Борд. компютър за навигации с Андроид.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Борд. компютър за навигации с Андроид.

Мнение от PeReZ » 11 Юни 2024, 10:44

Обикновено това се изключва през Factory settings.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 11 Юни 2024, 11:48

PeReZ написа:Обикновено това се изключва през Factory settings.

Благодаря ти много , рових и там но набързо . А трябва ли да се пусне нещо конкретно за да тръгне визуализацията в програмката ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 11 Юни 2024, 16:15

Да:
IBUS-APP -> Settings -> PDC and reverse
и пробвай различните опции за PDC Screen switch.

Потребител
Аватар
Кара: Bmw X5 E53 2005 3.0d
Детайли за колата: Bmw X5 E53 3.0d 2005 built year
Sport package.

Мнение от Sadalsuud » 20 Ное 2024, 22:30

Здравейте,

имам E53 с голямата навигация и DSP + Subwoofer. Днес пристигна и андроид навигация XTRONS 9" QLED Car Radio For BMW X5 E53 с куп кабели към нея. Може ли някой да ми сподели къде в София мога да закрам колата, за да монтират навигацията?

Не мисля, че сам ще успея да я монтирам.

Благодаря ви предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 08 Окт 2025, 10:18

Отдавна няма дискусия тук, но да си пробвам късмета. Наумил съм си вече и аз да слагам навигация на 39ката, някой с препоръка за нещо читаво?

Търся:
ОЕМ вид
да мога да си пусна I-BUS аппа
да вържа камера за задно виждане
сплит скрийн
андроид ауто
да работи по-мазничко, тоест нещо с по-оптимизиран или като цяло по-хубав хардуер.

:bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 528i '97

Мнение от Ant0n » 08 Окт 2025, 13:23

Аз съм с Xtrons 2021 модел, гледах да е с ПХ6 процесор, че тогава повечето бяха зле. Ако в момента трябваше да избирам щях да поръчам нещо такова:
https://www.navi4all.com/en/product/7-q ... e39-95-03/

От този сайт поръчах моята и беше по-оферта от другите, които намерих.
Смених Андроида с някакъв модифициран, но пак има някои дребни неща, които дразнят. Например Android ъпдейтват WebView и Waze-а не ти се пуска, докато не влезеш в настройките да махнеш ъпдейта. И това го прави през няколко дни. Има решения за такива проблеми, просто е дразнещо, че не пускаш и не ползваш. Може би защото аз съм с Андроид 10, новите може и да са по-добре. Иначе не ми е забивала, имам ibus, камера - всичко си работи супер. Не ми харесва вечер, че екранът е много светъл, дори и да е с минимална яркост. Тия сега гледам пише Qled, ама и това е вятър работа, щом не е OLED. Има програмки, които намалят яркостта под заводската - това е решението ми за момента или направо изключвам екрана и само слушам Waze за ограничения, камери, обекти на пътя. Нещо конкретно ако те интересува питай. Android auto не съм ползвал. Инсталирал съм всичко на навигацията- spotify, youtube, waze и на нея си пускам всичко, само си включвам хотспот уифи от телефона да се върже. Т.е работи ми Youtube Music или онлайн радио/Waze и Ibus едновременно и няма драми.

Имах и проблеми с бутоните отстрани - спряха да работят. Сваля се и се запояват за 2 минути. Всички тези проблеми ще ги имаш предполагам с всички навигации, защото са китайски. Xtrons поне си имат общност + Ibus група във фейсбук + Wiki за често срещани проблеми и там за всичко може да ти се помогне.
Последна промяна Ant0n на 08 Окт 2025, 16:21, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 08 Окт 2025, 15:29

drifty написа:Отдавна няма дискусия тук, но да си пробвам късмета. Наумил съм си вече и аз да слагам навигация на 39ката, някой с препоръка за нещо читаво?

Търся:
ОЕМ вид
да мога да си пусна I-BUS аппа
да вържа камера за задно виждане
сплит скрийн
андроид ауто
да работи по-мазничко, тоест нещо с по-оптимизиран или като цяло по-хубав хардуер.

:bchug:

Само Erisin :arrow: https://erisin.bg/bmw/e39/erisin-ES8539B
От алито може да се поръча и по-евтино

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 09 Окт 2025, 16:25

Благодаря колеги. И двата модела ми попаднаха като опции, и аз също ги обмислям.

Камера за задно виждане слагали ли сте? И идват ли с всичко необходимо за монтаж в купето /колата няма навигация в момента/.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ant0n » 10 Окт 2025, 0:34

Камерата си е с един кабел, няма нищо по нея. Аз не исках да дупча брони или да лепя и взех от алито такава, която се слага на мястото на бутона за отваряне на багажника. Хем не стои като подарена, хем е най-красивият вариант за мен. Като качество нямам забележки, а и новите навигации поддържат още по-добро качество камери. (AHD)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 10 Окт 2025, 10:20

Аз съм си взел два плафона оригинални и не ми се иска да слагам камера там, много шантаво изглежда. На мен също ми харесва идеята за бутона на багажника, стои добре там камерата.

А самата навигация сам ли я върза, имаше ли проблеми при самия монтаж на мястото на CD-то? Нужни ли са някакви допълнителни крепежи или навигацията си идва пълен комплект?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 10 Окт 2025, 10:53

Може да разгледаш и AVIN, но беше по-скъпичка, особено ако я набалбукаш с всичките екстри, идваше дебело помня :roll:
Като разглеждах преди 5-6 години беше най-доброто за Е39, откъм визия, съвместимост с DSP, откъм стабилност също, но и цената... :dunno:
Вярвам вече и по-масовите китайци Erisin/XTRONS/Dynavin са на високо ниво и качество, та не знам дали има смисъл от такава скъпотия :yes:
Така и не стигнах да го направя :roll:

:arrow: https://avinusa.com/avant-4-multimedia- ... 39-m5.html

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Потребител
Аватар

Мнение от Ant0n » 10 Окт 2025, 12:58

Avin-а и на мен ми звучеше като нещо най-качествено, честно казано не помня защо съм избрал китайска навигация. Иначе, drifty, сам я слагах, проблеми нямах с изключение на 2 малки:

- бях я вързал грешно и ми падаше акумулатора, оказа се, че canbus "кутийката" трябва да има постоянно напрежение и тя реално изключва самата навигация. Нещо такова. В крайна сметка просто я направих без контакт да не може да работи

- планките трябваше малко да ги изпиля, за да пасне по-добре на таблото.. по принцип има и 3д модел за планки, с които ще е супер и няма да се занимаваш.

Ако имаш път някой уикенд към Ловеч пиши да пием по кафе и да ти покажа всичко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 10 Окт 2025, 14:17

Nickelback написа:Може да разгледаш и AVIN,

Явно долу горе добре съм се насочил, AVIN-ът също го гледах по препоръка на двама колеги, един от форума и един приятел преди доста години. Ама като го "оборудвах" отиде на около 1350лв, което ми е над бюджета, та отпада като вариант. Кърпя прагове, чака я цялостна боя, фейс стопове, нов сет гуми, общо взето разликата между авина и останалите, дето коментираме ми покрива бюджетен вариант за гуми, или ще е голяма помощ за премиум гуми.

Щом има планки, ще ги натъкмим. Мен това ме притеснява, да не се наложи да търся крепежи, че един приятел ще я монтира, аз ще помагам с разглобяване и сглобяване. По-бих пипал ваноси, от колкото кабелаци, нищо не вдявам от електричество, пипам основно механични неща по колата.

Гледах на един познат Ерисина с отключен И-бус апп, хареса ми. Не ми хареса камерата на плафона, много неестетически стои, но иначе картината беше хубава. Той слага навигации и ми каза за Junsun, че от тях слага и са добри, изнамерих ги в Али-то и цената уж е добра, странното е, че той ми каза доста по-висока и не знам дали аз не съм намерил точния модел, или той последно е купувал на висока цена или си слага надценка на мой гръб. Ама май аз ще си подбера каквото ми хареса.

I-Bus - аппа само приложение ли е, или допълнителен модул някъде по инсталацията, или е built in в по-читавите навигации?

Ако имам път към Ловеч, може да пиша за по кафе! Поздрави!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ant0n » 10 Окт 2025, 14:53

I-Bus е модул, който се запоява за К линията на колата, за да показва данни и му се плаща еднократно такса за апликацията (регистрира се VIN-а). Преди година го слагах и беше към 200 лв. всичко с доставката.
За инсталацията най-добре изгледай 1-2 клипчета - има доста. Трябва ти една права и една кръстата отвертка и един поялник с термосвиваем шлаух, ако се наложи да се добавя въпросния модул.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 10 Окт 2025, 14:57

Супер изглежда!

Аз си мислех, че е само платено приложение. Демек ще трябва пак да я вадя ако не го купя и него модул отделно. Едва ли идва в комплект със навигацията.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39