Сервизи, труд и отстъпка за части

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

kroki_e_edin
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Сервизи, труд и отстъпка за части

Мнение от Kroki » 28 Яну 2025, 14:48

Темата е малко така така..

Аз имам бая поглед над тези неща и цените в аутодок са изключително ниски, но е филм с пазаруването от там.

Официналните доставчици имат коли на всеки час и това се търси от всички. Части от чужбина само специфични и т.н.

НЕ работим с части от клиента, защото даваме гаранция за извършените неща при нас и няма да излезе сметката, ако ние не печелим от отстъпката.
За съжаление качеството на частите падна значително и от алтернативните марки трябва да се използват МНОООГО малко неща, само ОЕМ.

Преди правех разни неща самичък, но слава богу че почнах работа в такова място, че имаше кой да ми покаже кое как, защото почти всичко е било грешно.
Специално BMW да ремонтираш е дооста лесно - информацията кое как с колко и от къде я има безплатно и въпреки това си има специфики, които не ги пише никъде, а само опит.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 29 Яну 2025, 12:26

streetz написа:Геровски го зачеркнах отдавна, след като ми заяви, че му е под достойнството да смени термостат на Е46-ца. Много му била съвременна диагностиката в мега гига модерния сервиз и не поддържала такива дърти модели. :lol: :lol: :lol: Ми като не искаш да ми обслужваш старата ми кола няма да ти докарам и новата си, проблемът е решен. Ама то само като го видиш, че е дружка на Юли Тонкин трябва да ти светне червената лампа.

И каква точно диагностика е нужно да смениш термостата на Е46? На м52ту се сменя почти без никакво разглобяване ако имаш малко по-тънки пръсти. На 39ката съм го сменял само със свалено виско. Отнема малко повече време да напипаш болтовете за монтаж и това е. 3 болта 10мм, 1 13мм, един ключ 32 за виското и малко медна грес за резбата на виското да не се завари и да е трудно при следващия демонтаж.. И едно бързо обезвъздушаване, за което също не е нужна диагностика.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 30 Яну 2025, 12:09

Именно де - пусна ме по пързалката. :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 30 Яну 2025, 12:24

Аз сега съм си купил дискове, накладки, спирачни маркучи и датчици. Отпред ще си играя да ги сменя, но видях, че назад и спирачните тръби са за смяна а нямам условия да подменя толкова дълги тръби. Та като я оставя да се сменят тръбите ще оставя и маркучите да се сменят и те, та ще държа да ползват моите.

Иначе на Геровски му гледам видеата от време на време, явно се справя добре, ама да връщаш такива елементарни задачи с такова извинение наистина е тъпотия. Вероятно за същото време ще извърши друга процедура на по-нова кола за по-висока цена.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Яну 2025, 12:27

drifty написа:Вероятно за същото време ще извърши друга процедура на по-нова кола за по-висока цена.

Едно е 40% от части на Е46, друго е 40% от части на Г30 примерно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 30 Яну 2025, 12:37

Хубаво де, може просто да ти даде цена за услугата, която да е достатъчно висока за да си "избие разходите".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 30 Яну 2025, 12:44

drifty написа:Хубаво де, може просто да ти даде цена за услугата, която да е достатъчно висока за да си "избие разходите".
В повечето случаи труда на такива сервизи е скъп, и масово съдят за финансовото състояние на хората според модела, а не смятат че човека може да е налял пари като за 2 г30 в тая кола (не искам да обидя никой караш по-стар модел и тн на мен и двата варела са ми 2003-4г). Отделно повечето такива сервизи специализират в по-сложни ремонти на двигатели, кутии и тн. Мен също човек специализиран в даден модел ме е разубеждавал да му карам кола за ремонт на окачване (не ме отсвири, но ми обясни че няма нищо специфично и няма смисъл да му давам двойни пари и да бия 70км в посока) защото е лесен ремонт и почти всеки сервиз ще се справи с него на по-ниска цена.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 30 Яну 2025, 12:46

Мой близък приятел със сервиз ползва такава тактика.

Ако не желае да извърши даден ремонт(причини много), просто дава цена която би отказала клиента или би му покрила евентуалните главоболия. И бих казал, че работи добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 30 Яну 2025, 12:58

При мен тая тактика не проработи в един известен форумен сервиз, дори след като забелязах, че ми слагат афтърмаркет части на цени като на ОЕМ :mhihi: После смениха тактиката - за елементарни ремонти почнаха да се бавят твърде много (смяна на радиатор - 10 дни). Накрая схванах намека и спрях да им "досаждам" :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 30 Яну 2025, 12:59

Освен в случая в който същият каже - правим я .
Случки такива имам доста - от 3800 за ремонт на Е34-ка, до 7400 за един пасат б5 .
Тъй че, това с цените понякога не работи .
Относно връщането на "стари" коли - има един тънък момент в който ако пипнеш нещо, се чупи друго . И за избягване на такива ситуации той както и Дас ауто си имат политика за "стари" коли и това е.
Пък който му идва много цена за смяна на гуми и масло може да се запознае с цените за т.нар им рециклаж . Защото преди години идваха в сервизите и даваха пари да вземат отработеното масло, сега обаче е точно обратното .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 30 Яну 2025, 13:14

Адаш ,моля те само не давай за пример Дас Ауто и оня сладостраник Крис Младенов :mhihi: ,доста хора минали от там с удоволствие биха изпробвали върху въпросното лице некой от техниките на Великият Инквизитор Торкемада :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 30 Яну 2025, 13:18

ивчо написа:Освен в случая в който същият каже - правим я .
Случки такива имам доста - от 3800 за ремонт на Е34-ка, до 7400 за един пасат б5 ........

Моят човек има малко такива случай. Аз знам само за един с Е60 :mhihi:
В общи линии отговор "правим я" го устройва след като е дал цена която му покрива главоболията. Както казваш - прави лагери на колянов вал, но на база на състоянието на колата е преценил, че тая кола ще хвърли турбо, дюзи и т.н. скоро и клиентът ще го търси него. Остават случаите в които цената за отказване е заради 'личностните характеристики' на клиента. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 30 Яну 2025, 13:23

Има случаи ,в които и цената е висока ,за да откажат клиента защото сервиза не иска да "Копае лозе на баир " Преценката води до извода ,че ремонта е с неясен край и резултат ,от което чорбаджията на возилото ще загуби много пари за нищо ,а срвизът време ,усилия ,нерви и в крайна сметка пропуснати ползи в чисто финансов аспект .Де не говорим ,че и ако резултата е незадоволителен това в няква степен води до имиджови щети ,така тръгват легендите че този или онзи не стават за нищо .На никой не му се слага на здрава глава бинт.

kroki_e_edin
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 30 Яну 2025, 14:26

Ние също връщаме стари коли, по простата причина, че всичко го пипаш и излизат нови 2 неща, а повечето пъти клиентите не са толкова готини.

Но пък виж, сега правим една 46-ца комби, 3.0д. Човека кара Г30 и това му е първото BMW и явно сантиметално.

Всичко долу, купето на боя отдолу.
Нови спирачни тръби навсякъде, маркучи, нови носачи и тампони всички, железата на пясък и боя, нови лагери, дискове бла бла. Сметката е близо 10к само за купето.
Сега правим мотора. :twisted:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 13 Фев 2025, 10:48

In_Memoriam написа:Списък с части за лек ребилд на N55 с отстъпки, вероятно немалки, защото като въведа парт номерата директно в БМВ дилър сумата е доста различна. Като работа все още не знам колко ще е, но ще ъпдейтна след 2 седмици. Като цяло включва биелни, основни лагери, ангренаж, всичко гумено, ремъци и ролки и разни други дреболии.
Изображение
Изображение

Опа... лека грешка е станала. Това са цените без биелни и основни лагери, тоест +2к за тях, масло филтри и още някакви дреболии 500 лв, и още 1500 работа = 7800 тотал за цялата процедура. Отделно понякога се налага капак на клапани ако е крив и тече, маслена помпа ако двигателят е бил чупен и има стружки в маслената система и/или е милионник, водна помпа същата работа. И така, може да надебелее сметката, но горе-долу е това. При N57 съм чувал, че е подобно положението.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата