България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от ID A » 04 Яну 2025, 13:30

Истина е, че са мутри! Качих линк по-горе как черното бмв изпреварва първо от дясно при 140+ и бие спирачки пред субаруто и сваля до 80. После субаруто, което уж е умряло, по коментара на очевидец, от 100 успява да вдигне 130 и да мине пред бмвто и той започва тогава с простотиите, като да набива спирачки. Този масажиста, защо не извади и какво става преди това?
Истината е, че тук те мерят според колата! И колкото е по-стара или далече от немската троица, толкова повече те натискат и се правят на ударени, че не са те видели. Не дай Боже да караш по-бързо от тях. Още щом им се появиш в огледалата и започват да те блокират и пречат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 04 Яну 2025, 14:07

St.Trinity написа:
drifty написа:Не че нещо, ама този с опела никой не го споменава? Къде точно смяташе да отиде?
В коментарите предполагат че се опитва да го възпре или стресне, да му покаже че така не трябва.

Това сериозно предположение ли е? :dunno:

Очевидно и той не искаше да се "влачи" зад зафирата и тръгна да минава пред нея, пропускайки, че този вече е там.

Аз съм много склонен да повярвам, че този със субарото си е пердашил в лява лента, все едно магистралата е негова.

Но това не обяснява брейкчека от страна на бенвето. Във видеото този казва, че са го чакали да се свие известно време и след това са му присветнали - това вече не съм много сигурен, че е така. Аз лично не се задържам в лява лента освен ако не изпреварвам и пак се е случвало да ми се присветка, за няколкото секунди, в които съм там. Склонен съм да предположа, че още с настигането е имало къси-дълги.

Мисля да почна да звъня стабилно на 112 за всякакви такива изпълнения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Яну 2025, 14:30

Свинчото със Субарото и руzzzка подлога Григорий, е всеизвестен киселяк и конфликтна личност по пътища, ФБ групи и разни форуми от години, та чак се учудвам че е влязал в кадър чак сега. Гледам, че си е скрил богатата палитра от "превъзпитаващи клипове" от профила. Тъжното е, че кочината му е твърде спряла, за да си позволява "превъзпитаване" без да влезе в сериозно нарушение и опасна ситуация, но поне си вярва моНчето...

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Яну 2025, 14:35

Добре де, как така до сега не го е отпорила някоя сериозна батка с голям джип или той си избира добре жертвите/учениците, който превъзпитава по пътищата?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Яну 2025, 14:45

Вероятно подбира, но и вече мутрите не слизат ей така да се бият, особено тези по-сериозните. Като свали прозорец нещо да му каже, онзи ще свие ушите и дотам, другия път ще подбира внимателно жертвата.
Наистина с тези регистратори се побъркаха някои, каква е тази мания да превъзпитаваш? :shock: Аз съм "превъзпитавал" когато съм изпростявал достатъчно като просто "обърна" огледалата на дразнителя без значение отляво или отдясно, но си заминавам и толкова. Брейкчек в много лек вариант само когато искам да му подскажа да държи малко дистанция защото ми е опасна ситуацията да ми стои в бронята, ама да го изпреварваш и умишлено да му биеш спирачки е лишено от смисъл, освен създаване на конфликт. Тези неща със спирането пък са тотална деградация.
Скоро някакъв негър известен гледах, ама не го знам тубър ли беше или какъв, та обясняваше, че в България всичко много му харесвало освен шофирането. Каза, че сме били луди. :shock:

П.п: За превъзпитаване има КАТ. Сигнализираш и описваш случката, жалба, не знам си какво, това е пътя. Този арабският път не е ок.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 04 Яну 2025, 15:27

Двама загинали и четирима ранени младежи

https://www.focus-news.net/novini/regio ... hi-2398294
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 04 Яну 2025, 15:41

Преди празниците един селяк с черен Жиб реши да се бие :lol: ....аз съм с Дачия Сандеро и съм му пречел на пътя разбираш ли .Слезе уж, ма кът виде че съм въоръжен и набързо избяга с мръсна газ ,не че щех да вадя ютията ама бех приготвил телексопа му променя зъбният статус .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от steeN » 04 Яну 2025, 16:49

ildivvy написа:Добре де, как така до сега не го е отпорила някоя сериозна батка с голям джип или той си избира добре жертвите/учениците, който превъзпитава по пътищата?
Истинските сериозни батки не се бият по улиците, те няма какво да доказват. Обикновено скачат някакви, които са им прислужващ персонал, т.е. тяхна охрана, шофьорчета... и то само като са сами по някаква задача от шефа ;) Но дори и те са по-малко проблемни от някой, на който единственото поле където може да избива комплекси е по пътищата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 04 Яну 2025, 18:58

https://www.focus-news.net/novini/regio ... hi-2398294

Поредният случай с вчера взел книжка и се качил на БМВ, купено от тати. Не знам чия е вината, ама силно клоня към трибуквената марка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Яну 2025, 19:52

Ами... кой е в грешната лента..
Ние пък ходихме до Римската баня за по едно басейнче. Пущих си 120 на круиза /в двете посоки/ и само си зяпах. И да е имало нервни не съм видел. Само на спускане към Баня един бус караше с 40, ма буквално. Колона поне 30 коли и не се спря да ги пусне и това е. Завои са, движение има и като не познаваш пътя не мож изпревари. Повреден ли беше не знам.
Пълно с гърци в района. Явно ние сме там лятото те тук зимата.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 04 Яну 2025, 20:12

Даването на път и пропускането на движението в БГ, когато си бавен, е несъществуваща опция! Това е все едно да си признаеш, че си нищо и никой и не струваш нищо! Колата няма значение! Наблюденията ми са от 20-ина години пътуване из планинските пътища на родината...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Яну 2025, 20:14

Аз пускам, обикновено съм бавния :oops: :oops: :oops:
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 04 Яну 2025, 20:23

Поздравления, така трябва :bchug: ! Но на един като теб, се падат 19, които не са!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 04 Яну 2025, 20:27

Бе не е виновна марката ,а ония дето кът се качат се мислят за безсмъртни .Лошото е че Светата немска троица от символ на преуспелия бял европеец над 50-те са се превърнали в посмешище и съществително -нарицателно за ОМП .Тва са фактите по нашите ширини ,а и не само .Тва май от вчера
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Яну 2025, 14:49

Ами да, ама поне поука за фактите, че 20+ годишен гоУф не се представя по-добре от дори обърнато след удара 15 годишно БМВ. А и не знам гоУфо какво прави в тази лента, но може БМВ-то първо да е било в неговата и човека да е решил да бяга. Кой, колко бързо в карал може само да гадаем. Но това от пътната май е друго БМВ съдейки по смачканата кола от статията и джантите...и все пак извода е същия.

По повод уонаби мутрите, я го вижте този гащник как слиза с разперени таралежи ДВА ПЪТИ и как си тръгва като бит педераст: :mhihi:
https://youtube.com/shorts/lpmc9cKFdNw? ... 4FhviKvWiA
Според мен агресията трябваше да му мине с първото слизане, ама не, това тъп като ръб, че даже не допуска как тираджията просто ще го засили напред като кутийка с тези нютони и размери. :mhihi:
Тъъъъъъъъъъп.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата