България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Ивайло Димов » 15 Сеп 2025, 20:51

Нека се абстрахираме кой кого познава и в каква светлина, след случката с джипката в автобуса тоя Мустанг изглежда сякаш е минал танк през него. Ако е карал наистина с 213 км/ч , съжалявам но не мога да приема това за нормално дори за нашите магистрали.
Последна промяна Ивайло Димов на 15 Сеп 2025, 21:34, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 15 Сеп 2025, 21:14

В този участък често левите ленти са мокри от поливната система на дърветата.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Сеп 2025, 21:40

Бог да го прости, много читав човека беше, не знам причината за тази висока скорост. Да почива в мир!!!
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 16 Сеп 2025, 0:48

Доколкото имам впечатления тук и сме писали няколко пъти и на мен ми е трудно да разбера това, което е ставало :dunno: Възможна е версията за нещо здравословен проблем зад волана... дано стане по-ясно... да почива в мир

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 16 Сеп 2025, 1:00

Лека му пръст. Много тъпа работа, каквото и да е станало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от ivanski_2 » 16 Сеп 2025, 1:28

Ивайло Димов написа:Нека се абстрахираме кой кого познава и в каква светлина, след случката с джипката в автобуса тоя Мустанг изглежда сякаш е минал танк през него. Ако е карал наистина с 213 км/ч , съжалявам но не мога да приема това за нормално дори за нашите магистрали.

213 км/ч това от къде го прочете , от медиите може би.... не се шегувам сериозно обмисям да метна някоя хилядарка, изобщо не ми е проблем и да ги съдя за клевета, ОЩЕ няма доклад от експертиза или длъжностно лице, очаква се да видим МВР или ДАНС ще поемат случая, та това са ала-бала........... пак казвам десетки хора стотици! пъти се опитвахме да го накараме да раздаде газ :driving: , ами не успяхме.

Дон Диего "Предполагам визираш случая с кортежа от миналата година - по-голямата вина е във всички други участници защото не следят обстановката. 18-20 коли кортеж на лампи + ескорт се забелязва от далеч" - глупости пълни нямаше лампи излезнаха си като най големия ГАНЯ и не им пукаше ..... и наистина остави ме мен ако един бетановоз ги удари....както и да е живи и здрави

Знаете ли Гената беше голям шегаджия, все намираше за какво да се пошегува и разведри обстановката, любимите му шеги бяха за ци*и, все се шегуваше че един приятел който наричаше шиборашка има сестра и неговата сестра има по-големи циц* от на дъщеря му :mhihi: и днес когато се събрахме да запалим свещички на мястото на инцидента немерихме само това.........

Това беше последният ми коментар по темата , желая здраве на всички ви и гледайте на живота по ......така....... трае колкото един валс, мамка му
Изображение
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Сеп 2025, 2:02

ivanski_2 написа:
Ивайло Димов написа:Нека се абстрахираме кой кого познава и в каква светлина, след случката с джипката в автобуса тоя Мустанг изглежда сякаш е минал танк през него. Ако е карал наистина с 213 км/ч , съжалявам но не мога да приема това за нормално дори за нашите магистрали.

213 км/ч това от къде го прочете , от медиите може би.... не се шегувам сериозно обмисям да метна някоя хилядарка, изобщо не ми е проблем и да ги съдя за клевета, ОЩЕ няма доклад от експертиза или длъжностно лице, очаква се да видим МВР или ДАНС ще поемат случая, та това са ала-бала........... пак казвам десетки хора стотици! пъти се опитвахме да го накараме да раздаде газ :driving: , ами не успяхме.

Дон Диего "Предполагам визираш случая с кортежа от миналата година - по-голямата вина е във всички други участници защото не следят обстановката. 18-20 коли кортеж на лампи + ескорт се забелязва от далеч" - глупости пълни нямаше лампи излезнаха си като най големия ГАНЯ и не им пукаше ..... и наистина остави ме мен ако един бетановоз ги удари....както и да е живи и здрави

Знаете ли Гената беше голям шегаджия, все намираше за какво да се пошегува и разведри обстановката, любимите му шеги бяха за ци*и, все се шегуваше че един приятел който наричаше шиборашка има сестра и неговата сестра има по-големи циц* от на дъщеря му :mhihi: и днес когато се събрахме да запалим свещички на мястото на инцидента немерихме само това.........

Това беше последният ми коментар по темата , желая здраве на всички ви и гледайте на живота по ......така....... трае колкото един валс, мамка муИзображение

Километража е застинал на 218 километра, може и по бързо да се е движел, има 3 версии който се разследват.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Сеп 2025, 2:24

След тоя инцидент очаквайте в най скоро време тежки санкции срещу тунинга и тези които извършват промени по автомобилите си . Не само за собствениците но и за сервизите които се занимават официално с такова нещо срещу заплащане . Вижда се по медиите само като се спомене 800 кс и очите им на "експертите" стават на палачинки и се надуват като зелени жаби да изкрякат .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Сеп 2025, 5:28

Това на колко км е спрял километража не е гаранция за -нищо-. Стрелката се управлява от стъпков мотор които като не му е подаден сигнал се върти свободно. При удар сигнала спира в един момент и пспбебо ако купето се е търкаляло стрелката може да застане във всяко положение.

Скоростта е била голяма- две мнения няма, но по спидометъра просто не може да се съди каква е била. Еку-то може да се прочете със Форскан и да се види в момента на задвйстването на еърбеговете какви са били важните параметри- положение на педала на газта, товар на мотора, скорост, обороти, предавка, абс и тн.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Сеп 2025, 7:04

Ще се проведе някакво събитие в София днес за учениците и безопасно шофиране с участието на Никола Цолов и Димитър Илиев.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 16 Сеп 2025, 7:11

Човека не го познавам, но съм го гледал няколко пъти в канала на Кеспанок. Определено не е типичния джигит който ще кара с 200 на Ботевградско.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Сеп 2025, 9:11

Снощи след работа отидох до мястото, имаше доста стикери и цветя от Американ Мускъл и това с циците. Липсва едното дърво, а това след него му се е надигнала короната. Не мога да си обесня какво е станало, дано да разберем истината. :cry:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Сеп 2025, 10:13

ivanski_2 написа:Дон Диего "Предполагам визираш случая с кортежа от миналата година - по-голямата вина е във всички други участници защото не следят обстановката. 18-20 коли кортеж на лампи + ескорт се забелязва от далеч" - глупости пълни нямаше лампи излезнаха си като най големия ГАНЯ и не им пукаше ..... и наистина остави ме мен ако един бетановоз ги удари....както и да е живи и здрави

Говорим значи за различни случки - единствения път когато съм се извинявал за подобна изцепка беше когато някой тук се оплака от едно наистина безумно подвеждане на кортежа от ескортната кола, при което настана хаос :banghead:

Колкото до версията за инфаркт преди удара...няколко познати имам отишли си по този начин и никой не направи чак такава катастрофа :dunno:
Всеки беше кривнал почти веднага след удара и никой не беше заварил педала на газта. Отделно на коя предавка е трябвало да кара, че дори да я настъпи от 50-60 да стигне скорост за разцепване на колата на две...дано стане ясно какво точно е станало и още веднъж съжалявам за загубата :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 16 Сеп 2025, 10:32

alx написа:Това на колко км е спрял километража не е гаранция за -нищо-. Стрелката се управлява от стъпков мотор които като не му е подаден сигнал се върти свободно. При удар сигнала спира в един момент и пспбебо ако купето се е търкаляло стрелката може да застане във всяко положение.

Това не е вярно. При липса на напрежение на моторчето отива на 0. За стария тип с жило има пружина, която връща.
Имам бегъл спомен, че при катастрофа, стрелката пропада към километража, и поради G силата се законтря на последната скорост. И това е съвсем съзнателно проектирано именно с цел да може да се установи скоростта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 16 Сеп 2025, 10:35

Всеки, който е гледал краш-тестове му е ясно, че за да се разцепи тоя автомобил скоростта при удара е била много над ограничението от 70 км/ч. Дали се е движил със 150 или с над 200 няма голямо значение.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата