Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Новите ГТП стикери
не са фантазии, вие тука физиката за нищо я нямате хаха.
На единия със 100 октана повече му харчило, другия вика 95 по хубав от 100 , октановото число нямало значение, не правел бензина по хубав или по лош, еми карай с 88 тогава, ако искаш ще ти го смеся
Айде обясни ми нАучно що да мина преглед с 95, а не със 100 октана ? Що е по добре?
На единия със 100 октана повече му харчило, другия вика 95 по хубав от 100 , октановото число нямало значение, не правел бензина по хубав или по лош, еми карай с 88 тогава, ако искаш ще ти го смеся

Айде обясни ми нАучно що да мина преглед с 95, а не със 100 октана ? Що е по добре?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
DigitalExile написа:Физически е невъзможно, защото в 100 има по малко етанол
Един вуйчо неЙде из фейс беше надумкал няколко 100 октана, да види колко бАш етанол има в тях ..
Имаше и над 10 % по спомен

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
steeN написа:Не слагайте 100 октанов за емисиите
Аз попринцип си наливам 100 октана, основно Шел в Zката. В хибрида сипвам 95 V-Power...на три цилиндрово моторче 100 октана ще му дойдат в повече

Достатъчно километри и замервания имам за да знам, че вървеж-разход е най-константен с този бензин. При други бензини веднага виждам разлики в разхода, вървежа или работата на двигателя.
Категорията не ме интересува много-много, когато е забраната за центъра колата си седи в гаража и не се кара.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Октаново число - детонационна устойчивост на бИнзина
Маторец , който няма достатъчно компресия (или е на границата) да думне 95 и да му сложиш 100 или 200 ако щеш се тая..нищо няма да се промени, освен, че ще си дал едни пари на вятъра.
И по никакъв начин октановото число не е показател за добро или лошо гориво.
Маторец , който няма достатъчно компресия (или е на границата) да думне 95 и да му сложиш 100 или 200 ако щеш се тая..нищо няма да се промени, освен, че ще си дал едни пари на вятъра.
И по никакъв начин октановото число не е показател за добро или лошо гориво.
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Еко-категорията май зависи и от други неща и излиза автоматично. Не зависи от чичетата на пункта. Аз отново съм с 4-та еко-категория...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
DigitalExile написа:не са фантазии, вие тука физиката за нищо я нямате хаха.
Значи напълно си прав .
Карах колата с 95 и в един момент реших да и слагам 100 октана.
Понеже я карах само на магистрала в определен маршрут и веднага се отрази разликата.
Вместо да се "реже" повече , не се получаваше така и понеже зареждам винаги до горе се оказа, че харчи не само по борд с литър от горе, ами и на колонката.
Това няколко резервоара.
Смених пак на 95 и нещата си дойдоха по старому с разхода.
Когато слагам 95 с добавки разхода си е същият , като с обикновен 95.
Та така казва практиката.
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
ildivvy написа:Еко-категорията май зависи и от други неща и излиза автоматично. Не зависи от чичетата на пункта. Аз отново съм с 4-та еко-категория...
Дам, аз на Минито (2008-ма, Евро 4 с наличен катализатор) взех преди седмица ЕКО4 (миналата година май беше ЕКО3), но преди да ида в пункта съм сменил 4 нови свещи, ново масло (на няма 1000км) и съм го покарал 30 минути да загрее хубаво - с 95 V-Power бензин. Нещо цъкаха и се маеха колко ниски емисии даде колицата

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
ивчо написа:DigitalExile написа:Физически е невъзможно, защото в 100 има по малко етанол
Един вуйчо неЙде из фейс беше надумкал няколко 100 октана, да види колко бАш етанол има в тях ..
Имаше и над 10 % по спомен
Не е вярно, може да видиш на всеки шел анализите.
100 октана имат под 3-4-5% етанол.
95 - 7-8-9%
https://www.shell.bg/fuels-and-oils/fue ... shell.html
По спомен няма как да твърдиш нещо такова, подкрепи нещо с факти, няма гориво в България с над 10% етанол, това е забранено.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Явно са променили нещата, преди и свеж планински въздух да излиза, когато колата ти е дърта- заминаваш .
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Нещо е направено със сигурност и е супер нелогично
Предните 2 години колата ми взима 4та екокатегория като я карах на преглед преди да я обслужа за сезона, сега я карам след разширено обслужване и изведнъж взима 3та. Колата е евро 5 по талон и всичко по екологията си е на място и в нито един момент не показва данни над нормите на екрана
В същото време резервната А класа, която върти прекосили 2к км (затова се обслужва веднъж на 2 години) си повишава категорията и вече е 3та, вместо 2ра (евро 4 по талон).
Ганьо каквото пипне - му такова мамЪтЪ
Малко сме като македонците...хората измислили нещо дето да е еднакво за цял свят, те си държат на тяхното и не приемат другото. Това по повод, че съм имал драми с дневни светлини в бронята, вместо в самия фар. Били ниско
И ние така: евро категории за цял свят, ние други измислихме и даже не знаем какви са им критериите

Предните 2 години колата ми взима 4та екокатегория като я карах на преглед преди да я обслужа за сезона, сега я карам след разширено обслужване и изведнъж взима 3та. Колата е евро 5 по талон и всичко по екологията си е на място и в нито един момент не показва данни над нормите на екрана

В същото време резервната А класа, която върти прекосили 2к км (затова се обслужва веднъж на 2 години) си повишава категорията и вече е 3та, вместо 2ра (евро 4 по талон).
Ганьо каквото пипне - му такова мамЪтЪ

Малко сме като македонците...хората измислили нещо дето да е еднакво за цял свят, те си държат на тяхното и не приемат другото. Това по повод, че съм имал драми с дневни светлини в бронята, вместо в самия фар. Били ниско

И ние така: евро категории за цял свят, ние други измислихме и даже не знаем какви са им критериите

Последна промяна Don_Diego на 14 Яну 2025, 16:06, променена общо 2 пъти
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Е.Димитров написа:Явно са променили нещата, преди и свеж планински въздух да излиза, когато колата ти е дърта- заминаваш .
Че аз като минавах точно така си беше - всичко в норми - вземи 2ра група /а бях 3-та 2 години поред/
При мен заверката на пожарогасителя в 6лв в отделно място, само за пожарогасители.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Миналата година март месец минавам с моята кола ГТП и гледам стикера на стъклото еко3
а колата ми е euro 6b
От пункта уж ги познавам и ги питам кво става при положение,че там карам служебни бангий които масово им дават еко4 и оня почна да кърши пръсти следващия път да му кажа изрично 10 пъти ми се извини някво объркване станало
ся след няколко месеца специално ще ги подсетя да няма пак объркване

- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Don_Diego написа: …Това по повод, че съм имал драми с дневни светлини в бронята, вместо в самия фар. Били ниско…
Това си е регламентирано от ЕИК. Трябва да са на минимум 250 мм от земята. Ако са по-ниско, има основания за санкция. Естествено има и доста други изисквания.
Лудия.