.
Има ли поне големи табели, нещо, дето да ти казва, че влизаш в тая зона? Местните си познавате улиците, ама ние селяните караме с навигация, кой знае колко хора са влезли там и даже не са разбрали.
Има ли поне големи табели, нещо, дето да ти казва, че влизаш в тая зона? Местните си познавате улиците, ама ние селяните караме с навигация, кой знае колко хора са влезли там и даже не са разбрали.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Карето, за което говореха, е толкова малко, че ефекта ще е нищожен! Освен това, намаления трафик в това каренце, ще увеличи трафика около него (по-скоро ще затапи и без това затапеното положение) и ефекта ще е обратен! Специално за Пловдив, много повече ще помогне едно, малко по-интелигентно, управление на трафика.... Но откраднаха парите и .. няма да стане!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- TNT
- младши ентусиаст
-
В Пловдив ми прави впечатление и че не се ползва Waze. Не може да се чака на общината за оптимален маршрут. Или са стотинкаджийски истории "аз къде ще ти обикалям от там". Отделно в почти всеки квартал има някакъв огромен ремонт на ключов булевард/кръстовище, който се мота с години. Плюс всеки бичи айляк и на светофара вместо 7 коли, минават 3. Плюс всички се оплакват повече от нужното. По-затапено е от преди няколко години, но реалността е, че вместо 10 минути, се пътува 15 минути. Не се спазват правила, не се спира на пешеходни пътеки, постоянно някой се ръга и бута отнякъде, строят се някакви обекти тип Лидл без КАТ да е измислил хората откъде ще влизат/излизат. Но мрънкането е сериозно. А най-много се мрънка от хора, които са запалили колата за нещо, където е на 10мин пеша.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
За тези, които ползват кола, за да отидат на място, което е на 10мин пешеходно разстояние, важи за всички населени места! За останалото - нищо общо с реалността с някои малки доближавания... Казвам го като човек, който живее в града цял живот! Нищо лично... разбира се!

- TNT
- младши ентусиаст
-
Еми аз го казвам като живял допреди няколко години и сега прибиращ се кажи-речи всеки месец за по няколко дена, в делнични дни си върша работа преди работа/след работа, когато е трафик. Да закарам колата на майстор, да отида до магазин Х и т.н. В София половината около мен са с пуснат Waze, в Пловдив никой. Нула. Присветна на някой да си направи левия завой, той стои и гледа. На пешеходна пътека не се спира, дори с бебешка количка да си. 10+ коли подминават. Има няколко места, където винаги са си били затапени и ще си останат каквито и ремонти да правят. Около панаира винаги е било леш. Около Метро и преди ставаха тапи по празници, само мол липсваше
Като слушам как чакат по над 1 час да си тръгнат от мола... е то за това време ще отидеш до другия край на града, ще напазаруваш от Джъмбото на околовръстното и ще се върнеш. Аз съм оптимист, че до 5 години, като завършат всичко
, ще се кара много по-добре. Околовръстното ще е пълен ринг - НОВ път, дай боже и повече ленти в западната му част. Бетонния мост ще е отворен до 1-2 месеца. Пробива под гарата ще стане до няколко години, което си е НОВ път. Модър се отвори, което е пак НОВ път, но като е затворен Царевец - няма голяма файда. Засега. Брезовско е един от входовете за града - това не знам колко години ще се ремонтира, но затапва другите вход/изходи.
Последния път обиколих 3 магазина за 1 час в часовия диапазон 17:30-18:30ч , в делничен ден. От излизане до прибиране. С бебе. Иначе всичките ми приятели ми обясняват колко било запушено и как не можело да стигнеш никъде
Има някакви микрорайони с пълни тапи, другото не е нищо страшно.

Последния път обиколих 3 магазина за 1 час в часовия диапазон 17:30-18:30ч , в делничен ден. От излизане до прибиране. С бебе. Иначе всичките ми приятели ми обясняват колко било запушено и как не можело да стигнеш никъде

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Не казвам, че е нещо 'страшно'... Казвам, че не е "вместо за 10мин е станало 15мин"! Също така, за статистиката, поне 7 от 10 мои познати пускат вазе-то... Околовръстното едва ли скоро ще го 'затворят' (кръга имам предвид), а парите за удвояването на сегашното (западната страна, както я нарече) ги усвоиха
Тези с моловете ... да се оправят, както искат! Другите да му мислят!

- TNT
- младши ентусиаст
-
Е да, тези с 20 минути преди, са станали 30 минути сега
Околовръстното даже получи първа копка. В нормална държава ще стане за няколко месеца, при нас срока е 18 месеца, значи 3 години
То като пуснеш Waze и се вижда колко около теб са го пуснали 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Днес в час пик минах почти цялата Раковска, толкова спокойно и празно не е било и в неделя следобяд

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Днес наистина е много лежерен трафика в София.
В 9:45 тръгнах по Цариградско посока Младост - почти нямаше задръстване, под 40км/ч не съм падал. После по Малинов пак нямаше никой, Околовръстното също и България посока центъра.
Едва ли е заради забраната това де, някаква случайност ще е според мен
В 9:45 тръгнах по Цариградско посока Младост - почти нямаше задръстване, под 40км/ч не съм падал. После по Малинов пак нямаше никой, Околовръстното също и България посока центъра.
Едва ли е заради забраната това де, някаква случайност ще е според мен
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ако е заради забраната, да я пускат в цяла София 

- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Аз само да питам, предполагам мислейки, вървя си със старата колица по периферията на т. нар. малък ринг и на едно от кръстовищата спират и отбиват движението за навътре, поради ремонт, прищявка на депутат или друго. Нямам право, но съм принуден от пътна полиция да вляза в забраненото иначе за моята кола. Тогава какво - да правя задръстване (като не влизам) или влизам и отнасям глоба?
Ползвам адския транспорт при всяка възможност, но някой път се налага и с колата да влизам в града, наистина рядко.
Нима на тая кола не й плащам данък, че да не мога да се движа?
Едно време, когато смениха ефирната аналогова с цифрова ТВ, процеса беше лесен, защото за 20лв купуваш декодер и пак гледаш, сега тоя филм за смяна на колата с 20г по- нова, не могат да го направят, поради покупателната способност на хората.
Ползвам адския транспорт при всяка възможност, но някой път се налага и с колата да влизам в града, наистина рядко.
Нима на тая кола не й плащам данък, че да не мога да се движа?
Едно време, когато смениха ефирната аналогова с цифрова ТВ, процеса беше лесен, защото за 20лв купуваш декодер и пак гледаш, сега тоя филм за смяна на колата с 20г по- нова, не могат да го направят, поради покупателната способност на хората.
Ultimate Riding Machine
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Влизаш и отнасяш глоба, после пускаш жалба, ако я уважат някога ще ти махнат глобата.
Имаше подобен проблем преди години с хора без винетки от с. Лозен,по спомен бяха затворили стар лозенски път и единственият изход беше магистрала, но там те щракат за без винетка. Имаше пострадали, обжалваха, дали са им махнали глобите не знам.
Имаше подобен проблем преди години с хора без винетки от с. Лозен,по спомен бяха затворили стар лозенски път и единственият изход беше магистрала, но там те щракат за без винетка. Имаше пострадали, обжалваха, дали са им махнали глобите не знам.