България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
По Малинов от вчера го били пуснали мигащото зелено!
Аз също съм много ЗА!
Стинка, вие в Кумлука имате ли въобще светофари, че се обаждаш, неподготвен както винаги?
Аз също съм много ЗА!
Стинка, вие в Кумлука имате ли въобще светофари, че се обаждаш, неподготвен както винаги?

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Вместо да се затрудняват нарушителите тука ги улесняваме - мигащо зелено, таймери, специално за топ преценячите да могат от 150 метра като видят, че мига зеленото или остават 4 секунди, та да настъпи до долу и да мине на портокал, щото "нямало как да спре и да не остане в средата на кръстовището".
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Брояча на секундите го махнаха, защото някой го атакува в съда. Цялата наредба. Първо беше мигането на зелено. После започнаха с умните светофари (боядисваха ги в жълто). Там въведоха оставащи секунди по натоварване, според две рамки преди светофара, които отчитат трафика. Който си спомня едни квадрати изрязани по лентите. Отделно колите на ГТ можеха да удължават или намаляват времето на зеления сигнал.
Затова махнаха мигащото зелено, защото вече цикъла се променял непрекъснато и не можело. Уж!
Затова махнаха мигащото зелено, защото вече цикъла се променял непрекъснато и не можело. Уж!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
За мен е удобно, защото отдалеч се вижда дали ще минеш или не и можеш да си спреш нормално. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Спор няма, че е удобно, но оставя прекалено широко поле за преценячество и предпочитам не всеки средностатистически раЦер да има секунди. Аз също натискам ПОЧТИ ВИНАГИ като виждам, че ще хвана секундите пък вие го извъртайте както искате.
Не става, той няма да мине на червено, ще си мине на зелено, просто не със 70 на Ботевградско, ами със 130. На с 50 на нормално кръстовище, ами със 100. Аз съм твърдо против секундите, неслучайно в много държави е забранено! Мигащото е улеснение и няма време да завариш педала повече от две секунди. Ако няма камера за скорост на всеки светофар, няма как да е полезно това със секундите.
Да не говорим за другата вреда, която всички сме виждали. Спира на секунди и вижда 60. Айде боц в телефона защото има време и не гледа в светофара, стане зелено, докато не му свирнат не тръгва. Да, ама като му свирнат, той докато погледне и вземе решение да тръгне, половината зелено минало. И какво излиза, че те вредят само и единствено в масовия случай.
Я вижте тука мизерниците как се крият бе, този в София ако не е фейк е шампион горе на терасата.
Чак не вярвам:
https://presstv.bg/from-the-country/%d0 ... rkuLY-lxhA
Ако е вярно очаквам ново поскъпване на имотите в София и не само, КАТ като започнат да изкупуват, бързо ще ги изплащат и ще купуват нови.
А другото е от днес от тук до Арсенал, камерата скрита зад колата, разтегната на макс и само олиото се подава над черна кола, стълба там, храсти, треви, колата скрита в паркинга:
vicho написа:steeN написа:Kroki написа:Също така и връщат мигащото зелено !!!![]()
![]()
![]()
Поредния тъпизъм на "експерта" Диана Русинова, сега ще се чудим защо ще четем за катастрофи по кръстовищата ежедневно.
за мен мигащото зелено е изключително полезно, не знам, защо някой е на друго мнение![]()
знам за манталитета и "гоненето" на зеленото, но и това има решение - глоби за минаване на червено, ама редовно и ще станат нещата
Не става, той няма да мине на червено, ще си мине на зелено, просто не със 70 на Ботевградско, ами със 130. На с 50 на нормално кръстовище, ами със 100. Аз съм твърдо против секундите, неслучайно в много държави е забранено! Мигащото е улеснение и няма време да завариш педала повече от две секунди. Ако няма камера за скорост на всеки светофар, няма как да е полезно това със секундите.
Да не говорим за другата вреда, която всички сме виждали. Спира на секунди и вижда 60. Айде боц в телефона защото има време и не гледа в светофара, стане зелено, докато не му свирнат не тръгва. Да, ама като му свирнат, той докато погледне и вземе решение да тръгне, половината зелено минало. И какво излиза, че те вредят само и единствено в масовия случай.
Я вижте тука мизерниците как се крият бе, този в София ако не е фейк е шампион горе на терасата.

https://presstv.bg/from-the-country/%d0 ... rkuLY-lxhA
Ако е вярно очаквам ново поскъпване на имотите в София и не само, КАТ като започнат да изкупуват, бързо ще ги изплащат и ще купуват нови.

А другото е от днес от тук до Арсенал, камерата скрита зад колата, разтегната на макс и само олиото се подава над черна кола, стълба там, храсти, треви, колата скрита в паркинга:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Top Gun Maverick на 18 Сеп 2025, 16:32, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Стина има предвид, че за нормалните е удобно...ама за ненормалните е предпоставка вместо, като вижда че няма да мине и да спре, да даде газ та белким прелети и спести някоя и друга секунда.
Ама то такива и с мигащи и без мигащо се тая..като тръгне да сменя и сега не спират а дават газ.
ЕДИТ Маверико ти си гледаш нон стоп телефона, аааааа..че сега нещо им пречи да си гледат телефона и без да има секунди. И аз си го гледам па не са ми бипкали още
)
Ама то такива и с мигащи и без мигащо се тая..като тръгне да сменя и сега не спират а дават газ.
ЕДИТ Маверико ти си гледаш нон стоп телефона, аааааа..че сега нещо им пречи да си гледат телефона и без да има секунди. И аз си го гледам па не са ми бипкали още

Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз си знам секундите в моя град и си броя, в другите като спра си гледам светофара.
Нали знаеш, че във всяко село има и местни закони. 
В наше село крият камерата в розите защото има рози, в София по терасите защото има бетон.
А ако е фалшиво това с терасата, дават им добра идея.

В наше село крият камерата в розите защото има рози, в София по терасите защото има бетон.

А ако е фалшиво това с терасата, дават им добра идея.
In God we trust, all others we track.