България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Don_Diego написа:С изтъркани гуми колата върви най-много
Момчета моля ви.
Следващия път когато видите нещо такова и не е от типичния 20 годишен келеш се замислете, замисете се че всичко се случва и никой не знае какво го очаква.
Гената ми беше близък, човек около 60 години, здрав, стабилен, уравновесен, винаги ни призоваваше да караме бавно и внимателно и че не си струва риска, човек с голямо Ч, помогнал на стотици хора, човек който беше зверски улегнал и лично е казвал майната му на стотици ситуации в които са го засичали зверски, човек с семейство и 2 деца който гледаше философски на живота вече и му се наслаждаваше.
Не беше фен на високата скорост а притежаваше 6-7 коли над 800 коня които винаги караше лежерно дори след стотиците ни опити да го накараме да се позакача с нас...
Да му се невиди дори на едно състезание той спря, аз след него да видя какво става и го питам абе какво стана, "аа нищо наслаждавам се на времето тук има хубаво кафе" ..... а бяхме на състезание за време.... дали този човек е типичния профил който ще прави глупости.
Лека му пръст на човека и следващия път просто преди да посочите с пръст запомнете че всеки греши защо го е направил никога няма да разберем .... както и да е живи и здрави и шофирайте разумно и внимателно ! Както той винаги ни казваше!
Медиите говорят глупости! Имам лично приятел от ДАНС който е на място и вещото лице още не е дало информация но вече знаят скоростта, да не е карал бавно но да говорят така....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Имаше регистрация и тук, но не пише отдавна. Да почива в мир!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Човекът нали беше взел Ц6 ZR1, какво стана, че взе тоя котурник бе мамка му? 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Мордехай... направо не мога да повярвам

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Може да не е бил той зад волана, кво го отписахте. Нещо не ми се вярва 60 годишен уравновесен човек да го направи тва. Смисъл 220 не се вдигат "без да искаш"
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Нещо не прочете май , близки бяхме , той е.Jorixa написа:Може да не е бил той зад волана, кво го отписахте. Нещо не ми се вярва 60 годишен уравновесен човек да го направи тва. Смисъл 220 не се вдигат "без да искаш"

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Мордехай. Кроки, знам, че знаеш правилното изписване и си го объркал в бързината, просто да е коректно пиша.
Честно казано ме побиха ужасни тръпки като ми го каза колегата In_memoriam. Но си имахме приказката във форума, доста сме общували тука и по нещата, които пишеше беше достоен за уважение човек. Джигит може на мен да кажеш в много случаи, не и на него. Нека почива в мир.
Понякога широкия път дава фалшива увереност.
Честно казано ме побиха ужасни тръпки като ми го каза колегата In_memoriam. Но си имахме приказката във форума, доста сме общували тука и по нещата, които пишеше беше достоен за уважение човек. Джигит може на мен да кажеш в много случаи, не и на него. Нека почива в мир.
Jorixa написа:Може да не е бил той зад волана, кво го отписахте. Нещо не ми се вярва 60 годишен уравновесен човек да го направи тва. Смисъл 220 не се вдигат "без да искаш"
Понякога широкия път дава фалшива увереност.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не знам какъв е бил, но видно не е карал хич бавничко.
Може да му е било за сефте, да са го нервирали или кой знае какво, но с 50-70 не се е ударил.
Може да му е било за сефте, да са го нервирали или кой знае какво, но с 50-70 не се е ударил.
Don_Diego написа:С изтъркани гуми колата върви най-много
На сухо върви най- много- да…
Малко да се намокри пътя и става пързалка, но на сухо износената гума (но не остаряла) има най- добро сцепление. Едно време като сликовете бяха нарядко и скъпи и ги нямаше в по екзотичните размери ги “бръснехме” гумите (shaved tires)

За Мордехай- беше страшно смислен човек. Писал съм си с него преди време надълго и нашироко за зр1 и тн… страшно съм потресен от случката.
Мир на праха му.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ivanski, съжалявам за загубата щом сте били близки
НО
Няма причина на Земята да се налага да караш с 200+ (според информацията до момента), в градски условия, на 1ви учебен ден когато от седмица се говори да се внимава дори повече от обикновено.
А дори да приемем, че е имало някакъв резон да се движи с подобна скорост, то преди това има доста неща за вземане предвид и техническото състояние на колата е едно от първите сред тях.
Пусна се клип, че е 800+ колата….ако сме бяла държава това ще трябва да е документирано и легализирано. Така ли е?
НО
Няма причина на Земята да се налага да караш с 200+ (според информацията до момента), в градски условия, на 1ви учебен ден когато от седмица се говори да се внимава дори повече от обикновено.
А дори да приемем, че е имало някакъв резон да се движи с подобна скорост, то преди това има доста неща за вземане предвид и техническото състояние на колата е едно от първите сред тях.
Пусна се клип, че е 800+ колата….ако сме бяла държава това ще трябва да е документирано и легализирано. Така ли е?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Така е, това си мислих одеве, че сега вече може сериозно да погнат тунингованите коли, особено и след като Кроки сподели, че сама идвали в Мирафиори от полицията да искат информации на кого са продавали турбини да речем.
Относно изтърканите гуми за които алх каза, че държат по-добре, пробвал съм го на нисък клас коли на сухо и е така. При огромна мощност обаче си мисля, че гумата бързо ще прегрее и ефектът ще е обратен. Въобще не коментирам случката, говоря по принцип, но когато завъртиш гумите с два старта или малко по-висока скорост, температурата им скача рязко. От там насетне какво се случва мога само да гадая, но не ми е ок при висок клас кола и високи скорости.
Относно изтърканите гуми за които алх каза, че държат по-добре, пробвал съм го на нисък клас коли на сухо и е така. При огромна мощност обаче си мисля, че гумата бързо ще прегрее и ефектът ще е обратен. Въобще не коментирам случката, говоря по принцип, но когато завъртиш гумите с два старта или малко по-висока скорост, температурата им скача рязко. От там насетне какво се случва мога само да гадая, но не ми е ок при висок клас кола и високи скорости.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Сликовете държат добре на писта когато гумите са добре нагрети, а по асфалта има слой каучук и тогава сцеплението е много добро. Единственият вариант в градска среда е асфалта да е едрозърнест, което пък е забранено.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Първо Ботевградско го преасфалтираха преди 6-7 години, и след точно 1 година новият асфалт стана на стъкло отново. Което ми напомня за следния пост:
https://www.facebook.com/bojankovmoje/p ... B6jvg689Dl
Второ (от опит, точно там, със същите гуми Michelin treadwear 300, сходна мощност кола на задно и ръчна кутия) колата нямаше каране. Буквално. Ако си с включено DSC мига като откачено, ако си с изключено просто усещаш, че се местиш настрани при доста висока скорост. И ако просто редиш предавките и след всяка заваряваш газта до долу шансът за моментално поднасяне е огромен. След което смених гумите с доста по-адекватни за целта и нещата си дойдоха на мястото. Като се има предвид, че това поколение Мустанг са с цял заден мост и комбинацията от всички тия фактори е било въпрос на време да се случи каквото се е случило.
И трето, никакво узаконяване на нищо не би помогнало в такава ситуация.
https://www.facebook.com/bojankovmoje/p ... B6jvg689Dl
Второ (от опит, точно там, със същите гуми Michelin treadwear 300, сходна мощност кола на задно и ръчна кутия) колата нямаше каране. Буквално. Ако си с включено DSC мига като откачено, ако си с изключено просто усещаш, че се местиш настрани при доста висока скорост. И ако просто редиш предавките и след всяка заваряваш газта до долу шансът за моментално поднасяне е огромен. След което смених гумите с доста по-адекватни за целта и нещата си дойдоха на мястото. Като се има предвид, че това поколение Мустанг са с цял заден мост и комбинацията от всички тия фактори е било въпрос на време да се случи каквото се е случило.
И трето, никакво узаконяване на нищо не би помогнало в такава ситуация.
Последна промяна In_Memoriam на 15 Сеп 2025, 16:41, променена общо 1 път

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Ivanski, съжалявам за загубата щом сте били близки
НО
Ще ти отговоря за всяко нещо за да ме разбереш, не искам да звучи като заяждане!
Няма причина на земята някакви си Г класи да ме засичат ей така на околовръстното понеже като нацеля това кубче с 80км в час и ще го обърна с моя нисък център на т. нали ... ? Но лично ТИ каза че си бил там и даже се извиняваше или щом нищо не стана не е проблем ?
Определено не е ок да се движи така, но всеки прави глупости ВКЛЮЧИТЕЛНО ТИ нали ? Честно кажи покрай служебни и лични неща колко пъти е било на косъм да се оплескат яко нещата....всеки греши и прави глупости понякога, човешко е.
Това е шелби. Техническото му състояние беше меко казано перфкетно, не му беше единственото такова. Дали има хартия от държавата или не какво значение има , избери си какво искаш да пише на технотест за твоята кола пиши ми на лично ще ти кажа сумата(когато ми каже човеко) и може да пишем че имаш двигател от сувалка и е ок, знаеш каква пародия са тези неща моля те...