България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
По-евтинко е за разни евтини коли, които е масовката. За нещо 40к+ не сме по-евтини. А с всичките възможности за кредитиране на запад, тук реално е по-скъпо да вземеш по-нова кола.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Прасета управляват къщата, това е най-големия проблем и са се самозабравили последните години.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Грешен е малко примера.seimo написа:Взимаме една кочина и пускаме един нормален човек в нея. За месец я прави приятна спретната къщурка. Взимаме една приятна спретната къщурка и пускаме едно прасе в нея. За седмица я прави на кочина. Е сега въпроса е кочината ли е виновна че прасето е прасе или прасето че кочината е кочина
Пускаш един културен човек в кочината при прасетата и съвсем скоро и той става прасе. Защото не е сам и гледа от другите.
Имаше дори преди време истории с японци дошли тук да обучават нашенци в заводите как бързо възприемат местните нрави и обичаи (нямам идея дали наистина се е случило).
Но ако пуснеш прасе в цивилизацията сред културните хора то ако не от друго от кумова срама ще се държи нормално.
Или ако не се, мнохо бързо ще го научат защото там и обществото работи и институциите.
Как да очакваме държава, която е на опашката по абсолютно всичко в ЕС да е на някакво средно поне ниво в това, което се случва по пътищата?
И в това отношение ще бъдем там, където сме с всичко останало.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Преди избирателната активност е била 90%, 80%, 70%, 60%... вече е 40%. На следващите избори ще е 35% и ще се оправим 

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Господа, моля ви, не обиждайте така домашните прасета.
При правилно отглеждане, т.е. достатъчно свободно пространство и ежедневна паша, така грешно интерпретираната "кочина" е по-чиста от домовете на повечето хомо-сапиенс.
Откъм интелектуални възможности пък превъзхождат повечето кучета, а може би и определени етноси от хомо-сапиенс.
При правилно отглеждане, т.е. достатъчно свободно пространство и ежедневна паша, така грешно интерпретираната "кочина" е по-чиста от домовете на повечето хомо-сапиенс.
Откъм интелектуални възможности пък превъзхождат повечето кучета, а може би и определени етноси от хомо-сапиенс.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Преди избирателната активност е била 90%, 80%, 70%, 60%... вече е 40%. На следващите избори ще е 35% и ще се оправим
Тези които не гласуват, ако отидат да гласуват, няма да гласуват само за тия за които на теб ти се иска. Крайния резултат по партии няма да е по-различен.
bum_bum написа:Грешен е малко примера.seimo написа:Взимаме една кочина и пускаме един нормален човек в нея. За месец я прави приятна спретната къщурка. Взимаме една приятна спретната къщурка и пускаме едно прасе в нея. За седмица я прави на кочина. Е сега въпроса е кочината ли е виновна че прасето е прасе или прасето че кочината е кочина
Пускаш един културен човек в кочината при прасетата и съвсем скоро и той става прасе. Защото не е сам и гледа от другите.
Имаше дори преди време истории с японци дошли тук да обучават нашенци в заводите как бързо възприемат местните нрави и обичаи (нямам идея дали наистина се е случило).
Но ако пуснеш прасе в цивилизацията сред културните хора то ако не от друго от кумова срама ще се държи нормално.
Или ако не се, мнохо бързо ще го научат защото там и обществото работи и институциите.
Как да очакваме държава, която е на опашката по абсолютно всичко в ЕС да е на някакво средно поне ниво в това, което се случва по пътищата?
И в това отношение ще бъдем там, където сме с всичко останало.
Твоя пример само потвърждава моя. Да културния човек става прасе не защото е в кочина, а защото както ти каза гледа от другите прасета. Извода е че виновника за положението са прасетата, а не кочината. За положението по пътя не са виновни кофти пътищата, а кофти ползвателите му.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да но ние сме кофти ползватели, защото дълбоко в душата си сме гадно племе или защото ни превърнаха в такива?
Аз много добре помня времето в което не можеше са спреш на Раковска например и за секунда. И всички го спазваха.
Аз много добре помня времето в което не можеше са спреш на Раковска например и за секунда. И всички го спазваха.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Не четат редовно темата, все пак ще има еднодневни винетки
https://autobild.bg/%D0%B2%D1%8A%D0%B2% ... %BA%D0%B8/
Честито на всички турци, румънци, сърби, македонци и гърци

https://autobild.bg/%D0%B2%D1%8A%D0%B2% ... %BA%D0%B8/
С промени на второ четене парламентът одобри еднодневните винетки за МПС до 3,5 тона
Честито на всички турци, румънци, сърби, македонци и гърци

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тая мантра за виновните прасета е точно изражение на това което много пъти съм казвал : В България си виновен до доказване на противното и държавата те мачка и гони като престъпник без да се интересува от нищо друго . Естествено и всеки сам си намира начин да мине метър като няма справедливост , щото цар далеко и бог високо . 1989г ....сега сме 2025г , управляващите 36 години не могат да направят две магистрали като хората ама тръгнали да си мерят чурките с европа щото там било еди как си .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
ildivvy написа:Един бърз въпрос: Турските тираджии как карат из другите държави или не ги пускат там? Ако карат по-различно, то Защо?
По прицнип караха окей, но това не попречи през всичките км(защото преди 1 месец, все пак и закарах колите натам) по време на изпреварване, да бъда засечен от друг камион, който реши че и той ще изпреварва.
Но за това разстояние, една ситуация е нищо спрямо тука.
Понякога си мисля какъв рай щеше да бъде нашата държава, ако всичко си се правеше както трябва. Хубаво, спечелват обществените поръчки нашите хора, но поне да го направят както трябва. ехгхххх
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Естествено, че е виновна кочината. Защото ползвателите и(да не ползваме думата прасе, хубави животни са и зависи какви условия им предоставяш)се държат както трябва в зависимост от това как ги ограничаваш ти. Писал съм го много пъти. Няма как да ме убедите в противното, манталитета се изгражда според правилата на играта(на всяка една игра)ако не ги спазваш си аут, АКО има кой да следи. Доказателствата са в това как бие като идем нагоре по Европа спазваме доста повече нещата. Не съм чул някой нашенец да спазва правилата в Германия защото видиш ли немците ще си помислят, че има лош манталитет или нещо такова.
Всички спазват защото да не ги глобят.
Сега нали ги гледам киселяците на излизане от града посока север към селата, преди се надпреварваха да летят, засичат, свирят, бързат за спешни неща всяка сутрин да влизане и всяка вечер на излизане. Сега...като знаят, че е силно вероятно точно там да има тринога, карат бавно. Имаше всеки месец катастрофи там, тук там някое бутнато колело, сега не съм виждал. Даже понеже ограничението е 50, но е еднопосочно и ако много бързам, но знам, че няма тринога си минавам да ги изпреваря спокойно защото те карат с 40, никой не знае, че камерата е настроена на 63
и като разминавал киселяците ги гледам как някои много ми се дразнят.
Същите тези преди това буквално искаха през мен да минат и се дразнеха защо не карам винаги бързо.
Та така ще е, страх от големи глоби...това е то. И аз не искам куп камери, но е по-добре за средностатистическия прецеяч да знае, че го дебнат.
П.п: Кроки, в Германия можеш безнаказано да пикаеш по отбивките, държавата (хората)са го приели за физиологична нужда.

Сега нали ги гледам киселяците на излизане от града посока север към селата, преди се надпреварваха да летят, засичат, свирят, бързат за спешни неща всяка сутрин да влизане и всяка вечер на излизане. Сега...като знаят, че е силно вероятно точно там да има тринога, карат бавно. Имаше всеки месец катастрофи там, тук там някое бутнато колело, сега не съм виждал. Даже понеже ограничението е 50, но е еднопосочно и ако много бързам, но знам, че няма тринога си минавам да ги изпреваря спокойно защото те карат с 40, никой не знае, че камерата е настроена на 63

Та така ще е, страх от големи глоби...това е то. И аз не искам куп камери, но е по-добре за средностатистическия прецеяч да знае, че го дебнат.
П.п: Кроки, в Германия можеш безнаказано да пикаеш по отбивките, държавата (хората)са го приели за физиологична нужда.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да ве, нека има глоби, нека конфискуват коли и т.н., но да се оправят пътищата..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:Да ве, нека има глоби, нека конфискуват коли и т.н., но да се оправят пътищата..
+1
- TNT
- младши ентусиаст
-
Това с пътищата не е само за безопастност и по-спокойно шофиране. Това е и сериозен икономически фактор, който прави някои региони... бедни. Както един бивш министър каза - преди 20 години каква беше разликата бежду Северна и Южна България. Каква е сега ?
Северна България е тотал щета. През Стара планина един нормален тунел няма. В Родопите се пътува страшно бавно, един по-скоростен път не е направен. Основния път за Гърция минава през населено място и дефиле. Към Македония и Румъния нямаме една магистрала. С Румънците имаме 2 моста само
Спокойно можеха да са поне 4. По морето спокойно можеше да има една магистрала, а не през 2 дена да има затворен път заради челни катастрофи.
Имам някаква лека надежда, че следващите години покрай нуждата от 5% военни разходи, ще се построят и доста пътища. Летищата също могат да се развият, реално само в софийското се набиват ресурси.
Другото, което ни е много зле - водните ресурси. Такива загуби имаме, че е абсурдно направо. Плюс замърсявания откъде ли не. Недай си боже да попаднем в една война, за 2 часа са ни блокирали държавата

Имам някаква лека надежда, че следващите години покрай нуждата от 5% военни разходи, ще се построят и доста пътища. Летищата също могат да се развият, реално само в софийското се набиват ресурси.
Другото, което ни е много зле - водните ресурси. Такива загуби имаме, че е абсурдно направо. Плюс замърсявания откъде ли не. Недай си боже да попаднем в една война, за 2 часа са ни блокирали държавата