България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от vicho » 25 Юли 2025, 9:38

https://www.facebook.com/visiondann/vid ... aJKDBVwjC#

БРАВО!!!

Другия път няма да прави така :D

Представи си да си с мотор (някое бенве за 50к) и да те удари тоя дрисльо и да се прибиете двамата, и да си строшиш мотора :shock: :ranting:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Юли 2025, 9:43

По-лошото е тоя дрисльо като се озове под колата ти щото е тъпо парче с малоумни родители.

Хубаво е, че поне се сетиха да приемат някакви промени за тия лайнари с тротинетките. Аз много искам да имат регистрационни табели и да се карат с книжка, каска и всичко останало, все едно са мотоциклети.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Юли 2025, 9:50

Не знам иначе и защо се обвиняват постоянно тротинетките. С колело дали щеше да е нещо по-различно ? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Юли 2025, 9:50

И да им проверяват кенефните двуколки дали могат да развият скорост над разрешената, и ако да - направо към сметището. Тая не ми изглеждаше да се движи с 25 км/ч.
Защото едно е да се ударят в кола, но има доста случаи, в които отнасят хора в парковете. Най-вече възрастни, които няма как да реагират.

От народоното събрание да четат и да си водят записки :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Юли 2025, 10:06

drifty написа:По-лошото е тоя дрисльо като се озове под колата ти щото е тъпо парче с малоумни родители.

Върза му на куче, ЕДНА секунда по-рано и щеше да бъде прегазен и после кой крив, кой прав... все тая

drifty написа:Хубаво е, че поне се сетиха да приемат някакви промени за тия лайнари с тротинетките. Аз много искам да имат регистрационни табели и да се карат с книжка, каска и всичко останало, все едно са мотоциклети.

Това е несериозно и страшна тъпотия което изсраха от народното събрание (за кой ли път). Щели да правят ГО и Регистрация на тротки...

На кой на име ще е това ГО, на малкия лайнар ли? На родителите? На домашния любимец? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Каква регистрация, какви пет лева? Канал в КАТ ли ще минават с тротката? Номер на рама? Номер на батерия? Тунинг? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тотална идиотщина

Решението е едно и всички го знаем :yes:

TNT написа:Не знам иначе и защо се обвиняват постоянно тротинетките. С колело дали щеше да е нещо по-различно ? :dunno:

Като за начало е доста трудно в уличка по центъра да вдигнеш 25-30 км/ч с кололото, след това кололото ИМА спирачки за разлика от тротката и не на последно място - имаш някаква кръмпъл зона (гума/капла)

Дано малкия келеш го болят ребрата 2-3 месеца, че да му дойде акъла... аман от прУстаци в тая държава :ranting:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Юли 2025, 10:20

И за колелета има кит да стане електрическо, и те вървят. Идиотщината е проблема, не превозното средство. Тва идиотче утре ще е така с мотор, с кола, с лодка - с квото му дадеш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 25 Юли 2025, 10:21

ГО трябва да имат със сигурност тротинетките ако ще и на името на лелка му да е все едно. Тва за тея дето вдигат над 10-15км в час по книжка. Другото е че редовно като излизаме някъде с бебешката количка хвърчат по пешеходни алеи с някви луди скорости покрай нея. Вече директно на 112 пък тея мързели там да се оправят с тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Юли 2025, 10:24

Аз пък съм за да ги регистрират някъде тия тротинетки. За мен ел. моторът пак си е двигател, аз това лайно го приравнявам към мотопед. Тъпо, не тъпо, това са участници по пътната мрежа и както виждаме, едни от най-тъпите и същевременно с най-малка защита при инцидент. Не може дрисльо на 9-10 години да кара с 30-40-50км/ч, без каска, без да спазва правила и всички да му се радваме дружно.

Имам бивш колега с една малко по-голяма тротинетка, даже и седалчица си има, регистрирана си е, има си регистрационна табела.

С колелета рядко достига информация за инциденти, докато тия тротинетки са ежедневие, все някъде някой е блъснат и почти винаги е по вина на тия малоумници с тия боклуци тротинетките.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от bum_bum » 25 Юли 2025, 10:59

Прасето е епитом и нарочно го използвам като израз.

Чисто и изключително умно животно, превърнато в нарицателно, защото сме го навряли да живее в кочината в кочината.

Бай Ганьо - Прасе, сещате ли се?

Никой от нас не е роден Бай Ганьо, нито пък прасе. Такива ставаме заради средата в която сме поставени.

TNT написа:Не знам иначе и защо се обвиняват постоянно тротинетките. С колело дали щеше да е нещо по-различно ? :dunno:

Колелото може да се кара със същите скорости с които всички масови тротинетки, без разбира се тия назобените.

Разликата е, че за колелото трябват и крака и дробове и сърце, които повечето от тия келеши ги нямат и затова няма и толкова инциденти с тях.

Тротинетката в ръцете на 9-10 годишен е аналога
на ламбо с 18 годишен шофьор. Белята е въпрос на време. Те повечето не могат да вървят правилно, но се качили на нещо и карат.

Тъпото в цялата история е, че колкото и педерастко изобретение да е все пак облекчава трафика, но повечето ползватели са тотално олигофрени, също както и мотористите например.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Юли 2025, 11:00

Вчера пуснах новини по ТВ-то. Казаха, че ще се отчитат всички ограничения в участъците. Т.е. 140 >> 120 >> 140 - макс позволеното няма да ти е 140 :yes: Мен това ме интересуваше. Ето я и едната отсечка:

https://trud.bg/a/articles/%D1%82%D0%BE ... 0%B8%D1%8F

Рекордна средна скорост от 194 км/ч заснеха тол камерите на автомагистрала „Тракия”, в участъка Ихтиман - Вакарел в посока София.

И малко за БМВ-тата

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Юли 2025, 11:14

19км отсечка, средна 194...тоя под 220 не е падал :driving:
Предвид отпускарския сезон и засиления трафик на гастербайтери...мааалко ми е трудно да си представя, че за почти 20км нито веднъж не му се е наложило да намаля заради трафик
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 25 Юли 2025, 11:17

Да не намекваш, че някой е омазал положението и камерите не мерят правилно? Абсурд такова нещо да се случи в България! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Юли 2025, 11:19

По-скоро ме съмнява да отчитат средна скорост на 20км участък :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Юли 2025, 11:24

Напоследък гледам, че масово крият 'триногите' зад нещо, което пречи да се виждат и мерят в гръб на движението (при отдалечаване)! Имайте го предвид, че така ще накупят още от 'новите' пожарни (визирам по-горния пост)...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Юли 2025, 11:25

streetz написа:Да не намекваш, че някой е омазал положението и камерите не мерят правилно? Абсурд такова нещо да се случи в България! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

То стига само часовника да не е 'централен' и готово! Всички стават Ф1-водачи!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата