България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
https://www.facebook.com/visiondann/vid ... aJKDBVwjC#
БРАВО!!!
Другия път няма да прави така
Представи си да си с мотор (някое бенве за 50к) и да те удари тоя дрисльо и да се прибиете двамата, и да си строшиш мотора

БРАВО!!!
Другия път няма да прави така

Представи си да си с мотор (някое бенве за 50к) и да те удари тоя дрисльо и да се прибиете двамата, и да си строшиш мотора

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
По-лошото е тоя дрисльо като се озове под колата ти щото е тъпо парче с малоумни родители.
Хубаво е, че поне се сетиха да приемат някакви промени за тия лайнари с тротинетките. Аз много искам да имат регистрационни табели и да се карат с книжка, каска и всичко останало, все едно са мотоциклети.
Хубаво е, че поне се сетиха да приемат някакви промени за тия лайнари с тротинетките. Аз много искам да имат регистрационни табели и да се карат с книжка, каска и всичко останало, все едно са мотоциклети.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Не знам иначе и защо се обвиняват постоянно тротинетките. С колело дали щеше да е нещо по-различно ? 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
И да им проверяват кенефните двуколки дали могат да развият скорост над разрешената, и ако да - направо към сметището. Тая не ми изглеждаше да се движи с 25 км/ч.
Защото едно е да се ударят в кола, но има доста случаи, в които отнасят хора в парковете. Най-вече възрастни, които няма как да реагират.
От народоното събрание да четат и да си водят записки
Защото едно е да се ударят в кола, но има доста случаи, в които отнасят хора в парковете. Най-вече възрастни, които няма как да реагират.
От народоното събрание да четат и да си водят записки

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
drifty написа:По-лошото е тоя дрисльо като се озове под колата ти щото е тъпо парче с малоумни родители.
Върза му на куче, ЕДНА секунда по-рано и щеше да бъде прегазен и после кой крив, кой прав... все тая
drifty написа:Хубаво е, че поне се сетиха да приемат някакви промени за тия лайнари с тротинетките. Аз много искам да имат регистрационни табели и да се карат с книжка, каска и всичко останало, все едно са мотоциклети.
Това е несериозно и страшна тъпотия което изсраха от народното събрание (за кой ли път). Щели да правят ГО и Регистрация на тротки...
На кой на име ще е това ГО, на малкия лайнар ли? На родителите? На домашния любимец?

Каква регистрация, какви пет лева? Канал в КАТ ли ще минават с тротката? Номер на рама? Номер на батерия? Тунинг?

Тотална идиотщина
Решението е едно и всички го знаем

TNT написа:Не знам иначе и защо се обвиняват постоянно тротинетките. С колело дали щеше да е нещо по-различно ?
Като за начало е доста трудно в уличка по центъра да вдигнеш 25-30 км/ч с кололото, след това кололото ИМА спирачки за разлика от тротката и не на последно място - имаш някаква кръмпъл зона (гума/капла)
Дано малкия келеш го болят ребрата 2-3 месеца, че да му дойде акъла... аман от прУстаци в тая държава

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
И за колелета има кит да стане електрическо, и те вървят. Идиотщината е проблема, не превозното средство. Тва идиотче утре ще е така с мотор, с кола, с лодка - с квото му дадеш.

ГО трябва да имат със сигурност тротинетките ако ще и на името на лелка му да е все едно. Тва за тея дето вдигат над 10-15км в час по книжка. Другото е че редовно като излизаме някъде с бебешката количка хвърчат по пешеходни алеи с някви луди скорости покрай нея. Вече директно на 112 пък тея мързели там да се оправят с тях.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз пък съм за да ги регистрират някъде тия тротинетки. За мен ел. моторът пак си е двигател, аз това лайно го приравнявам към мотопед. Тъпо, не тъпо, това са участници по пътната мрежа и както виждаме, едни от най-тъпите и същевременно с най-малка защита при инцидент. Не може дрисльо на 9-10 години да кара с 30-40-50км/ч, без каска, без да спазва правила и всички да му се радваме дружно.
Имам бивш колега с една малко по-голяма тротинетка, даже и седалчица си има, регистрирана си е, има си регистрационна табела.
С колелета рядко достига информация за инциденти, докато тия тротинетки са ежедневие, все някъде някой е блъснат и почти винаги е по вина на тия малоумници с тия боклуци тротинетките.
Имам бивш колега с една малко по-голяма тротинетка, даже и седалчица си има, регистрирана си е, има си регистрационна табела.
С колелета рядко достига информация за инциденти, докато тия тротинетки са ежедневие, все някъде някой е блъснат и почти винаги е по вина на тия малоумници с тия боклуци тротинетките.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Прасето е епитом и нарочно го използвам като израз.
Чисто и изключително умно животно, превърнато в нарицателно, защото сме го навряли да живее в кочината в кочината.
Бай Ганьо - Прасе, сещате ли се?
Никой от нас не е роден Бай Ганьо, нито пък прасе. Такива ставаме заради средата в която сме поставени.
Колелото може да се кара със същите скорости с които всички масови тротинетки, без разбира се тия назобените.
Разликата е, че за колелото трябват и крака и дробове и сърце, които повечето от тия келеши ги нямат и затова няма и толкова инциденти с тях.
Тротинетката в ръцете на 9-10 годишен е аналога
на ламбо с 18 годишен шофьор. Белята е въпрос на време. Те повечето не могат да вървят правилно, но се качили на нещо и карат.
Тъпото в цялата история е, че колкото и педерастко изобретение да е все пак облекчава трафика, но повечето ползватели са тотално олигофрени, също както и мотористите например.
Чисто и изключително умно животно, превърнато в нарицателно, защото сме го навряли да живее в кочината в кочината.
Бай Ганьо - Прасе, сещате ли се?
Никой от нас не е роден Бай Ганьо, нито пък прасе. Такива ставаме заради средата в която сме поставени.
TNT написа:Не знам иначе и защо се обвиняват постоянно тротинетките. С колело дали щеше да е нещо по-различно ?
Колелото може да се кара със същите скорости с които всички масови тротинетки, без разбира се тия назобените.
Разликата е, че за колелото трябват и крака и дробове и сърце, които повечето от тия келеши ги нямат и затова няма и толкова инциденти с тях.
Тротинетката в ръцете на 9-10 годишен е аналога
на ламбо с 18 годишен шофьор. Белята е въпрос на време. Те повечето не могат да вървят правилно, но се качили на нещо и карат.
Тъпото в цялата история е, че колкото и педерастко изобретение да е все пак облекчава трафика, но повечето ползватели са тотално олигофрени, също както и мотористите например.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Вчера пуснах новини по ТВ-то. Казаха, че ще се отчитат всички ограничения в участъците. Т.е. 140 >> 120 >> 140 - макс позволеното няма да ти е 140
Мен това ме интересуваше. Ето я и едната отсечка:
https://trud.bg/a/articles/%D1%82%D0%BE ... 0%B8%D1%8F
И малко за БМВ-тата

https://trud.bg/a/articles/%D1%82%D0%BE ... 0%B8%D1%8F
Рекордна средна скорост от 194 км/ч заснеха тол камерите на автомагистрала „Тракия”, в участъка Ихтиман - Вакарел в посока София.
И малко за БМВ-тата

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
19км отсечка, средна 194...тоя под 220 не е падал
Предвид отпускарския сезон и засиления трафик на гастербайтери...мааалко ми е трудно да си представя, че за почти 20км нито веднъж не му се е наложило да намаля заради трафик

Предвид отпускарския сезон и засиления трафик на гастербайтери...мааалко ми е трудно да си представя, че за почти 20км нито веднъж не му се е наложило да намаля заради трафик
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Да не намекваш, че някой е омазал положението и камерите не мерят правилно? Абсурд такова нещо да се случи в България!

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
По-скоро ме съмнява да отчитат средна скорост на 20км участък 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Напоследък гледам, че масово крият 'триногите' зад нещо, което пречи да се виждат и мерят в гръб на движението (при отдалечаване)! Имайте го предвид, че така ще накупят още от 'новите' пожарни (визирам по-горния пост)...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
streetz написа:Да не намекваш, че някой е омазал положението и камерите не мерят правилно? Абсурд такова нещо да се случи в България!![]()
![]()
То стига само часовника да не е 'централен' и готово! Всички стават Ф1-водачи!
Ex: 96' BMW318ti