Малко за Ауди...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши завивач
Аватар

Малко за Ауди...

Мнение от ivo » 30 Ное 2003, 4:04

Значи да кажа по принцип не съм фен на тази марка и даже съм говорил против Ауди и съм спорил и т.н. Обаче искам да споделя едно невероятно преживяване от днес, което ме накара да се позамисля. Направихме малка екскурзия до един ски курорт недалеч от Виена и имах щастието да покарам едно Audi S8 и да го понастъпя както си трябва :lol:. Е, признавам си, доста си промених мнението за тези автомобили :oops:... Бях карал А6 преди това, но S8 няма нищо общо и просто ми обърна представите за лимузина... Колата е изродски бърза и удивително устойчива :shock:... Е, устойчивостта може и да не е винаги това, което искаме от един автомобил (:lol: задницата трябва да ни задминава :twisted:), както и автоматика също не ми се нрави много - вярно, ама просто това Ауди само по себеси ме кара да мисля, че марката заслужава доста уважение... :wink:

:bowdown: БМВ си е номер 1, но все пак голям РЕСПЕКТ :yes: за Ауди за тази лимузина нечовек, която май хич не е "безлична"... :wink:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 30 Ное 2003, 9:47

Глупаво е човек да оплюва генерално дадена марка автомобили...във всяка една има по нещо хубаво, нещо различно ... S8 несъм карал в интерес на истината, но старото А8 4.2 се изстрелва доста добре... Лично мен нещото, което не ми харесва в А8 е, че ми е малко безлична вътре ... табло, уреди ... харесвам си BMW, защото автомобила си има дух! Карал съм и А6 2.7T от него пък въобще не бях впечатлен.. въпреки, че беше 6 speed manual отново не ме грабна.. Може би от всички Audi-та най-ми допада А4 Avant (определено много ми харесва). Още нямам впечатления от новото А8 - имам познат, който си взе такова и трябва да добия повече поглед над нещата :wink:

ентусиаст
Аватар

Re: Малко за Ауди...

Мнение от tsvet40 » 30 Ное 2003, 14:36

ivo написа:...

Ако знаеш колко блогорорна завист предизвика в мен... :wink: :roll:
Иначе радвам се, че и тук има хора, които могат да оценят съвършенството на модели на другите фирми! RESPECT :!: :!: :!: :lol: :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 30 Ное 2003, 19:17

Никога не съм имал удоволствието да карам Ауди,а S8 си е флагмана на фирмата.Помните ли филма Ронин?Здрава и бърза кола,а?Нищо чудно,че си изпитал такъв кеф.Айде,и да ти се случва по-често занапред :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 30 Ное 2003, 20:18

Колега а може би трябва да покараш и М5 че да ги по сравниш малко а? :wink:
SGV

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 30 Ное 2003, 21:11

Tender написа:

Колега а може би трябва да покараш и М5 че да ги по сравниш малко а? :wink:

Дай боже да имам по-скоро това щастие и дай боже всекиму!!! :wink:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 30 Ное 2003, 22:51

А-А-А-Ааааалелуииияяя

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Дек 2003, 16:54

rs6, rs4, s4 (старите и то само защото лесно се пипат) са сериозните- s8 е тежък и само 350 коня (даже май нямаше и толкова) и по динамични характеристики и усещане е доста далече от бмв-опонента си - 750 със спортно окачване.. или поне всички професионални тестери така твърдят.

ауди се опитват да запълнят "дупката" между спортния характер на бмв и релаксирания лукс на мерцедес. само дето не съм сигурен че е достатъчно широка да си вместят колите ;) още повече че мерцедес допълнително смалиха дупката със новата си гама от амг драгстери които заемат до скоро празното пространство от меко возещи луксозни драгстери

за сега резултата от опитите им са 4х4 коли със добро ускорение, но притъпено усещане и въпросителна луксозност и надеждност. какво ще излезе от цялата работа мисля че все още е неясно...

мда. това го написах все едно съм авто журналист.. тъпо... :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 01 Дек 2003, 20:34

Разликата м/у А8 4.2 и S8 е толкова малка че не знам за какво е тоя спортен "S",сигурно колкото да плашат противниците.Рзликата беше 15-20 коня

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Дек 2003, 21:03

самата истина.. рапзределителни валове, входящ тракт, изходящ тракт.. човек ша рече че има още 100 коня поне..

основната разлика е в окачването.. малко по-твърдо е и кормилното устройство е ревизирано със цел повече обратна връзка ма.. пак си е кораб...

но ако не искаш бмв или мерцедес само защото са бмв/мерцедес- тогава аудито е алтернатива... малко или много е "нещо различно" и това се харесва на някои хора които не искат да бъдат като другите...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 01 Дек 2003, 21:18

Не че искам да пускам фишеци,ама колегата axl има пристрастие към Мерцедесите,което мен ме радва,защото и при мен е така.И ме учудва толерантността на БМВ феновете към него.И също ме радва.Излиза,че в този форум някои неща са се променили.Форумът е поумнял и има повече търпимост.А това е много добре.Много много добре. :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Дек 2003, 21:38

моето пристрастие е много селективно :) обичам новите амг-та заради въртящия им момент и ускорението по права линия. обичам бмв-тата за .. всичко друго с изключение на цената ;) ма човек си плаща за гяволъка така или иначе ;)

а по принцип съм фен на всички коли - във всяка кола - дори и в наи-големия кашон мога да видя нещо супер.. просто така се е случило че в бмв-тата виждам повечко супер неща ;)

да не говориме че толерантноста към хората с друго мнение дори когато ти се иска да закрещиш и да почнеш да раздаваш шамари е добър индикатор за смисленост у хората ;) мое си мнение де :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 02 Дек 2003, 9:49

ivo написа:както и автоматика също не ми се нрави много

Човече - S8 та не е автоматик а е с 6 скорости - ти какво си карал в крайна сметка???

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 02 Дек 2003, 10:12

Наистина е хубаво, че форума е много по-обективен и толерантен отколкото беше. :paranoid: И мисля, че голяма заслуга за това има alx, добре е да се виждат хубавите неща във всичко, а не да се дракаме за тъпотии... Keep it up! :yes:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 02 Дек 2003, 10:12

Абе и аз така знам ама май има и автоматик ...

Следваща

Назад към Извън Темата