Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

Мнение от seimo » 12 Фев 2025, 20:54

dhtj написа:
Ивайло Димов написа:В 19 часа немаше праЗно место на паркингите на Кауфа и Лидъл :ok:

То и денем в 14 часа в делничен ден пак е пълен паркинга на кауфланд в плевен... Изумявам се кви са тея хора и що не са на работа... :lol:

В делничен ден сутрин след 10 в Кауфланд е направо страшно. 80 процента пенсионери бутат се пререждат се. Ровят из шайгите със зеленчуците там разхвърлят разни неща. А на паркинга спираш само ако си решил да пребоядисваш колата :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 12 Фев 2025, 20:57

Lidl-a до нас се пръсна днеска, на паркига 2 пъти обиколих нямаше свободно място накрая спрях пред товаро-разтоварното място :mhihi:

Утре и да не отиде никой до суперите те днеска са изкарали пари и за утре да знаете :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 12 Фев 2025, 21:03

Одеве по новините даваха няква лелка вика подкрепям бойкота и дава пример :mhihi: ето днес ще купя два хляба та утре да не ходя да купувам :mhihi: Между другото тоя бойкот организиран по този начин е тотална олигофрения. В Хърватия е доста по-смислен макар че пак не е правилен. Според мен трябва да се бойкотират конкретни продукти, а не вериги. Примерно ей тея, тея и тея хлябове поскъпнаха с 30 процента за последния месец. Тотален бойкот докато не ги намалят обратно или фалират. След това следващите.
Последна промяна seimo на 12 Фев 2025, 22:00, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 12 Фев 2025, 21:57

Видяхте ли цените на мартениците тая година? В София са страшни.
"Овцата можеш да я стрижеш много пъти, но я дереш веднъж." :yammy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Фев 2025, 22:07

Не съм видял. Какво ще рече страшни, 5лв или какво?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 12 Фев 2025, 22:22

Не е въпроса в цената на мартениците ,а че половината са Made in China :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Фев 2025, 6:57

Top Gun Maverick написа:Не се хващай толкова за това с колите и кой е за 2 или 5 звезди хотел. Колегата Рейнбоу реално каза нещата както са - хората дават доста повече пари за да са в аха-аха най-скъпия хотел като да се наводнят соСиалните мрежи със снимки после е важно действие. Който няма или има, ама не снима...абе знаете.
Но това не е само с хотелите. Финансовата култура у нас е клоняща към нула и това се вижда във всевъзможни неща.

Напълно съм съгласен с колегата Рейнбоу.
За мен поведението определя дали си за 2 или 5 звезден хотел. Ще дам пример преди няколко дни ( точно явно излизаше 1-вия епизод на ергена ), стоим с жената в един 5 звезден и бих казал доста скъп хотел, пред камината в лобито , пием по нещо , наслаждаваме се на камината по едно време жената започна да си чете книжка понеже имах 30 минути работа на лаптопа и точно в този момент една двойка симпатяги от другата маса си пуснаха ергена на високоговоител и започнаха да викат да се смеят ( ама викане да видите 2 пъти им правиха забележка - нищо) , взеха да люпат семки ( ако искате вярвайте ) абе внесоха смут в спокойната обстановка.
Та добре не съдя хората, но ок ли е да разваляш спокойствието на още 4 двойки които кротко се радват на каминката и си говорят на нормален ( нисък тон) който не се чува дори от леката музика за фон.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 13 Фев 2025, 7:16

Ивански ,селяндурщината ,позьорството и простащината не зависят от социален статус,образователен,финансов и местообитанието .Липсата на първите 18 е корена на проблема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Фев 2025, 7:34

И аз мисля така. Няма хотели за интелектуалци или за гении или за най-възпитаните в света.
Винаги ще има и някакви с 8 клас или без никакъв клас, ама с пари. Още няма изисквания за интелект и възпитание като отиваш в някой хотел.
Като цяло и мен ме дразнят такива елементи, но това е положението.
Интересно е, че такива хора често се наблюдават от източния блок, Русия и подобни, които са новобогаташи с възпитание и порядки като за селската кръчма.
Още преди много години бях в един 5 звезден в Гран Канария и видях няколко двойки младежи 18-22 години - рускоговорящи.
Момчетата бяха като иванушка глупака буквално, а цените с топ рокли, голи гърбове и т.н. Ами да, хората ги заглеждаха, защото не открояваха от масата и не знаеха защо са там. Видно беше, че се смущаваха..

За останалите има частни клубове по света, в тях има кръчми, хотели, развлечения и други.
Там няма как да влезе някой и да ги смути, ако ще да е милионера на града.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Фев 2025, 7:42

alekangg написа:И аз мисля така. Няма хотели за интелектуалци или за гении или за най-възпитаните в света.
Винаги ще има и някакви с 8 клас или без никакъв клас, ама с пари. Още няма изисквания за интелект и възпитание като отиваш в някой хотел.
Като цяло и мен ме дразнят такива елементи, но това е положението.
Интересно е, че такива хора често се наблюдават от източния блок, Русия и подобни, които са новобогаташи с възпитание и порядки като за селската кръчма.
Още преди много години бях в един 5 звезден в Гран Канария и видях няколко двойки младежи 18-22 години - рускоговорящи.
Момчетата бяха като иванушка глупака буквално, а цените с топ рокли, голи гърбове и т.н. Ами да, хората ги заглеждаха, защото не открояваха от масата и не знаеха защо са там. Видно беше, че се смущаваха..

За останалите има частни клубове по света, в тях има кръчми, хотели, развлечения и други.
Там няма как да влезе някой и да ги смути, ако ще да е милионера на града.

Не бе тук не говорим за интелектуалци, по кое реши така ?

Говорим за някакви нормални, ама съвсем минимални и нормални норми на поведение.

Но най-вероятно си прав.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 13 Фев 2025, 8:22

Незнам дали с авточастите някой е обърнал внимание, но според мен и там гоним най-високите цени из ЕС :roll:
Ето няколко пресни примера от тази година:
1 - наскоро говорих с един майстор на Мерцедес и стана въпрос за 651 мотора (стъкления :mhihi: ) , та викам нещо от сорта не ли им падна цената вече на тея мотори (бяха нещо от сорта на 4-5000лв) , вика ти луд ли си сега са 6000лв :mhihi:
2 - колега си търси О2 сензор за Мазда , тука цени от 400(aftermarket) до 900лв(оригинална) , поръча си същата(aftermarket) от Англия + доставка за 100лв :ok:
3 - търся си някакви джанти за колата, понеже това което търся го няма тука цъкам да видя в Англия пак цени :mhihi: И оп изненада с 1000-1500лв надолу :mhihi: Понеже ще махам моите 18ки и гледах цени та ги пуснах на нещо средно ~2000лв защото цените тук вървяха от 1800-3500лв :shock: ама какво да видя пак там, същите джанти същото състояние 450£ :bchug:
Просто за мен всеки си праска цени както му е удобно и така, ама понеже хората имат пари и купуват. Тоя мит че сме най-бедната държава в ЕС е отдавна развенчан, ако нямаха хората пари щяха да си правят сметка и нямаше всичко що е услуга(било то хранителен магазин, ресторант, хотели,мигли, нокти, къщи за гости и т.н.) да е фулл от хора :) Зимните ни курорти супер скъпи, Алпите били по-евтино ама като отидеш горе на пистите всичко е фраш :dunno: Кой ще е тоя дето ще продава по-евтино там .. еми няма, и аз да съм и аз ще праскам яко надценка докато хората се тъпчат при мен. Дали това е правилно обаче е друг въпрос, и кой и как ще ги регулира тези цени незнам :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 13 Фев 2025, 9:05

alekangg написа:Не съм видял. Какво ще рече страшни, 5лв или какво?

Точно 5лв. за нищо и никаква мартеница в краен квартал на сергия на тротоара.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Фев 2025, 9:43

don_gori написа:Незнам дали с авточастите някой е обърнал внимание, но според мен и там гоним най-високите цени из ЕС :roll:

Не е вярно, виж темата за сервизите, тука са нормални надценките :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 13 Фев 2025, 9:55

Подозрително тих е форумо ,некои да не са ударили бойкот и тука ,или рулират с пазарните колички прИмоционалностно :ok:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2025, 10:23

Не знам, сутринта една ромка бачкаща в ресторант ми се оплаква, че шефовете и и забранили да влиза в магазин днеска и сега даже от лафката не знаела как ще си купи цигари като не можело. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата