България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Е.Димитров » 04 Апр 2025, 19:56

Аз се стремя никога да не снимам нещо "интересно"!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 06 Апр 2025, 8:53

В Лудостта по пътищата в 99% от случаите са си доста адекватни снимащите и нарушителите са си баш нагли боклуци. Тук там има някой като по-горе случая със заспалия в лявата лента, но са единици.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Апр 2025, 9:03

alekangg написа:Абе, гледате ли клиповете в канала Лудостта по пътищата?
Положението е страшно, но под страшно имам предвид, че половината идиоти пускащи клипчетата са безхаберници и провокатори наредили регистратори и псоле се плюнчат.
Тътри се с 50 извънградско или седи десетки километри в лява лента и после що го засичали.

Абсолютно е така. В половината ситуации провокатора е снимащия. И във форума имахме един такъв, който само качваше клипчета как сам се вкарва в ситуации :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Апр 2025, 15:20

Изображение

Това обяснява много за нашите пътища :bchug: 2200+ лели :dunno:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 07 Апр 2025, 15:44

Стига, за пътищата в родината или хубаво, или нищо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 07 Апр 2025, 20:14

Сигурно много зависи и от заплатите в агенцията... Едва ли са нещо приемливо... Освен това, корупционните схеми не позволяват, дори при добро желание, да се получи приемлив резултат!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 08 Апр 2025, 14:44

Светлина в тунела...Кола изпревари небрандирана патрулка с над 190 км/ч на междуградски път

https://nova.bg/news/view/2025/04/08/49 ... %B5%D0%BE/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Апр 2025, 15:26

Има нужда.

п.с. вероятно е карал с такава висока скорост заради лошия път, ако беше хубав като в Германия щеше да е на круз контрол на 89 км/ч :lol:
Последна промяна steeN на 08 Апр 2025, 15:27, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Апр 2025, 15:27

Ще обжалва и ще падне. Според мен са му писали това:
Организиране или участване в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за обществено ползване
Наказанието го слагам долу. Ще ви пусна и линк към този сайт, има интересни нарушения.
https://www.sars.gov.bg/narachnik-na-sh ... 6c4a5-9e64
Какво значи състезавах се? Някаква кола ме следваше, взе да ме преследва, уплаших се и се опитах да избягам за да не ми се случи нещо. Бонус е ако подаде сигнал на 112 как някакви се мъчат да го изблъскат или убият според него. Онези куки с цивилната кола как не по време на работа гониха келешите, единия нали даже стреля.
И тука така. Не може така. Трябват законови промени да е както в Германия и Чехия(там само съм виждал)да ти подаде ясен сигнал. Бягащ надпис полиция или поне лепящ буркан отгоре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Апр 2025, 15:33

Ще е забавно някой наистина да вземе съвета ти на сериозно и да бяга от патрулка, защото после може да обжалва, понеже го "било страх" :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 08 Апр 2025, 15:36

Това залепеното на стъклото какво е ? Ще да е светлинен сигнал.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Апр 2025, 15:38

Да бягаш от полицията е възможно най-тъпото нещо което може човек да направи... и с 300 да си карал, като светне --> спираш... т'ва е :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Апр 2025, 15:42

vicho написа:Да бягаш от полицията е възможно най-тъпото нещо което може човек да направи... и с 300 да си карал, като светне --> спираш... т'ва е :yes:

като бягаш и те сгащят на въпроса "защо бягаш?" отговора е "жена ми миналата седмица избяга с любовника си - полицай и аз се уплаших, че ме гоните да ми я върнете" :mhihi:

иначе сериозно - да бягаш има само една полза - ако си пиян/ надрусан и искаш да се предадеш по-късно като ти е разминало дет се вика. иначе няма смисъл и нещата стават само по-зле.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Апр 2025, 21:24

Патрулка? Ама като гледам онези правоъгълните лампи отпред ги продават, че даже разни льольовци ги слагат. Нали утре точно такива могат да се възползват и да спрат някой за да го ограбят и т.н?
Има си закон в държавите където е практика да те спират подобни автомобили. Тука не може министъра решил и айде утре някоя кука жадна да се прави на съдия Дред да те спира на пътя свирейки с клаксон. Ами естествено, че няма да мине в съда, пък който иска да бяга или не от патрулки, негова си работа след като си носи кръста.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Апр 2025, 23:34

alx написа:
vicho написа:Да бягаш от полицията е възможно най-тъпото нещо което може човек да направи... и с 300 да си карал, като светне --> спираш... т'ва е :yes:

като бягаш и те сгащят на въпроса "защо бягаш?" отговора е "жена ми миналата седмица избяга с любовника си - полицай и аз се уплаших, че ме гоните да ми я върнете" :mhihi:

иначе сериозно - да бягаш има само една полза - ако си пиян/ надрусан и искаш да се предадеш по-късно като ти е разминало дет се вика. иначе няма смисъл и нещата стават само по-зле.

Това от личен опит ли ? :ok:

Знаеш предполагам, че и в Щатите сравнително често се измъкват успешно … особено в либералните щати като стане опасно преследването го прекратяват .

В нашето каунти има един тунел, който води към градовете на лошите, шеговито му казваме квантовия тунел - някак си лошите след като безчинстват и успеят да стигнат до тунела, все се изплъзват на полицията :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата