Казарма

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Казарма

Мнение от nickstorm » 02 Мар 2025, 20:35

По-най големия плац на Балканите и аз съм марширувал.... Абе вас като ви пускаха ГСП инструктираха ли ви да не ядете гъби и да не пиете алкохол? :mhihi:
При нас в бойното храната беше доста добре, даже можеше да си взимаш допълнително и често се възползвах. Там проядох и шкембе чорба :mhihi: Само в неделя вечерята винаги беше отвратителна, някакъв ориз на фурна с киселеещи домати, ама бързо му намерихме цаката и си поръчвахме пици с доставка до портала :lol: А на 6-ти май даже по една бира ни дадоха на обяд си спомням :mrgreen: Абе друго си е казармата в 21-ви век.... :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Мар 2025, 22:09

Чаят с бром беше много важен. :mhihi:
Иначе в нашите спални в новобранския център имаше хубави печки, домбаски въглища имаше бол, дежурен огняр и си спеше на топло. Което от една страна хубаво, ама от друга не толкова когато стане време да се будиш. Навън минус колкото и да е, айде на физзарядка по къси ръкави...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Мар 2025, 9:42

Ти нали разбираш че това са БГ мама вицове за брома ?
Сипвала му бром в храната

https://www.bg-mamma.com/?topic=430726
Брома е отровен . Използват се соли на брома като натриев бромид амониев бромид и други за успокоителен седативен ефект върху нервната система . Но тъй като тези препарати имат кумулативен ефект и се натрупват не се използват продължително време . И как си го представяте това в кухнята готвача сипва "бром" в чая на кашимерията на собствена глава ? Ходи си купува хапчета от аптеката и ги пуска в чая ? :mhihi: Нали си давате сметка че ако някой от дежурните офицери го види това готвача отива на съд директно ! Нали в кухнята има и войници помощници които също пият тоя чай , и ако видят такова нещо ще го изпортят . Освен това храната се пробва за годност от дежурния офицер по поделение и се вземат проби от всяка храна , после той разписва и разрешава да започне храненето . Ако има нужда от такива третиране на храната с това се занимава медицинската служба на поделението . И това става по някакъв документ който определя кога колко от кой да се слага лекарството ...А такова нещо Ви гарантирам че не съществува в нито една медицинска служба в армията . В армията нищо не става на собствена глава , това го запомнете като отче наш .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 03 Мар 2025, 10:03

Като ви чета историите и като се сещам за историите на баща ми от казармата, някак си искрено се радвам, че съм пропуснал това преживяване.

Баща ми е бил в Ивайловград, мисля гранични войски, разправял ми е, че често е имал дежурство на влак, да го охранява, някакъв се опитвал с нож да го коли и т.н.

Отделно са го поступвали началниците, щото е ербап и не им е цепел басма и се е случвало той да поступа някой офицер олигофрен с кофти отношение.

На мен едва ли щеше да ми е приятно това преживяване. Аз съм дребен и винаги съм бил слаб като килограми, бях и доста срамежлив и "свит" , в училище ме тормозеха олигофрените от съседни класове, представям си какво щеше да е казармата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Мар 2025, 10:12

По-най големия плац на Балканите и аз съм марширувал....
Колко па да е голям тоя плац ? Колко хиляди кашимерия събира за строеви преглед ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Мар 2025, 10:30

Ти пък е не вярваш, ни за "брома", ни за плаца. Отваряй и търси, голям си е този плаж и неслучайно в което и поделение да си бил в страната, всеки е чувал за школата в Плевен. Двама от най-добрите ми приятели бяха там.
Що се касае за този бром, точно през комунизма някой ще ти дава обяснение точно на тебе какво ще пиеш и някой пък ще носи отговорност. :kuku: Естествено, че не става без знанието на шапкарите, нали те определят правилата. По мое време не мисля, че е имало бром, едва ли и нещо друго са сипвали като заместител, но не пречеше да се базикаме с него. :mhihi:
В бойното поделение един манго набара един друг, който беше ляв и като отидоха на общата баня обясни как го оправил като се натоплили. Директно му казахме да спи по-далеч от нас и всички много държахме да спим по гръб :mhihi: и че яде дървото ако го видим да броди нощем из спалното. :mhihi: Наш човек беше, ама на такъв доверие не може да имаш. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Мар 2025, 12:45

Отваряй и търси, голям си е този плаж и неслучайно в което и поделение да си бил в страната, всеки е чувал за школата в Плевен

Този е по голям , 600м е дълъг . Събира без грижи около 6000 аскера строени по батальонно .

https://www.google.com/maps/@43.0839942 ... FQAw%3D%3D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 03 Мар 2025, 12:51

Jordana написа:
По-най големия плац на Балканите и аз съм марширувал....
Колко па да е голям тоя плац ? Колко хиляди кашимерия събира за строеви преглед ? :roll:

Това сега според лейтенанта, не е мое твърдение :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Мар 2025, 12:56

Аз си мисля, че ШЗО-то даже по едно време е било там в Търново, но реално ти не показваш наборна казарма, а висше военно училище.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 03 Мар 2025, 14:15

За да не спорите

в Търново плаца е 400х60м, в Плевен е 320х72м

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Мар 2025, 14:27

В Търново отдясно има още едно уширение на плаца покрито с павета , дето го пропускате явно . Викаха му "малкия плац " . Вертолета на Добри Джуров кацаше там в края като идва на инспекция . Тоя плац в Плевен не е малък , но в Търново си е истинска писта .

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Мар 2025, 15:15

Трябваше да допусна, че и в академията си бил поради някаква причина и си видял и техния плац. :mhihi:
Както и да е, аз визирах наборни казарми, някой друг написа за най-големия плац на балканите, ама се съгласявам с теб, че имаме и по-голям. :mhihi:

Вече сериозно си мисля, че чат гпт се допитва до теб за някои неща, а новия китайски ИИ е минал и през твоето одобрение :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Мар 2025, 15:48

Jordana написа:
Отваряй и търси, голям си е този плаж и неслучайно в което и поделение да си бил в страната, всеки е чувал за школата в Плевен

Този е по голям , 600м е дълъг . Събира без грижи около 6000 аскера строени по батальонно .

https://www.google.com/maps/@43.0839942 ... FQAw%3D%3D

бе йордане- един директен въпрос- ходил ли си войник?

за брома - мисля, че имаше нещо защото по спомени нямахме много желание да ходиме насам натам като бяхме по отпуски- а може и да е било щото бяхме стресирани и недоспали перманентно- особено първата година. но като цяло нас ни хранеха добре и нямахме оплаквания общо взето...

за плаца на фазанарията - смяташе се за един от най- големите - да и със сигурност беше най- известния.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Мар 2025, 15:51

бе йордане- един директен въпрос- ходил ли си войник?
Не , никога не съм бил войник .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 03 Мар 2025, 16:40

В Търново на павирания плац му се викаше "ритуалния плац". Там правиха развода на денонощния наряд и други мероприятия. Значи средата на 90 г., когато училището (без сержанстското училище) беше около около 3000 курсанти се събираха точно всичките по ротно. Бъзикахме се, че левите и десно фланговите с единия крак са върху бордюра на плаца. Можете да си представите сутрин на физ зарядка какво беше, е вярно че випускът не слизаше ама и 2000 души да тропат с кубинките си беше преживяване. Формата почти през цялата година беше голи до кръста. В много редки изключения е била по тениски. Това с брома е измислица. За 5 години никога не сме имали топла вода и парно, но се оцеляваше, а тогава си имаше хубава зима. Спомени да искате

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата