България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jordana » 06 Юни 2025, 10:45

Казаха одеве по тв, 19 километра нови пътища за 2024, 23-24 км. ли беше за 2023. Било заради политическата криза. за ремонт на пътища(и то здрави)като гледам няма проблеми.
Да , заради политическата криза не са били сигурни схемите за източване на парите . Играли са само на сигурно със малки суми и дребни залози . Сега ще си наваксат загубата ... :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Юни 2025, 11:49

Това мисля не е обсъждано :mhihi:

https://trafficnews.bg/trafik/s-opasnos ... Pk9PAtl51A

С опасност за живота е 40-годишният шофьор, ударил се челно в тир на АМ „Тракия" край Пловдив

Колко тъп трябва да си, да се удариш ЧЕЛНО на магистрала :shock: Баси талантите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 06 Юни 2025, 12:04

Top Gun Maverick написа:Казаха одеве по тв, 19 километра нови пътища за 2024, 23-24 км. ли беше за 2023. Било заради политическата криза. за ремонт на пътища(и то здрави)като гледам няма проблеми. :ranting: До края на тази година се очаквало 50 км. нови пътища и магистрала Европа. :shock:

Еми то парите не стигат, нормално. За какво по-напред? За нови бееНвета, камери радари, увеличение на заплатите на трудещите се в МВР или за някакви си там пътища? :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Юни 2025, 15:38

Колко тъп трябва да си, да се удариш ЧЕЛНО на магистрала :shock: Баси талантите.
Колкото са талантливи и тези дето не могат да четат . Заради ремонта на магистралата е " въведена временна организация на движението" .....най вероятно трафика е в едното платно като на междуселски път но подобен на магистрала.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Юни 2025, 15:57

Jordana написа:
Колкото са талантливи и тези дето не могат да четат . Заради ремонта на магистралата е " въведена временна организация на движението" .....най вероятно трафика е в едното платно като на междуселски път но подобен на магистрала.

И все пак - колко тъп трябва да е, за да се удари на път с ограничение на скоростта и разделители посредата :?: :idea: :?:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 07 Юни 2025, 8:04

https://news.bg/regions/22-godishen-maz ... ofiya.html
22-годишен мъж загина след инцидент с тротинетка в София

https://www.facebook.com/1125131954/vid ... 037998888/
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Юни 2025, 8:26

Вчера двама татуирани може би на 25-30 летяха с една такава. Минаха ме отдясно. След тях тъп скутер с двама ме мина отдясно, нещо с говореха, не знам дали не се заяждаха. Ченгетата тук ги свалят като ги видят по двама, ама те са като мравките, иди ги опази.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 07 Юни 2025, 9:00

Като го видиш да кара с 60-80 с гума, подходяща за детска количка, трябва да ти стане ясно колко багаж има в последния етаж. Еле пък двама да се качат на това извращение, наречено ел. тротинетка.

За мен това си е чисто МПС и следва да бъде обхванато от закона, както всеки друг скутер например.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Юни 2025, 9:05

Exclusive89 написа:https://news.bg/regions/22-godishen-mazh-zagina-sled-intsident-s-trotinetka-v-sofiya.html
22-годишен мъж загина след инцидент с тротинетка в София

https://www.facebook.com/1125131954/vid ... 037998888/

Вчера пак се нагледах на такива летящи из пешеходните зони в София :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Последна промяна zAcK на 08 Юни 2025, 6:14, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 07 Юни 2025, 9:48

Относно челните удари на магистрала при ремонт, виждал съм как "професионален" шофьор с полу ремарке при стесняване на лентата, защото другата е в ремонт и трафика става двупосочен, успя да се набута най-вляво, след него още 5-6 гаст арбайтъри и чак аз поех в правилната лента. Всичко беше оградено с подвижните ограничителни бариери (вертикалните знаци с бели и червени ивици).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 07 Юни 2025, 22:32

ID A написа:Относно челните удари на магистрала при ремонт, виждал съм как "професионален" шофьор с полу ремарке при стесняване на лентата, защото другата е в ремонт и трафика става двупосочен, успя да се набута най-вляво, след него още 5-6 гаст арбайтъри и чак аз поех в правилната лента. Всичко беше оградено с подвижните ограничителни бариери (вертикалните знаци с бели и червени ивици).

Същото ми се е случвало на Ботевградско в Петък вечер, но и аз бях в кюпа. Влизам в София, някаква реорганизация, ту лява лента затворена, ту дясна, ремонт, а-у, 7-8 коли пред мен на светофара на самата Суха Река, аз блея нещо, тръгват тия отпред, минават в насрещното измежду разни знаци и светулки, аз по тях... Караме 2-300 метра в "дясно", тъкмо почвам да се чудя що няма разделител, дееба и слабата организация, и отсреща се задава една стаблилна колона(петъчното изнасяне от София) и се почна едно още по-стабилно свиркане. Как не се получи челно + верижна катастрофа и как съм обръщал в целия тоя цирк... :conf: :conf: :conf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 07 Юни 2025, 22:35

TheDriver написа:
Lenco написа:Ейййй, родната милиция е много пекана, поредната хранилка си заформиха на тунел "Траянови врата". В посока София преди няколко месеца ограничението 80 свършваше на входа на паркинга след тунела. След това го дръпнаха веднага след тунела, викам си някой мисли, но преди 3-4 седмици го изтеглиха далеч след входа на паркинга и яко работи камера на входа на паркинга. Изключително "опасно" място.
Ето още една причина да им свалям шапка:
https://news.bg/regions/globyavat-stoli ... orost.html
По-възрастните сигурно помнят филма "Куче в чекмедже" с цитата:
"Баща ми ще ми купи колело, АМА ДРУГ ПЪТ!"
В наши дни:
- Държавата ще оправи пътищата и смъртността, ама друг път. Сега няма пари.
- А пък си купи БМВ-та.
- Обаче BMW M340i с xDrive и B58.
https://www.youtube.com/watch?v=O22Q1ai362k&t

Даже го коментирахме тук първото адекватно преместване.
Преди няколко вечери минах от там и се озъртах за знака, но уви както казваш преместен е надолу. :banghead: Ще трябва да се внимава, лошото е, че в трафика бях единственият, който не ускори и направо ме прескачаха.

Знакът отново е преместен веднага след тунела. :mhihi:
Явно дежурният за БМВ форума е взел отношение. :mrgreen:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 08 Юни 2025, 19:43

Да питам колегите, тоя още колко десетки пъти трябва да го хващат, че да се случи нещо?
Нали се подобряваха нещата в Родината :dunno:

Проверката с дрегер установила, че Бизона не е употребил алкохол преди да седне зад волана. Врачанският крими герой обаче категорично отказал да бъде тестван дали е под въздействието на упойващи вещества.

Заради днешното му провинение служителите на МВР ще му издадат няколко акта, тъй като няма шофьорска книжка и не желае да даде проба за наркотици. Бизона няма да бъде задържан в районното, тъй като нарушението му е административно.

По неофициална информация, Бизона има близо 20 акта за шофиране без валидно свидетелство за правоуправление, но въпреки това съдебната система е безсилна да се справи с този проблем.

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Юни 2025, 22:22

тоя е легенда по нашите ширини :mhihi:

изключително "приятен" джентълмен :idea:

няма оправия
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Юни 2025, 8:27

Ей сега докато си вися на светофара близо до офиса, чакайки за ляв завой, и наблюдавам около мен, забелязвам 10тина коли напред един чичо/дядо с един стар хечбек от рода на citroen zx от 90те се напъва сякаш да потегля, дава напред, връща назад, дава напред, връща назад - стои на полусъединител. Остават 10тина секунди червено и той е първа кола. Някой в колоната му свирна и нашия си потегли - оставаха 7 секунди още червено, тъкмо от главния път да минат последните, дето ще хванат светофара от другата страна. Но не мина никой, за негов късмет, защото видимостта там е ограничена ако си на главния път и няма и да го видиш, че излиза на червено.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата