България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
А 85% от нарушителите с товарни автомобили са с чуждестранни регистрации. Всички сме изненадани 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TNT написа:Ся кво стана - близо 40% от нарушителите на средната скорост били чуждестранни граждани.
аз се прибрах оняден, тъкмо бяха влезли в сила новите правила...
признавам си, намалих средната си скорост с 10-15 км/ч

та не виждам драма, важното е, че повече са почнали да карат със 100

едит: в града продължавам да карам с 50 у левата лента и да дразня

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Пътувах до морето и обратно. Отиване посока Влас в неделя - 31. Точно ама точно 3ч и 31минути от Студентски до хотела във Влас. 142км на темпомат цялата магистрала, беше песен, след това по ограниченията.
Посока София на 07.09 имаше трафик, но карахме добре. Предполага, че вчера понеделника е било ужас. Само един път се случи да намалим до 70 без някаква причина и се караше пак добре, отново същата скорост по цялата магистрала.
Карал съм предимно в лявата лента, доста коли си се движихме пакет и под 5 коли ни изпревариха за цялата магистрала.
Иначе предния път като пътувах до Стара Загора си направих личен експеримент, реших след всяко изпреварване да се прибирам в дясната лента. По едно време даже жената ме пита кво става, дали съм нормален
..
При нормален трафик е почти невъзможно, защото там карат 90-100 и постояно шариш, прибереш се и те минава някаква колона от коли, дето трябва да си убиеш скоростта, за да ги изчакаш.. Затова и си стоя в лява лента колкото и да нарушавам закона. Гледам повече огледалата и това е.
Посока София на 07.09 имаше трафик, но карахме добре. Предполага, че вчера понеделника е било ужас. Само един път се случи да намалим до 70 без някаква причина и се караше пак добре, отново същата скорост по цялата магистрала.
Карал съм предимно в лявата лента, доста коли си се движихме пакет и под 5 коли ни изпревариха за цялата магистрала.
Иначе предния път като пътувах до Стара Загора си направих личен експеримент, реших след всяко изпреварване да се прибирам в дясната лента. По едно време даже жената ме пита кво става, дали съм нормален

При нормален трафик е почти невъзможно, защото там карат 90-100 и постояно шариш, прибереш се и те минава някаква колона от коли, дето трябва да си убиеш скоростта, за да ги изчакаш.. Затова и си стоя в лява лента колкото и да нарушавам закона. Гледам повече огледалата и това е.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Kroki написа:Затова и си стоя в лява лента колкото и да нарушавам закона. Гледам повече огледалата и това е.
да не забравиш и по малинов така да правиш, че иначе изнервяш иначе "спокойните" ни съфорумци

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Няма драма, тук в града навсякъде ми е удобно и няма такива разлики в скоростта. Не обичам да дразня нарочно. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
streetz написа:А 85% от нарушителите с товарни автомобили са с чуждестранни регистрации. Всички сме изненадани
Очаквам новите мерки внезапно да станат супер популярни.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
Това с чужденците е така защото не четат български и не са знаели за новите хранилки … докато Ганьо се интересува като някой се опитва да го цивилизова и е намалил темпото.
Надявам се сега да направят алгоритъм да мести електронните хранилки в случаен порядък- да сложат и няколко мобилни такива за средна скорост (което не е проблем) и нещата ще си дойдат на мястото с лудото каране в родината…
Надявам се сега да направят алгоритъм да мести електронните хранилки в случаен порядък- да сложат и няколко мобилни такива за средна скорост (което не е проблем) и нещата ще си дойдат на мястото с лудото каране в родината…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
После остава да оправим и бавното каране
Уикенда бях в Родопите...всички ситуации бяха породени от нищото и всичко до една от бавно движещи се коли
На магистралата късно вечерта беше същото положение 

Уикенда бях в Родопите...всички ситуации бяха породени от нищото и всичко до една от бавно движещи се коли

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоест 15-20% балъци ще плащат глобите на транзитния трафик . Нали затова ги вдигнаха глобите ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Don_Diego написа:После остава да оправим и бавното каране![]()
Уикенда бях в Родопите...всички ситуации бяха породени от нищото и всичко до една от бавно движещи се колиНа магистралата късно вечерта беше същото положение
…. Сега ще ти счупя възприятието за пътната обстановка - представи си как всички намаляват - там където се е карало със 140 се кара със 100-120, където със 100 се кара със 80 и тн… и изведнъж тия бавните стават нормлни. Ама викаш няааа нерви за такова пътно поведение- всеки трябва агресивно да се изживява като ф1 пилот щото има да доказва нещо на себе си/ околните на пътя/ на майка му в п….азарската чанта…

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Къде е това бавно каране в Родопите че аз друго съм забелязал особенно от СМ регистрациите. Вчера ходихме до Девин да се разходим със семейството е че то всеки втори по Кричим-Девин се мисли за Шумахер добре че в момента има много малко движение нали уж се води затворен. На няколко пъти видях брутални изпреварвания насред завоя добре че нямаше мотористи както обикновенно че щеше да е мазало. При такова изпреварване ако изкочи мотор насреща е 100 процентов челен удар. Тираджиите също са за еб@не карат като ненормални по тея завои
Такава тотална олигофрения скоро не бях виждал. На връщане долу в селата един с е60 си прайше дрифтове пред мен. Спряхме на една сергия да вземем нещо за салата. За 5 минути поне двама-трима минаха с над 100 по тея дупкалаци. Отстрани лапета карат колелета, пълно с хора за къде е тва бързане незнам ама само камери яко камери навсякъде и дано се кротне тоя прост народ.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Абсолютно крайно време е да се мисли за механизъм за събиране на глобите от чужденците! Как са го 'организирали' в Европа, не е невъзможно, нали?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Последните няколко дни направих ~2000км тук и в Румъния и ми направи впечатление колегиалността там. Нито карат по-бавно, нито по-адекватно, но са колегиални. Засичания няма, като пусна някой пред мен беше изключение да не ми благодари, дистанция се пази, на магистралите като изключим 1-2ма другите се прибираха веднага след изпреварване. От 10 коли, 5 ще присветнат за полиция/опасност.
Спомням си едно време как и тук се присветваше за полиция, пускаха се аварийни като някой те е пуснал пред него и се чудя какво се промени и кое доведе до това брутално избиване на комплекси постоянно и навсякъде, за да не се "минем" случайно.
Иначе същите румънци като минеха границата и почваха с типичните глупости, на които сме им свикнали тук.
Спомням си едно време как и тук се присветваше за полиция, пускаха се аварийни като някой те е пуснал пред него и се чудя какво се промени и кое доведе до това брутално избиване на комплекси постоянно и навсякъде, за да не се "минем" случайно.
Иначе същите румънци като минеха границата и почваха с типичните глупости, на които сме им свикнали тук.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Явно там ги е страх повече! Тук явно нямат проблеми и си карат дивашки...
Ex: 96' BMW318ti

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
alx написа:Don_Diego написа:После остава да оправим и бавното каране![]()
Уикенда бях в Родопите...всички ситуации бяха породени от нищото и всичко до една от бавно движещи се колиНа магистралата късно вечерта беше същото положение
…. Сега ще ти счупя възприятието за пътната обстановка - представи си как всички намаляват - там където се е карало със 140 се кара със 100-120, където със 100 се кара със 80 и тн… и изведнъж тия бавните стават нормлни. Ама викаш няааа нерви за такова пътно поведение- всеки трябва агресивно да се изживява като ф1 пилот щото има да доказва нещо на себе си/ околните на пътя/ на майка му в п….азарската чанта…
Представи си че караш бугати 900+ коня , магистрала, права перфектна, минавал си я 12312881383 пъти, ограничение 140, и хората карат с 80 пред теб, ти на какъв се изживяваш като просто искаш да караш нормално, по начина който закона ти позволява, по начина който си минавал стотици пъти и дори не си на ръба на каквото и да е .....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...