СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от streetz » 26 Авг 2025, 9:36

И аз съм хвърлил око на същите рампи барабар с туба-леген за източване на старо масло, след като последния път ме ожулиха с 600+ лв за 6 литра масло, филтър и страшния труд за смяната. Иначе канал има при баща ми, ама не влизам в гаража - тесен е, не е мислен за широки над 2 метра коли. И помпичка имам, но като няма щека няма къде да се вкара :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Авг 2025, 9:55

Аз не бих се доверил на пластмаса за такива неща.
С каквито и добавки да е, с времето пластмасата си старее.
Да не стане голяма беля след година 2-3, тъкмо когато си им свикнал и не го мислиш много-много. Здраво жИлязУ трябва да си е.

streetz - с кой мотор си на г20-ката? Шот много г20/г30-ки си имат щека, но хората си мислят, че няма защото е скрита под кората на мотора.
Моята си има, скрита под кората.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 26 Авг 2025, 10:09

B48B20A. Свалял съм кората няколко пъти и не съм забелязал щека. При дизелите май я има все още.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Авг 2025, 10:59

И да има щека не е много сигурно че ще го източи докрай, зависи от конкретния картер как е направен. Аз съм пробвал на 4-5 коли и на 2 от тях остана по близо 1 литър.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Авг 2025, 12:53

enigma написа:
Jordana написа:
Другия вариант е ако имаш яки крака и ти теснеят панталоните - да се притиска ключа в джоба и да се натиска копчето :ok:

Може да е нещо по тривиално , например в колата се е заселил полтъргайст и се гъбарка с алармата ... :dunno:

Не. Ако е полтъргайст няма да се отървеш толкова лесно само с отключени врати. Най-малкото ще ти отвори всичките прозорци по време на дъжд да се наводни всичко. Ще ти препрограмира всички радиостанции на разни рок енд рол от 60те и 70те. Ще намираш кръв и остатъци от животинки по предната броня. Понякога нощем като караш в гръмотевична буря ще го виждаш в огледалото - с азиатски тигров камуфлаж от Виетнам да пуши пура ухилен и да си подкастря брадата с в42 стилет. Единственият ти шанс да се отървеш от него е да засилиш колата във водоем от някой мост и да се надяваш ти да изплуваш…

Това е някакъв американски полтъргайст - бадка , тука нашите не са такива . Културни особености несравними с България . Българското Кики най много да ти бърника в комфорт модула на колата за да я отключи .. :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 26 Авг 2025, 22:31

Да добавя, че ключа даже не е в джоба ми... Благодаря за помощта колеги, утре ще викам поп, ако не помогне - екзорсист. Като се замисля, последните два пъти като се самоотключи е валяло :dunno: Дали е възможно някакъв друг сигнал да я отключва, дано не е много тъп въпроса ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 26 Авг 2025, 22:50

Моджо написа:190 лв в емаг
https://www.emag.bg/hidravlichna-povdig ... DNGV88BBM/

За 1 брой ;)

Superexstatic написа:Някой ползвал ли е такива рампи?
https://www.emag.bg/komplekt-ot-2-avtom ... um=android

Не бих се доверил !
Преди няколкогодини бях пускал снимки тук на евтинджос стойки за подпиране , купени от хипермаркет, които просто се строшиха от леко залюляане на автомобила.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Авг 2025, 23:00

streetz написа:B48B20A. Свалял съм кората няколко пъти и не съм забелязал щека. При дизелите май я има все още.

Да, май само дизелите останаха с щеки :dunno:

Иначе колата си мери точно - пробвал съм я като ми сменяха маслото.
Казах им умишлено да налеят до половината между макс и мин. на щеката - толкова си го измери и колата.
Последна промяна carmanf1 на 26 Авг 2025, 23:06, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Авг 2025, 23:05

.
Последна промяна carmanf1 на 26 Авг 2025, 23:06, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2025, 23:06

Само метални рампи…

За изсмукването на маслото- според картера. Доста коли имат щека за масло, но през нев не може да се смуче- картера долу е на отсеци (особено ако някакъв по- спортен мотор) и най- много да докопаш литър- два… също така смукането е вредно защото най- лошото (калта) остава на дъното и не се изсмуква.

Лягате си отдолу и го източвате като хората за да спите после спокойно…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 26 Авг 2025, 23:38

С пластмасови рампи съм на кемпера - 3,5 тона, 5 години ги ползвам поне по 30 пъти на година, и на сняг и на кал и на пясък на камънак и наклони... никакви ядове. По спомен 60 лв. двете от кемпер магазин.
За маслото - точно с вакум помпа се изсмуква всичко, и утайките, особено на картери със секции - най добрия начин за източване на масло.
Да не се ползва помпа от Тему :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Авг 2025, 7:20

mr_petroff написа:Да добавя, че ключа даже не е в джоба ми... Благодаря за помощта колеги, утре ще викам поп, ако не помогне - екзорсист. Като се замисля, последните два пъти като се самоотключи е валяло :dunno: Дали е възможно някакъв друг сигнал да я отключва, дано не е много тъп въпроса ;)

По верроятно да влиза влага във вратите или при самия модул който управлява ключалките . Ако е фабричното централно едва ли може с друг сигнал , ако е слагано нещо допълнително напълно възможно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 27 Авг 2025, 7:32

mr_petroff написа:С пластмасови рампи съм на кемпера - 3,5 тона, 5 години ги ползвам поне по 30 пъти на година, и на сняг и на кал и на пясък на камънак и наклони... никакви ядове. По спомен 60 лв. двете от кемпер магазин.
За маслото - точно с вакум помпа се изсмуква всичко, и утайките, особено на картери със секции - най добрия начин за източване на масло.
Да не се ползва помпа от Тему :mhihi:

Няма никакво значение каква е помпата. Проблема е че при някои двигатели през щеката не може да се стигне до най-ниската точка в картера.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Авг 2025, 9:12

mr_petroff написа:С пластмасови рампи съм на кемпера - 3,5 тона, 5 години ги ползвам поне по 30 пъти на година, и на сняг и на кал и на пясък на камънак и наклони... никакви ядове. По спомен 60 лв. двете от кемпер магазин.

Значи ако спреш да пишеш, ще знаем :mhihi: :lol:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Авг 2025, 9:14

Синът на един мой човек купил 1100 керемиди, но като ги донесли забелязал, че не са хубави и искал да ги върне. Тоя не ще да връща парите обаче. Казал му друга стока да размени, обаче като не му трябва...казал му, че ще се жалва, но този не му пукало, пари не връщали. И сега да не ходи силово да си иска парите, законово има ли право да ги търси? Вчера са купени, нали има срок за всичко като сме в ЕС уж?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Предишна

Назад към Извън Темата