България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- St.Trinity
- Потребител
-
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Съболезнования...ivanski_2 написа:Лека му пръст на човека и следващия път просто преди да посочите с пръст запомнете че всеки греши защо го е направил никога няма да разберем ....

Top Gun Maverick написа:Така е, това си мислих одеве, че сега вече може сериозно да погнат тунингованите коли, особено и след като Кроки сподели, че сама идвали в Мирафиори от полицията да искат информации на кого са продавали турбини да речем.
Относно изтърканите гуми за които алх каза, че държат по-добре, пробвал съм го на нисък клас коли на сухо и е така. При огромна мощност обаче си мисля, че гумата бързо ще прегрее и ефектът ще е обратен. Въобще не коментирам случката, говоря по принцип, но когато завъртиш гумите с два старта или малко по-висока скорост, температурата им скача рязко. От там насетне какво се случва мога само да гадая, но не ми е ок при висок клас кола и високи скорости.
Прегряването само влияе на контрола върху колата- ско си карал на писта ще знаеш, че прегрялите гуми при здраво спиране се усещат “лигави” и не държат добре посоката (все едно си в кал)… но на ускорение се държат по- добре от ско са студени или на нормална температура (външна плюс 5-10 градуса). Не случайно драгстерите си правят бърнаут преди старта…
За колата- ако е било някакво Шелби може да си е било 800 коня от “фабриката”…
За тунинговането- всичко ни е наред по пътищата- само но липсва контрол над тунингованите коли… объркани приоритети някакви…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Точно, като ти прегреят гумите държането в пътя при спиране не е същото. С кофти задница става още по-несъщото.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Top Gun Maverick написа:Точно, като ти прегреят гумите държането в пътя при спиране не е същото. С кофти задница става още по-несъщото.
За дс ти прегреят гумите трябва сериозно и дълго усилие- като да караш 15 минути на 100% по завои и спирания. Сигурен съм че тука не е било това.
По- скоро го е смачкал педала на газта със студени гуми и на скорост се е занесъл…
Няма значение. Лоша преценка и/ или малшанс. Жалко за човека както казах- беше супер читав.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Две мнения няма тук за който го помни.
Още помня като мечтаеше за този Ц6 Корвета и как обясняваше(дали не направи цяла тема)как все е чакал момента, но накрая се е решил защото момента иначе никога нямало да дойде. Голяма радост беше във форума и от наша страна, че го е взел човека. Мислех си и аз един ден като ми остане време да му пиша да се запознаем и да видя Корвета, май от Пловдив ли беше спомен. Ама както много други неща, все "не оставаше време" и така си и остана защото и той спря да пише във форума. Завинаги. Което ме подсеща как не бива всичко да отлагаме за "утре".
Ивански, малко тъпо пак да те питам, ама сигурен ли си, че е той? Не за друго, а защото по новините казаха 48-годишен, мисля той беше на повече, не знам на колко, но и ти спомена май 60-те, може на толкова да е изглеждал заради белите коси и брада.
А иначе медиите си пишат техните, все едно оная специалистка по пътна безопасност ги е писала. Слушам по радиото, колата била с гуми слик, които се използват във Формула 1 и т.н...
и още свободни съчинения за драгстери и т.н.

Още помня като мечтаеше за този Ц6 Корвета и как обясняваше(дали не направи цяла тема)как все е чакал момента, но накрая се е решил защото момента иначе никога нямало да дойде. Голяма радост беше във форума и от наша страна, че го е взел човека. Мислех си и аз един ден като ми остане време да му пиша да се запознаем и да видя Корвета, май от Пловдив ли беше спомен. Ама както много други неща, все "не оставаше време" и така си и остана защото и той спря да пише във форума. Завинаги. Което ме подсеща как не бива всичко да отлагаме за "утре".

Ивански, малко тъпо пак да те питам, ама сигурен ли си, че е той? Не за друго, а защото по новините казаха 48-годишен, мисля той беше на повече, не знам на колко, но и ти спомена май 60-те, може на толкова да е изглеждал заради белите коси и брада.
А иначе медиите си пишат техните, все едно оная специалистка по пътна безопасност ги е писала. Слушам по радиото, колата била с гуми слик, които се използват във Формула 1 и т.н...

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
За последен път сигурен съм , медиите дрънкат какво ли не , чакам да ми потвърдят вещите лица това , но не си вдигат телефона нещо.
Иначе живееше до София , но напоследък все висеше в Гърция , имаше си къщички там строеше си , ейй и за там все не оставаше време да идем …

Sent from my iPhone using Tapatalk
Иначе живееше до София , но напоследък все висеше в Гърция , имаше си къщички там строеше си , ейй и за там все не оставаше време да идем …

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Чак ми е чудно че има хора, които вярват че Уолкър е казал такава глупост...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Тази фраза е от много години, не е от сега, но няма официално потвърждение, че го е казал или написал някъде. Появява се след смъртта му и е възможно да е художествена измислица но всички предпочитаме да го приемаме за истина поради субективни причини.
Самият факт, че хората не се замисляме реално дали го е казал или не, трябва да ти говори много. Пол беше един от нас. На финалът в първият филм в който той беше наполовина там, всеки в залата ревеше или се насълзи, лично аз всеки път като го гледам този момент когато се разделят с Брайън и Доминик, било то с усмивка или не.
Самият факт, че хората не се замисляме реално дали го е казал или не, трябва да ти говори много. Пол беше един от нас. На финалът в първият филм в който той беше наполовина там, всеки в залата ревеше или се насълзи, лично аз всеки път като го гледам този момент когато се разделят с Брайън и Доминик, било то с усмивка или не.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И да го е казал няма голяма връзка със това как загина , щото беше затрит от авера му Роджър Родас който утрепа и себе си и Уокър . По му приляга на инцидента с Уокърр един друг афоризъм " Ако загубя - губят всички в колата , ако спечеля - пичеля само аз "
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Възможно е да е получил удар, инфаркт или нещо подобно, ама как се разбра за няколко часа???
По-скоро са гадания
По-скоро са гадания
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
По камерите , пътя на автомобила и ускорението ..предполагам 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе то може да получиш и инфаркт ако караш с 200+ и изтървеш колата виждайки как се блъскаш. Ефектът е съпоставим с това да скочиш от етаж на висока сграда, нали знаете, че тогава е много възможно да умреш заради сърцето още преди да се удариш в земята? Та да, странно е да има експертиза толкова бързо, имайки предвид как изглеждаше колата и тялото след удара, но не е невъзможно. Във всички случаи ще си е просто гадаене всичко и едно е сигурно - всички ще умрем или както вика един мой батко съфорумец "всички Ша Омрем".
Имах двама колеги, които умряха след инфаркт докато караха. Първият успя да спре край пътя, втория се блъсна в бордюра на мост и слава богу беше бавно и не успя да мине през мантинелите да падне долу, че понякога минават хора, влак...
Но и двамата караха коли с изключително ниска мощност.
Имах двама колеги, които умряха след инфаркт докато караха. Първият успя да спре край пътя, втория се блъсна в бордюра на мост и слава богу беше бавно и не успя да мине през мантинелите да падне долу, че понякога минават хора, влак...
Но и двамата караха коли с изключително ниска мощност.
Последна промяна Top Gun Maverick на 15 Сеп 2025, 18:48, променена общо 1 път

- St.Trinity
- Потребител
-
nickstorm написа:Чак ми е чудно че има хора, които вярват че Уолкър е казал такава глупост...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
ivanski_2 написа:Don_Diego написа:Ivanski, съжалявам за загубата щом сте били близки
НО
Няма причина на Земята да се налага да караш с 200+ (според информацията до момента), в градски условия, на 1ви учебен ден когато от седмица се говори да се внимава дори повече от обикновено.
А дори да приемем, че е имало някакъв резон да се движи с подобна скорост, то преди това има доста неща за вземане предвид и техническото състояние на колата е едно от първите сред тях.
Пусна се клип, че е 800+ колата….ако сме бяла държава това ще трябва да е документирано и легализирано. Така ли е?
Ще ти отговоря за всяко нещо за да ме разбереш, не искам да звучи като заяждане!
Няма причина на земята някакви си Г класи да ме засичат ей така на околовръстното понеже като нацеля това кубче с 80км в час и ще го обърна с моя нисък център на т. нали ... ? Но лично ТИ каза че си бил там и даже се извиняваше или щом нищо не стана не е проблем ? Предполагам визираш случая с кортежа от миналата година - по-голямата вина е във всички други участници защото не следят обстановката. 18-20 коли кортеж на лампи + ескорт се забелязва от далеч![]()
Определено не е ок да се движи така, но всеки прави глупости ВКЛЮЧИТЕЛНО ТИ нали ? Честно кажи покрай служебни и лични неща колко пъти е било на косъм да се оплескат яко нещата....всеки греши и прави глупости понякога, човешко е. Глупости съм правил много, но не съм застрашавал човешки живот. Не искам да се хваля и изтъквам, но смело мога да заявя, че имам повече километри на полигон с различни коли в упражнения отколкото други шофьори имат на пътя. Признато ми е от различни служби за сигурност, че мога да карам. Е на писта сигурно всеки ще е по-бърз от мен, но на пътя малко хора биха ми били на темпото по онова време. Много важно уточнение е, че както всяко едно друго умение ако не се практикува/упражнява се забравя. В момента знам, че не мога да карам по този начин и не се и опитвам![]()
Това е шелби. Техническото му състояние беше меко казано перфкетно, не му беше единственото такова. Дали има хартия от държавата или не какво значение има , избери си какво искаш да пише на технотест за твоята кола пиши ми на лично ще ти кажа сумата(когато ми каже човеко) и може да пишем че имаш двигател от сувалка и е ок, знаеш каква пародия са тези неща моля те...
Отговорил съм с боднатия шрифт

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Нека не бъркаме гуми без грайфер и сликове! Сместа им няма нищо общо! Добре, че пак се заговаря за сцеплението на асфалта.. В БГ е покъртително, но вече все повече и повече се говори за това. както писах наскоро, имаше и репортаж по телевизията за това нещо!
Светла му памет на човека!
Светла му памет на човека!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!