СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от drifty » 07 Авг 2025, 21:52

немо написа:Какво се впечатлявате от тез Е24-ки не знам.... Ей на, и по селските дворове ги карат :lol: :lol: :lol:

E24.jpg

Като гледам 30ката на Глорчето и 28цата на мъжа и, си у нашиО район. Или пак има някоя шарк сбирка нейде. :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 07 Авг 2025, 22:08

drifty написа:Като гледам 30ката на Глорчето и 28цата на мъжа и, си у нашиО район. Или пак има някоя шарк сбирка нейде. :bchug:

Туй беше по време на парада през юни , Холмс ;) :mhihi:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 08 Авг 2025, 0:24

Вярно, че бенвистите рано се изнизаха от събора тогава.

Тъкмо си викам да ти покажа родно творчество :D

IMG_20250724_103813.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Авг 2025, 2:57

Днеска обслужих гегата… ново масло (почти 9 литра събра кочината), филтър, въздушни филтри, филтри за купето, свещи (майката ми се ева), ново масло в предния, централния и задния диф, смяна на спирачната течност… пристягане на рейката… И сега всичко ме боли…. Лолз…

Дилъра искаше около $4500 за това, моята цена- около $400 за консумативите.

Много му се изкефих обаче как е направен… дори не трябваше да го вдигам да бачкам отдолу, точно е висок да му легнеш и да имаш място… всичко здраво, качествено, с много болтове (за свещите трябваше доста да разглабя)… всичко вързано, пристегнато, изолирано здраво... И така.

Между другото никога не бях работил върху мотор дето има индексирани свещи… натягаш ги на 23 нм и всичките застават така, че електрода да е под определен ъгъл спрямо инжекторите. Маркирах ги с маркер и ги гледах- всичките застанаха еднакво- баси как са ги смятали тия резби…

Сега ще си лижа раните и ше си запаля една хубава пура :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 09 Авг 2025, 7:03

alx написа:Днеска обслужих гегата… ново масло (почти 9 литра събра кочината), филтър, въздушни филтри, филтри за купето, свещи (майката ми се ева), ново масло в предния, централния и задния диф, смяна на спирачната течност… пристягане на рейката… И сега всичко ме боли…. Лолз…

Дилъра искаше около $4500 за това, моята цена- около $400 за консумативите.

Много му се изкефих обаче как е направен… дори не трябваше да го вдигам да бачкам отдолу, точно е висок да му легнеш и да имаш място… всичко здраво, качествено, с много болтове (за свещите трябваше доста да разглабя)… всичко вързано, пристегнато, изолирано здраво... И така.

Между другото никога не бях работил върху мотор дето има индексирани свещи… натягаш ги на 23 нм и всичките застават така, че електрода да е под определен ъгъл спрямо инжекторите. Маркирах ги с маркер и ги гледах- всичките застанаха еднакво- баси как са ги смятали тия резби…

Сега ще си лижа раните и ше си запаля една хубава пура :ok:
Сменяш спирачна течност, и ти ли :D

Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Авг 2025, 10:06

Всички правилно конструирани мотори са така - със свещите по спецификация електрода е в точно опеделена позиция на всичките свещи . Като се приложи усилието за затягане по спецификация . Колко е "потопена" свеща в горивната камера също зависи от това усилие , много свещи имат уплътняващ пръстен който не трябва да се премачква . Ако не застава електрода в нужното положение може да има "отвяване" на искрата от горивната смес , особено при турбо моторите . Резбите в главата са напълно идентични като начало тъй като се правят от автоматизиррана машина и тя има точно определена позиция за старт нарязване на резбата . Остава да се ползват правилните свещи и винаги ще застават в една и съща позиция спрямо клапана .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 09 Авг 2025, 15:12

alx написа:... ново масло в предния, централния и задния диф, смяна на спирачната течност… пристягане на рейката ...

А, кутията на колко км. се обслужва и можеш ли да го направиш сам или си трябва сервиз?

Има ли специфики при смяна масло на дифовете - или само точиш и наливаш, докато протече?

Питам, щот когато имам време, много обичам да си правя подобни неща за кеф.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Авг 2025, 15:30

carmanf1 написа:
alx написа:... ново масло в предния, централния и задния диф, смяна на спирачната течност… пристягане на рейката ...

А, кутията на колко км. се обслужва и можеш ли да го направиш сам или си трябва сервиз?

Има ли специфики при смяна масло на дифовете - или само точиш и наливаш, докато протече?

Питам, щот когато имам време, много обичам да си правя подобни неща за кеф.

Дифовете са елементарни- развиваш горната пробка (че ако заяде и си източил вече маслото - ще се видиш в чудо), отвиваш долната, източваш маслото, завиваш, наливаш отгоре докато прелее и си ти…

Кутията е на всеки 75к мили. Малко е пиниз там и не е за начинаещи защото се източва маслото през пробката, после й се сваля картера, филтъра… аз лично свалям и шасито със соленоидите- и там се излизват още едни 2-3 литра. После продухвам филтърчетата/ мрежички на всеки соленоид… после сглобяваш всичко наново с нови болтове и гарнитура за картера, напомпваш няколко литра през пробката (няма откъде да се налее отгоре) и палиш мотора, минаваш през всичките предавки на място и мериш (аз през стар/ дас) температурата докато стигне определена температура и продължаваш да наливаш масло като периодично проверяваш дали като махнеш помпата от пробката е започнало едвам да капе (вътре има преливник)… като капе едвам на една определена температура- си ти.

Аз товс упражнение съм го правил поне 10-тина пъти та ми е ясно, но първия път бях леко нервен :ok:

Това е може би единственото обслужване което домашния механик си струва да даде на дилъра да го прави- цената е $1200 което е приемливо за усилието и експертизата нужна за процедурата. Но аз както съм казал и преди- не давам на дилъра да пипа- особено по- сложните процедури.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата