Казарма

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Казарма

Мнение от b_u_b_o » 04 Мар 2025, 15:21

Ивайло Димов написа:Профи армия ,всеки ден се подготвяш :D ,запиши се в парашутната 68 бригада специални сили и ще си всеки ден в джаза :ok:

Ще бия на каквото кажеш физическо упражнение 95% от профи военните ни(тия 5% ги оставям ако някой профи спортист се е объркал да стане военен и още не е пуснал шкембето и са доста разширени). Неделния ми маршрут за тичане минава покрай тамън 2 поделения и от време на време ги виждам какви са подготвени. Та айде няма нужда тия да ме подготвят физически :mhihi: А иначе то ако си тюфлек по душа и 2г казарма няма да те променят и дори и да те вкарат във форма, ще я загубиш на 2рия месец след това. Не е смисъла на военното обучение да се грижи за физическата подготовка, там трябва да се работи от деца още.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Мар 2025, 15:26

Ами тогава, защо изобщо говорим за казарма? Правилно са я махнали! Ако нещо стане... всеки да се оправя поединично и готово!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Мар 2025, 15:48

b_u_b_o написа:
Ивайло Димов написа:Профи армия ,всеки ден се подготвяш :D ,запиши се в парашутната 68 бригада специални сили и ще си всеки ден в джаза :ok:

Ще бия на каквото кажеш физическо упражнение 95% от профи военните ни(тия 5% ги оставям ако някой профи спортист се е объркал да стане военен и още не е пуснал шкембето и са доста разширени). Неделния ми маршрут за тичане минава покрай тамън 2 поделения и от време на време ги виждам какви са подготвени. Та айде няма нужда тия да ме подготвят физически :mhihi: А иначе то ако си тюфлек по душа и 2г казарма няма да те променят и дори и да те вкарат във форма, ще я загубиш на 2рия месец след това. Не е смисъла на военното обучение да се грижи за физическата подготовка, там трябва да се работи от деца още.

зависи. аз влязох 178см в казармата 62 кила които може би можех да ги вдигна на лежанка- веднъж и може би можех да направя 5 набирания на лост (смятай за какво е ставало въпрос)... излязох 182см, 75 кила (по спомени), със 180+кг на лежанка и 20 набирания на лост като всяко 5то беше с качване на лоста отгоре. лицеви опори и бягане можех общо взето цял ден да правя дет се вика.

но това за физическата подготовка- остави. промяната на светоусещането- то е основната полза. това инициатива, воля, желание за победа, да си знаеш границите - общо взето бяха доста невзрачни като влязох войник. като излязох тези неща бяха строго подредени и (само)научени.

та мисълта ми е, че умствено една военна служба прави от пичлеметата - мъже. знам, че звучи банално, но е самата истина. едно време винаги можеше човек да направи разлика между младежите които бяха ходили 2 години тези дето не бяха ходили. знам, че много хора бяха на мнението, че това са били 2 загубени години от живота им, но аз не мисля така. много голяма част от това което съм сега го дължа на казармата.

и друго- всичко си е до човека и поделението където е служил. в повечето поделения който си беше тюфлек си остана такъв. но ако поделението си има свойте специфики, история и тн - може да произвежда доста "силни" кадри за живота по-нататъка.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 04 Мар 2025, 16:36

Дайте някой жокер за бягането...
Не съм играл футбол от две години.
Първо една травма на мач ме спря, после една травма с мотора, намерих си други хобита... Възстановен съм сега, нямам никакви болежки, опитвам пак да вляза във форма, не съм дебел, мисля че съм в оптимални килограми, колелото не съм спирал да си го карам, но нямам въздух да пробягам 2 хубави обиколки на стадиона... Кво да правя освен try harder? :lol:

И набиранията също ми куцат, не че са ми цел де, но и там ми е интересно как се правят 20+... Никога не съм можел над 10, а съм пробвал редовно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 04 Мар 2025, 16:47

Bubo , има голяма разлика в това да бягаш за здраве и да те юрнат по баирите на Родопите накичен като коледна елха в кал,дъжд,сняг или 40 градусова жега . И от време на време да те "газират" ,да пълзиш и секви подобни. Аз и в друга тема съм ги казал, бг профи армията има 4-5 поделения където се подготвя войска останалото е пълнеж за необходимата бройка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Мар 2025, 16:51

Не знам колко е вярно това ама по паради и тн. няма ли да изкарат точно тези "подготвените" ами на снимката от тв. са изтипосали тея шкембаци....бахти резила.ако стане война тея не знам дали от куршум или от инфаркт ще дадът фира първо

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Мар 2025, 17:08

kiko написа:Не знам колко е вярно това ама по паради и тн. няма ли да изкарат точно тези "подготвените" ами на снимката от тв. са изтипосали тея шкембаци....бахти резила.ако стане война тея не знам дали от куршум или от инфаркт ще дадът фира първо

аз имам друг проблем- знаейки каква ни е готовноста... (имам някаква представа- да) - ако имаме някакъв сериозен терористичен акт - примерно 10тина човека добре въоръжени, знаещи какво правят - тръгнат да се "разходждат" из центъра на софия - мисля, че ще ни отнеме няколко дни да ги спрат... страшно ще е...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Мар 2025, 17:08

Това с бягането не е "юркане" ...бяга целия взвод . По филимите за тюлени и делта форс не сте ли виждали как най дебелия изостава и другите му помагат ? Ето това се цели - работа в екип , да пречупят неможачите щото най бавния определя темпото на целия взвод . В бойна обстановка ще се проточат като свински черва по цялата дистанция а това е недопустимо :mhihi:
Иначе тия на снимката няма как да са мотострелковаци , най вероятно са свързочници или артилерия хаймарс катюши .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 04 Мар 2025, 17:12

Ивайло Димов написа:Bubo , има голяма разлика в това да бягаш за здраве и да те юрнат по баирите на Родопите накичен като коледна елха в кал,дъжд,сняг или 40 градусова жега . И от време на време да те "газират" ,да пълзиш и секви подобни. Аз и в друга тема съм ги казал, бг профи армията има 4-5 поделения където се подготвя войска останалото е пълнеж за необходимата бройка.

Еми...аз тичам ултри точно по баири в кал, сняг или жега...само не влача бойно снаражение, ама пак си мисля, че при положение че мога да пробягам 40км с 2К и нагоре положителна денивелация, ще мога и с нея да надбягам някой шапкар...ама де да знам, сигурно са с подготовка на морски тюлени наще красавци :mhihi:

dhtj написа:Дайте някой жокер за бягането...

Постоянство му е майката, щом се задъхваш на 2 обиколко значи просто много бързаш. Ще трябва да си изхвърлиш егото и да потичаш бавно, така че да не се задъхваш. Ако имаш пулсомер нещо от сорта 130-140. И така 30тина минути в началото. После ще почнеш да вдигаш я времето, я скоростта. Без да увеличаваш пулса обаче. Ама трябва търпение, сърдечно съдовата издръжливост се гради доста бавно.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Мар 2025, 17:22

за бягането със снаряжение е ясно (с противогаз си е направо мъчение), плуването с такова обаче е още по- тягостно... аз така помня ни водиха на някакъв басеин в пловдив и старшината вика - кой може да плува - и аз викам "аз" и така както бях с кубинките и въшкарника вика "скачай"... и аз смело.. и... щях да се удавя... само обувките как теглеха надолу- още го помня - що вода изгълтах баси не беше истина
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 04 Мар 2025, 17:24

Bubo , не е въпросът само бягане подготовката е комплексна и изисква години и много,много пари .Да хванеш един 20 годишен младеж и ще ти трябват 4-5 години усилия, за да го направиш годен за битки. Войник е професия,а войн състояние на духа. ФП е само една малка част от живота в профи армията, имаш тактически занятия с участие на артилерия,танкове,авиация, имаш обучение в различни климатични условия, имаш обучение по оцеляване, диверсии,разузнаване...За 5-6 месеца нема се научат леглата да си оправят и да си лъскат чепиците - метафора разбира се е това но предполагам схващаш идеята.

Като начин на възмъжаване,възпитание дори,влизане в живот в режим има некъв смисъл за младежите но за това трябват пари, много пари, трябват поделения, битови условия,команден състав дето му се занимава с наборна войска и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 04 Мар 2025, 18:50

Чакай сега, бойната подготвя е друго на ръка, това от което тръгнахме беше физическата подготовка.

Но и тая теза, че ти трябват 4-5 години обучение ми идеа безумна. Това да изкараш 4-5 години в най-добрата си възраст, за да се учиш на неща дето евентуално може да ти потрябват някога, ама по вероятно да не ти, е...не особено умно да кажем по-меко.

Аз съм го казвал и преди, самата концепция на поддържане на армия е безумие което съществува само защото има една шепа хора печелещи от това. Замислете се, изхранваш едни хора цял живот които да се подготвят да те пазят. От какво да те пазят, от едни други хора дето един друг народ изхранва, да може да го пазят него. И в общия случай тия хора цял живот не са свършили работа за 5 стотинки. Или ако случайно се наложи да свършат, тая работа е да избият други неудобни на шефовете им. Тотално малоумие, което явно обаче сме далеч от достатъчното натрупана интелигентност като вид да го осъзнаем...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 04 Мар 2025, 19:00

Ивайло Димов написа:Тия с оскубаните вежди и бръснати крака и ръце ли ве Маверик :ok: , много си оптимистично настроен. Те майките им са по-войнствено настроени.

Когато Аржентина завзема Фолклендските о-ви го прави с наборна войска, Тачър праща SAS ....останалото е история :ok:

Аааааа, не така, и Мавърика си е бръсналк раката, сам го е писал.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Мар 2025, 19:02

b_u_b_o написа:Чакай сега, бойната подготвя е друго на ръка, това от което тръгнахме беше физическата подготовка.

Но и тая теза, че ти трябват 4-5 години обучение ми идеа безумна. Това да изкараш 4-5 години в най-добрата си възраст, за да се учиш на неща дето евентуално може да ти потрябват някога, ама по вероятно да не ти, е...не особено умно да кажем по-меко.

Аз съм го казвал и преди, самата концепция на поддържане на армия е безумие което съществува само защото има една шепа хора печелещи от това. Замислете се, изхранваш едни хора цял живот които да се подготвят да те пазят. От какво да те пазят, от едни други хора дето един друг народ изхранва, да може да го пазят него. И в общия случай тия хора цял живот не са свършили работа за 5 стотинки. Или ако случайно се наложи да свършат, тая работа е да избият други неудобни на шефовете им. Тотално малоумие, което явно обаче сме далеч от достатъчното натрупана интелигентност като вид да го осъзнаем...

не колега. армия се подържа за да не може всеки да ти влезе в държавата когато си поиска безнаказано. наивно е да мислиш, че дори в нашия относително спокоен район на света не сме заобиколени от съседи дето ни мислят само доброто. да- ако турция реши да влезе- спиране няма. предполагам и с гърците ще е така щото поне тези двете ни превъзхождат в пъти като бойна мощ и винаги е било така... но говоря примерно за македония. или сърбия. или румъния. ако нямахме армия можеш да бъдеш сигурен, че поне македонците щяха да имат реални претенции.

разбирам ти алтруистичния начин на мислене, но това просто показва, че много неща не са ти ясни за животинската същност на хората. някой ден всички ще се обичаме и ще сме над тия неща, но няма да е скоро.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 04 Мар 2025, 19:07

Ако искаш мир-готви се за война, това е сентенция доказала се в годините. Наборната армия като цяло е безумие защото изправена в битка с профи войска води до катастрофа, в древна Спарта са го осъзнали и са взимали деца в агората още от 7 годишна възраст и са ги превръщали в оръжие за унищожение. Въпросът е дали е икономически,социално и практично да плащаш и поддържаш наборна армия,според мен не е ако е под 2-3 години .Социалният ефект е спорен, дали възпитава в мъжество,чест и характер - при някои се получава при други ефекта е обратен. От икономическа гледна точка това са много пари с неясна добавена стойност в бъдеще защото не носят дивиденти. практично е крайно безумие, наливаш едни пари и през 6 месеца или 1 година всичко отначало щото набора се е уволнил.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата