Тренировки за отслабване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Тренировки за отслабване

Мнение от dhtj » 07 Яну 2025, 14:56

Ивайло Димов написа:Нищо не сваля шкембе както бягане ,плуване ,колоездене .Кой ,кавото и да ти казва храненето е 90% от проблема с трупането на килограми и съответно изгарянето им. Трябва ти режим -закуска ,обяд и вечеря в точно определено време и намаляване на порциона ,какво да ядеш ще ти каже диетолог .

В точно определен час калориите са на -50%, нещо като черен петък ли? :lol:
И три някакво щастливо число ли е, какъв е проблема да се яде само два пъти на ден? ;)

ivanski_2 написа:https://keto-bg.com/%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5-%d0%b8-%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%b5/

https://keto-bg.com/keto-hranene/

Светнете го сега и че вдигането на тежести е най-полезното нещо на света, веднага да почва мъртва тяга и клекове със стотици килограми или направо да бачка хамалин в свободното време и ще живее 150 години с максимална костна плътност. Междупрешленните дискове кучета ги яли. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 07 Яну 2025, 16:44

Не ,тялото привиква да се храни в режим :lol: ,идеята е дори да си гладен да не отваряш хладилника или да си купиш нещо .Дисциплинира се човек ,подрежда денят си и става по-организиран .

Ти войник ходил ли си ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 07 Яну 2025, 20:21

Тъпо сравнение ;)

С тея л@йна с които се хранехме отделно всяка сутрин преди закуска за физ-зарядка по 3км бягане няма как да качиш килограми :mhihi:
отделно метаболизма ти на 18 и на 38 или 48 например няма нищо общо!Факторите стрес,околна среда въобще не ги посочваме.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 07 Яну 2025, 21:34

Тъпо е щото не си виждал как 120 кг младежи свалят до 80-90 за 3 месеца.Някои не можеха да направят 20 лицеви опори ,да не говорим за набирания или коремно :yes: .Режима и физическата натовареност променят ситуацията драстично .Ставаш в определено време ,ядеш в определено втеме ,почиваш в определено време и всичко се свежда до ред,дисциплина ,режим и физически усилия .Ако някой си мисли ,че ще гладува и ще вири крака на дивана и това ще има сериозен ефект значи се лъже и то много ,същото е и да се пребиваш от тренировки но да мухаш мазни баници и по половин хляб на обяд и вечеря .Баланс трябва ,методичност,търпение и много воля .Естествено ако говорим за надебеляване в следствие на застоял и нездравословен начин на хранене ,ако има медицински проблем то той трябва да се диагностицира и тогава да се предприемат действия след консултация с лекари специалисти .Това си е цяла наука,не просто да влезеш в залата и да бухаш на халос и да се тъпчеш с KFC или McDonald's

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 07 Яну 2025, 22:31

dhtj написа:
Ивайло Димов написа:Нищо не сваля шкембе както бягане ,плуване ,колоездене .Кой ,кавото и да ти казва храненето е 90% от проблема с трупането на килограми и съответно изгарянето им. Трябва ти режим -закуска ,обяд и вечеря в точно определено време и намаляване на порциона ,какво да ядеш ще ти каже диетолог .

В точно определен час калориите са на -50%, нещо като черен петък ли? :lol:
И три някакво щастливо число ли е, какъв е проблема да се яде само два пъти на ден? ;)

ivanski_2 написа:https://keto-bg.com/%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5-%d0%b8-%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%b5/

https://keto-bg.com/keto-hranene/

Светнете го сега и че вдигането на тежести е най-полезното нещо на света, веднага да почва мъртва тяга и клекове със стотици килограми или направо да бачка хамалин в свободното време и ще живее 150 години с максимална костна плътност. Междупрешленните дискове кучета ги яли. :lol:

Ами да за мен клековете и вдигането на тежести ( ако не се изхвърля човек ) е МЕГА полезно. :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 07 Яну 2025, 22:41

Ивански ,всичко е полезно в определени дози ,дори едно ежедневно качване на стълбите вместо асансьора е мега здравословно .Важно е да се подходи отговорно и да се тренира разнообразно ,цялото тяло да се натоварва с различни упражнения .Ако ще се търси сваляне на тегло крос,ксране на колело,гимнастически уреди са достатъчни .Аз съм повръщал на "Дългия Джон Силвър" ,тва е една успоредка дето събира 6-7 човека и се хващат през кръста за коремни ,висиш кът суджук с главата надолу.,патешко ходене ,заешки подскоци ,катерене по въже,бягане в осморка ...за 45 минути време мое станеш мармалад и да не мое си кажеш името.Но се свиква :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Яну 2025, 22:55

dhtj написа:Междупрешленните дискове кучета ги яли. :lol:

Те всъщност не се плашат много от тежко освен ако наистина не се изхвърлиш, особено в началото. Обаче доста се плашат от лежане и най-вече от седене. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 18 Мар 2025, 11:22

Колеги да дам малко резултати от режима, който започнах. Начало някъде около 6 Януари 2025 - 97кг , в момента съм 83.4кг :)
Като цяло не е нещо супер специално, даже елементарно според мен. Като човек който ядеше общо взето всичко от гадните неща - сладко, газирано, чипсове, пържено, замразени храни и т.н. (разбира се не само това, но да кажем често) ми беше естествено доста трудно. Първите 2-3 седмици ми беше големия зор + това че ходих на разни поводи като ски купони, рожденни дни и т.н. все пак успях да устоя :)
След първите 2-3 седмици започнах и с тренировките по малко. Зарибих се с HIIT тренировките в къщи защото не изискват някакво специално оборудване и най-важното не отнемат много време, при мен тренировката е 20 минути + 10 минути душ , за половин час съм готов. Ама беше голям зор в началото, изморявах се на куче че даже заспивах след тренировка :mhihi: отделно повторенията които трябваше да правя нямаше никакъв шанс да ги стигна което действа доста демотивиращо на психиката. Та общо взето първия месец беше преломния до сега, отделно по едното време имаше задържане на килограми (за което в последтвие разбрах че е нормално) което пак доста наранява психиката.
Вече втория месец включих и 2 пъти седмично плуване(1ч плуване ~1.5 до 1.8км) и нещата придобиха доста задоволителни резултати и на кантара и с мерките, понеже имах снимки на тялото преди да започна разликата беше покъртителна :mhihi:
В момента натискам още за да сваля до около 80кг (186см съм висок) и ще мисля как да се задържа там. За сега правя 2 дена HIIT , плуване , 2 дена HIIT , почивка, плуване :mrgreen: + всеки ден на работа 2х10 минути на кростренажора 8км общо + ходене поне по 7-8000 крачки/ден. После идеята ми е да редуцирам тренировките балансирано с цел да си задържа килограмите.
Сега за храната нещата са следните - един ден хапвам въглихедрати един ден не + всеки ден по 140-160гр протеин. Хапвам основно телешко, пилешко , риба и по-малко свинско. Изключил съм всякакъв вид сладко, пържено, газирано, олио, хляб и всякакви гадории за които се сетите. Основната ми цел с отслабването е и да изградя едни хубави навици с които да заменя боклуците които до момента съм консумирал :)
Ако някой се сети полезни съвети и т.н. със задържането да казва, че доста неща открих по трудния начин :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 18 Мар 2025, 13:37

don_gori написа:Ако някой се сети полезни съвети и т.н. със задържането да казва, че доста неща открих по трудния начин :mhihi:

Просто не спирай! Нито с храненето, нито със спорта!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2025, 18:39

dhtj написа:Светнете го сега и че вдигането на тежести е най-полезното нещо на света, веднага да почва мъртва тяга и клекове със стотици килограми или направо да бачка хамалин в свободното време и ще живее 150 години с максимална костна плътност. Междупрешленните дискове кучета ги яли. :lol:

Не пиша във форума от доста време вече ще стане и се чувствам доста добре от този факт.

Основната причина да спра е, че хора, които нямат какво да кажат по принцип много държат да се изкажат на всяка цена.

В темата има ценни мнения - bubo, spunky, няма да изброявам още за да не пропусна някой, но не гонете хора, които разбират и знаят, че ще си останете само шампиони от сънувани маратони.

Та директно на въпроса с междупрешленните дискове и спортувалите инвалиди.

Понеже вече не знам колко години се обяснявам на разни диванни картофи, че нещата не са точно такива, каквито изглеждат от дивана, събрах набързо няколко глупости, които правя след тренировка ей тЕй да питам за един прЕател - тая година ставам на 50. Добавки не пия. Химия не взимам. Работя по 8, 10, 12 часа и тренирам всеки ден. Ама всеки, всеки.

https://streamable.com/9a44ff

Искам да узная от някой форумен доктор колко съм повреден? Какво ми има на ставите, прешлените и изобщо колко съм зле за 50 годишен чичка?

И кога? Кога ще ми се износят прешлените, ставите, лумбагото, ишиаса? Че точно в този форум вече има 20 години ми предричат какво ли не, а още си местя кокалите.

Не си въобразявам, че съм нещо кой знае какво. Достатъчно реалистичен поглед имам към нещата за да знам, че не съм нещо особено на фона на всякаквите уроди, които тренират упорито.

Ама, я вземете та се осъзнайте малко поне, че няколко човека изгонихте половината народ от форума с отношението си.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 18 Мар 2025, 19:11

bum_bum написа:
Не пиша във форума от доста време вече ще стане и се чувствам доста добре от този факт.

Основната причина да спра е, че хора, които нямат какво да кажат по принцип много държат да се изкажат на всяка цена.

В темата има ценни мнения - bubo, spunky, няма да изброявам още за да не пропусна някой.

Welcome back !

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Мар 2025, 20:21

Бум-бум, винаги съм ти вярвал по тези въпроси, макар понякога да не съм разбирал и не съм можел да си обясня това, което казваш! Но сега мога да потвърдя от първо лице твои думи, че клековете са супер упражнение, което влияе на цялото тяло, а не само на краката, както много хора си мислят! От 6м си промених програмата с кляканията и мога да заявя, че никога не съм имал толкова добра кор.преса, както сега! Забелязва се много добро влияние и върху цялото тяло... Експерт си човече :bowdown: !

Да допълня и за останалите, които четат - все още съм с метална планка на фибулата на левия крак ( с гипсове, раздвижвания и загуба на мускулна маса и всичко, както си му е реда в тези травми), която поставиха през лятото и ще я махат есента...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 18 Мар 2025, 20:48

bum_bum написа:https://streamable.com/9a44ff

Искам да узная от някой форумен доктор колко съм повреден? Какво ми има на ставите, прешлените и изобщо колко съм зле за 50 годишен чичка?

Супер си, няма друго мнение.
Ако не се ядосваше на форумни закачки щеше да си още по-готин. :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Мар 2025, 21:58

"Пенсионер" стига дразни хората!!! :ok:
Аз не разбирам нищо ама слушам от време явно които трябва.
За 6 месеца от септември до сега съм слязал от 96 на 80кг.
НЯМАМ висока захар и бъбреците са ми норма.
Ям едни ядкови кремове в промишлени количества(добре,че и днес дойде новата пратка :mhihi: ),пържоли и яйца и ме чакат да се гътвам...ама то не било баш така.
Дано и занапред да бъде.
Ако до лятото излезе и пресата както ми се иска ще сложа и някоя снимка на "тоя" с дисковите хернии,смазаните прешлени във вратЪ' и прецаканите бъбреци да видите до къде съм стигнал с правилните напътствия и повечко воля.
Отново БЛАГОДАРЯ ИВО!!!
п.с.Ще звънна тия дни за маслото... :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 19 Мар 2025, 12:47

bum_bum написа:...

На теб може да не ти липсва форума, ама ти липсваш на форума :oops: Особено по темите свързани с хранене и спорт...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата