Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

Мнение от M17cH » 13 Фев 2025, 10:26

seimo написа:... Между другото тоя бойкот организиран по този начин е тотална олигофрения. В Хърватия е доста по-смислен макар че пак не е правилен. Според мен трябва да се бойкотират конкретни продукти, а не вериги. Примерно ей тея, тея и тея хлябове поскъпнаха с 30 процента за последния месец. Тотален бойкот докато не ги намалят обратно или фалират. След това следващите.

Това е чудесна тактика да се вдигнат цените и на тоя хляб (например) който не се е вдигнал с 30%, чисто от пазарна политика :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 13 Фев 2025, 11:02

peshehodetz написа:Това в БГ ли е и на човек или за двама семейно ол инклузив ?

Северна Гърция - със закуска и/или вечеря. Ол инклузив там не е много популярно и добре, или ако е готин е 1-2к на вечер... За семейно.

За зъбите да, още помня един Серес и човек с Ламбо и развален преден зъб :lol:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Фев 2025, 11:04

M17cH написа:
seimo написа:... Между другото тоя бойкот организиран по този начин е тотална олигофрения. В Хърватия е доста по-смислен макар че пак не е правилен. Според мен трябва да се бойкотират конкретни продукти, а не вериги. Примерно ей тея, тея и тея хлябове поскъпнаха с 30 процента за последния месец. Тотален бойкот докато не ги намалят обратно или фалират. След това следващите.

Това е чудесна тактика да се вдигнат цените и на тоя хляб (например) който не се е вдигнал с 30%, чисто от пазарна политика :)

Ммм добре щом казваш :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 13 Фев 2025, 11:26

Нашио реши да бойкотира супермаркети на 13ти. Отиде на 12ти, зареди се за 3 дена напред.
Доди 13ти... па си рече...
- Абе то дали наистина са празни? Не вярвам аз!
Отиде да види.
- Абе тъй и тъй съм тук.. да вида някоя биричка на примоциа, тамън нема да има опашки.
Покрай промоциите обиколи целия магазин, напълни количката. На касата опашка от класици.
Чака ги, пуфти, дъвче клечката и псува.
Прибере се.. вземе да пише по групите и коментарите на хората, че нищо не става от тях. :mhihi: :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2025, 11:27

:ahah:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 13 Фев 2025, 13:00

Ние сме прост народ ( в огромната му част) и си заслужаваме съдбата!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 13 Фев 2025, 13:40

80% дебили по бит и същество ,хипермаркетите са фул :ok: .Бойкот на бойкота ,нарочно ги обиколох всичките налични .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Фев 2025, 15:35

Сериозно ли? Честно, аз очаквах да няма повече от 10% от клиентелата днес. Допусках да се изсипят вчера и утре, ама днес да са там с тази шумна кампания...

Това затвърждава тезата ми(както и на други колеги)че има прекалено много хора разполагащи с пари. Нямам предвид истински заможни, а такива, които имат достатъчно за да пилеят и грам да не им пука.

Преди 2 години говоря с един, който работи на заплата и тук-там някоя далавера. Взе си трето поколение Х5 тогава като според мен беше хипер изхвърляне, черно разбира се, от Канада разбира се, ама разбира се само с чукнат калник му казал онзи, сигурно в контейнера даже се е чукнал от вълните.
Та пита ме за обявата, казах му какво мисля, но знаех, че едва ли ще ме послуша и то не съм акцентирал толкова върху това, че може нещо да и има на колата, понеже беше най-ниската цена в Мобиле.бг.
Подозренията ми се засилиха предвид, че продавача прие бартер за бус и още една щайга някаква. Моят познат се радваше, че го е натаковал с курници през бартера. Питам го за какво му е такава кола, която да приемем, че нищо и няма, но реално е скъпа и струва пари да я караш, мотора беше на 3.5 бензин естествено от Канада. И той ми вика сега ако не карал, кога щял да кара, един живот живеел, вече на 42-3 беше тогава...викам топ. В началото го караше нон стоп, после изчезна за бая време реших, че го е продал, ама пак се появи, тоест е имало голям ремонт според мен или липса на пари да се кара. Втори път се случи това нещо, вероятно пак поради подобни причини защото това бяха няколко месеца, а той иначе си държи да закара детето сутрин с него на училище, да спре на забранено пред училището когато е час пик да го остави и всички да го чакат да слезе за да си взема раницата малкия като е отворил нашия багажника отвътре(сякаш като знае, че всички ще го чакат всяка сутрин не може да я държи в него :shock: )никой не смее да му свирне защото е голям, черен, премиум джип, на всичко отгоре с пуснати аварийни. Повръща ми се от тази тъпотия и това неебаване на нищо сутрин покрай училищата от някакви индивиди. И тия дни го гледам на единия фар изгорели айсовете. Предполагам бая време ще го кара така защото ще се схване от парите за ремонта, знаейки го как обича да дава пари. Иначе държи като иде на кафе да е на центъра и Жжжжипа да е спрян наоколо.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 13 Фев 2025, 15:40

Това са фактите Маверик, по обяд почти нямаше празно парко място ,а народа излизаше с пълни колички ,2 Кауфа ,2 Лидъла и 3 Билла си беха пълни с хора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 13 Фев 2025, 15:42

Ивайло Димов написа:Това са фактите Маверик, по обяд почти нямаше празно парко място ,а народа излизаше с пълни колички ,2 Кауфа ,2 Лидъла и 3 Билла си беха пълни с хора.

И това става в работно време :roll:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 13 Фев 2025, 15:45

Абсолютно ! Много възрастни хора имаше ,а и Шумен е малък град 1 час обедна почивка ти стига да обиколиш Кауфланд,Била и Лидъл ...по бул Симеон Велики са през има няма 500 метра

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 15 Фев 2025, 14:42

https://www.vesti.bg/bulgaria/petkova-v ... 29-6221045

Не е зле, 29% надолу. Другата седмица още
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 15 Фев 2025, 14:46

29 процента по-малко спрямо предния ден в който се презапасяваха като за последно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Фев 2025, 18:36

Сега по една телевизия пък казаха, че спада бил под 6% ... На кой да вярва човек :dunno: ?

Един животновъд пък казва, че 1лтр мляко струвало, колкото 0,5лтр мин.вода. Кое е скъпо сега и кое е евтино? Имам чувството, че всеки си слага цените, като основно гледа да не се мине...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 15 Фев 2025, 18:53

Факт, толкова плащат на животновъдите за литър мляко. Как 1 пластмасова бутилка, преваряване и транспорта го правят да е 3-4 лв в магазина - мистерия.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата