Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от Е.Димитров » 04 Дек 2024, 12:49

drifty написа:Не са, поне при мен не - казаха ми, че си покрива и по-висока категория ама била стара и си ми лепнаха група 2.

Цигани :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Дек 2024, 12:52

drifty написа:Не са, поне при мен не - казаха ми, че си покрива и по-висока категория ама била стара и си ми лепнаха група 2.

То това е голям проблем, че няма ясно и точно написани изисквания. Лепват ти стикера и оправяй се. Догодина ще има и големия ринг. Какво става, ако имаш категория, минаваш ГТП в ринга, свалят ти категорията - как си тръгваш ? Викаш пътна помощ ли :dunno: Хич не е измислено.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 04 Дек 2024, 12:58

Аз на прегледа го гледам какво прави - качва оборотите за секунда две и гледа показанията, от сондата в кюнеца. Така няколко пъти. Моите максималните бяха 0.03. Питам го колко е тавана, той каза 1,5. Всичко стоково без ремап.
С всяка изминала година ще добавят по още една категория в забранените, но не знам до кога.
Ultimate Riding Machine

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 04 Дек 2024, 13:21

Докато Евро 6 не стане на 20 години или докато няма хептем никакъв ефект. Според мен по-голям ефект ще има от печките, но пък не се знае точно колко ще намалее трафика.

Изображение

Изображение

В зона "Голям ринг", считано от 01.12.2025 г. забраната за движение се въвежда по отношение МПС от категории M1 и N1 с екологична група Първа, а считано от 01.12.2027 г. забраната за движение се въвежда и за МПС от категории M1 и N1 с екологична група Втора.

Като започне да навлиза по другите големи градове, вероятно ще изостава с няколко години от София просто. Но има ли смисъл въобще да влиза или ще е достатъчно да се стегнат прегледите просто ? Около Пловдив имаше няколко пожара на сметища последните месеци, не е сериозно да се вкара еко зона.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Дек 2024, 13:28

TNT написа:

То това е голям проблем, че няма ясно и точно написани изисквания. Лепват ти стикера и оправяй се. Догодина ще има и големия ринг. Какво става, ако имаш категория, минаваш ГТП в ринга, свалят ти категорията - как си тръгваш ? Викаш пътна помощ ли :dunno: Хич не е измислено.

Аз смея да твърдя,че глоба има само на влизане, а не на излизане.
Ако си в Голям и минеш ГТП, на излизане не би трябвало да те глоби, просто защото излизаш.
Обаче ако си в Голям и минеш в малък ще те глоби, защото влизаш в друга зона.

Зоната е малка според мене трябва да обхваща цяла София, иначе ефекта ще е нулев, дори да обхваща цяла София според мен пак ще е нулев.

Като цяло идеята на всички тези рестрикции в големите градове е хората да слезнат от колите си. За това и се забелязва тенденция в която паркоместата в център намаляват или преправят улиците така че да има велоалей за да намалят паркоместата.
Идеята е просто да не влизаш с кола там и да се намалят като цяло колите в центровете на големите градове, това се прави във всеки един голям град по света.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Дек 2024, 13:33

Просто ще докаже емпирично, че проблема е другаде! За МПС-тата е достатъчно да си покриват нормите за емисии.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 04 Дек 2024, 13:33

DigitalExile написа:
Като цяло идеята на всички тези рестрикции в големите градове е хората да слезнат от колите си. За това и се забелязва тенденция в която паркоместата в център намаляват или преправят улиците така че да има велоалей за да намалят паркоместата.
Идеята е просто да не влизаш с кола там и да се намалят като цяло колите в центровете на големите градове, това се прави във всеки един голям град по света.
Комбинация е. Ако само това беше идеята, щеше да важи и за електричките. Или просто всеки да си плаща "вход за центъра".
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 04 Дек 2024, 13:44

Не важи за електричките защото те са супер малко, изчакай да станат 50 на 50 с ДВГ и ще видиш как всичко ще важи и за тях вече :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 04 Дек 2024, 13:47

50/50 ? Чак толкова не мисля да живея :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 04 Дек 2024, 15:30

В автомобилен форум (и то BMW) да се кефим, че са затворили зона за стари автомобили, които биха могли спокойно да се движат в западна Европа е нелепо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 04 Дек 2024, 15:36

Е чак нелепо, мен ще ми хареса да намалеят колите в София,че малко в повече ми идва :mhihi:
За съжаление за момента не е вариант да сменя града :|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 04 Дек 2024, 15:47

То е и нелепо хора да се кефят, че им пуши колата и хвърлят 15 метра сажди зад тях :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Дек 2024, 16:03

maxoyn написа:В автомобилен форум (и то BMW) да се кефим, че са затворили зона за стари автомобили, които биха могли спокойно да се движат в западна Европа е нелепо.

Факта,че се движат тук значи,че в западната Европа отдавна са се отървали от тях ;) и балканският манталитет да си горд собственик на 2-3 автомобила по 5к лв. последен сезон вместо един нормален за 15-20к лв също в Европата го няма ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 04 Дек 2024, 16:08

Или любимото ми, имам едни комшии, с 2 СУВ-а за по 35-40к лева, но се търкаля основно 25 годишната Тойотка дизел :driving:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 04 Дек 2024, 17:18

Разправят, че в Надежда и Младост е най-замърсен въздуха, там не живеят ли малко повече хора от центъра или бъркам, или трябва да пазя въздуха на Голямата Тиква и другите Тикви дето опънаха за един месец заплати - добри, а не свършиха нищо.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата