СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: СПАМ ТЕМА
Купих си специално шестотени от 8 до 20 сигурно, цял комплект. Достъпът е труден и влизат в много специфични позиции, където нямам почти никакво място да развивам, но шофьорската страна стана без проблем, после само самото развиване отне доста време.
В дясно шестостена влиза на 2 места, но на едното опира в амортисьора, на другото е хлабав на гайката, а е точния размер /11/.
Откъм апаратите са размер 14 и се развиха много лесно и от двете страни.
Май нещата отиват на горелка и нагряване и после нова тръбичка от тази страна, поне като гледам лесно ще мине, той АБС-а е точно отгоре, та пътя е кратък.
В дясно шестостена влиза на 2 места, но на едното опира в амортисьора, на другото е хлабав на гайката, а е точния размер /11/.
Откъм апаратите са размер 14 и се развиха много лесно и от двете страни.
Май нещата отиват на горелка и нагряване и после нова тръбичка от тази страна, поне като гледам лесно ще мине, той АБС-а е точно отгоре, та пътя е кратък.

Намери начин да вкараш хубаво шестостена. откачи амортисьора ако трябва. Или модифицирай самия ключ(няколко лева е все пак), изкриви го, срежи го. Вземи някой с теб да причуква с нещо докато ти се опитваш да развиеш.
Зависи къде точно в АБС-а влиза тръбичката. Ако е някоя от по-вътрешните ще трябва да развиеш и други. Обезвъздушаването ще е голяма греда след това.
Зависи къде точно в АБС-а влиза тръбичката. Ако е някоя от по-вътрешните ще трябва да развиеш и други. Обезвъздушаването ще е голяма греда след това.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Тя е за смяна и на задни тръби така или иначе, общо взето доста обстойна ревизия.
Аз дори да развия маркуча от тръбичката, гайката вече заобля, при следваща смяна, ако има такава, ще е същата ситуация.
АБС-а ако се наложи ще го правим с процедурата, която му се пуска при обезвъздушаване. Тръбичката мисля беше крайна с лесен достъп, но трябва да проверя. За сега ще мъча да разхлабя връзката, ама ако не стане, ще сменям тръбата, какво да правя.
И да махна амортисьора не мисля, че ще има резултат с ключето. Или ако го срежа, много е стегнала тръбата.
Аз дори да развия маркуча от тръбичката, гайката вече заобля, при следваща смяна, ако има такава, ще е същата ситуация.
АБС-а ако се наложи ще го правим с процедурата, която му се пуска при обезвъздушаване. Тръбичката мисля беше крайна с лесен достъп, но трябва да проверя. За сега ще мъча да разхлабя връзката, ама ако не стане, ще сменям тръбата, какво да правя.

И да махна амортисьора не мисля, че ще има резултат с ключето. Или ако го срежа, много е стегнала тръбата.

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Таман да смениш и спирачката течност.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Тя така или иначе тъкмо удря 2 години сега и си беше запланирана смяната и, ама тръбичките отпред са здрави, тях не мислех да ги бутам.

- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Georgi_G написа:Дайте идея за добър и траен препарат за обработка на гюрук/мек покрив, най-вече UVзащита също и водоотблъскване,
Не е винилов.
Абе хора, никой ли не си маже тавана с нещо
Не вярвам у целио форум, да няма поне едно кабрио

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Сигурно стоят в гаражи, а вън се карат свалени.
Би било интересно за мен, понеже планирам някой ден да имам едно кабрио с типичния чаршаф отгоре, но тъкмо уж се реша да прежаля разликата в килограмите(заради перформънса)сравнимо с купето и по-грозната визия когато чаршафа си е на мястото и се сещам как ще има драма с поддръжката на този покрив, а хич не ми се занимава на този етап. Твърдият таван за кабрио нещо не ми е..не ми е кабрио.
Друго си е чаршафа, дори да текне някой ден. 

Би било интересно за мен, понеже планирам някой ден да имам едно кабрио с типичния чаршаф отгоре, но тъкмо уж се реша да прежаля разликата в килограмите(заради перформънса)сравнимо с купето и по-грозната визия когато чаршафа си е на мястото и се сещам как ще има драма с поддръжката на този покрив, а хич не ми се занимава на този етап. Твърдият таван за кабрио нещо не ми е..не ми е кабрио.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Мисля, че няколко страници по-назад се споменаха препарати за гюрук. Или може да е било в темата за препарати. Потърси малко по-назад.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Georgi_G написа:Georgi_G написа:Дайте идея за добър и траен препарат за обработка на гюрук/мек покрив, най-вече UVзащита също и водоотблъскване,
Не е винилов.
Не вярвам у целио форум, да няма поне едно кабрио![]()
![]()
БМВ продават достатъчно качествени препарати за тази цел
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Georgi_G написа:Georgi_G написа:Дайте идея за добър и траен препарат за обработка на гюрук/мек покрив, най-вече UVзащита също и водоотблъскване,
Не е винилов.
Не вярвам у целио форум, да няма поне едно кабрио![]()
![]()
Сега виждам питането

https://nanolex.bg/products/керамични-покрития-и-силанти/textile-leather-sealant/
Toва преди време се казваше Convertible top Sealant. Лично не съм го ползвал за гюрук, но за кожени и текстилни салони е топ избор.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Днес откарах няколко часа в битка с тръбичката и в крайна сметка спечелих, макар и тръбичката да е за смяна, но не мисля, ще имаше вариант да излезе така или иначе. Буквално се кривеше ухото, заварено в купето, но не се развиваше тръбичката от маркуча. Нагрявах, киснах с проникващо масло, почуквах с чука, нищо. Бащата даже намина да си свърши малко работа из двора и пробва и със секачи даже, чак нищо. Вече идваше ред на ъглошлайфа, но за мой късмет при последния опит да напъна с ключ-стяга, най-накрая се разхлаби връзката и успях да изкарам маркуча. Е, ще трябва и тръбичка да си взема, но като свалих единия диск и завъртях главината и тя като в гледам е пътник, та си стана бая ремонт.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Гледах няколко клипа в 'тубата' и гюрука си го мият с препарат и четка на ръка. После го пръскат с нещо за водо-отблъскване и това е. Макар и да изглежда плат/'брезент', той е от няколко слоя и не пропуска вода...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
За миенето наистина няма много значение, но пада голямо търкане докато се изчисти хубаво. А за да не се зацапва прекалено много трябва редовно миене, поне веднъж годишно (според зависи колко се кара в дъжд и с таван). "Запечатването" е по-важно и си трябва хубав препарат 
https://detailingbg.com/?s=кабрио&post_type=product
Към вече споменатия Nanolex от този списък бих добавил CQuartz-a (малко е по-специфичен за работа май) и AngelWax (на база другите им продукти мисля, че и този ще е супер)

https://detailingbg.com/?s=кабрио&post_type=product
Към вече споменатия Nanolex от този списък бих добавил CQuartz-a (малко е по-специфичен за работа май) и AngelWax (на база другите им продукти мисля, че и този ще е супер)
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
От телефона не мога се логна. Бил съм достигнал лимита на нещо си и требвало да пиша код. Има некви въпроси за смятане, ама с цифри не става. С думи ли трябва да пиша отговора ?
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
С цифри! Нещо се бъгва форума...
Ex: 96' BMW318ti