За самолетите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: За самолетите

Мнение от alekangg » 15 Сеп 2025, 15:50

Швейцарците, ако са Swiss, са чиста Луфтханза и не виждам нищо добро особено в храната, даже са дъното.
Еделвайс е друга работа, не знам дали летят към САЩ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Сеп 2025, 16:47

Аз от Суис съм доволен много, редовно летя Сан Франсиско до Цюрих - 3-4 пъти на година.
И самолетите са чисти и добре поддържани 777-300ер. На Юнайтед може и на 200ка да попаднеш , като сега.
Знам, че в сравнение с азиатците и арабите не са нищо особено, но моите изисквания са ниски - да няма големи закъснения, добра храна, удобна койка с масаж, и да не ме поливат с напитки :mhihi:
И Еделвайс съм летял Цюрих - София , също съм доволен.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 15 Сеп 2025, 19:33

Аз пък твърдя, че Юнайтед и делта са по-добри за презокеанските, стига да си на модерен самолет и от както пуснаха поларис и делта едно, само с хубавите съм летял. Верно, бабите са на пределна възраст, може да те полее, но са фън и мен лично ме и гъделичкат заради статутите повече. Суис е като австрийците - луфтханза плюс, макар че луфтханза първи май получават от новите бизнес седалки на А350, каквито американците имат от години.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Сеп 2025, 20:07

Този митичен модерен самолет на Юнайтед така и не ми е попадал… уж лети 787 по тоя маршрут, един път трябваше дс съм с него ама го смениха в последния момент - сигурно заради технически проблеми … :ok:

IMG_4487.jpeg

И това се води Поларис но за мен е доста outdated в сравнение със Суис и дори КЛМ. Делта трябва да пробвам :yes:
IMG_4488.jpeg

IMG_4459.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 15 Сеп 2025, 20:24

е остаряха докато немските въобще стигнат до това да са всички индивидуални седалки от към прозорците. На суис и австрийците поне има тия трон места през едно, луфтханза и това няма и може да ти се случи да трябва да прескачаш някой, аз седя само до прозорец. Проблема на американците ми е, че за София, нямат много опции от ЛА и трябва да летя с някои немци или турците.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 15 Сеп 2025, 20:30

Преди около 20 дена се наложи на жена ми да лети до БГ по спешност за около седмица че майка и почина. Казаха ни около полунощ и веднага тръгнахме да търсим билети така че да тръгне още същия ден след обяд. Обикновено най-често летим с турците но те пристигат твърде късно а и на нея и се налага да пътува още около час към провинцията и реши да ползва луфтханза нищо че билетите им са с около $300 повече пък и дават само един куфар за чекиране. Взехме билета през експедия, даде ни реф. номер. Малко преди обяд се бяхме подготвили да тръгнем към летището понеже сме на час и нещо път и да сме по навреме и ми изписука на телефона е мейл от луфтханза. Отварям го и гледам всичките и полети отиване и връщане канселирани. Обаждам се на луфтханза викат ми че те не са ми е или от експедия или аз съм го канселирал някъде он лайн. Звъня на експедия, казват ми че не са те, та не знам кой какво е направил но бях много бесен. В крайна сметка взехме с турците и после тя ми каза че по добре е станало, самолета е бил полу празен.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Сеп 2025, 21:01

peshehodetz написа:Преди около 20 дена се наложи на жена ми да лети до БГ по спешност за около седмица че майка и почина. Казаха ни около полунощ и веднага тръгнахме да търсим билети така че да тръгне още същия ден след обяд. Обикновено най-често летим с турците но те пристигат твърде късно а и на нея и се налага да пътува още около час към провинцията и реши да ползва луфтханза нищо че билетите им са с около $300 повече пък и дават само един куфар за чекиране. Взехме билета през експедия, даде ни реф. номер. Малко преди обяд се бяхме подготвили да тръгнем към летището понеже сме на час и нещо път и да сме по навреме и ми изписука на телефона е мейл от луфтханза. Отварям го и гледам всичките и полети отиване и връщане канселирани. Обаждам се на луфтханза викат ми че те не са ми е или от експедия или аз съм го канселирал някъде он лайн. Звъня на експедия, казват ми че не са те, та не знам кой какво е направил но бях много бесен. В крайна сметка взехме с турците и после тя ми каза че по добре е станало, самолета е бил полу празен.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Никога не купувай от посредник, ако ще летиш същия ден или на следващия, особено за такъв важен случай.

Случва се, да ти вземе парите и да минат няколко часа, дори 24 до издаване на билета.
Отделно, че може да ти върнат парите след 4-6-10 часа, понеже цената се е вдигнала много и пак оставаш без билет.
Имал съм и трети случай, издаден билет и канселиран след време, ама два дни по-рано звънях и говорихме над час и оправиха работата.

Вече, когато не е за днес/утре, задължително от посредник, излиза по-евтино.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 16 Сеп 2025, 16:27

https://www.facebook.com/reel/1657552261608096

Ако не знаете самолетите левитират и не ползват гориво, лъжат ви :mhihi: :mhihi: :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Сеп 2025, 16:40

b_u_b_o написа:https://www.facebook.com/reel/1657552261608096

Ако не знаете самолетите левитират и не ползват гориво, лъжат ви :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Много си назад… това се знае отдавна защото е факт, че тоя метод на полет е оптимален при плоска земя…

Въпреки, че както съм писал преди- плоскоземците въобще не вярват, че земята е плоска- идеята им е друга там…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Сеп 2025, 20:15

При толкова много летене хиляди часове с различни ВВС по целия свят , не заснехте ли поне един неидентифициан летящ обект ? Или само идентифицирани се мяркат ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 16 Сеп 2025, 21:05

Jordana написа:При толкова много летене хиляди часове с различни ВВС по целия свят , не заснехте ли поне един неидентифициан летящ обект ? Или само идентифицирани се мяркат ? :roll:

Да, заснехме го. Пак влизаш в час неподготвен :mhihi:
Тази година и нов случай имаше в Калифорния, можеш да го намериш.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pentagon_UFO_videos
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Сеп 2025, 12:09

Тия претоплените "достоверни" истории от преди години не знам как някой се връзва още . Някаква прашинка минала пред камерата и айде уфо ...Аз питах за достоверен случай летиш със луфтханза пимерно и гледаш на крилото седнало зелено човече чете вестник , хващаш телефона с 4 камери и заснемаш видео . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Сеп 2025, 12:17

Какво по-достоверно искаш от военен източник?
И това не са прашинки или други смущения - това са ФЛИР камери - мисли ги като калашника на камерите - най най най-доброто. :ok: ФЛИР-а като ти показва обект там - значи има обект и точка по въпроса. Неидентифициран не е задължително обаче да значи зелени човечета. Може да е примерно експериментален летателен апарат на севернокорейците, който не се идентифицира по разбираеми причини.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Сеп 2025, 15:23

То си пише в линка който любезно си предоставил , че сценарият е винаги един и същ . Пуска се някакъв запис на нещо и публиката копае дъното в уфо дивотиите които нямат нищо общо с научното обяснение на тия феномени . Да разбирам че нямаш скорошни записи на неиндифицирани феномени ..??!! :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Сеп 2025, 15:29

Jordana написа:То си пише в линка който любезно си предоставил , че сценарият е винаги един и същ . Пуска се някакъв запис на нещо и публиката копае дъното в уфо дивотиите които нямат нищо общо с научното обяснение на тия феномени . Да разбирам че нямаш скорошни записи на неиндифицирани феномени ..??!! :ok:

Не, не пише това. Чети по-внимателно -

On 14 November 2004, fighter pilot Commander David Fravor of the USS Nimitz Carrier Strike Group investigated radar indications of a possible target off the coast of southern California.[4][5][6][7] Fravor said the operator had told him that the USS Princeton (CG-59), part of the strike group, had been tracking unusual aircraft for two weeks prior to the incident. The aircraft would appear at 80,000 feet (24,000 m) before descending rapidly toward the sea, and stopping at 20,000 feet (6,100 m) and hovering.[4] Fravor reported that he saw an object, white and oval, hovering above an ocean disturbance. He estimated that the object was about 40 feet (12 m) long.[7][4] Fravor and another pilot, Alex Dietrich, said in an interview that a total of four people (two pilots and two weapons systems officers in the back seats of the two airplanes) witnessed the object for about 5 minutes.[8] Fravor says that as he spiraled down to get closer to the object, the object ascended, mirroring the trajectory of his airplane, until the object disappeared.[8] A second wave of fighters, which included weapons systems officer Lieutenant Commander Chad Underwood, took off from Nimitz to investigate.[9] Unlike Fravor, Underwood's fighter was equipped with an advanced infrared camera (FLIR).[9] Underwood recorded the FLIR video, and coined the description "Tic Tac" to describe the infrared image;

During 2014–2015, fighter pilots associated with the USS Theodore Roosevelt carrier strike group were operating off the East Coast of the United States when they recorded the GIMBAL and GOFAST videos while reporting instrument detections of unknown aerial objects which the pilots were unable to identify.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата