България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Събота пътувах София - Търново към 18:15. Неприятно пътуване, ама не заради трафика..
В София си беше спокойно, помагистралата също. Докато не стигнахме Витиня - там висяхме около 40 минути и после шофьора реши да "навакса" явно, щото бяхме нон-стоп в лявата лента до края на магистралата. После и извън магистралата се изпреварваше наред.
При снеговалеж и температури около и малко под нулата никак не ми беше комфортно. Даже по едно време на Сопот ми стана зле и помолих да спрем за почивка.
По пътя настигахме не малко коли с пуснати задни мъглявки, доста силни и скоро не бях виждал такова изнервяне от шофьора, то не бяха всякакви светкания и псуване, каране на дълги зад тях и т.н.
Да не говорим, че дистанция не се спазваше въобще.
Мисля от тук нататък при зимни пътувания да пътувам само с моята кола.
В София си беше спокойно, помагистралата също. Докато не стигнахме Витиня - там висяхме около 40 минути и после шофьора реши да "навакса" явно, щото бяхме нон-стоп в лявата лента до края на магистралата. После и извън магистралата се изпреварваше наред.
При снеговалеж и температури около и малко под нулата никак не ми беше комфортно. Даже по едно време на Сопот ми стана зле и помолих да спрем за почивка.
По пътя настигахме не малко коли с пуснати задни мъглявки, доста силни и скоро не бях виждал такова изнервяне от шофьора, то не бяха всякакви светкания и псуване, каране на дълги зад тях и т.н.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Точно това щях да напиша и аз - спри да се возиш при този шофьор! Просто е!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
На такъв неадекватен или му обяснявам как да почне да кара, или слизам и мятам на стоп. Точно в това хлъзгаво време не знам къде им е акъла да нямат дистанция. Макар да има много австралопитеци като се движите бавно и видят, че си оставил дистанция, гледат да се шмугнат и ти трябва нова да правиш.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

drifty написа:Събота пътувах София - Търново към 18:15. Неприятно пътуване, ама не заради трафика..
мене ми се вдигна кръвното само като го прочетох това... на такива или им предлагам аз да карам или слизам и се оправям. примитиви некви..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Последната седмица шофирам във Виена и е толкова по-спокойно, когато светофарите примигват зелено, когато наближава да светне жълто и жълтото не свети 0,3 секунди, а едни хубави 3-5 секунди.
Sent from my PGT-N19 using Tapatalk
Sent from my PGT-N19 using Tapatalk
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
А тук хората протестират срещу броячите по кръстовищата... Шарен свят! Можеш ли да го разбереш?
Ex: 96' BMW318ti

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ааа... ние у Враца си имаме броячи... жалко, че живея в София

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
A де ... На мякой места в страната ги премахнаха, на други останаха

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://youtu.be/dMPNYG3m5_k?si=uEU5YIWhV6jsPIvY
Много интересен случай с много интересния за доказване акт за дрифт. Изглежда ми искрен, но някак не приемам версията за това, че няма лична вражда с полицая, а са го спрели ей така точно него за точно това нарушение. Можеше спокойно ако ще лъжат да го изшият за без колан. Не казвам кой крив и кой прав, но ако беше казал, че има вражда с полицая щях повече да му повярвам, че е спрян този път без причина. Сега съм 50 на 50. Но ми е интересно просто как доказват в съда този дрифт.
Много интересен случай с много интересния за доказване акт за дрифт. Изглежда ми искрен, но някак не приемам версията за това, че няма лична вражда с полицая, а са го спрели ей така точно него за точно това нарушение. Можеше спокойно ако ще лъжат да го изшият за без колан. Не казвам кой крив и кой прав, но ако беше казал, че има вражда с полицая щях повече да му повярвам, че е спрян този път без причина. Сега съм 50 на 50. Но ми е интересно просто как доказват в съда този дрифт.
In God we trust, all others we track.

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Lenco написа:Не тръгвайте по тракия, ад е.
Вчера се прибирам по Тракия , натоварено е но не беше ад ... До момента когато не се срещнах с поредния пътен олигофрен

Само не мога да разбера колко трябва да си прост , да правиш брейкчек с Форд Фокус на два тона джип

И вярно - по Тракия малоумници и идиоти процентно са повече отколкото по Хемус / според скромните ми наблюдения/

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
С каква кола си бил ?
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
peshehodetz написа:С каква кола си бил ?
Хюндай , малкият SUV Ix35 . Aма ще си купувам Краз

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Питам понеже съм забелязал, че като си на Тракия най вече, с някоя по малка, по-стара, по-евтина или по-нисък клас кола, особено съвкупност от всичките изброени по горе е ужас да се кара. Тогава всички батки, селски бекове и цървули са силно агресивни към каращия подобна кола, дори да не ги е предизвикал с абсолютно нищо. Обаче същите са много кротки ако си с някоя по яка кола. Пресен пример имам от май месец тази година когато ходихме до Пловдив и Смолян с една G-класа 63 AMG, която дори не беше черна. Точно на Тракия каращи в лявата лента като ги настигнем си пускаха културно мигача и минаваха в дясно, или пък като ни изпреварваха щото не съм гонил понеже собственика ми каза да внимавам да не ме снимат, та се изтегляха доста напред преди да се приберат в дясно. На едно нерегулирано кръстовище един седи и ме гледа, та се наложи да смъкна стъклото и му викам "айде карай с предимство си", тоя ме гледаше като препариран. После на връщане жена ми не и се караше много, ма се качи понеже вечерта бях си пийнал повечко, не че не можех да карам, бяха минали около 9-10 часа и си бях ОК. Та като се върнахме ми вика че карането в БГ си било много нормално, даже на места в щатите карали по агресивно. Аз и разправям следващия път като се качи на някоя Тойота или Хонда тогава да ми сравнява. Та в тоя ред на мисли се чудя дали да не взема някоя G-класа в БГ като се върнем някой хубав ден. Най-вече за жена ми като кара сама или пък да и взема някое Кане Корсо да е с нея за другар и за кураж.
keep walking
peshehodetz написа:Та в тоя ред на мисли се чудя дали да не взема някоя G-класа в БГ като се върнем някой хубав ден. Най-вече за жена ми като кара сама или пък да и взема някое Кане Корсо да е с нея за другар и за кураж.
бронирана. и не едно кане корсо а две... и зад нея разбира се на 25 метра да кара една с-класата амг със охраната.
я да се стегнеш...
тоя момент го има дето си го написал ама далеч не е универсален и по-скоро е изключение от колкото правило... в щатите пък е малко обратното- като си с лъскава кола даваш мигач и тия до тебе се скупчват така, че да не можеш да се престроиш. забелязал съм го доста често. също и повече ти бибиткат ей така- вероятно от спортна злоба.. кой ги знае... с теслата пък си все едно си невидим- никой не ти обръща никакво внимание независимо от модела на теслата (тука никой общо взето не знае какво е плад, нито пък ги интересува май...)
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила