България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Vasko_G » 21 Яну 2025, 15:20

Без значение кой ще го отнесе, ще те търкалят като празен варел по съдилища и други неприятни институции.

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 21 Яну 2025, 18:18

Покойният Калоянчев беше убил човек на пътя Сливен -Бургас мисля,някаква бездомна жена май беше.Осъдиха го условно ,защото карал с несъобразена скорост нощем на път непредоставящ условия.В града ще те разкъсат от дела.
Последна промяна Ивайло Димов на 21 Яну 2025, 19:25, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 21 Яну 2025, 18:56

Ивайло Димов написа:Покойният Кслоянчев беше убил човек на пътя Сливен -Бургамисля,някаква бездомна жена май беше.Осъдиха го условно ,защото карал с несъобразена скорост нощем на път непредоставящ условия.В града ще те разкъсат от дела.

Не беше ли и Маричков / бог да го прости / сгазил някого :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 21 Яну 2025, 18:59

Само за Калоянчев помня .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 21 Яну 2025, 19:24

Маричков беше причинил катастрофа със загинал - 3 години условно.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 21 Яну 2025, 22:28

Сутринта слизам от Цариградско към Младост, на детелината. Има хора пресичащи пешеходната пътека, видях ги отдалече, намалям бавно, един отзад щеше да се качи на задното стъкло, спря в последния момент в ляво от мен. След 300м в посока Младост един се беше качил на мантинелата и там останал. В опит да я прескочи. Тоя народ не гледа ли, не вижда ли, не разбира ли. В колите от преди 20г вече има индикация под +3 градуса ти излиза предупреждение, аларма със звук, иконка на снежинка... и продължават да карат като безмозъчни. Това в 7:30 в час пик, като че ли ще ги глобят за 10 мин закъснение, ми ставаш 30мин по- рано организираш се и отиваш навреме...
Ultimate Riding Machine

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Яну 2025, 22:32

Малоумни хора на кило, с огромно самочувствие и его+ купени книжки и резултатите са налице.
:yes:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 21 Яну 2025, 22:35

Толкова некадърни шофьорчета има, че днес в 8 без 15 карах от България почти до Младост по околомръсното с 30-35 км/ч :banghead: :banghead: :banghead:
Без да има нищо на пътя! Само некадърни шофьори :banghead: Как по шосе с 3 + 2 ленти ще караме с 30 км/ч преди 8:00, брееее :banghead: :banghead: :banghead:
Ебем ти и шофьорите...

А преди няколко седмици една вечер така от Бизнес парка до кръговото на Драгалевци се придвижвах час и нещо пак без да има нищо :help:
И всичко това от много преценяне...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Яну 2025, 0:22

zAcK написа:Толкова некадърни шофьорчета има

според мен не си прав

аз слаби шофьори в България не съм виждал

всички карат супер добре (според тях)

който и да съм питал си кара супер, а всички около него са идиоти

отделно във фейсбук всички могат да карат, но на пътя никой не може

ха, сега! :driving: :driving: :driving:

п.с. даже и във форума всички можем да караме, но пък никой не знае как се минава правилно през кръгово, т.е. всички знаят, ама всеки си знае различно и другите грешат :lol:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 22 Яну 2025, 2:22

vicho написа:п.с. даже и във форума всички можем да караме, но пък никой не знае как се минава правилно през кръгово, т.е. всички знаят, ама всеки си знае различно и другите грешат :lol:

Даже познавам двама инструктори, които твърдят противоположни твърдения и не се съгласяват с другия. :lol:
Когато има две ленти и искаш да караш направо през кръговото, според единия трябва да държиш дясна лента, а според другия - лява.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 22 Яну 2025, 8:19

И двамата са прави - ползват се двете ленти
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2025, 8:50

Е, то това е най-често срещаната грешка. В много двулентови кръгови има даже нарисувани стрелки на асфалта, че дясна лента е за надясно само, я лява е със стрелка напред и наляво, но някой ганЦо масово минава през дясна за направо и свири когато левия просто няма къде да отиде, но не спира. :mhihi: :dummy: Ами и аз съм минавал отдясно, нооооооооо...държа супер голяма дистанция от левия, ако го виждам, че ще го притесня го изчаквам и тогава минавам или се дърпам още вдясно за да мине докато още не е разбрал, че ще бомбя, а и от толкова свирачи даже са свикнали тука на едно входно и нищо не викат. Масово свирят идиотите отдясно. Миналият ден един с ГЛ много черен разбира се ме изгледа лошо по пътя защото на разклон при десен мой завой и ляв негов се осмелих да се възползвам от предимството си. Обаче го гледам, че е някакъв наркоман с качулка вътре и си карам към града, он разбира се даде пълната газ на тоя сандък и ме мина демонстративно с някаква пръчка там до него. Стигаме града, след бая висока негова скорост на ограниченията, но намаля на едно защото не знае има ли камера, а аз знаех, че няма и го стигам с поддържане на 80, двулентовия път на въпросното кръгово и той отдясно ще влиза. Викам си сега тоя борсук ще е направо, а аз съм му на задния калник в лява лента. Викам на клиента гледай сега тоя как ще свири. Влизаме и тръгва да сече, ама понеже се бях наежил с усмивка викам няма да му отстъпя и си влизам и карам по лентата. Да, ама пътя му свършва на малоумника и трябва да намали от 40 на 20 поне за да мине на педя от мен и...бииииииииииииииииип... сватбарската. :mhihi: И клиента се хили, ама се залива защото тоя не спря да свири докато не излезе от кръговото, а аз бях за наляво, той продължи направо, дори намалих на 5 да го видя дали няма да тръгне да се обяснява колко е прав, ама явно бързаше за важна среща в 7:30 сутринта. :mhihi:

Иначе това е масово явление, че всички не могат да карат, само аз мога, даже и от хора нямащи книжки съм го чувал, но които иначе карали. :shock: :mhihi:
Скоро возя някакъв чичка по булевард с две ленти в посока и си карам лежерно с 40, някакъв най-нормално минава покрай мен отдясно и тоя вътре почва. Ей го сега, гледай го този, защо те изпреварва отдясно, пълно е с некадърници, затова има катастрофи, затова умират и т.н. :mhihi:
Един возещ си детето на скутерче без каска и минах леко покрай него отдясно, дори спря на спирката където оставях клиент след 200 метра да ме пита защо съм го изпреварвал отдясно, та се наложи да му обясня, че в градски условия с две и повече ленти в посока имам това право и даже не се води изпреварване. :mhihi:

На същото кръгово един свирчо пак така отдясно реши да бомби и беше в моята посока, та спирам пак аз да свалям клиент и онзи блокирва пътя на другите отзад и държи да ми обясни, че съм некадърен, но му казвам да научи правилата в кръгово и отдясно е за надясно, той нямаше какво да каже там с някаква лелка и някакъв друг чукундур...вие таксиджиите все много знаете. :mhihi:

Не знам, аз знам, че не сме цветета за мирисане, ама други бая повече неща не знаят масово. :mhihi:

ГанЦо е топ шофьор, състезател, бияч, мутра, нинджа, далавераджия и много хитър защото всичко знае и никога не може да се мине. :mhihi:

Не мога бе хора, сега преди минути пак на същото кръгово гледам черен джип бомби пак така, но не ми свирна и беше с мен в една посока, пак спирам след 200 метра да оставям клиент и онзи демонстративно намали с 5 до мен, но не спря да ми каже колко съм некадърен, може би защото имаше много коли зад него и щяха да му свирят, може би защото не беше от светата троица джипа, а Мазда, но все пак черен и със силен номер :mhihi: и какво да видя малко момиченце може би първи клас залепено с две ръце на аербега отпред се вози!!! :banghead: :dummy:

Защо масово олигофрените, които нищо не знаят правят едни и същи откровено малоумни неща от незнание, некомпетентност и неебаване на нищо, но държат да ти кажат колко си тъп ти??? Защо бе? Бахти феномена честно. Допускам да качиш някога, по някакъв повод за много кратко дете отпред на много късо разстояние поради някаква причина, но тоя идваше от близко село 100% поне на 6-7 км, което дори квартал да е почти, пак се кара със 100-120 на места и пак 100% съм убеден, че му е навик. Даже заради силния номер на Маздата съм убеден, че пак ще го видя по това време. :no:

На същото кръгово пък хора, които не са от от тук ги гледам масово да правят още по-малоумно нещо, от дясната лента да завиват наляво затваряйки пътя на този, който от лява ще отива направо. :mhihi: И пак свирене, явно който кара в лява лента на кръгово, тези от дясната масово го имат за педал, друго обяснение нямам. :dunno: Или още не съм достигнал аз сингулярност и не мога да ги разбера. :conf:
Та Вичо, не знам, something like a phenomenon:
https://youtu.be/wIf5717SdRA?si=zB7l0uGe98xAI3fm
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 22 Яну 2025, 9:07

Мав,рано сутрин как ти се пишат подобни пледоарии ве :lol: ,кой щи чете чаршафите :ok: .

Едно време един комуняга беше казал "80% от българите са дебили " ,потвърждавам ....не е нормално края на януари сутрин да стържеш джамлъка с кредитна карта,уред за стикери ,бъркалки за кафе и секва ширпотреба при положение ,че една стъргалка струва 3 лева .Де не говорим ,че една част карат кът танкисти ,одраскали с педикюра си парче колко носна кърпа и рулират кът кемафи :ok: .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2025, 9:14

Пиша не толкова често, ама понякога ми идват няколко случки на акъла и е нормално. :mhihi: А и са интересни като в тон с темата колко сме велики всички. :mhihi:

П.п: Ив, ти пишеш повече от мен последната година. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 22 Яну 2025, 9:18

Не ве пиши си ,ам рано сабахлянта ората не са пили кафе ,пушили,срали ....ти ги затормозяваш тука с некви дълбоки и дълги размисли и страсти .Бъди като Чехов- майстор на късият разказ ,не като Лев Толстой -най-великият романист на всички времена.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата