Колата не е в максимална мощност

7-ма серия (2016+)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колата не е в максимална мощност

Мнение от desislava.1009 » 03 Сеп 2025, 23:35

Здравейте ,

Закупих BMW F48 2.8 бензин ( Канадско ) преди пет месеца . На третия ден ми излезна чек - колата не е в максимална мощност и влезна е авариен режим . След направена диагностика смених свещи . След повторно излизане на същия проблем смених бобини . При последващо излизане на тази грешка смених цялата инсталация към свещите и бобините . Впоследствие разбрах , че колите внесени от САЩ и Канада , не могат да се четат с всички дисагистики , след много обикаляне четене на колата никой нищо конкретно не може да ми каже . Излиза си проблем при първи и четвърти цилиндър - смятаха че са дюзи , завъртях ги и отново си остана проблем в тези цилиндри . В М Кар я закарах , един час четоха , гледаха , но обясниха , че тези коли са си създадени за американския пазар и тяхната диагностика не може да ми даде конкретен проблем .
Намерих Американска диагностика и ми казаха , че проблема е нагар по смукателен колектор , на камера гледаха - уж не е това .После ми казаха капак на клапани . Честно казах не знам какво да правя и къде да отида , всеки казва различни неща ☹️ някой имал ли е подобен проблем или поне насока какво може да е !
Каквото и да правя тази грешка си излиза от време на време . Колата не пуши , не мирише на бензин , няма течове

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Колата не е в максимална мощност

Мнение от Kroki » 09 Сеп 2025, 11:43

Закарай си колата в адекватен сервиз. Това с диагностиките е пълен смях. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Назад към G11/G12